ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 430
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
Обичанка, и аз имам не особено успешни първи опити със захранване с картоф на каката. Пълно фиаско беше първото картофено пюре. А аз даже викнах съседката да прави клипче - да увековечим историческия момент на захранването.  Избрах да сложа пюрето в една много любима моя чаша - подарък от майка ми. Наконтих бебето, връчих фотоапарата на съседката и най-тържествено предложих първата лъжичка.  hahaha Е като се намръщи това бебе, като взе да плюе, да мрънка...

Мисля, че не бях много добре намачкала картофа.
После пробвах с моркови и по- се ядваше.
Най-много обичаше готовите пюренца. Не помня дали беше Ганчев или Хип.
Момичета, имайте предвид, че морковите запичат.

Сега пак съм се насочила към картофите, но като се сетя за първия ми опит с каката, хич не съм се разбързала. Междувременно си купих един нелош пасатор. Дано да улуча и правилния сорт картофи. Някои наистина стават като лепило като ги пасираш, но има и такива, които не стават. Не знам обаче как могат външно едните картофи да се отличат от другите. Май няма външни различия...

Болните дечица да оздравяват!
Иве, дано да се размине атопичният дерматит на бебчето! Аз сега съм се насочила към хомеопат. Чудя се дали да не заведа каката при прословутия д-р Мустаков. Дано да ни избави от този атопичен дерматит, че ръчичките са и в рани. А на детето вече му писна от кремове и помади.

# 496
Момичета, да ви попитам.. Аз съм от януарските февруарки, преди следях и вашите теми, но вече няма време. Говорим си с момичетата и затова направо реших да ви питам, тъй като вие сте един месец пред нас - някоя от вас вече взимала ли е майчинството, това, което от 135-я ден нататък и горе-долу колко се бави?
Здрави бебоци ви желая, видях че са хубави! Heart Eyes

# 497
  • Mediterraneo
Бръмби, тук можеш да задаваш въпроси, да си сверяваш един вид часовника- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=488117.0

Моят болничен изтече в началото на април. На 20 май получих първото си майчинство, за половината април. За май пък получих още на 3 юни. Сега вече чакам за юни в началото на юли. При мен няма никакво забавяне, както виждаш.

# 498
  • Madrid
Аз съм,как сте?

Иве,овладявайте положението! Praynig

Тарталета,не виждам снимките,дори след като въведа паролата.Теди,и при теб,но във Фейсбук.

Mischievous,а второ мнение?Колко време ще е с каишки?Сигурно е трудно. Tired

Хуанита Банана ,и на вас пожелавам успех с хомеопатията!

И картофа,и моркова запичат.

# 499
Бръмби аз още не съм, но аз родих на 26.януари , 135-дневния ми изтече на 9 май. Не знам обаче от фирмата кога са ми внесли докуметите  newsm78

# 500
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
аз захраних днес с банан ...,малкия толкова много искаше да си хапне, беше ми хванал банана и засмукал и се сърдеше на опитите ми да го спра... накрая извадих една лъжичка, пасирах и му дадох да си хапне...изяде го с невиждан апетит  Laughing

# 501
И аз си получих майчинството за април и май още в началото на месеца  Peace

Катинче много добре обяснено. Аз днес му дадох на Иван половин малко бурканче с каша и той искаше още ама няма. Ще мудавам още малко и ще започна с картофче. Само да кажа че млечните каши на Милупа са с АМ, както и на Хип, но за тях не съм сигурна Peace

И ИВан го дразни памперса, но няма как. Сутрин е сух и винаги пишка в лигенчето, но след това не иска. Нито пък ака. Аз продължавма с опитите въпреки всичко, де  Grinning

# 502
Влизам само набързо да ви кажа, че второто мнение показа, че нещата са наред, няма да сме с каиши, довечера ще разкажа повече.
 Heart Eyes

# 503
  • Стара Загора
Влизам само набързо да ви кажа, че второто мнение показа, че нещата са наред, няма да сме с каиши, довечера ще разкажа повече.
 Heart Eyes
Това се казва добра новина  Hug Ти си имаше едно на ум и хубаво е че сте отишли при друг лекар. Тооолкова излишна мъка си спестявате сега.

На Ники днес му сложиха Пентаксима и Симфлорикса. Добре е сега, надявам се да няма странични реакции  Rolling Eyes Станал е 8350 гр и 68 см.
Попитах с какво е по-добре да захраня - с каша или зеленчук, докторката вика сок.  Laughing Обясних й че сок ще давам много по-късно и не ми се занимава да изцеждам по 10-15 гр сега  Mr. Green и стигнахме до консенсус да е зеленчуково пюре  Laughing Но ми препоръча да не бързам, след 6м. Ми, аз не бързам Simple Smile

# 504
Аз още не съм захранила, искам само да попитам за кашите - има едни които са в кутии и едни които са си в бурканчета  Rolling Eyes  Вие като коментирате каши кои коментирате?  Embarassed

# 505
Благодаря на момичетата ,които се включиха за моя проблем   bouquet Аз сега се поуспокоих.И осъзнах ,че няма значение какво показва кантара и какво казват педиатрите.Важното е как усещам детето.А тя е спокойна,когато аз съм спокойна.Така,че гледам да не се впрягам много.Ако иска да яде-давам и,ако не пробвам след малко.Така или иначе ако е пропуснала хранене, си го наваксва после с ядене на всеки час  Simple Smile

Иве,пробвам аз от време на време.Оставям я по голо дупе известно време.ТО голяма жега.Направо я съжалявам с този памперс завира сигурно.(Мия я  през час-два като сме в къщи с хладка вода.)Та сутрин хвърлям почти сух памперс.Ще пиша за това само още малко да се усетим  Wink

Като четох Мишона...давах на малката да близне краставица,ябълка,лимон ,банан.Първите три-собствено производство.Само на банана направи физиономия ,но после го засмука.А другите,особено лимона много и харесаха  Laughing това не беше ли педагогическо захранване  newsm78

# 506
Аз още не съм захранила, искам само да попитам за кашите - има едни които са в кутии и едни които са си в бурканчета  Rolling Eyes  Вие като коментирате каши кои коментирате?  Embarassed

В кутия  Peace

# 507
Момичета, ако започна захранването първо с оризова каша, как след това става прехода към зеленчуковото пюре? В смисъл друго хранене ли се избира, примерно на обяд и се дава пюрето, а кашата остава за следобед, или не е така? Четох, четох, а нещо се обърках с това захранване.   

# 508
Катинче, много полезно, ще се възползвам от съвета за оризовата каша като старт благодаря!   

# 509
Аз започнах с оризова каша и след това ще давам на обяд зеленчук пък кашата ще я зарежа за извстно време и отново щ езапочна да я давам следобяд PeaceСтрува ми се че ще го натоваря ако продължа да давам същата каша следобяда и затова ще направя малка пауза, докато въведа 2-3 зеленчука  Peace Кашата я давам на обяд в момента, половин час след кърмене Peace Като въведа зеленчуковите ще я давам следобяд

П.С Днес съм голям спамър

Общи условия

Активация на акаунт