Орхидея - тема 4

• 100 128
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Ако питаш за Флора център, днес ходих. Какво те интересува?

# 496
  • София
Предполагам, че става дума за изложбата в НДК. Ще изпратя утре мъжът ми да я види и ще докладвам. Последния път беше плачевно положението. След като подминахме болните фаленопсиси и се опитахме да изберем здрав бонзай, си тръгнах с 1 кило краставици  hahaha. Някаква неизвестна фирмичка ги продаваше заедно с градинските си цветя  Mr. Green.

# 497
 Embarassed сори, не знаех, че има такава изложба Simple Smile

# 498
  • Gone with the wind
Аз ходих вчера на Флората. Ако трябва да съм честна, не се оглеждах за орхидеи, а за интересни луковички и хризантеми, та единствените орхидеи които забелязах бяха едни лилави фалчета. За цената ще излъжа, но не бяха от евтините /към 30лв/. Имаше обаче доста интересни саксии за орхидеи - за хидронепомнясикакво отглеждане - за цена пак не питах, защото така или иначе нямаше как да се вредя  Embarassed

# 499
  • На планетата Земя
Аз до Флората май няма да стигна. Кучо, как са луковиците , има ли нещо интересно.

Моите спасени минита от Кауфланд са добре, наистина не им побеляват съвсем корените, растат листенца , оплешивялите цветоноси стоят без нови пъпки и се чудя дали да ги режа.

Вчера 4 фалчета отидоха на заточение на балкона, напръскани с моспилан. Нападнаха ги памуклийки. Виновник е един онцидиум от Баумакс, който ми докара тази беля. Дано уморя гадините, преди да се разпространят по останалите орхидейки.

Реге  Hug радвам се да те видя.

# 500
  • София
Здравейте,
Аз съм съвсем начинаеща, съвсем наскоро реших да си купя една орхидея и сега с удоволствие ще прочета темите! Simple Smile

# 501
  • София
Някой ходил ли е до Кауфланд? Трябва да купувам подарък и се чудя дали да се разкарвам до там. Мъжът ми е ходил вчера на Флората. Имало е само една едра розова орхидея за 25 лева. Саксиите, за които Ку4о писа, не ги е видял Sad.

Маги, добре дошла! Да знаеш, че е малко "заразно" да пишеш в тази тема  hahaha. Питай ако нещо те интересува и скоро да се похвалиш с придобивка!

Миле, спокойно! Лесно се трепят гадинките. Когато имаше при мен се бяха развъдили много. С 2 напръсквания им видях сметката  Mr. Green. Просто трябва да се разглеждат по-често, а аз не съм от тези, които стоят и им "баят" над саксиите  Embarassed.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 12:00 от tania67

# 502
  • София

Маги, добре дошла! Да знаеш, че е малко "заразно" да пишеш в тази тема  hahaha. Питай ако нещо те интересува и скоро да се похвалиш с придобивка!

Tanita67, Благодаря за топлото посрещане, ще се похваля веднага, щом си купя Орхидея!

# 503
  • Gone with the wind
Таня, сега ще се опитам да обясня къде бяха саксиите.
Като влезнеш в НДК тръгваш на ляво и се качваш по стълбите. Щандът се намира като продължиш направо, и тръгнеш да заобикаляш, за да минеш към успоредната редичка  /условно казано - на гърба на щанда, който е точно с/у теб когато се качиш по стълбите/. Доколкото си спомням имаше само саксии там и почти всички бяха такива.
Уф, дано съм успяла да обсня правилно, ако не - свиркай да направя нещо като скица, че да си го представите по-добре.

Миле, най-после си взех хипеаструм, обаче усещам как ще стане като с орхидеите - без 1 мога, но само с 1 - не! Сдобих се и с луковички на фрезии и поредната хризантема /другата ми голяма страст/ и се изнесох набързо, набързо, че като гледах как набирам инерция и как дори Боян не измрънка за ни 1 покупка, че даже се и захласваше дружно с мен, реших, че е по-безопасно да си ходим по-навреме  Laughing . Имаше много интересни лаленца, но реших първо да видя как ще се справя с поръчаните камари от  Eurobulb, пък тогава да купувам още  Mr. Green

Маги, само да допълня Таня, не е малко , а е много заразно писането в темата. Както по-горе споменах - без 1 може, но само с 1 не! Успех с покупката и веднага да ни се похвалиш

# 504
В Кауфланд Варна в сряда имаше поне 25- саксии с орхидеи , абсолютно неочаквано з амен понеже ги нямаше обявени във вестника. Щях да ги подмина но зоркото око на мъжа ми ги съзря в дъното на стилажа на най-долен рафт - голяма част от тях като разцветка бяха като моята която аз наричам Кралицата :

Имаше няколко бели орхидеи , една жълта с лилава сърцевина и още една със странна окраска с която си тръгнахме , защото мъжът ми настояваше че нямам подобна. На моята трите горни листа са на раенца а двата долни на жълти точици както и устичката.

Маги добре дошла.

Миле , упешна борба с вредителите.

Тцветик - с жълт кристалон се тори ако растението има нужда от листа и корени. А с оранжев като се покаже цветонос. Ако растението ти има достатъчно листа и корени не виждам смисъл да се тори с жълт кристалон- така само избуява според мен. Тук има хора които го позлват но профилактично, да кажем един път и след това преминават на универсален зелен.

за повече инфомация за торенето и за кристалоните погледни на първа страница на нашата тема , където сме дискутирали този въпрос- ето линка към документа, но както казват - колкото хора толкова и мнения :
https://docs.google.com/View?id=df2fcj8t_1dkrnn3f7

момичета почнаха захлажданията хайде чакаме нашите фалчета да пуснат  цветоноси.

# 505
  • Варна
затова ли вчера бяха останали толкова малко Crossing Arms Харесах си една, но беше доста въшлясала Tired И се отказах. Иначе бяха здрави растения с хубави корени. А бананите, които бяха обявили в брошурата, липсваха.

# 506
Здравейте, дами  Mr. Green

Наистина само с една не може... купих трета вече, пустата ми слабост по минита и полу-минита... влязох в цветарския магазин да търся циклама, че имам една саксийка за уплътняване, чисто с естетическа цел (моето е малко като "да си купя палто за копчето") и си излязох с едно лилаво мини с огромни цветове около 20 на брой...  Blush колежките са ме заплашили, че ако домъкна още една саксия, ще летя заедно с цветенцата през балкона  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

_re_ge 2 пъти само съм го торила старото мини с жълт кристалон и това "животинче" полудя - днес гледам, че пуска ново листо, а корените излизат ли излизат... спирам го, да не отгледам някой мутант  Mr. Green и ще карам на зелен кристалон   bouquet

# 507
затова ли вчера бяха останали толкова малко Crossing Arms Харесах си една, но беше доста въшлясала Tired И се отказах. Иначе бяха здрави растения с хубави корени. А бананите, които бяха обявили в брошурата, липсваха.

Бананите и в сряда липсваха, а по фалчетата нямаше въшки. Забравих че имаме два кауфланда вече Месечинке, аз говорих за този в Младост...

# 508
  • На планетата Земя
ku4o, честити ти нови страсти, и там си надобряла.  Peace

Цветик, ти им кажи на колежките те да внимават да не летят през прозореца.

Да се похваля с новото фалче, което получих подарък за рождения ден:

Много интересен цвят.

# 509
  Милето , разкошна е и аз бях купила същата на мам за рождения ден . Много красива  Heart Eyes

Аз вчера ходих в Кауфланд Бургас и понеже търся томно такъв цвят като на Милето за мен и имам една обещана разбира се се възползвах  Mr. Green Моята е същата просто по края няма розово и жълтото е малко по - бледо , много е хубава утре ще снимам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт