ПИТАНЕ ОТНОСНО РИЕКА И ПОЛУОСТРОВ ИСТРИА, СЪЩО ТРИЕСТ

• 1 361
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, имали ли пътували било с кола, било с организирана екскурзия , до Риека и малките градчета  по този полуостров? интересува ме има ли какво да се разглежда за 4-5 дни в този регион , има ли хубави курорти и всичко каквото се сетите, Триест в Италия също е много близо
http://www.2mko.com/karta-na-Germania.html

# 1
Риека-Опатия е най-туристическият участък на хърватското крайбрежие, пълен е с високи хотели за немски туристи. Но! Около Ровини и Пореч, на западния бряг на полуострова, е друга работа. Оттам близо ви е и Триест - чувала съм хубави отзиви за него, макар да не съм го посетила.

Иначе аз много обичам средното хърватско крайбрежие, около и южно от Сплит. Въобще самият Сплит е един разкошен град. По островите също има какво да се види. Някъде от 2005-а е готова и крайбрежната им магистрала - пътят вече не е толкова живописен, като едно време, но пък е удобно и бързо.

Хърватия е пълна с приятни местенца като цяло - само не ходете август, че всички немци тогава излизат във ваканция. И на някои места се усеща, че хотелската база не е подменяна и обогатявана от времената на соца, но това може и да се е променило в последните години.

# 2
  • Luxemburg
За Rijeka и Opatija ти е достатъчен 1 ден, но си заслужава да се види Pula и Rovinje. За последните може и 2 дни да отидат. Trieste го посещават най вече заради магазините. По времето на Югославия, много от жителите и са ходили да пазаруват там заради по-голямото изобилие на стоки. Ако имате време може да отскочите до Сплит, но си е далечко-400км. От Сплит има корабчета и ферибот до отсрещните острови.

Общи условия

Активация на акаунт