Орхидея - тема 4

• 99 672
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Благодаря ви момичета  Hug, още утре ще отрежа цветоносите и ще я сложа над вода, топсин ще потърся в някоя аптека понеже нямам. Само искам да ви попитам жилките останали след изгниването на корените да изрежа ли? Много са дълги и ще влизат директно във водата.

# 61
  • Варна
Според мен недей.

# 62
  • На планетата Земя
И според мен недей. През цялото време гледай за мухъл.

# 63
Момичета здравейте, надниквам да ви видя- на трета страница сме и ви побутва, искам да ви пратя снимки на новоцъфналите хубавици ,но трябва щерката да се върне от фестивала за да разполагам с цифровата камера, затова за сега ще се задоволя само с думи, снимки малко по късно.

При мен изобилие на цъфтеж, освен това доста нови цветноси - явно разликите в температурите през пролетта им се е отразило добре на фалчетата. Имам обаче няколко красавици които растат само на листа, ако не цъфнат до края на годината тогава ще му мисля. Основната маса се справят добре, цъфтежа на някои продължава вече пети месец Новите две бели гигантки пускат спяща пъпка и нов цветонс - силни растения излязоха щом цъфтят повторно след 8-ми март.

Пафчето ми нараства с нови стръкчета - 5 на брой но предполагам няма да цъфне - което не ме натъжава вече свикнах а го гледам само на листа. Дендра нобиле пуска кейки и само един нов стрък булба - надежда да цъфне след година. Онцидиума също има нова булбичка както и последната камбрия гигант, старата ми милтония нещо не се чувства добре но аз така и не разбрах как точно да го гледам това цвете, дано да разбера преди да съм го уморила.

Това е за сега
прекрасни почивни дни ви пожелавам
 Hug

# 64
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...При мен изобилие на цъфтеж, освен това доста нови цветноси .... Hug

а може ли рецептата за това изобилие  Blush
миналата година си отглеждах "марулки" те загинаха след като ги прибрах от балкона в къщи  Confused
тази година понаваксах с бройката  Flutter но като ги гледам пак са марулчест сорт  Laughing та ако има някакъв чалъм да ги накарам да се разцъфтят ще съм много щастлива да го приложа  Hug

ааа, моята лилава пусна продължение на цветоноса и се разцъфтя наново след като по невнимание отчупих последната пъпка  ooooh! тоз чалъм не ми харесва, по-нежен някакъв искам   Hug

# 65
  • Плевен
Здравейте да ви питам някой от вас допълнително осветление слагал ли е на орхидеите и каква крушка използва ?Знам ,че има специални за растения ,но незнам къде да открия.

# 66
  • На планетата Земя
Аз не ползвам такова осветление, близо до голяма част от орхидеите ми е една нощна лампа, която пускаме всяка вечер по-скоро заради нас, не вярвам да им влияе. Виреят си при мен добре орхидеите и без такава лампа. Нека кажат и другите. (иначе цветята ми са на прозоречната дъска и си мисля, че получават достатъчно светлина през деня)

# 67
Здравейте да ви питам някой от вас допълнително осветление слагал ли е на орхидеите и каква крушка използва ?Знам ,че има специални за растения ,но незнам къде да открия.

Много съм навътре с тази крушка защото и аз търсих такава като се опитвах да си реанимирам бонсая. Той вече е покойник и крушката не ми върши работа освен да правя опити с теменужките, но ми остана спомена че таква крушка се продава само в Бриколаж, на запитване специалиста от щанда осветление ще ти покаже коя е. За мен лично е излишна при орхидеите, поне моят опит показва че най-добре им понася средна продължителност на деня и ноща ( пролет есен ) за образуване на цветоноси. Когато деня е по кратък просто искат малко по хладна стая НО не студена.

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 18:58 от _re_ge

# 68
Момичета
ето малко снимки от моят орхидейник :

Невероятния ми жълт Екуестрис:

Петнинстата ми красавица - една от последните ми продобивки:

Енциклията ми Октопуси със два цвята , редом до една дребноцветна но атрактивна кауфландска придобивка.

Няколко фала цъфтящи при мен за втори път, едният ароматен:

Булбата на Камбрията

Булбата на Оцидиума- Голдън Кенди :

Едно от фалчетата наречени на дъщеря ми в доста необичайна окраска :

Дендробиума нобиле с многото кейки и новите израстъци на пафиопедилума:

Имам и още цъфтеж но да не ви досаждам със много снимки
 Hug

# 69
  • Плевен

Много съм навътре с тази крушка защото и аз търсих такава като се опитвах да си реанимирам бонсая. Той вече е покойник и крушката не ми върши работа освен да правя опити с теменужките, но ми остана спомена че таква крушка се продава само в Бриколаж, на запитване специалиста от щанда осветление ще ти покаже коя е. За мен лично е излишна при орхидеите, поне моят опит показва че най-добре им понася средна продължителност на деня и ноща ( пролет есен ) за образуване на цветоноси. Когато деня е по кратък просто искат малко по хладна стая НО не студена.
Точно СПЕЦИАЛИСТКАТА ми каза ,че няма Simple Smile ...шанс нула. Е ще търся пак там. Иначе аз търся защото у нас е тъмно и няма как иначе.Само пред прозореца са ок а там е масата и няма как да ги държа там особено ако искам още Simple Smile Ре ге страшни са

# 70
  • Gone with the wind
В тази тема е обсъждано доосветляването на цветя

# 71
  • Плевен
Знам ,четох я .Но пак ще питам и там Simple Smile

# 72
момичета вижте какво си купих днес но незнам какви видове са newsm78 ако някой ги познае моля да ми каже Praynig за да мога да прочета как да се грижа за тяхhttp://sorela.snimka.bg/flowers/orhideya.455910.19148673

# 73
  • София
Здравейте, много красоти сте отгледали. И аз от седмица се запалих по орхидеите. Миналата година през октомври ми подариха една, мисля че е фаленопсис, с два цвята. Прецъфтя, остана една гола пръчка, но листата си бяха зелени и аз я поливах, изкара и едно ново листо. Имам много зелени растения и никога не съм гледала цъфтящи, даже си мислех, че не ги харесвам. Преди седмица от пръчката изникна едно разклонение с пъпка, която става все по-голяма, направо полудях от радост. Изобщо никога не съм гледала орхидеи и нищо не разбирам, дано успее да цъфне. Моля ви да помагате с акъл, защото съм абсолютно невежа в това. Да я торя ли за да й помогна и да отрежа ли тази част от пръчката, която е над разклонението с пъпката?

# 74
  • Плевен
Здравейте, момичета Simple Smile. Имам въпрос към вас. Може и да е елементарен, но ще питам. Имам една орхидея, цъфтя веднъж и след това се развива основно на листа. От няколко дни забелязах, че й изсъхна стъблото на което бяха цветовете. Трябва ли да го отрежа до долу? А тези корени, които растат във всички посоки какво да ги правя? Ето няколко снимки, за да ме разберете
http://nadezhda79.snimka.bg/flowers/orhideya.508877.19150365 .

Общи условия

Активация на акаунт