Получихте ли семейни добавки за деца/детски/този месец?-16

• 48 842
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Цитат
вчера вав вестник СЕГА имаше статия от която се разбра,че този месец отново ще има забавяне на плащанията.еми това е,аз не знам какво стана с онова писмо което беше връчено на БОРИСОВ,или и там глас в пустиня

да, http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=6032& … =2&id=0000302

отговор на писмото засега няма. честит ни юли
От въпросната статия, се разбра  че първо се изплащат  детските на здравите деца , със здрави  и прави родители. Интеграционните добавки и двойните детски  са чак след това. Ако съм разбрала правилно  , ще бъда цинична, но само животните изхвърлят  негодните и недъгавите вън от гнездото и хралупата.Кое е по  важно да имаш пари за шоколад на детето си или да са ти нужни пари за да може да му купиш лекарства или специални храни без  които ,то не може......Имам усещането че супер Бойко има за цел да наскачаме един срещу друг Sad

м-даааа, управниците ще ни моткат още дъъъъъълги години, докато не си научат "правоимащите" и правата и задълженията, че прочетат някой и друг закон. Детските надбавки се дават на социално слаби, т.е. бедни семейства, а плащанията по ЗИХУ не са обвързани с доход, т.е. семейството може да е в състояние само да поеме изхранването, грижите и лечението на детето или децата си, и пак ще получава тази финансова добавка -  тя не е предвидена да покрива основни човешки нужди, а да улесни пълноценния достъп до услуги на хора с физически ограничени възможности

Че в България се припокриват двете категории, а отпусканите суми са крайно неадекватни и по единия и по другия закон, е отделен въпрос. Но тъй като се разбра, че няма желаещи да се изправят пред властимащите и да поставят този въпрос на дневен ред, хайде да не спорим тука кое дете е по-важно - мъртвото от глад "здраво" дете или живото дете, което не може без помощ да се качи по стълбите...

И преди да ме нападнете вкупом, АЗ бях сред 3-те в дъжда пред общината в Пловдив, 4-те в студа пред министерството в София и пак ще изляза, когато се събудите или огладнеете достатъчно, че да се поборите за качеството си на живот и това на децата си

# 676
  • София
аон, страхотно, че си била на протестите. Обаче някой хора не са имали пари за билетчета даже, едновременно с празен хладилник. Така че...

# 677
аон, страхотно, че си била на протестите. Обаче някой хора не са имали пари за билетчета даже, едновременно с празен хладилник. Така че...

билетчето ми беше на заем, хладилника ми не само е празен, но е изключен от контакта от октомври миналата година, а в София на 10 градуса и дъжд бях по сандали, защото това е единствения ми чифт обувки (споменах ли, че имам 4 деца)?

но не дали сме били или не на протеста е важно, а че се плюем една друга - ей така профилактично, работещ срещу пенсионер, майка срещу майка, дете срещу дете. Днес гладните срещу болните, утре 3-годишните срещу тийнеджърите. А защо тогава да не ни се подиграват другите?

# 678
  • София
За мен това е чист екстремизъм, тогава.  Naughty Аз при тези условия не се вдигам на протест. Първо - дали 3 или 13 майки, все тая. Докато не се организираме 30 000 никой няма да ни обърне грам внимание.

# 679
За мен това е чист екстремизъм, тогава.  Naughty Аз при тези условия не се вдигам на протест. Първо - дали 3 или 13 майки, все тая. Докато не се организираме 30 000 никой няма да ни обърне грам внимание.

Абсолютно съм съгласна, но такова животно 30 000 "ние" няма. Има 30 000 пъти по едно "аз".

И понеже от 7 милиона оплакващи се български майки и бащи, братя и сестри, баби и дядовци, не се намериха 30 000, които едновременно да имат достатъчно пари за билетче, ще спрат детските, ще бавят интеграционните, ще орежат пенсиите (продължете списъка, знам че пропускам куп неща)

Добре поне че не "им" отърва засега да ни забранят свободния достъп до интернет-а, че да си повдигаме духа в тежки дни с анонимни обвинения, нападки, завист и злоба един срещу друг

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 17:12 от aon

# 680
  • ride my bike...
Браво на майката завела дело срещу СП  bouquet

# 681
  • София
да, вероятно така би било доста по-ефективно - за всеки отделно взет случай. но далеч не всекиму е достъпно, уви

а колективен иск, за съжаление, до сега никой адвокат не се наема да заведе. поради това, че законът е съставен с мисълта да бъде колкото може по-малко в полза на гражданите и обратното - колкото може повече в угода на репресивната система
Болното дете, е болно дете независимо дали родителите му имат мазарати или изобщо нямат покрив.Един ден  това болно дете  остава само със себе си, защото  богатите родители не могат да си купят вечен  живот и да се грижат за детето си.-
Вие сега, какво мислите си че ако се посегне на интеграционните другите ще вземат по 100лв на дете ли......уф да не да дава  Господ да получавате такива пари Sadгнусна работа  е тази изобщо  някой да  си позволява някой  да обсъжда, защо тези деца получават келевите 150лв, ах колко много звучи......

# 682
а защо си мислите, че като вземат огромните 35лв. на бедните, болните ще получат нужното количество пари и качество грижи?

омагьосан кръг, в който всеки гледа паницата на другия!!! дори и кучетата израстват гоненето на собствените си опашки, но щом ние, засегнатите "правоимащи", няма да сме част от решението, поне да спреме да се караме помежду си и кротко да си чакаме някой някъде по някакъв начин да ни нахрани, облече, излекува, прати на море

# 683
дмария
не си мисли че на здравите деца им са необходими само шоколади и за това се харчат огромните 35 лева - имали сме дни в които ги цепим на стотинки за да купим поне по един хляб за деня -това че са здрави незначи че нямат нужди- дай Боже чудеса за децата Ви и повече здраве и пари защото е ясно че се подиграват с ДЕЦАТА НИ БОЛНИ И ЗДРАВИ но не ги сравнявайте ВСИЧКИ СА ДЕЦА  bouquet

# 684
dmaria наистина е грозно изказването ти за здравите деца и шоколада.....
Никой не оспорва факта,че болните дечица имат по-спешна нужда от пари,но да се пренебрегват едните за сметка на другите с такива думи като твоите,мисля че е грозно.
Всички са деца,както казва mamamo
Дай боже първо вие си взимате парите и да са повече,спор няма,че има нужда да са повече,но не е нужно такива изказвания тук. Peace

# 685
днес сутринта господин Тотю Младенов ,каза ,че социалните помощи както и детските се изплащат на края на месеца ,така,че не чакайте по рано.

# 686
dmaria в момента точно ти си тази която скача срещу другите трябва ли да се чувстваме виновни че имаме здрави деца и така ако разгледаш всички исказвания всички със ЗДРАВИТЕ ДЕЦА сме сагласни да се превеждат първо парите на болните дечица но това не зависи от нас тъй че обидите ти не са на правилното място.

# 687
Всеки си има затруднения и финансови проблеми,а нападките тук няма да ви ги решат.Маѝ не сте чели правилата на форума,преди да пишете!Това не е разтоварилник на настроения , а форум за детските!Пък и много рано започнахте с "ФЕРХУНДЕШКИТЕ"настроения или по точно почти не сте спирали

# 688
  • в пустинята
освен това водопроводчика каза,че изобщо е нямало до сега закъснение на парите.Е ТОЛКОВА ГЛАМАВ МИНИСТЪР НЕ СМЕ ИМАЛИ.даже забелязах че беше се наежил като му задават въпроса за детските

# 689
освен това водопроводчика каза,че изобщо е нямало до сега закъснение на парите.Е ТОЛКОВА ГЛАМАВ МИНИСТЪР НЕ СМЕ ИМАЛИ.даже забелязах че беше се наежил като му задават въпроса за детските

Всъщност каза сериозно и тон нетърпящ възражение, че парите са преведени на 31-ви май и на 1-ви юни са били при хората, НО ако някъде е имало забавяне, това не е по вина на министерството, то си е свършило работата, за забавянето са виновни други.  Outta Joint
Та на това му се казва прехвърляне на отговорности. Всеки си измива ръцете с тези след/под него, а така управия няма.

Общи условия

Активация на акаунт