ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 345
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, честито на всички бебенца, който днес стават на 5 м.   baloni

Дудеславка, желая ти и аз да чуеш от лекаря това, което искаш, макар, че съм убедена, че точно в такъв момент човек не знае какво иска, защото съм го преживяла, даже два пъти  Mr. Green, да са ми живи и здрави Явор и Мишо, Дани беше планиран, да е жив и здрав и той, разбира се.
Моите две големи дечица днес заминаха на лагер във Велинград, хубавото е че и майка ми е с тях и мога да и звъня на всеки 15 мин. да питам как са, какво са яли, и т.н., докато не ме сиктирдоса или просто не си изключи телефона, което често прави Mr. Green Много е тъжно и тъпо без тях и Мишито се оглежда и мрънка, сякаш ги търси..... А мъжа ми иска да изпраща Дани при сестра си в Лондон, да научел английски за цяла година Shocked Сакън, аз ще умра, за 10 дни ще се побъркам, та какво остава за цяла година......

Мишито е болно, кашля ужасно и е на АБ. Стискайте му палчета да се оправи  Praynig Днес го водихме на манастира "Св. Мина".

За килограмите да кажа, то моито вече надмина и свинщината. Вчера се мерих /мен ме е страх от кантара и съм го скрила дълбоко Mr. Green/ и съм с 9 кг. по пълна отколкото излязох от родилното. Една майка в градинката ми каза, че било от стрес, заради преживелиците с Миши..... Егати стреса, хората от стрес слабеят, аз дебелея....., ама май не е от стрес, а е от хладилника  hahaha И като си помислих, че след 3 седмици заминаваме на Созопол, ауууууууууу...... Казаха ми за един сироп на Иван Гарабитов, давали го по БТВ. Поръчах си го, 5 дни не трябва нищо да се яде, пие се само сиропа и вода и се отслабвало до 10 кг.  Shocked Да видим. Току виж за 20 дена отслабна всичките 40 кила, който качих откакто се ожених  hahaha

Лека нощ на всички и най сладките сънища на малките бебенца!

# 661
Здравейте
Като чета че има и други с коремчета в петия месец и се успокоявам  Laughing Вчера една жена в парка ме пита второ ли чакаме, като не виждаше Иван и само баткото Embarassed ДАже по едно време се замислих дали може да съм бременна и да не съм разбрала/ като нямам цикъл/

Аз за млечната каша мисля че не е подходяща защо повечето съдържат сухо мляко, което не е добре да се дава на малко бебче все още. Може би ако е с АМ newsm78

Тук не е спряло да вали от вчера, а Иван трета нощ не иска да спи и се събужда през 2 часа да суче. Вече гледам доста  Tired
За капак на всичко от снощи ме боли зверски гърлото и явно е нещо вирусно и се чудя какво да пия пак.  ooooh!
Ами това е от нас засега  Hug

# 662
  • Mediterraneo
Моля ви да спрете с тази тема за кореми и дупето, щотооооо... Водя се бременна поне в пети месец  Whistling Прибрала съм всичките си панталони, къси поли, впити потници и тениски, понеже няма никакъв шанс това лято да се набутам в тях. Имах широки панталони, които носех дори и с колан- сега и те са прибрани  Confused Имам да свалям още 10 кг и не мърдам оттам( то от една страна слава богу, че поне не качвам).

Уики, напълно е възможно тазът ти никога да не се прибере напълно. Всичко е до структура и ген. След три бременности и раждания аз тотално съм се примирила с това. Да не говорим, че от всяка бременност имам трупнати по едни 10 кг...

# 663
Добро утро, момичета!

Тани, ние ще го откараме почти до седми месец само на кърма, че не ми се захранва докато сме на море.

Иве, действаш много вдъхновяващо!   bouquet

За кг - ох,  Confused каква клечка бях, в какво огрооооооооомно чудовище се превърнах. И то напълнях, след като родих каката. И то защото се стреснах, е нямам кърма. Естествено не защото не съм се хранила, а защото слушах глупави съвети за кърмене. Но...

wicky, на снимките изглеждаш чудесно! Peace

Пекрасни бебенца и колко са пораснали!  Heart Eyes

# 664
Добър ден, момичета!Ох, тези пусти килограми.В края на девети месец, точно преди да родя бях 84 кг, сега съм 71.Не съм пазила диети, но ми се иска да си върна старото тегло от преди забременяването, но под 70 просто кантара не иска да мръдне, до 63 ми се вижда някаква мисия невъзможна.

# 665
  • Варна
Здравейте  Grinning
Много съм щастлива, тъй като на 16.06. братовчедка ми роди малко сладко момиченце на име Клара, а вчера нашата кума стана мама на красиво момченце Георги  Heart Eyes Почерпете се за тяхно здраве:

Присъединявам се и аз към мамите, които още не са захранили.Мисля да захраня в началото или края на шестия месец, хич не бързам. Ще започна с оризова каша, после елда, зеленчук, плод.... В началото дори не възнамерявам да замествам хранене, а просто ще запознавам Лора с различни вкусове. Мисля първо да кърмя и след това да давам твърда храна  Thinking Жълтък пък хич няма да давам скоро  Naughty Засега съм дала на Лора само да оближе от ябълка и череша. Черешата и се услади много и като и я дръпнах, последва голям рев.
Лорка също си яде много ръцете, аз все и ги дърпам от устата, тя се сърди. Притеснявам се да не стане навик. И залъгалка лапа, но ръцете са по-вкусни. Но лапа и всичко, което и попадне пред очите. Не знам дали няма да изкара скоро някое зъбче или просто така опознава света около себе си  Simple Smile
За стерилизирането, мисля да стерилизирам до шестия месец, то какво ли и стерилизирам, само биберони.
Кико, и аз смятам, че щом бебчо е спокоен, игрив, всичко му е наред  Peace
Не знам, аз сега с второто дете не се шашкам особено, давам го по-спокойно. Но определено с първото дете си е по-стресиращо, аз като си спомня само влизах в някакви филми като се роди Вики.
Ние сме в Бургас  Simple Smile Вчера направих първата си плажна баня и беше страаашен кеф  Grinning Нахраних беба, стоварихме свекитата с малката в морската градина да я разхождат, а ние отидохме на морето. Като огладня Лора, ми я докараха, нахраних я в колата и айдее пак на плажа. Много хубаво си изкарахме, но резултата е, че съм изгоряла  Laughing
Обаче вечерта какво и стана на Лора, беше изпаднала в истерия, плачеше и не можеше да се успокои от нищо.Тя е леко хремава, но не вярвам това да е било причината за лошото и настроение. От към 17 часа плака до към 24 часа, някъде тогава заспа, изнемощяла от рев  Sad
Бебка вече се върти от гръб по корем и обратно, и много се забавлява с новите си умения  Simple Smile Вече е опасно да я оставям сама на нашето легло, че е много подвижна и бърза, и като нищо да тупне на земята.
Чета, че има и други ръмжащи бебета  Simple Smile Моята и тя ръмжи, ама от кеф. Общо взето тя или ръмжи, или вика и се разпява  Laughing
Веси, като се оправиш напълно звънкай  Grinning Май ще е добре да се уговаряме за следобед, че преди това ще е ад навън.
Почти безобидна, привет отново  Hug Пиши по-често  Simple Smile
Рабитче, приятно изкарване в Смолян и да си починеш хубаво  Hug
Пожелавам бързо оздравяване на Мишито на Дани!
Хубав ден на всички!!!

# 666
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ходихме тази сутрин да вадят на бебко кърлеж от главичката ... оказа се, че и таткото има... казаха, че няма да му бият тетанус , защото има първия пентаксим ... дали това е о.к ...искам да кажа, че не му е направена цялата ваксина, а само един прием...мн се притеснявам, в понеделник ще го носим за изследване гадния кърлеж

# 667
  • София
Ужас, ЗуиShocked Дано всичко да е наред! Аз съм хващала като дете кърлежи и нищо не ми е имало! Стискам палци!  Praynig

Роси, честита ви радост! Да са живи и здрави бебечетата!  Hug

Димка, все се чудех дали да ти пиша, но ... защо тормозиш себе си и детето! Ти виждала ли си недохранени деца? Кико има такъв живец в очите и такава хубава усмивка! Не мисля, че му има нещо на детето! Само си помисли как ще му унищожиш зъбчетата с този сладък нектар през нощта.

Дани, дано Мишка да оздравява бързо!  Hug

За килограми и на мен не ми се говори! Но вече съм -6 и остават само още 19...  hahaha бавно, но славно към целта! И при мен го има това с разширяването...имам едни дънки размер XS, не виждам как ще се вмъкна пак в тях.

Филип вече официално лази. Grinning Не е само клатушкането, вече премества крачета и ръчички съвсем последователно. Много му се радвам, но оставянето сам става все по-трудно.

Охх...започвам да чистя...мен ме чака...  Close

# 668
  • Варна
Ау, Зуи, ужасно  Sad Дано всичко да е наред с малчо  Praynig Аз преди седмица намерих кърлеж на леглото на сина ми, късмет имахме че не го е полазил, или пък бебка.
Редче, мерси много  Hug
А на теб вече ти свърши спокойствието, отсега нататък ще трябва да вардиш Фил. Но пък от друга страна наистина е хубаво да виждаш колко бързо се учат бебоците ни на различни неща  Grinning

# 669
ох, благодаря ви, дано вс е наред ... Ние ходихме на едно село вчера и от там, но оглеждайте дечицата, че преди нас 4 дечица са минали тази сутрин за същото ...

# 670
Здравейте, майчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Отдавна не съм писала и съответно много за четене се е събрало, но нямам никакво време, затова прочела съм само последните три страници Embarassed
Роси, честита радост, страхотни са тези новини, много вълнуващи и приятни, да са живи и здрави бебенцата  bouquet
Зуи, ох ужас наистина, стискам палци всичко да е ок и кърлежа да е чист, за да няма излишни притиснения Praynig
Дуде, и аз се присъединявам към пожеланието, да стане това, което ти искаш, дано да си щастлива от резултата Hug
За захранването, аз също не съм заместила хранене с пюре, засега давам по едно от малките бурканчета на Хип и Гербер, въвели сме картоф, морков, тиква, магданоз, и Нежните заланчуци с ориз на Хип, Вики приема добре пюретата и след това си хапва по още 50- 60 гр. мляко Heart Eyes За сега още се цедя и едно хранене й е кърма, как мислите има смисъл, нали, защото някои мами знаят колко е трудоемко това цедене, но в името на детето, ще се цедя докато има Heart Eyes
Хайде милички до скоро, че ме чака чистене и разходка Heart Eyes

# 671
Танче, каква разходка мила....Тук е ту вали, ту не вали...Задоволявам се само с разходка на двора,че като завали - веднага да се приберем.....А и е хладно, едно неприятно........

Зуи, като ти видя ника и се сещам за Зуи паша от Сакъз.....С най-добри чувства, обичам го много Васил Василев - Зуека.....Дано не е нещо страшно с тоз кърлеж.....

Аз за съжаление отново нямам време за четене, само искам да помоля ако някой може да ми помогне със съвет, да ми пише едно ЛС. Ето тук е проблемът ми - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=503551.0

На всички мами и бебчовци - прегръдки!

# 672
Всъщност никът ми идва от Зоуи ... един любим герой от разказите на Селинджър ... Simple Smile

# 673
Чета ви набързо, но все не остава ред да пиша.... #Crazy

Зуи, дано всичко е наред наистина Praynig..... аз много се притеснявам от това, никога не съм виждала кърлеж и ме е страх ако ухапе някой как ще го видя, дали ще успея въобще да го видя, а и позная Embarassed
Та в тая връзка ти как се усети - имаше ки някакви реакции бебето или видя самия кърлеж?

# 674
Никакви реакции, кърлежът беше миниатюрен, като връхче на топлийка ...

първоначално мислехме да го изчопкаме, но после решихме , че е прекалено безотговорно...

и така - обадихме се на мед център, с който работи личната и отидохме...там го намазаха с една мазна паста и разтриваха с марля обратно на часовниковата стрелка...

попитах какво следва да правим от тук- нататък ... казаха да занесем кърлежа в института по заразни и паразитни болести , попитаха дали бебето е ваксинирано, заради тетануса и да го наблюдавам ... и аз се психясах

вкъщи се огледахме един друг, оказа се, че и мъжа ми има и отидохме да попитаме в пирогов...казаха, че могат да му бият инжекция срещу 25 лв, заради тетануса или в понеделник, безплатно, при личната лекарка

Общи условия

Активация на акаунт