Аранжиране на маса - тема 2

• 206 871
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
hris30, прелестно е!

# 451
Хрис,само мого да завиждам на причтелката ти  bouquet

Прекрасно е и много нежно!

# 452
Момичета, ето първата ми разработка, посветена на любимия ми рустик стил (ако изобщо има такъв  Blush). Истината е, че днес имаме с мъжа ми годишнина и дори отказах поканата за ресторант, за да имам повод да се упражня в аранжировките на маса. Приборът е за четирима, но само за снимката - само двамата ще сме си довечера.

И другите снимки

http://dimov.myphotoalbum.com/view_album.php?set_albumName=album25

А менюто:

Салата от айсберг с авокадо, сушени мариновани домати (мое производство, има ги на снимките) и слънчогледови семки.
Миризливи сиренца и любимият на мъжа ми телешки суджук.
Шпиквано агнешко с моркови, чесън и домашна сланинка (едно бутче го пазя от не знам кога в камерата). Още се чудя дали да направя едни картофи по селски (необелени, разрязани на две, престояли в марината от бира, вегета, чер пипер и олио, после се пекат с парче масло в/у всеки). Гледам да го караме по-здравословно и от доста време не комбинираме месо с картофи, ама като за специален случай... не знам, оставям ги за сега и в последния момент ще реша.

Наздраве от мен, аз вече празнувам с една биричка Simple Smile))

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 23:38 от silviti

# 453
Ивира, много горска маса.Свежа и с слунчева!
Хрис 30, много ми харесва комбинацията от кафяво и розаво.Кафето е страхотен акцент!
Силвити, много хубава маса,а за менюто нямам думи!
Ето какво спретнах аз снощи:

# 454
  Привет момичета!

Отново сте напълнили страниците с цветове , слънце и уют!

Леля Ог, Маце, Ками , Ивира ,Мираварна , Деси, New Leaf-  много ви благодаря за хубавите думи, радвам се че ви е харесала масата!

Мираварна-прекрасна е масата! Тези салфетки в чинийките са като истински слънца- много са красиви- за пръв път виждам подобни цветни. Много ми харесват чиниите ти - в любимата ми гама са, а на моята маса от снощи има много подобни на твоите симпатични клетки Wink
   silviti- Честита годишнина на патерици! Много щастие и хармония ви желая!Убедена съм , че е била много красива , вкусна и романтична вечерта ви, с тази великолепна , много топла маса с битови мотиви и такова меню!
   Хрис30, поздравления за това което си сътворила - много е красиво!За всеки детайл си помислила , цветовете са чудесни и всичко по масата и в помещението просто радва окото... направо усетих аромата на кефето,комбиниран с този на нежни розови и лилави пролетни цветя  bouquet
   Деси Hug Виждам снимките! Не знам как , дори помислих , че си качвала някъде другаде този път. Няма значение - важното е , че това което виждам много ми харесва! Много красиви свещи, аксесоари , прибори- естествено и в страхотна стилна комбинация- почувствах се в много изискан ресторант- чисто и свежо  :bouquet
   Деси - ето тук има тема за декорации и украси- можеш да видиш Коледни , Великденски , както и ежедневни украси:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=475906.msg14739925#msg14739925

Ивира - поредната ти оригинална маса!При гледката на  кестените и листата се почувствах доста носталгично,но катеричката и жабката ме развеселиха- от къде ги намери тези сладури Heart Eyes
   Маце твоята маса "Горска приказка" я показвах на малкия- и разказахме приказка по нея! Истинско и свежо, с мирис на горски плодове и дъжд! Щастливка си ти!Бих се хранила всеки ден на една и съща , дори и не аранжирана маса ако съм заобиколена от всичко това,а ти продължавай да я аранжираш и да ни радваш  bouquet
   Ками- много  ти е  е хубава есенната маса! Жълъдчетата ми са любими!

Аз имам маса от снощи , но не съм готова със снимките- довечера ще се включа отново.
  Хубав ден на всички!

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 01:38 от Dina767

# 455
Да покажа и аз една маса - и да се похваля с повода, моля без да се смеете много  Laughing - сготвих първата си леща (милото каза че е 'чудна леща'), то много лесно бре  Joy
Та за българската манджа една българска маса: http://prikachi.com/images/909/2550909f.jpg http://prikachi.com/images/908/2550908R.jpg    - орхидята не е много българска, но поради липса на домочадие и редовна употреба на тази маса я използвам за цветарник  Embarassed , а 'покривката' ми, е кърпа от турска баня  Laughing

п.с. извинявам се за качеството, но си счупих фотото и снимките са от GSM

# 456
  Привет отново!

New Leaf-рдавам се , че се включваш и с маса! Много е приканваща, продължавай да импровизираш и да ни каниш на трапезата ви!
  Бях ви обещала морска маса , колкото и да е закъсняла... при нас за добро или лошо е актуална Mr. Green

Разочарована съм от снимките- от светкавицата лъскавата нишка на покривката изпъква много повече и контраста се губи почти изцяло... на живо синьото , както и самите перлички изпъкват много повече.  Whistling

Всички снимки:

http://picasaweb.google.com/108616958419970965535/MasaPerli?auth … 23571779123552242

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 01:56 от Dina767

# 457
  • DE
Здравейте момиченца !
Първо да кажа на hris30, добре си дошла сред нас и не си помисляй че с една маса Ще мине номера Hug
Много красива маса си "поднесла" като подарък. Сладка, страстна, ноЩна...ехе на къде почна да ме избива пък сега Joy
Деси, веднага  познах че си ти като видях снимките.
Изградила си свой стил. Винаги много елегантно и на високо ниво.
Благодаря ти за милите думи относно моите писания тук.
Аз живея в един много зелен и спокоен град на 60 км от Берлин, казва се Fürstenwalde.
Ивира, поразходих се из вашия парк Mr. Green
Бях писала и преди че винаги ми става много мило като ти видя снимките.
Виждам детски ръчички, чувам детски смях.
Май и аз Ще преминавам вече на есенни декорации. Поне е вече актуална темата "есен"
Покрай нас почнаха да чистят нападалите листа и кестени. Преди няколко дни занесохме  няколко чувала с кестени в зоологическата градина да си хапнат и животинките там.
Силвити, масата е перфектна като за семейна годишнина. Аз като по- стара да си кажа сега Naughty
Те мъжете най си обичат като им е домашно, битово. Свързано с добра храна, леко уютна обстановка и една спретната домакиня да им се похалосва. Екстравагантни и екзотични обстановки малко го плаши. Сугурна съм че с масата си уцелила в десятката.
Мира, имаш страхотни маса и столове. Моите все едни от светло дърво.
Май са вече демоде, Ще трябва сериозно да си поговорим с мъжо на тази тема newsm78.
И тези красиви чинии. Аз нямам такива битови а много ги харесвам, но заЩо не си купя не знам.
ОбобЩавам; хареса ми всичко на масатат ти.
new leaf , ей много ме расмя момиче hahaha
ЛеЩа ли ? Ами че и аз не мога да готвя такова чудо. Мъжо готвил един път и я натъпкал с оцет и захар(немците така я ядат и от тогава съм забранила да се готви леЩа в къЩи. Пък за покривката Що се издаваш сега. Кой ти е ходил в турска баня че да знае какви са там кърпите Mr. Green
Показвай ни масички по често.
Дина, аз заради теб влязох сега в темата да погледна дали си показала новата маса.
Ама не си. Аз пък се застоях и се разписах сега , край няма ooooh!
Последната маса беше и у нас направена с цел "Една гора, нейните обитатаели, нас и нашата кошничка с лакомства за пикник в гората"
Ех, детска им работа но пък беше изпълнено с много емоции.
Като си праЩаш съпруга за Германия, в куфара му да има само топли дрехи и един дебел кожух.
Ако знаете оЩе какво е студ, така де, живеете от слънчевата страна на Земята.
Да знаеш че до сега, по никое време съм разглеждала един твой албум с деко снимки.Прекрасно е всичко което си сътворила
Сега мернах и новата ти маса. Много нежни цвтове.
Да бе да. На нас тук ни тракат зъбите от студ а пък ти сега морета и морски вълни.
Сега да си поръчам Една ориенталска(на) newsm78 маса с тези бели лампи. Избери си тема и заглавие от една от приказките на Шехерезада Hug
Леля Ог, благодаря и на теб за добрите думи.
Аз май съм последния човек на тази планета дето Ще го погне депресията но нали  бях малко болна пък и съм една лигла. Все си търся някой да ме съжалява Joy
Дано да  е оздравяло малкото ти пате.
А с дъждове няма да се оправдаваш, я гледай какви борове, елхи и гъби бяха поникнали по моята маса.
Хайде зарадвай ни пак с някоя нова идейка.
Ягодкееееее, ако имате оЩе нет, пиши даже и без снимка.
Липсваш тук !
И Хестия се позагуби и Алекс и и и...!!!
Сега!
От мен само една малка снимчица. Имаше  масичка за следобедното кафе но с несполучлива снимка затова за сега без нея, и да не е съвсем без ниЩо Blush

До скоро момиченца !

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 16:13 от matze

# 458
Здравейте творчески натури!
Матце, мерси за комплимента за масата и столовете ми,ама да ти кажа аз  пък искам светли,че тези ужасно бързо прашасват.Чиниите вече са ми омръзнали,но немога постоянно да ги сменям засъжаление... Готини китки си ни показала!
Дина морската ти маса е страхотна! Влюбена съм в нея Simple Smile Твоите клетки са много по ефектни и стилни!
Силвити, браво на теб!
Аз купих едни аспержи и преди да ги сготвя реших да спретна една декорация с тях,ето какво се получи:

# 459
 Hug , момичета!

miravarna, идеята с аспержите е страхотна и си я реализирала много стилно! Другата маса също много ми хареса, особено жълтите слънчеви салфетки!

matze, продължавам да се възхищавам на прекрасните цветя, които отглеждаш! И с удоволствие сядам с теб на масата за следобено кафе да се любувам на цветята ти, въпреки че не пия кафе!

Dina767, приказна е, нежна, разкошна...

new leaf, поздравления за лещата! И за масата също - много ми хареса покривката ти! Ще отскоча и аз до хамама, щом раздават там такива убавинки!  Laughing

silviti, наздраве и честита годишнина!
Не бих могла да направя като Ягодка анализ на масата, само мога да кажа, че много ми хареса - уютна и стилна едноверменно! А чиниите ти са направо върхът!

hris30, добре дошла! Включваш се със страхотна декорация! Хареса ми, че си използвала няколко розови нюанса и разнообразни свещи! А също как си използвала кафето и разни дребни цветя и листенца!

От мен две маси с минзухари от по-миналата седмица:

Желая ви весела седмица, дами!

# 460
Както винаги страхотни и оригинални маси   bouquet
Показвам ви черно-бялата ми маса за рожденния ми ден

http://www.foto.bg/data/7448/medium/Picture_00990.jpg
http://www.foto.bg/data/7448/medium/Picture_01188.jpg

Ivira лилавата маса е много сладка   bouquet горската също
miravarna аспержите са чудесна декорация, много ми харесаха   bouquet  bouquet
Dina767 морската маса е много красива, сигурна съм на живо още повече браво на теб   bouquet
Аз започнах работа и няма да имам много време за декорация, така че ще ви наблюдавам само!!!!!!!!!! Освен да декорирам масите в магазина и да показвам (работя в магазин за мебели) hahaha

# 461
  • Плевен
Здравейте момичета! Позагубих се малко, а вие сте напълнили темата с красоти. Hug За съжаление не мога да покажа маса, но не мога да не похваля стилната маса на Dessi06, страхотната маса в жълто на Ivira, масите на Dina.  bouquet
Hris30, влизаш тук направо с летящ старт, всичко е чудесно- до последния детайл.  bouquet  bouquet
New leaf, добре дошла и продължавай с аранжировките.  bouquet
Miravarna- масата с аспежите е много свежа идея-страшно ми хареса.  bouquet
Kami-bonbona, бих дошла в мебелния магазин , в който работиш, щом ще има такива хубави аранжировки като тази на последните ти маси. Laughing
Съжалявам, че нямам дар словото на Matze,  за да ви опиша по-добре, затова ви желая слънчево настроение в този дъждовен ден и до скоро.

# 462
  • DE
Здравейте момиченца !
Мира, Ивира, благодаря ви Hug
Ками, не се загубвай за дълго. Ще имаш и много други поводи да  декорираш маса.
От мен една следобедна маса
С първите ми дюли, с които съм много горда Mr. Green
От няколко години е дръвчето и тази година първите 6.
Тук при нас е "циганско лято".
Топло и много приятно на вън.

До скоро !

# 463
Момичета, аз си мисля че украсата на масата до някаква степен зависи от менюто  Blush Мъжа ми е в командировка 2 седмици и като се прибере искам да му направя изненада. Той много обича пълнена агнешка плешка с дроб сърма. Та мисля това да сготвя, а за десерт бисквитена тортичка. Питането ми е предвид ястията как според вас трябва да се аранжира масата?

# 464
Здравейте, мили момичета! Hug

Учебната година започна, есента и тя досажда и настроението ми и свободното ми време за аранжиране се стопиха. Обещавам скоро да направя нещо за показване, но сега само ще коментирам:

miravarna, Ivira,
благодаря!

Ivira, парка ви е страхотен! От къде ги намери всички тия дребосъци, особено катерицата!? И между другото, имам една приятелка, която си съобрази цвета на дограмата с цвета на капаците на тенджерите и  Laughing Последната маса с минзухарите е омайваща! В третата снимка има нещо магично!!!

hris30, радвам се, че се присъединяваш! Добре дошла! Украсата ти е много красива, много оригинална. Най-много от всичко ми харесват висящите украси! Браво, страхотно представяне!

silviti, честита годишнина! Желая ви много щастлив семеен живот, много любов и разбирателство! Много ти е красива масата, и столовете, и пердетата, и прекрасните пръстени в тон с пердетата... продължавай да ни показваш маси, любопитна съм!

miravarna, много слънчева маса, благодаря! Тоя дъжда така ми разваля настроението, а масата ти е толкова хубава и топла, че забравих за дъжда  Hug Много са ти хубави клетките, салфетките под ябълките и пясъка на орхидеята. И ябълките придават свежест! Масата с аспержите е много оригинална и също много ми харесва! Чудесна идея!

new leaf, честито за лещата! Ама то вярно не е смешно, аз наскоро се научих да готвя леща, а боб още не мога  Embarassed Хубава ти е масата, ама да беше показала малко от лещата, та да я видим и ние  Laughing  Hug

Дина, масите ти са празник за очите ми! Много красиви, нежни и изпипани! И твоите фенери са страхотни, мидичките също много ми харесват, но в сините топчета се влюбих!

Маце, много са ти хубави китките! Да са ти честити дюлките! Много ми харесва масата, която си им посветила! Много оригинално, есенно, красиво! Завиждам ужасно за циганското лято!
Камиии, да си жива и здрава! Много щастие и любов ти пожелавам! Масата ти е както винаги красива, стилна, оригинална. Много ми харесват белите пухчета!

misskapriss, агнешкото най-много ще върви на моята маса  Mr. Green  Това на шега (или не съвсем). А иначе смятам, че на битова би вървяло, но зависи как ще го готвиш.

Лека нощ, мили аранжорки!

Общи условия

Активация на акаунт