ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 477
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, момичета! Grinning
Вчера на два пъти щях да пиша, но ме досрамя, че ще съм единствената.
Жегата мъчи и Диляна. Вчера е яла 4 пъти, вместо нормалните й 5, при това по по-малко. Спи повече през деня, я през нощта е неспокойна и не търпи никаква завивка. Ще изчакам малко да посвикне организма й с жегите, да си нормализира храненето и тогава ще я мъча със захранване. Т.е., пак си намерих причина да забавя захранването. Grinning  На разходка излизаме в късния следобед. След храненето сутринта малката заспива още в 8 и аз използвам времето да свърша нещо в къщи. После пък вече е много горещо. Но утре ще пробвам да излезем рано с таткото, че той да ми помогне.Напоследък любимото занимание на Дилянка е да си разглежда крачетата – вири ги, дърпа ги.
Аз съм ..., къде я хванахте тази шарка? Дано само леко да я изкарате. Hug

Хубав ден на всички!

# 466
Уф.... дано АНИ, не знам от къде я хванахме, ама знам, че много хора покрай нас може да се натръшкат.
Направо треска ме тресе, за децата не се притеснявам чак толкова, че при тях лесно минава, ама за възрастните където не са я карали - ужас.

# 467
Уф че жега! Тони се успа и мама нали е бърза излязохме към 9.30  ooooh! Иначе гледам най-късно до 9 да сме навън и към 12 да се прибираме. Вчера ходихме в Северния парк, супер прохлада под дърветата, тук нали няма толкова и се чудя къде да се разхождаме, че да ни е сянка. Вече реших- след рождения ден на каката ще ходим при свеки. Там е тооооолкова прохладно в къщата, а и малко по-нататък започва гората и има сянка предостатъчно.
Аз съм да се оправяте бързо!
Еола има само картоф, но май по-трудно се намира. Казаха ми, че не го зареждат много-много защото майките сами си го правели. И нашата кака има басейн, ама къде сме го прибрали... newsm78 Голям кеф е. Даже го слагам да се топли на слънцето водата защото цял слетобяд пече на терасата.
Татитче ние вече се опитваме да МАМ-каме. Чакай и ти скоро нали сме наборчета. Laughing
Ще ставам, че Тони се изнервя от това, че мама се занимава с друго , а не с нея. Прохладен ден!

# 468
Привет!

Денят на бащата е бил вчера само в Белгия.  Wink  А следващата неделя, на 20 юни, ще отбележим денят на бащата в България и още много други страни.

Аз съм... - бързо оздравяване!! Много неприятно с тази епидемия от морбили...  Sad   Да не би да сте я прихванали в поликлиниката, когато сте били на ДК?

Тарталета, как сте вие? Стискам ви палци!  fingerscrossed

Арвен, Цоци - какви марки оризова каша давате на бебетата?

И тук, в Рибарица е голяма жега през деня. Днес в 13:30 ч. беше 34 градуса на сянка. Вито го извеждам сутрин рано, към 8 до към 9 часа, че после не се трае навън... Виж, привечер е много приятно и прохладно в планината... През деня го обличам по потник или дрешка с къс ръкав и по памперси.

Hug

# 469
И ние в тези жеги заспиваме трудно.Ядем на обяд по 90гр. пюре(днес яде толкова),защото и дадох и половин жълтък и явно и дойде в повече иначе ядем пюре по 160гр.,следобед 150мл кашабананова на Слънчо(ръмжи като се забя с лъжицата),иначесе кърми но ми прави впечатление,че суче по за кратко,но пък по начесто-явно е от жегата и ние се потим.Снощи беше 30градуса в стаята тя след къпането се изпоти-викам на мъжо да пуснем климатика на 27 градуса на слабо да духа-той не ,та не-ама накрая станах и г опуснах-то така се препопли детето-и си я завих с чаршаф плик-ами по-спокойно спа-към 4 часа изключих климатика и отворих прозореца и вратата-ами така по бива.Днес сме със спуснати външни щори в хола-само 1-та е малко вдигната,отворена врата и съм пуснала климатика в нашата спалня на 18градуса,имаме и коридор под формата г- е усеща се по хладно е в хола(в смисъл нормална температура).Иначе навън почваме да излизаме към 18.00 часа вече,че тук е адска жега,сутринта  готвих и свърших в 9.30(и беше много горещо).Обичам лятото и да е топло ама пък чак толкова ми идва в повече.Беба днес спи 2-я си сън.Иначе се е вманиачила  и иска все да съм до нея,освен това се плаши по-лесно.Отивам да почина,че все иска да играем,а докато спи все домакинствам.В сряда сме на консултация.

# 470
  • София
Здравейте!  Hug

И аз да кажа, че не се живее вече в тази топлина! Дано да се захлади след сряда... ooooh!

Филип е само по боди. Така ходим на разходка, така седи и вкъщи, а снощи така и спа. Понеже всичките чаршафчета дато съм му купила са по-големи през нощта спи с една калъфка от възглавница, а през деня с една тензухена пелена.

Аз съм Hug , бързо оздравяване!

Сънрайз, щом и в Рибарица не се диша... ooooh! лоша работа...

Мисля да въвеждам каша тези дни, но още не съм купила...може и на вечерната разходка с таткото да купим някаква. Излизаме след 19.00 и седин навън до към 10. Иначе започнах да го къпя след сутрената разходка. Много се радва! Вече се къпем в банята и му пълня коритото до дупка. Едно ритане започва...

Фил все още казва МАМ..в момента е на Бум и Буф. Днес го правеше докато ядеше картоф и тиква и беше особено смешно и цапащо.  Mr. Green

Отивам да полегна до него, че в тази жега прави по 30-40 мин. сън само.

# 471
А иначе вече захраних- с бананова каша Слънчо,пюрета на Ганчев-тиква, картоф(картофа освен на Ганчев го и правих вкъщи),ябълка,утре сси доизяжда тиквата(че остана от днес)и вдругиден ще дам круша.Зеленчуковите ги смесвам  с АМ или кърма и малко ги завъртам с пасатора,че са много гъсти.Обаче плодовите по ги харесва.Като изредя наличните видове внашия град ще и купя от други видове,които ги няма тук на Хип или на Гербер.Скоро ще свърша тази каша,та ще видя каква да и купя-може и на Милупа.

# 472
  • Mediterraneo
Благодаря на всички за стиснатите палци  Heart Eyes Каката се размина с болницата, смениха ѝ АБ и вече се оправя! Сега съответно е ред и на бебето, засега е само със сумтящ нос, дано не се усложнява, че ми иде да се гръмна вече  Tired

Днес става на 5 месеца моето момиче, но аз пак отлагам захранването  Mr. Green Ще изчакм да видим накъде ще се развият нещата със сополите ѝ... Още не съм взела каша. Иначе пропи вода детето в тези горещини, направо се налива. Като видя, че пие здраво, предлагам да суче, но ми отказва  Rolling Eyes Така че давам вода до насита вече.

В жегите тези дни моите и двете са голи вкъщи- едната само по памперс, другата- по гащи  Wink Търкалят се, гушкат се и се хилят на воля  Heart Eyes Голямата не биваше да се доближава до бебето цяла седмица, докато беше болна и сега не може да му се нарадва.

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 08:16 от Тарталета

# 473
  • Чехия
Mилички, минавам да се оплача... по всеобщия принцип, че нещо като се сподели и по бързо минава.

Дари малко след ваксинацията ми направи обрив по крачета, и тука за изминалата седмица направо премина в Атопичен дерматит в гънчиците, много в кисела и ми иде да се гръмна като си помисля, че след по малко от две седмици трябва да има втори прием на същата ваксина.  Cry Не зная какво да правя просто... какъв е смисъла от разбита имунна система която се обръща против детето.

Много прегръдки на всички болнички мъничета, а на вас мами поздрави.

# 474
  • Mediterraneo
Иве  Hug Много кофти  Cry Нали ще отложите следващата ваксина?! Няма ли начин изобщо да не я слагате, да се освободи детето от нея? За коя ваксина става въпрос всъщност, че вашият календар нали е различен?

Ето моите бебета как са в жегата- http://january2010.snimka.bg/baby/dariya-na-tartaleta.466060.19215645

Последна редакция: пн, 14 юни 2010, 15:26 от Тарталета

# 475
Привет !  Simple Smile
Пфууу, голямо размекване на мозъци е в тая жега!

Наш бебок напоследък се будеше по-честичко нощем да хапва, а то му било жега на човека. Преди го слагах да спи по едно боди с къс ръкав и завит с чаршаф. Сега спи гол, по памперс, завит само с един тензух. Определено му е по-добре. Изобщо от няколко дни не съм го обличала, като е в къщи. Даже през деня и памперса гледам да му го махам, че как се запарва, направо жал ми става. Обувам му едни гащички и под тях тензух и така си караме, много по-добре е! Взех и две многократни пелени за проба, ама твърде груби ми се струват. Само акането е малко по-сложно, сега докато пишех свърши тая работа в количката и падна голямо пране. И все пак по- добре отколкото да се вари в собствен сос.

На вас не ви ли е жал за дупетата на бебетата ви??? Сериозно питам! Аз преди да родя бях на принципа- "Как?!? Това памперса е такова удобство, аз да се лишавам от него! Да не съм луда!"  
 Е сега ме е яд, че не се пробвах с ЕБХ от началото, сега не знам как да почна.

Вчера му дадох да пробва капка от череша, хареса му!  Grinning
След седмица две, ще го пробвам с пюре. Ако почна да му го давам три четири дни преди имунизация, проблем ли ще е? Знам, че след имунизация не се захранва, малко ми е мътна тая част newsm78. Който знае да подсказва, моля Praynig.

Tatitt , ние струйката вода я открихме преди около месец, голяма атракция е!
 Друго с което се забавляваме е, шише от половин литър с малко вода вътре. Накланям го да гледа как се движи водата, много му е интересно, вече се пробва сам да го прави. Имам си няколко шишенца с различни цветове за тази цел и като му омръзнат стандартните играчки почваме с тези. Лошото е, че докато го кърмя, ако тръгна да пия вода, спира да суче и ми сграбчва шишето, както си пия  Joy.  

Вече се обръща по корем и упорито опитва да лази, чак се нервира, че не му се получава. Сладкиш е голям Heart Eyes

Гледам, цикъла сте обсъждали. На мен ми дойде преди месец, много дълъг и обилен. Сега за втори път, вече нормален. Нооо, не ме боли корема Tada, дано да е така и занапред.  

Прохладен следобед!

Бързо оздравяве на всички болни бебчета!
Тарталета  fingerscrossed , за вашата кака!

Понеже пиша "бързо"- Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора. Поствам и се връщам да чета, че иначе ще си откарам тука до довечера. hahaha

# 476
  • София
Здравейте и то нас!
Ние още сме в Пловдив. Излизаме за малко на сянка и после в стаята. В събота с тати се разходихме до Чудните мостове да се спасим малко от жегата. Беше много хубаво от това, което успях да видя, че не бях ходила там. Забравихме да вземем кенгурото и тати носи бебе, но не смяхме да ходим много много. Седяхме си на сянка и на прохлада и това беше достатъчно. Вчера останахме в Пловдив, опитахме се да отидем до Стария град, но пак не много успешно.
И на Ана зле и действа жегата, внезапно намали яденето, спи неспокойно, но тя и преди спеше така, та едва ли е от жегите; то и на мен ми действат зле горещините та на нея ли.
Една от нас, добре че всичко е минало само с уплахата.
Аз съм, да се оправя по-бързо бебчо.
Сиси Hug за малката.
Тани и на мен не звучи като недохранено бебе това. те педиатрите какво искат и те не знаят. Ана предния месец беше качила 470 гр. и нашата педиатърка беше страшно доволна.
Татит, марина е много сладка с тая бира. Ана не проявява никакъв интерес към нашта храна, но към бирата на тати я влече страшно. Май с това ще захранваме. Все още не сме започнали обаче. Ние до петък сме в Пловдив, а в събота заминаваме за една седмица на море.Сигурно след това ще го мисля захранването.
Момичетата от Пловдив ако все още искат да направим една среща нека пишат.
Хайде чао засега от нас и лек и прохладен ден!
Тарти, браво, че се е разминала болницатадано и при бебка се размине.
Иве  Hug

# 477
  • Стара Загора
Сега спи гол, по памперс, завит само с един тензух. Определено му е по-добре. Изобщо от няколко дни не съм го обличала, като е в къщи. Даже през деня и памперса гледам да му го махам, че как се запарва, направо жал ми става.
Мен ме е страх да го оставя гол пък, все си мисля, че ще настине  newsm78 Може би защото и аз самата не обичам да спя гола, може символичен корсаж да имам, но да има нещо.Ники сега спи по боди, завит с чаршаф и климатика работи на 25 градуса. Сложила съм една хавлия на решетките на кошарата да не му духа. Днес е ад, много жега.  sweating Ако и утре е така ще изляза още в 7.30  yes

# 478
Мами, едно бързо въпросче
Купила съм безмлечна оризова каша на Хип, днес дадох няколко лъжички на малката. Чета в "Захранване" че можело да се прибавя и към млякото й (аз я дадох с лъжичка отделно приготвена с вода). Та въпросът ми е мога ли както й приготвям шишето 150 мл АМ вътре да добавя от кашата? И въобще колко е нормално като за начало да изяжда? Освен това се замислих от оризовата каша дали може да се запече?
Ще съм благодарна ако ми отговори някой, че ми е сефте това захранване и си се вълнувам доста.

# 479
sunrise7 аз съм купила безмлечна оризова на Милупа  Peace

viola78 не е ли много малка бебка за жълтък, а и в тези горещини Rolling Eyes Разбира се, ти си преценяваш, но на мен ми се струва доста рано.

eola 1-2 лъжички първоначално и после увеличаваш. Моят бебчо не се запече от кашата, но аз съм му давала само няколко пъти през 3 дни, а и той няма проблеми със стомаха  Laughing По- добре разреди с малко мляк оедна лъжичка каша, а не я слагай в шишето. Давай и с лъжичка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт