ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 379
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Red tree на Стеримара в упътването пише до 6 пъти, за физиологичния разтвор не знам да има ограничения. 

# 91
Рабитче, ти не си на строга диета, нали? Сега гледам менюто за тази вечер вкъщи и стигам до извода, че ще гладувам, а мъжо ще намаже всичкото - супата е със застройка, основното е с заливка от яйца и мляко, че и десерта е яко млечен  ooooh!

# 92
tedddy, с баткото от невежество си пиех прясно мляко и кисело хапвах от началото, но като се появиха проблемите с кожата се разрових из интернет и спрях изцяло кравето мляко. Сега със Светозар до 3-я месец никакво мляко не помирисвах и яйца също, всичко друго си хапвам обаче, отскоро и таратор, засега не му се отразява, бузките вече се изчистиха, въобще не мазах с Елоком, въпреки постоянното натякване на педиатърката, имам чувството, че са влюбени в тия кортизони - Елоком и Адвантан, само това знаят, но аз пък от баткото знам, че това ще се израсте и не им се връзвам вече.  Wink

# 93
little rabbit, благодаря, знам,че ти не държиш на тази ваксина...но ние бяхме започнали с Превенар и нямаше как...на дъщеря ми не сме й била пневмококова ваксина, не знам защо този път решихме така да се "набутаме", но нали здравето е най-важно....направо не ми се мисли как ще си търся правата...

# 94
teddy, моята щерка до ден днешен е с АД.Като бебе нямахме големи проблеми, но към 1-2 годинка ни се появиха големи обриви, особено по краката.Чак се бяха напукали и кървяха.Навремето обиколихме доста лекари, всички знаеха какво е , но незнаеха какво да предпишат.Намерих една кожна на частно, но беше златна.Назначи един курс едновременно с едни капсули, мазило и диета.Каза ни да не ядем банан, фъстъци и шоколад.Но се оправихме.Чат- пат и давам от тези работи, имам предвид от храните,  но гледам да не прекалявам.Най- важното е поддръжката.Задължително да се маже след баня и да се къпе с душ гел, съдържащ 1/3 крем.Успех.И аз но моя му купих книжката  Mr. Green, на Канпол-7лв.Мяка и се оцветява като я намокриш.Засега не искаме да я дъвчем, но му хареса.Щерката мисля утре да я заведа в Карфура да се покатери малко и ще и купя нещо.Сега спим, като гледам се успокоихме малко.Дано тази нощ не сме дежурни.Редче, благодарим, че и нас ни има    bouquet

# 95
Mis-Demeanor, почнала ли си с Превенар, не можеш да продължиш със Синфлорикс.  Peace

Ако педиатърката ти не настоява, според мен не проблем да не слагаш следваща ваксина, но ти си знаеш най-добре, всеки си преценява какво е необходимо за неговото дете.  Peace

# 96
Привет, банда!
Признавам, не съм ви чела. Наминавам само да ви кажа, че това гелче за зъби има доста добър ефект.

Инфо от първа ръка!  Laughing
Сънрайз, благодаря, че сподели! Мен ужасно ме мъчи, от два дни, един мъдрец и сега живнах с това.

Катинче
, благодаря и на теб за Calcarea phosphorica, ще го взема за Оги, ако го намеря.

Редче, страхотна работа си свършила по темата. От къде време?!?
 newsm51 

Като ви изчета ще се включвам, чао!

# 97
  • София
Red tree на Стеримара в упътването пише до 6 пъти, за физиологичния разтвор не знам да има ограничения. 

Зайче, Фил ползва това, а на листовката пише, да се пръска по няколко пъти... Crazy

Валкирия, мерси! Време имам само, когото Фил заспи. Темата я започнах в събота вечерта докато гледах Евровизията и завърших в понеделник... ooooh!

Отивам с кучока...лека вечер!  Hug

# 98
Зайче, Фил ползва това, а на листовката пише, да се пръска по няколко пъти... Crazy

Не съм ползвала този спрей, идея си нямам по колко пъти може да се пръска.

# 99
  • Ловеч
Здравейте момичета,
Аз отдавна не съм писала и чела, но сега се връщам да ви изчета.
Много интересна първа страничка на новата тема,
мисля че там ще намеря много полезна информация,благодаря.

Засега ви пожелавам лека и спокойна нощ Hug

# 100
teddy моят син е също с атопичен дерматит, но при нас обрива плъзна по цялото тяло. Много е неприятно. Мен също ме сложиха на диета. Аз също дохранвах, и след като педиатърката ме посъветва да сменя млякото с ХА, след това гастроентероложка ме прати направо за Фризопеп. Пазих диета близо месец. Казаха ми, че белтъка на кравето мляко се изчиства от организма до 2-3 седмици. После без да искам наруших и не се отрази на малкия. Сега продължавам да ограничавам прясно мляко - пия си кафето с оризово. Кисело мляко не съм яла от месеци - едва миналия ден ми донесоха домашно овче кисело мляко. Принципно дори и да търсиш на пазара козе и овче мляко (според някои теории са разрешени) има голяма вероятност в овчето сирене да са сложили и краве мляко. Според мен има смисъл да пазиш диетата само ако е много стриктна. Аз лично я пазих за мое спокойствие. И мъжа ми не беше във възторг, но ме подкрепяше. Не мисля, че при нас млечните продукти се отразяват. Аз консумирах много малко млечни продукти и преди да се появи обрива на детето. Сега съм въвела масло и от време на време слагам млечни продукти по сладкиши, които правя. Не мога да свържа засилването на обрива на малкия с нищо. След 100 различни мазила се спрях на някакво и сега ползвам само него. Само дето си сменят вносителя и сега го няма на пазара. Стероид бяхме категорични, че няма да мажем. Но и не са ми го изписвали лекарите - аз просто им казвах, че няма да го мажа дори и да ми го изпишат. Вярвам, че сме били доста по-зле от вас. Сега ще го лекувам с хомеопатия. Ако с нещо друго мога да ти помогна само кажи  Hug
Radi не зная защо ще сменяш педиатъра си и какво търсиш. Аз съм доволна за сега от нашата педиатърка в 25 ДКЦ - д-р Валентина Ранева, въпреки че е доста особена. Но като цяло е трудно да си намериш в това ДКЦ, защото всички имат много пациенти и отказват да записват. Чувала съм добри отзиви и за д-р Соколова в същото ДКЦ и до колкото знам тя записва. Млад лекар е втората, но не зная много повече, а и до колкото съм търсила в нета още докато бях бременна не намерих много.  newsm78

Само на бързо исках да се включа - сега отивам да си видя мъжа

Лека, дълга и спокойна  Peace

# 101
Дияна има пъпчици по цялото тяло, като червени точици са, като от убождане с игличка?  Shocked Някой да има представа това чудо от къде се взе?!

# 102
  • София
Дияна има пъпчици по цялото тяло, като червени точици са, като от убождане с игличка?  Shocked Някой да има представа това чудо от къде се взе?!

Герганче, Фил става така от претопляне. Слад кратко време му минават.

# 103
Mis-Demeanor, на Камен миналата седмица му сложиха първата ваксина Синфлорикс по ЗК, преди това не сме слагали. На моята педиатърка също и бяха казали от РИОКОЗ, че се отпускат само за децата след 1 февруари, но аз и казах, че друго чета в Интернет и в крайна сметка тя пак звъня, аз също звънях и вече от РИОКОЗ с известно закъснение потвърдиха, че е безплатна и за януарските деца и успяхме да я сложим - аз бързах да уредя този въпрос докато още можем да се вместим в схемата за 3 приема до 6 месец - тоест сега приемите ще са на 4, 5 и 6 месеца, педиатърката каза, че няма проблем. Обаче зайчето е права, че щом сте започнали с Превенар нямате избор и ще трябва да си я купувате, ако искате да завършите курса на ваксинация - доколкото разбрах в този случай ЗК няма да ви компенсира по никакъв начин за съжаление  Rolling Eyes
За шумящите книжки - Камен си има подарени от доста време насам цели 2 такива и все са ужасно хубави (предполагам, че и двете са били много скъпи като им гледам марките), та той много си играе с тях, вече може да ги прелиства нескопосано, но разбира се най-добре му е да ги яде  Heart Eyes Забелязвам, че нарочно обаче си шуми с тях, мачка ги в ръчички и видимо се наслаждава на звука  Laughing
Герганче, ужас с тези обриви - като гледам в темата май почти никое бебе не се е отървало от тях  ooooh! Аз покрай ужасно сухата обриваща се кожа на Камен започнах почти никога да не го къпя с нещо различно от вода - само от време на време косата и всеки ден дупето, иначе пълним всяка вечер ваничката му и си се плацика за удоволствие - имам чувството, че така е по-добре (след баня всяка вечер мажа с Адерма екзомега мляко за тяло).
Дано бързо да се оправят всички болни  Praynig

# 104
Брей, колко сте изписали Grinning
Не знам колко успях да запомня от изчетеното, но във всеки случай се посмях с Бари Уайт на Вироглавка newsm62

Редче, мерси за линковете в началото, ще ги изчета Peace

При нас продължават нощните хранения, даже по 2, че и 3 пъти. Събужда се към 6-7 ч. свежа като репичка и настава време за забавления и игра, а на нас с мъжа ми ни идва да се гръмнеме hahaha После си отспива към 9-10 ама за мен денят вече е започнал и не успявам да я догоня...
Напоследък не ми остава време за нищо Tired Сутринта извадих към 10 ч. прахосмукачката да чистя и така и си остана на средата на хола цял ден, Беба не ми даде никаква възможност да почна и чак към 19 ч. майка ми като се отби да ни види я позабавлява малко, за да мога да изчистя...
За утрешния празник няма да й взимам нищо, тя така или иначе няма да го разбере все още, чак догодина живот и здраве ще го мисля. По тоя повод се сещам в моето детство в София (по Княжевската линия, където ние живеехме, прословутия трамвай № 5) пускаха по случай 1-ви юни един изрисуван трамвай с балони само за деца. Това ми е такъв един много ярък и шарен детски спомен, сега като се сетя ми се приисква пак да съм дете Heart Eyes
А, да се похваля - Марти вече се светна как да се обръща, е, ръката малко й пречи, че остава затисната под тялото ама това не й пречи да е супер доволна от себе си Hug   smile3522

Общи условия

Активация на акаунт