Орхидея - тема 4

• 100 101
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
И двете са много красиви  Peace
Ох нямам търпение да цъфне някоя друга от моите  Praynig.
Дори не знам коя как цъфти, защото все прецъфтяли пристигаха при мен, а старата им собственичка не помни коя каква е била.

# 571
Аз да питам нещо, защото досега все си мислех, че успявам да се справям с Фалчетата ,ама вчера ми казаха ,че трябвало да се пресяват на всеки 2 години. Вярно ли е ?

# 572
Пресяват или пресаждат?

# 573

Тцветик_т -както вече писах на мен всичките минина и полуминита са ми в сфагнум - не знам защо. Поливам както другите орхидеи - след пълно засушаване. На сфагнума хич не му пука че не е поливан често, фалчетата растат на корени и листа в захлас. Кога ще цъфнат обаче не знам , когато се случи ще имам 100% успеваемост.

Здрасти _re_ge  Grinning те и моите минита са в сфатнум, но е умрял, та може да се засушава свободно и не му треперя на него, но се зачудих дали да не ги поглезя малко с жив  Joy вече се чудя каква "изгъзица" да им добавя за разкош

За 1 седмица бях малко по бившите съветски републики и там ми направи впечатление, че масово имат фалчета по заведенията. В един от хотелите бяха абсолютно навсякъде - огромни в лобито и полу-минита на всяка маса в различните ресторанти в различни цветове според интериора  Mr. Green обаче въобще нямаха подходящи условия и ми стана тъжно за тези близо 150-тина растенийца, които като прецъфтят ще бъдат сигурно изхвърлени  Shocked

А нямам търпение да си видя моите в понеделник... оставих на колежките един лист А4 с инструкции кое какво се прави  newsm78 те милите в чудо се видяха. Стискайте палци да заваря цветоноси  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 574
  • на североизток от Рая
   Здравейте, мили орхидейки!

Да се наредя и аз сред вас.  Blush Преди 3-4 седмици бях писала при вас, че ми предстои купуване на орхидея за рождения ден на дъщеря ми. Е, орхито вече е у дома. Щерката е щастлива! Аз съм даже по-доволна и от нея. Редно е да се похваля какво купих. Ще търся съвети при вас, вече четох на първа страница, но понякога има какво да се пита.

Ето и снимки на единствената /засега/ красавица:

http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.20960493
 http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.20960526
 http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.20960531

Като гледам вие какви красавици отглеждате, свят ми се завива.  Shocked Дали и аз ще стана толкова зависима от тези цветя?  Thinking Май знам  отговора.  Mr. Green

Много харесвам белите орхидеи, Месечинка е показала такава, каквато искам.
 : mmmshushy80
, твоята орхидея пък ми предизвика сърцетуп.  smile3555 Тя е като рисувана. Как е възможна такава красота.

Е, похвалих се, сега остана и да се включвам!     kiss

# 575
  • Gone with the wind
Нели, и тук да кажа - много хубав орхидйчо  Simple Smile

mmmshushy80, уникална е новата ти придобивка, такава красота  Heart Eyes

Регенце, при мен положението е зле, в момента имам 2 цветарника /общо за 22 китки, но орхидеите са по 2 по 3 на стойка, та са повече накичени по цветарниците/ и саксии навсякъде  Confused Добре, че хризантемите няма да зимуват вътре, защото само те са ми над 10 саксии, 7 от които са си доста големи.

И сега да се похваля - лятото си взех едно бебе Phal equestris , което в момента изкарва цветенос. Другите ми орхидейчовци още не мога да ги преценя = корените и корите ми пречат да разгледам по-подробно

# 576
Пресяват или пресаждат?

Пресаждат.... Laughing

# 577
Ами от това което съм чела (да уточня, че въобще не съм капацитет) пресажда се, ако субстратът се е "развалил". Какво ще рече развалил - останах с впечатление, че това означава да е започнал да се разлага или не изглежда добре. Явно се предполага че животът му е около 2 години.

# 578
http://svejo.bg/tag/орхидея , понеже доста чета напоследък за цъфтежа на орхидеята ... попаднах на тази статия и се влюбих в снимката ... дали такива се продават у нас  newsm78  ... и това което пише отдолу  "
Съвет на градинаря: Ако искате да видите орхидеята си отново цъфнала запомнете: Никакво поливане от средата на Ноември до Февруари!" предполагам това се отнася само за този вид ...

В събота когато ходих до баумакс освен орхито си взех и един немски течен тор http://img651.imageshack.us/img651/1291/p1160047.jpg първия от ляво на дясно ... какво ви е мнението за него , благодаря предварително  Hug

# 579
  • Плевен
Мацки здравейте .Не съм писала отдавна,но се обръщам към вас с въпрос.Вчера видях на едната орхидея да израства листо отстрани на тялото т.е. не както другите от центъра на цветето а отстрани.Нормално ли е ?

# 580
  • Варна
mmmshushy80,
нещо линкът за орхидеята не работи. Този тор не съм го използвала, но предполагам, че е добър.
havaiskoto_dupe,
вероятно е издънка Simple Smile

# 581
Месечинке , за тази орхидея пише във сайта
Дендробиум се казва , ако копираш целия линк и го поставиш в нова страница се отваря

# 582
  • Варна
Ами в БГ по принцип има дендробиуми, сигурно и такъв ще има. А това за неполиването се отнася за дендробиум нобиле, но доколкото помня трябва и да е на студено в този период. Дендробиум-фаленопсисите не се нуждаят от засушаване.
п.п. И пъстролистното ми фалче ще цъфти Laughing Много се кефя, защото то прецъфтя на следващия ден като го купих и изобщо не можах да му се порадвам.

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 21:49 от Месечинка виторога

# 583
  • Benelux / Varna
Хайде и аз да се запиша, като начинаещ:) Това е първата ми орхидея и се надявам да успея да се грижа за нея. Ще черпя опит и съвети от вас.

# 584
  • Варна
Чудна е Hug

Общи условия

Активация на акаунт