Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем-2

• 310 385
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
  • на североизток от Рая
  AKELA, откъде е този цитат?

Звучи ми доста объркан, има грешки, на места даже губех смисъла от прочетеното.  ooooh!Не го схванах, честно.

# 346
  AKELA, откъде е този цитат?

Звучи ми доста объркан, има грешки, на места даже губех смисъла от прочетеното.  ooooh!Не го схванах, честно.

Цитата е част от книгата ми  ,, Не оставяй следи'' , която не е довършена още. Признавам цитата е адски объркан, за грешките знам, но целта беше това, читателя да загуби смисъл от прочетеното, защото самият герой е объркан. Трябва да се препрочита за да се разбере смисъла , а и в крайна сметка всичко е относително. : )

# 347
  • на североизток от Рая
  Аха, ще се опитам да разбера обърканата ти мисъл. Но цитата втори път едва ли ще прочета.  Peace

Обаче, грешките, щом знаеш, че ги има, поправяй ги. Не е нужно заради тях читателя да се обърква и да не разбира какво чете.

Да разбирам ли, че идеята ти е да ставаш писател?  newsm78

# 348
Да, това ми е идеята! Simple Smile

# 349
Браво! Успех в начинанието!
Един от любимите ми цитат ,за любимия ми герой :
Възторжената и светла душа на Люцкана беше създадена за свърталище на любовта!
Аз  удоволствие му подражавам Simple Smile

# 350
Цитат
Младостта не е период от живота, а състояние на духа. Хората остаряват като опустошават идеалите си и надрастват съзнанието за младостта. Годините сбръчкват кожата, но когато се откажеш от ентусиазма се сбръчква и душата. Ти си стар колкото съмненията, страховете и отчаянието ти. За да останеш млад поддържай вярата си млада. Поддържай самоувереността си млада. Поддържай надеждата си млада."
Д-р Л.Ф.Фелън
[/size]
Цитат
Стивън Кови казва: "лесно е да кажеш "не", когато носиш в себе си едно по-дълбоко "да".
[/size]

Цитат
Когато не можеш да избереш кое от две еднакви действия да предприемеш, избери по-смелото " казва У.Дж.Слим.
[/size]

# 351
  • Mostly in my mind
те грешките са пунктуационни  Rolling Eyes не че нещо, ама не бие чак толкова на очи, какво толкова

# 352
Напротив Simple Smile Пунктуационните грешки са толкова важни, колкото и правописните... Една неправилно сложена запетая може да придаде съвършено различен смисъл Simple Smile

# 353
  • Mostly in my mind
така е, спор няма  Simple Smile

# 354
  • На морето!
Напротив Simple Smile Пунктуационните грешки са толкова важни, колкото и правописните... Една неправилно сложена запетая може да придаде съвършено различен смисъл Simple Smile
Прословутият пример "Да се помилва не да се обеси." От мястото на запетаята зависи животът на обвиняемия.

# 355
  • на североизток от Рая

Peace

Благодаря, Ана! Предполагам, че забележката срещу грешките беше насочена към мен. Не се обиждам и не оспорвам ничие мнение. Но, когато някой реши да се заеме сериозно с писане, трябва сериозна правописна и правоговорна подготовка.

Аз желая успех на младежа, все пак. Човек се учи от грешките си, всички знаем това.  Peace

# 356
  • Mostly in my mind
Но, когато някой реши ...
е, ако става на въпрос, тук също няма запетая. или поне така си мисля де  Crazy ама хайде стига сме спамили. и аз пиша без главни букви, ама понеже ме мързи постоянно да натискам капс лока.   Mr. Green

и за да не е офф:

Има хора, които в сърцата си никога не се разделят

Попитах те:
- За какво си мислиш?

А ти ми каза:
- Не зная, вятърът отвява мислите ми като калинки...

Тогава аз протегнах ръка, хванах една мисъл и я затворих в шепите си като в кибритена кутийка. Долепих ухо и чух гласа на затворената в дланите ми калинка:
- Не исках да става така, не исках да си отиваш... - каза тихичко тя.

- Усмихни се! Какво, като съм си отишла?
На далечен път заминават и жеравите, но някой ден отново ще се върнат...
Зад червените покриви на къщите изчезва Слънцето, но с изгрева то пак ще се върне...
И влаковете се завръщат, нали?
И хората също...
Какво са разстоянията - метри и километри? Какво е времето - дни, месеци, години...
Има очи, които виждат дори през високите планини. Има мисли, които прелитат дори над безкрайните равнини. Има хора, които никога не се разделят.

Усмихни се!
Има хора, които в сърцата си никога не се разделят!...

# 357
браво Лолита  smile3501 страхотно е

# 358
  • на североизток от Рая
  Лолита,  Hug!

Мисля, че не си права със забележката, но нищо. ЗабравИ.  Peace

Това, което си пуснала като цитат, е страхотно. Пък калинките..., ах, красота! И за тях-  Hug Heart Eyes!

# 359
  • Бургас
Лолита, ... много е хубаво, откъде е?

Общи условия

Активация на акаунт