ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 462
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
Аз съм... , Тарти, бързо оздравяване на дечицата ви!  Hug

Да се отчета, днес бяхме на консултация и сложихме и третия Инфанрикс и полиото, Светозар не само че не плака изобщо, ами въобще дори не се ръзмрънка! Наддал е 600 грама и вече е  7,850 кг. и е порастнал с 3 см. и е 65 см. Тук е адска жега, добре че другата седмица заминаваме за Смолян за 10 дни на хлад! Там евентуално може да почна да му давам по малко картофено пюре, но още не съм решила окончателно.

stasina на Чудните мостове е много хубаво и най-важното не е жега като в Пловдив.
За среща, може, евентуално в сряда или четвъртък, защото утре ще отскоча до работата за окло час, че ще има важна пресконференция.

# 481
eola аз правя кашата като замествам една лъжичка АМ с нея.Започнах първо с една лъжичка каша и 4 АМ с 150 мл вода.За кашата на Hipp за 150 мл вода са необходими три лъжички и когато ги заместиш и трите може да я даваш само с вода, но Димана не я харесва без мляко и слагам три лъжички Ам и три каша. Peace
Аз вече захраних първо с картофено пюре. Доста майки минали по този път ме посъветваха да не започвам с него, но аз инат измих грижливо един селски картоф, сварих, пасирах, добавих АМ и пробвах  Sick Наистина няма такава гадост. Предлагам аз една, две лъжички те се мръщят, но нали е нов вкус мисля си, че е от това.На втория ден направо щяха да повърнат.После дадох тиква ,а днес морков.И моркова не им хареса много много.Чудя се дали да сменя марката пюрета или прооблема не е там. newsm78 А пък се чудя и защо от вече миналите по този път майки никоя не сподели за проблем с приемането на картоф?

# 482
  • София
Обичанка, аз споделих... Фил повърна от гнус първия ден. Сега смесвам картофите с тиква и що годе го яде, но не му е любим.  Sick

# 483
Обичанка, аз споделих... Фил повърна от гнус първия ден. Сега смесвам картофите с тиква и що годе го яде, но не му е любим.  Sick
имах в предвид майките с по- големи деца Whistling

# 484
Обичанка, аз май гол картоф не съм давала на баткото, затова и не помня да му е бил гаден.

Днес ми е много черен ден, водихме Белослава при Янакиев, прегледа я на две, на три според мен и ни изписа стремената на Павлик.
Бях сигурна, че орто гащите са ефективни, понеже сега си отваря крачетата докрай, но според него трябва да носи каишки поне 2-3 месеца......., той според мен не долюбва гащите и действа направо с каиши.
Утре ще ходим и при Хазбун, много се надявам той да се изкаже другояче, измъчихме се и ние и бебето.

Извинявам се за оплакването, имах нужда да споделя.

# 485
Mischievous, дано не се налага да слагате каишки!  Praynig

# 486
  • София
Обичанка, имам ендо предположение защо се получава така с картофеното пюре - заради пасирането е. Пасираното картофено пюре по принцип е гадно, защото се разбива нишестето в него и става като лепило. И на възрастен човек няма да му е вкусно, камо ли пък на беб, свикнало само на мляко. Пробвай да направиш пюрето гладко, като настържеш варените картофи и после много хубаво размачкаш с вилица. Трудоемко е, и трябва много да се постараеш, за да стане наистина финно като за бебе, но като за начален етап, когато се дават една-две лъжички само може да пробваш, за да видиш това ли е действително проблема или не.

# 487
karlie благодаря за съвета Hug
Mischievous защо не потърсите мнение от доц. Медникаров от болницата ва Горна Баня Peace
Аз съм с много добри впечатления от него- много е внимателен и за мен е много добър специалист.
Дано нямате нужда от тези ужасяващи стремена newsm10

# 488
Моите деца не са се погнусявали от картофа, е не им е било любимото, но си го поемаха.... и не забравяйте, че вкуса на бебетата е по различен от нашия. Аз от АМ направо    Sick, но бебетата не, така че, ако на вас вие гаден картофа, на тях не им е чак толкоз гаден, поне на моите не е. И картофа аз го смесвах с АМ, но да стане много рядко,  да се пие, постепенно се сгъстява и се увеличава картофа за сметка на АМ.

Уф, много топло, направо не се диша... Сега да е зима, да е навалял един дебел пухкав сняяяяяг, всички да са си в къщи на топло и да мирише на нещо вкусно..... Най обичам зимата.

Явор е болен, с бронхит е и пие АБ, дано до събота оздравее, че отиват на лагер  Praynig Миличкото, толкова говори за този лагер и се вълнува, сега ако е болно няма да може да отиде и много ще страда....
А на Мишо му е ужасно топло и само мрънка, не си и изяжда всичко, минал е на плодова диета. Яде само плодово пюре и плодове. Всеки ден изяжда по 4 череши и по 1/2 кайсия или мъничко пъпеш и ги яде със страхотен апетит, а на зеленчуковото пюре се мръщи. Яде и през ден по 1/2 банан. Чиста плодова диета  hahaha Да си призная без бой - пие и сок на Хип, но той в четвъртък става на 6 м., така че е батко на темата  hahaha smile3534 и може сок да пие..... Къпя го по 2 пъти на ден миличкото, за да се разхлади малко, но без сапун и шампоан втория път.

Ние понеже не можем да ходим в градинката заради болното Яворче, си намерихме много приятно и прохладно място - градината на Японския хотел. Невероятен оазис, сядаме на една пейка под една дебел върба и едно шадраванче и направо Рай....... Утре ще си носим пюре за Мишо и сандвич за Явор и до след обяд може там да откараме, стига де не ни изгонят.....

Mischievous, напълно те разбирам как се чувстваш, дано не носи бебенцето ти стремена, но само искам да ти кажа, че ние ходихме при Янакиев миналата седмица и аз смятам, че е много добър ортопед. Мъжа ми има лек ортопедичен проблем по рождение и още с влизането в кабинета, той видя проблема и назова точната диагноза. В София при доста ортопеди отидохме с Мишето, нито един не реагира така, не забелязваха нищо, или ако забележеха, казваха някакви абсурдни диагнози. Ние и затова не бяхме много сигурни дали с Мишето всичко е наред. Някак е трудно да вярваш на лекар, които не може да постави една толкоз ясна диагноза, каквато е при мъжа ми. Така, че пак казвам ДАНО НЕ СЕ НАЛАГА ДА НОСИ БЕБЕ СТРЕМЕНА  newsm17, но по добре да се измъчим ние, родителите сега, отколкото да се мъчат децата ни по късно......

Лека нощ от мен и да ви е хладничко и на вас и на бебенцата.....

Последна редакция: пн, 14 юни 2010, 23:43 от Дани_77

# 489
Ех, момичета колко сте полезни с това захранване, че и мен ми е малко терсене. Аз още не съм започнала, но купих пюренца морков и тиква, та се чудя дали да не почна с тиква newsm78 Търсих вчера пюре само картофи, но не намерих (в Кауфланд) И извинявам се за глупавия въпрос, но малката е само на кърма, и се чудя дали да разреждам пюретата с малко кърма? И ако да по колко да слагам? Вчера й купих и купичка с гумена подложка - прави добър вакуум и се надявам да не я разлива Laughing

# 490
  • на село
Да споделя и аз моят опит с картофите.
На каката започнах така захранването - с картоф и постепенно започнах да го смесвам с морков и други зеленчуци. Само че аз след като го пасирам, му добавях кърма. т. е слагам картофа, наливам кърмата и пасирам. Ставаше гладко, но трябваше повечко кърма. Освен това, има и нещо друго. Кърмата много бързо разгражда пюрето и става на чорба, така че се налагаше веднага да го давам. Ако се прави с АМ, предполагам че няма как да стане така. Хубаво е да се смесва с кърма или АМ, за да може бебето по- лесно  да привикне към новия вкус и консистенция.
Сега обаче мисля да започна с оризова каша и с каша от елда. Мъжа ми вече мърмори да започваме да го захранваме, ама аз още се ослушвам. Много малък ми се струва, въпреки че вече си удвои теглото от раждането.  newsm78

# 491
Zuzu82, пюре от чист картоф на Хип намерих в едно малко магазинче за детски храни на спирката на 81-во СОУ. Казвам го, защото видях, че си проверявала в Кауфланд, а това е близо. Иначе аз също доста търсих само от картоф, обиколих Хит, Фантастико и още няколко магазина в района и нямаше.
Дани, стига бе, точно лятото дойде и ти искаш да е зима. Потърпи още няколко месеца и ще се оправи времето, ще си паднат температурите под нулата както си му е редът Heart Eyes

# 492
  • Чехия
Милички привет... радвам се че при вас е топло, при нас само два дни беше супер и сега пак е 15С...

За захранването няма какво да ви пиша, нямам опит с този начин, Верето от всички пасирани и мачкани неща и се пригаждаше, нито банан нито картоф ядеше, само на кубчета и мини парченца...

Редче, гледах клипчетата на Фил, готов е да пролази това клатене и само на крачка от тръгването.

Дани_77, бързо оздравяване на детенцето ти.  Hug

Mischievous, много кофти, аз съм била с каишки като бебче, пробвай да да нагъваш памучни пелени още под гащите, с размер 12-15 см разкрач...

Валкирия, сложно няма сложи дребното в гащи и за два дни ще си наясно с ЕБХ, пишка се след сън, след ядне и всеки път като стане кисела без причина докато си играе... тръткането ще го познаеш също извива телце, пръцка и се ядосва ако се храни...  

Тани, това е поредния абсурд в изказванията на лекари... според мен няма причина да се тревожиш. Ти още ли пробваш бебешката хигиена.

Тарти, нещо не ми с отваря снимчицата ти... паролата нали е ...

Иначе  няма как да го отложа втория прием е супер задължителен, иначе се обезсмисля първия, това е хексаваксината Инфанрикс.
 Sad
Все едно имам дежаву, Верето беше на две години и без признаци на алергия, ядеше лимони, праскови, пиеше какао с краве мляко, и след ваксината в тази възраст Приорикс - за морбили, паротит и рубеола хайдеее АТД в лека форма, след втория прием вече беше нужен сироп за овладяване на положението и после колко са безвредни ваксините. Tired Сега вече й няма нищо, но месеци наред се борехме с положението.  

А отново Дарина, но още не захранена. Тedddy, да знаеш че напълно те разбирам.  Sad  Твоя фейс също не ми се отваря.  Embarassed

sunrise7, още ли се тревожиш за онзи номер с крачетата.

edna ot nas, гушки за акробатчето.  Hug

Мамче, станах спец на хляб със закваска но в пекарната, ако имаш желание ще ти пиша тайната на ЛС.  Crazy
Бягам, тези дни ще кача снимки да ни видите и нас.

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 13:02 от ivalex

# 493
Обичанка,

Варианти за въвеждане на първите храни:

Варианти за включване на нова храна:
1) дава се почти пълна доза въведен зеленчук +1 лъжичка нов; после 2 лъжички по-малко въведен зеленчук + 2 лъжички нов и т.н.
2) дава се почти пълна доза въведен зеленчук, веднага след него 1 лъжичка нов зеленчук; после 2 лъжички по-малко въведен зеленчук + 2 лъжички нов и т.н.
3) започва се с новия зеленчук с 1 лъжичка + дохранване с кърма; после 2 лъжички нов зеленчук + дохранване с кърма и т.н.

Предимства на вариант 1):
Детето приема по-лесно новия зеленчук, тъй като е смесен със стария и постепенно свиква с вкуса му. След няколко дни новия зеленчук постепенно измества въведения и в крайна сметка детето ще усети истинския, чист вкус на новия зеленчук. Освен това, ако детето има проблеми с новия зеленчук, може да се остане на въведения и да се пробва нещо друго, като се запазва достигнатото количество и темп на захранване.

Предимство на вариант 2):
Детето усеща ясно вкуса  на новия зеленчук, така се запознава отрано с чистия вкус на всеки един зеленчук. При отказ на новия зеленчук спокойно са дава само въведения в достатъчно количество, това дава време да се потърси друго решение за следващ зеленчук, подобно на вариант 1.

Предимство на вариант 3):
Улеснява въвеждането на нови храни най-вече в случая на готови пюрета. Невинаги е възможно да се комбинират различните пюрета така, че да се направи удачно смесване на едно с друго и да се въведат желаните зеленчуци. Този вариант може да се ползва в някои случаи, но като не е желателен като цяло, тъй като детето веднъж достига дадено количество пюре плюс кърма и после пак започва от минимално количество. Нарушава се ритъма на стомахчето, а целта е то да свикне с ежедневния прием на дадено количество твърда храна.

.....блудкажа задължително въвеждам с вариант 1. Започвам захранването с оризова каша, най-щадяща е за нежното бебшко стомахче и е най-блзка по вкус на кърмата, а и почти всички пюрета съдържат ориз.  Wink Въвеждам минимани количества за поне 10-тина дни (така стомахчето свиква и не се запича), като не надвишавам 30 гр. Приготвям задължително  с кърма. След това минавам на картофа по вариант 1, пак с кърма/АМ, защото ако дам тиква преди това после се мръщят на блудкавия картоф. Въвеждам го поне 5 дни, като идеята е последния ден да дам само картоф. Самия картоф го приготвям сама. Беля дебело кората, режа малки кубчета, кисна поне половин час в студена вода (да махна част от нитратите и пестицидите) и варя. След като се сварят парчетата, оставям да изстинат и после пасирам с вилица. Консистенцията става идеална, даже пюрето става леко пухкаво Heart Eyes Като цяло се придържам към тази стратегия и проблеми и с двете деца съм нямала Peace

Някой беще питал за кашите - ползвам Хип и Милупа, те се разтватя най-добре и то ВИНАГИ безмлечни, защото повечето млячни каши не съдържат АМ, а сухо мляко.  Peace

Бягам, че дребните ревнаха.

# 494
Иве, мерси за отговора. Hug Проблема е , че той не иска да пишка, ако няма гащи, или памперс.  Като новороден винаги си свършваше работата, като го съблека (но ти това го знаеш, разбира се Wink).

Паролата е същата, изтрий я, моля те!

Катинче
, много полезно, благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт