Орхидея - тема 4

• 99 670
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
  • Gone with the wind
Goody, красота  Heart Eyes

Лаленце, за корените на здравите ти орхидеи - нормално е да умрат в керамзита. Поне с такова впечатление останах от прочетеното. Старите корени умирали и на тяхно място орхидеята изкарвала нови. Но моята така или иначе е с половин корен, та няма какво толкова да мре Rolling Eyes , единствено се опитвам да спася растението. За торенето също ясно защо, но на мен голямата ми питанка е за РН-то, за мен това е безумие - ти следи ли го?
Формулата, която прочетох беше:
- корегиране на РН на водата
- добавяне на тор във водата
- корегиране на РН на наторената вече вода Rolling Eyes

# 46
  • София
Не, не съм го следила. Мисля, че няма какво да губиш и може само да помогнеш на растението.
Goody, суперска е!

# 47
  • На планетата Земя
Лаленце, интересно е това, което разказваш за керамзита. Аз имах една здравичка в керамзит, но не ми хареса нещо, някак не се развиваше добре, все едно беше леко омърлушена. Преместих я преди седмица в кори, имаше малко корени за рязане. Не знам дали си въобразявам, но ми се струва, че доста живна.

Гуди, супер е орхидеята.

Някой питаше за милтонията навън. Абе май е по-добре да се прибере, а?

Онзи ден на бегом бях до Стрелиция (нали така се казваше оранжерията след Плиска, дето има много цветя? не плантата). Ами много тъжно ми стана. Орхидеите бяха в ОКАЯНО състояние, и толкова много. Приплака ми се. В единия край на оранжерията имаше нахвърляни саксии с орхидеи без листа, едвааааам дишащи, на края на силите си. Питах, дали мога да купя една, с тайната идея да се опитам да го спася. Отговориха ми: не се продават, лекуваме ги. ОООООХХХХХХ, стана ми още по-зле.  #Cussing out

А идеята за среща е страхотна. Можем да идем някой път заедно до Ботаническата на сауна с елементи на орхи-процедури.

# 48
  • София
А идеята за среща е страхотна. Можем да идем някой път заедно до Ботаническата на сауна с елементи на орхи-процедури.

И аз съм навита  Peace
Миле, Стрелиция има на пазара на Красно село, не съм чувала да има и друга  Peace

# 49
  • На планетата Земя
Оххх, обърках се, на онези им викаха холандците (не знам кое им е холандското, по-скоро на катунджии ми мязат  #Cussing out) . Набедих горката Стрелиция.

# 50
  • София
Е, и аз съм в грешка - имало и още една Стрелиция в София.
Магазин
София,
Пазар Красно село
(под покрива на пазара)
раб. време:
всеки ден
от 9:00 до 19:30ч.

Оранжерия
София, кв.Бенковски
бул.Лазар Михайлов 150
раб.време:
всеки ден от 9.30ч до 16.00ч

# 51
  • Плевен
Да ви се оплача...вчера бях в кауфланд.....толкова много орхидейки и толкова много МИНИ .....направо ми се ревеше.А съм пред заплата....Само да я взема и едно мини /Ако е останало  Praynig/ Ще е мое Simple Smile Стискайте ми палци....Най много да си взема една мини и една голяма ,че имаше една страхотна... Joy

# 52
оохх и аз ги видях минитата в събота , а дали не е ново зареждане  newsm78

# 53
  • Варна
Момичета, преди обяд ходих до Кауфланд вчера е имало доставка на орхидеи останали бяха 10-ина аз този път се въздържах от покупка (бяха стандартен размер а не мини, става въпрос за Варна). Ето обещаните за вчера снимки на моята бъдеща покойница, няма нито един корен всички изгниха.           

# 54
  • София
На цветоносите има ли цветове?
Защото аи има ще изсмучат доста бързо енергията на растението.

# 55
  • Варна
Не няма цветове, има само 1 изсъхнала пъпка.

# 56
  • София
Ами в такъв случай аз бих отрязала цветоносите почти до долу. Иначе се сещам за някакъв вид съживяване на цветето, когато е без корени като се закрепи на гърлото на буркан а на дъното има вода. Това стимулира образуването на корени, не ще потърся във флауърс.нет и ще пиша пак  Peace

# 57
  • На планетата Земя
Точно така, Лаленце, това е един от методите.

Ето линк.

http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=48&t=1091

Еллиа, не изглежда добре, но винаги има шанс. И аз те съветвам да отрежеш цветносите, няма полза вече от тях. Ако имаш топсин, намажи да действа там, ако има на какво.

# 58
  • Монреал
Винаги има надежда. И моя случай беше подобен, но сега след месец и половина реанимация имам вече 3 коренчета и ново листо.
То първо трябва да спреш процеса на гниене, и после  - да има висока влажност. Аз го сложих над камъчета с вода. Листата и изтривах от време на време със салфетка натопена в разтво на вит. В комплекс. и това е

Не би трябвало аз да давам съвети, защото гледам орхидеи от скоро, но така се случи с първата, а сега се радвам на коренчетата, вместо на цветовете й.  Mr. Green

# 59
  • София
Миле, благодаря! Аз не можах да намеря темата.

Общи условия

Активация на акаунт