Не е пудра, не е фон дьо тен, а какво е?

• 32 552
  • 98
  •   1
Отговори
Въпросът е малко нелеп, но вече година не мога да му намеря отговор. Първо го забелязах на водещите по разни предавания, после и по улиците започнах да се разминавам с жени, използващи този продукт. В магазините не мога да обясня точно и никога не ме разбират какво търся, когато показвам на приятелки жена, която го използва, всички се чудят какво ще е това нещо и аз се чудя. То придава на лицето много приятен бляскав тен. Не стои напудрено, нито като фон дьо тен, нито мазно, нито брокатено, а много приятно сияйно и веднъж като се види не може да се сбърка. Ако някой може да разбере за какво говоря, моля да пиша какво е това чудо. Също така като нанасям фон дьо тена и пудрата не мога да ги слагам само на лицето, защото стои като маска, не мога и по шията, защото се откроява на фона на деколтето, а съм виждала жени, на които и деколтето и ръцете са намазани с нещо, което е семпло, не е дразнещо, а е сияйно и не се получава разлика с фона на лицето. И този продукт също не зная какъв е. Определено не е от бляскавите пудри, а какво е?

# 1
Да не е автобронzант или пък  тонира6т крем.
Тонира6тите кремове са цветни като ФДТ ,но нямат никаква покривност понеже си е крем.

# 2
или бронзиращия крем на нивея?

# 3
За блясък на лицето - Cream base. Aз харесвам Hush и Vanilla.
За ръцете може би наистина някакъв боди лосион с частици

# 4
Как се поставя този крем? Вместо фон дьо тен ли? Сега намерих нещо и се чудя дали с него не се постига този ефект http://www.danceshopper.com/permanent-make-up.Kryolan_Tri_Color_ … tallic_Wheel_1313 и изобщо какви са тези metallic cream? Бронзиращият крем на Нивеа не прави ли кожата по-тъмна?

# 5
На мен ми звучи като хайлайтър, или бронзър, който не е мат, но не е и с брокат на парченца.
Виж тази снимка?  тук последната   и една отблизо... последна, много хубаво си личи тук 

Ако този ефект имаш предвид, ще напиша после и с кои конкретно продукти го постигам.

# 6
На мен ми звучи като хайлайтър, или бронзър, който не е мат, но не е и с брокат на парченца.
Виж тази снимка?  тук последната   и една отблизо... последна, много хубаво си личи тук 

Ако този ефект имаш предвид, ще напиша после и с кои конкретно продукти го постигам.
Ехе, да точно този ефект, много се радвам, че ме разбра. А как се постига?

# 7
С хубав ФДТ  Grinning

Постигам този ефект с ФДТ на Шанел или Estee Lauder. Не съм съгласна, че ФДТ трябва да стои като маска. При всичките ми несъвършенства на лицето, с хубав ФДТ чувам колко ми е хубава кожата, което въобще не е така  Grinning

Друг по-евтин евтин вариант е ФДТ на Виши Aera Teint

И съм супер изненадана от Лореал Roll on true match, и то само за 20 и няколко лева въобще не отстъпва на по-класните марки

То не е нито като течен ФДТ, нито като пудра. За повече блясък използвам руж на Шанел и се постига невероятен ефект.

# 8
Ами има много различни продукти на пазара за това, аз ще споделя на мен кое най ми харесва-общо взето повечето компактни пудри изпечени с 'мраморен' ефект - имат няколко цвята смесени като жилки на мрамор. Ето няколко предложения от които съм доволна, от различен ценови клас:
МАС ,  Revlon  , Flormar

АКо вземеш по-светъл, по-розовеещ цвят, ще се получи това озаряване само. В този случай нанасяй на върха на скулите, точно под очите и леко надолу по скулата, без да слагаш точно по средата на бузата (за да не изглежда случайно все едно са ти се омазнили бузите), също точно под веждата малко на костта на очната орбита ако не ползваш някакви сенки за там, лекичко може да търнеш и брадичката и средата на носа, но много леко.
Ако вземеш по-тъмен, шоколадов цвят, ще се получи и лек 'целуната от слънцето' вид. Бронзъра се нанася предимно на местата по лицето които са изпъкнали и естествено ще потъмнеят повече от слънцето.
Нанася се с четка за пудра или руж, не с тампонче. Ако четката ти е по-големичка, спокойно можеш да акцентираш и тялото, примерно малко на деколтето, на раменете, посредата на ръцете, по средата на краката, и няма нужда от лосион. А тези пудри по мои наблюдения са супер икономични и няма да свършат бързо дори да ползваш и за тяло.

Иначе, подобно озаряване може да се постигне и с озаряваща база за грим, Смашбокс и Сефора имат такива,но аз не харесвам защото ми лъщи много цялото лице, има и хубави течни хайлайтъри , но за тях трябва по-прецизно преливане, има прахообразни хайлайтъри, но пък те понякога имат брокат на парченца, който не е подходящ за през деня, въобще продукти бол, но за мен тези горните дават точно този търсен ефект, лек блясък, озарено, свежо лице. Дано това ти помогна Peace

С ФДТ точно такъв ефект не мисля че може да се постигне, може да се озари лицето д о известна степен, но без да се постави акцент на определени места и да се направи оптически контур, ще изглежда много 'плоско' лицето.
Иначе ФДТ с такъв ефект е новия ревлон фото реди. Този на лореал на моята кожа стои точно като маска... Whistling

# 9
MissNellie много полезно ,благодаря ти!! Hug

# 10

Аз от дълго време си търся такъв боди лосион с частици, но не брокат, а нещо много финно и деликтно! Искам да има същият ефект, както показаните продукти за лице!
 Само купувам какви ли не и все не е това, което искам!

Препоръчайте нещо, моля Simple Smile

# 11
Аз пък въобще изключвам пудрите  Peace

Имам 3-4 пудри от тези с частиците, от най-хубавите все, но пудрата за нищо не служи, ако основата не е перфектна. Ако сложа само пудра без ФДТ ефектът е ужасен. Това, което се вижда на последната снимка е преди всичко перфектна кожа, с пудра само това не може да се постигне или ако успеете - поздравления за хубавата кожа!  Също и фотошоп разбира се.

http://i159.photobucket.com/albums/t160/indianmakeupdiva/lovejoy.jpg - Ето пример за лош грим. Много лошо кожа - с петна, пори и пъпки, обаче с хайлатър  Grinning  На мен ми изглежда отвратително

Много зависи от типа кожа и затова ще има различни мнения, но всичките ми пудри, за които съм дала няколкостотин лева залежават. Просто въобще изключвам пудрата от макиажа си - то са бръчки, черни кръгове, всичко това си личи повече с пудрата. Използвам само ФДТ-и, с които лицето ми се озарява и не се виждат никакви несъвършенства. Върху тези части, които са по-мазни нанасям крем-пудра, и то в съвсем малко количество.

За тяло има едно страхотно олио на NUXE с лъскави частици. Блясъкът е видим, няма нищо общо с разни лосиончета на Нивеа или Дав.

Това го препоръчвам с 2 ръце

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 11:15 от Люлякова

# 12
Дали с този продукт http://www.kozmetika.bg/show.php?productid=15380 може да се получи ефекта? Малко не ми се вярва да е само от фон дьо тена, защото си личи, че горните пластове - руж, сенки, всичко сияе леко металически.

# 13

Аз от дълго време си търся такъв боди лосион с частици, но не брокат, а нещо много финно и деликтно! Искам да има същият ефект, както показаните продукти за лице!
 Само купувам какви ли не и все не е това, което искам!

Препоръчайте нещо, моля Simple Smile

С две ръце ти препоръчвам лосионите нa Seventeen - Body Silk,бързо попива и се предлага в няколко различни аромата.

# 14
  • софия
Аз използвам тази пудра за постигане на такъв ефект:

Общи условия

Активация на акаунт