Казусът "Дойчин Кръстев"

• 5 426
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Съгласен !! Издънка някаква ... но колко от тук пишещите биха били на същото социално положение ако почнат като 'господин никой'  или 'госпожица никоя ' Peace Ей за това евалла  Peace

# 31
Съгласен !! Издънка някаква ... но колко от тук пишещите биха били на същото социално положение ако почнат като 'господин никой'  или 'госпожица никоя ' Peace Ей за това евалла  Peace

Ъм, за какво точно социално положение говорим?

# 32
  • София
Общо взето, изключвайки взетата на заем самоличност, съвсем добре се е справил.
Такива глупости са писали тук-там, че чак смешно ми става.
Особено в частта с манията да бъдел "американец".

# 33
  • Galaxy 13197853088
За справянето ясно. Кадърно, умно момче, до тук добре.
Но за кражбата на "идентичността" ми е интересно. Освен името, трябват номер на социална застраховка, кръщелно, разни документи които да подкрепят легендата. Все пак се изискват документи дори в банката за да си откриеш сметка ...
Интересно от къде се е сдобил с документите.

# 34

" Изкуплението Шоушенк" мисля че е по действителен случай  Peace

# 35
Но за кражбата на "идентичността" ми е интересно. Освен името, трябват номер на социална застраховка, кръщелно, разни документи които да подкрепят легендата. Все пак се изискват документи дори в банката за да си откриеш сметка ...

Ами това не е трудно. Аз познавам едно нашенче, което някога си беше фалшифицирало документ за постоянно пребиваване в един от щатите. После, на база на фалшификата си беше извадил малко по малко и други документи - SSN, шофьорска книжка и т.н. Понастоящем е американски гражданин.  Laughing

А не е, да кажеш, завършил престижен колеж или гениален, харизматичен и т.н. Просто познава системата и си пада малко перде.

# 36
  • София
АКт за раждане си е извадил и оттам и номер на соц осигуровка и т.н.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=497404

Да, "Шоушенк" е по действителен случай и подобен типаж описва.

# 37
  • Galaxy 13197853088
Щом на 16 се е оправил с това, браво.
Сега остава да си признае защо.

# 38

По филмите и книгите става много лесно. Трябва ти само акт за раждане на дете, което е починало в ранна възраст. Датата на раждане да е +/- 1 година около твоята.
Подаваш молба за копие на акта за раждане и въз основа на него си вадиш всички останали документи. Не съм сигурна дали става еднакво лесно във всички щати, но принципът е такъв (плюс някои конкретни тънкости).
Усетили са се, обаче. Тръгнали са да правят картотека на починалите рано деца и така са хванали над 150 човека с фалшиви самоличности, един от тях се е оказал и нашият човек. Малшанс.
А защо го е направил? Не ще да е само от любов към приключенията, ми се струва...
Кой знае дали някога истината ще излезе наяве. Поне за нас - простосмъртните.

# 39
Едва ли има човек, който да не си е мислил да направи това. Бъдете поне малко честни със себе си! Тук видях само един, да си признава това. Аз ще се присъединя към него/нея. 16 години в бягство от един свят, света създаден от родителите ти. Бягство от света на ерудираните хора, на тези които искат да те моделират, които чертаят бъдещето ти. Но това са тези хора, които са се връщали в къщи и са предпочитали книгата пред разговора с детето си. Това са хора, които са считали, че колежа ще даде всичко на детето.
Ами какво, ако на него не му трябва това? Какво ако той/тя не иска да живее така? Какво е щастието? Да живееш по програмата на създателите ти или да следваш собствената мечта?
Този случай не е изолирани в него няма нищо екстраординерно. Такава искра тлее в душата на всеки един от нас. И когато се върнем в къщи и се хвърлим на компютъра да споделим с Мишката, Катеричката, Лабрадор и Франческа нашите вълнения, нека да не пропускаме плахите опити на нашите деца да установят връзка с нас. Защото някои от тях може да се окажат смели, като Дойчин.

# 40

чак сега попаднах на тази тема.
делото е било на 14 юни.
някой знае ли нещо повече?

# 41
А според мен историята е много по-сериозна, отколкото изглежда на пръв поглед.
Да стоиш един месец в ареста и да не искаш да кажеш името си, при положение, че имаш чисто досие едва ли е без причина.
Да избягаш от семейството си, да рискуваш нормалния живот на американец, за който си мечтал, за да поддържаш една фалшива самоличност... хм... струва ми се, че има нещо много по-дълбоко тук.  newsm78

и аз съм на същото мнение Peace

Нали не мислите, че сега ще излезе от ареста под гаранция и ще тръгне да дава интервюта какво и как се е случило.... Stop

# 42
  • София
За съжаление, версията за "американската мечта" е изключително плитка и несъстоятелна.
Звучи ми като хепи-соц лозунг. С две думи- тъпо.
Разбира се, че говорим за нещо друго.
Но какво е това "друго", Дойчин не е споделил дори с най-близките си.
Естествено се изписаха по жълтите страници какви ли не простотии, тип "обадил се на майка си, преди да изчезне и и казал незнам какво си", но аз съвсем категорично знам, че това не е вярно.

# 43
  Сетих се за филма на Антониони "Професия репортер". Там сюжетът е нещо подобно- Джак Никълсън реши да приеме самоличността на починалия си приятел и да инсценира собствената си смърт. И после никак не му беше лесно всъщност.
 Той просто е искал да се скрие, да избга от всичко и всички, и най вече от себе си. Искал е да бъде свободен, и е бил свободен, макар за кратко. Хората робуват на името си и на собственото си "Аз", робуват на предствата за себе си-собствената и тази на околните. Това, да си никой, може би е някаква форма на свобода в днешния свят. Да не те свързват никакви нишки нито с миналото ти, нито с близките ти...Да няма абсолютно нищо предначертано и предсказуемо в житие-битието ти.

# 44
                           Аз пък смятам, че е бил вербуван и са му помогнали да прикрие самоличността си. Прекъснал е контактите със средата си, за да предпази близките си. Елементарно.

Общи условия

Активация на акаунт