Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 68-ма тема

• 130 066
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • Благоевград
Здравейте момичета! За пореден път ми напълнихте очите с вашите красоти   bouquet
Поздрави на всички, които имат повод да празнуват. Бъдете живи и здрави!
Не съм готвила още нищо, но когато реша какво да е, ще го снимам  Laughing

пеп-40, може ли рецептата за пилешките хапки със зеленчуци?

# 316
     Мастерче,Аелис, добавих още малко обяснения в рецептата за СьІрники.Дано този път съм по-ясна.Най-добре е процеса да се снима на видео,но засега няма как.... Rolling Eyes

# 317
Здравейте, момичета!

Lindita, честити рожден ден!   bouquet  Hug Да си жива и здрава, винаги щастлива и обичана! Страшно го обичам този крем, а в комбинация с ягодки...
Меридит, зашемети ме отново! Толкова много и разнообразна храна! Ти направо си шампион! Поздравления за тортата, добре си се справила! А за цветовете, ползвай от боите за яйца, те са по-наситени.
vesi_nn, липсваха ми красивите ти, нагласени до съвършенство картини1 Голямо удоволствие е да ги гледа човек, а сигурно и да ги хапва!
labrex, ех, защо не ми беше комшийка...
vanillla, marabu, Lois, много красиво и вкусно!
Пепчо, а ти в какво вариш езика? Аз не успявам да го сваря като хората, защото нямам тенджера под налягане. Но пък вчера на рождения ден си поръчах и беше страшно вкусен! Ще крада идея за основата на чийзкейка.
А н и, жестоки сандвичета!
Кафенце, страхотно меню!
Венета, много обичам лазаня, а твоята изглежда много вкусно! Ще напишеш ли рецепта? И пак благодаря за прекрасните ти думи!  Hug
Ягодка, тази купичка идеално е паснала на прекрасната гъбка  Laughing  Hug
esy, много съм щастлива от комплимента ти! Записвам си рецептата за чийзкейка!
Гуинет, тортата с доматчета много ме впечатли!
Neli4ka, тия месца и торти направо ме разбиха! На този, който става на 19 години, нека да му е честит рождения ден и да е винаги здрав и щастлив!
Селма, чудесна идея за закуска! Изглеждат много вкусно! по-късно ще разгледам подробно рецептата. Покрай теб, Венета и Лабрекс вкъщи заобичахме извара и купувам всяка седмица. Преди това не сме яли такова нущо  Embarassed
Marieta, martin4e, FlashForward, delicate, ditsan, Аелис, mama1+2, Vivian*, много вкусни неща сте показали всички   bouquet

Вчера баща ми и племеничката имаха рождени дни и за тях приготвих ето тези неща:

Соленки от бутер тесто с кашкавал, с горчица и с шунка

Тортички, бонбончета и кошнички (с не много добра снимка)

Белите кошнички са със заквасена сметана, извара и смокини и станаха просто разкошни на вкус!

И едни черешки с шоколад и филиран бадем

Приятен ден на всички!

# 318
Аелис,Леля Ог,много вкусно и красиво. Heart Eyes
пеп-4о  Hug

# 319
С удоволствие бих сръбнала от шкембе чорбата на Аелис, също бих хапнала от чушчиците с доматен сос на delicate и FlashForward, както и от пилешките хапки със зеленчуци на  ПепчоCrazy

Леля Ог, за тебе само  newsm20!   bouquet

# 320
пеп-40, може ли рецептата за пилешките хапки със зеленчуци?

заповядай, Тина Пилешки хапки със зеленчуци

Леля Ог, страхотни бутерки, страхотни сладки, тарталети  Crazy Crazy разногледа ставам   bouquet  А езика го варя в нормална тенджера до пълно омекване - около 2ч., щом заври на слаб котлон -като дръпнеш с вилицата и се къса лесно. Тенджерата под наБлягане съм я зазимила от години, не ми харесва вече  Naughty

Ягодке  Hug в тази тема си доста нередовна напоследък  Wink

# 321
Леле страхотни неща виждам, поздрави на всички!

От мен за сега едно песто за пастата довечера   chef
 Свежо песто

# 322
  • София
vanillla, много обичам песто, ще го направя в най-скоро врме!
 от мен само две салатки  и пиле - каша

# 323
  • На небето
И аз да се отчета, че от пуст мързел от месеци не съм публикувала нищо:
 невероятни беляши с овесени ядки
 пълнени картофи
 яйчена салата
 руло с ягодово-сметанов крем
 печени понички с карамелена глазура
 ореховки с шоколад

# 324
  • София
  Естел, моля за рецептата за поничките? Praynig Praynig Praynig

# 325
  • На небето
 Естел, моля за рецептата за поничките? Praynig Praynig Praynig

Не помня на кого беше рецептата, някой ако си я познае да каже!

ПЕЧЕНИ ПОНИЧКИ 2

1 яйце
80 гр. разтопено масло
1 ч.ч. кис. мляко
1 ванилия
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно (непълни)
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер

Разбива се яйцето с маслото за около 2-3 минути. Добавя се кис. мляко, след това захарта и след това брашното, предварително смесено със содата и бакпулвера, като не преставаме да бъркаме и всички продукти слагаме постепенно (да не изсипем наведнъж съставките). След като се получи хомогенна смес, и се пълнят формичките (предварително намазнени със студено масло). Формичките се пълнят най-много до половината (защото бухва тестото много и ако се препълнят се закрива дупката). Пекат се на 200 градуса за около 10-12 минути. Излизат 16 донати.
Трябва ти форма за печени на понички (аз си купих от сайта на Бон апетит)
Глазурата я правя от бонбони карамелени. Ако си спомняш едно време имаше (то още ги има де) едни дъвчащи бонбони карамелени, не помня как се казваха. Разтапям ги на водна баня с повечко масло. Малко трудно се разтварят, но с по енергично бъркане става. Друго което може да ползваш за карамелена глазура е карамелената глазура на д-р Йодкер. В Пикадили ги продават. Но тя става малко по рядка. А с по обилна и гъста глазура стават убийствено вкусни.
Сетих се бонбоните е казваха Лакта!

Последна редакция: вт, 08 юни 2010, 13:15 от Estell

# 326
  • София
   Много ти благодаря  Hug! Все се заричам, край с тестените десерти, ама като видя нещо толкова вкусно и ми потичат лигите! Embarassed

Хубав ден! Peace

# 327
  • Германия
Записвам се да ви следя, че без вас не мога  ooooh!

# 328
  • от точка К до точка С и обратно
Здравейте!
Днес Аелис, Neli4ka и Estell поставиха на изпитание усилията ми да мина на нещо лекичко с вкусните си и пищни менюта! ooooh!

vanillla и аз днес правих песто, но от рукола и веднага го въведох в употреба. Голям фен съм на тези хубавини!
Леля Ог....  Какво да кажа за тебе, освен, че като вълшебница разпръскваш пъстра красота. Много красиво и много вдъхновяващо!  bouquet
Селма, правя се, че не съм видяла твоето изварено изкушение! Crossing Arms

marabu, Lois, пеп-4o вкусно и красиво е при вас! Peace

При нас наистина нещо по-леко:

Доматена салата с песто от рукола и сирене
                                              Ризото с тиквички и скариди                                                        Бисквитена торта с ягоди

# 329
Лелеееееееее Гуинет,
страхотна торта.
Как успя да я сътвориш така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт