през септември - в гърция или турция?

• 6 971
  • 12
  •   1
Отговори
Къде е по-топло? И по -близо?Simple Smile Ако ми дадете линкове за хотели направо ще е супер:) All inclusive. С три малки деца:)

# 1
  • София - Бургас
Различно е..
Ако живееш в СФ, по - близи ти е Гърция - Халкидики, безумно красива природа..
В Гърция съм била в Океания клуб 5*, ол инк., определено го препоръчвам, хотелът е уникален..
Ако искаш самолетна екскурзия - Турция, ..
И двете са за препоръчване, всичко трябва да се види.. Heart Eyes

# 2
  • Пловдив
ходила съм в  Халхидики 3 пъти през септември и останахме много доволни,времето беше идеално за плаж и винаги имаше място на плажа,тази година съм се насочила към Турция пак за септември и се надявам че и от там ще се върнем доволни Peace

# 3
  • с/у ОколоМръсТното
оказва се, че дори в Гърция, морето през септември си е с не малък процент риск, от лошо време.
Но аз съм фен на септемврийско море, където и да е.
Турция си е далеко, освен ако не си в Хасково или него район. Ма пак си има едно 1000км. до място за отдих.

# 4
  • София
Ходила съм през септември в Oceania club, времето беше ужасно. В закрития басейн пускат деца само рано сутрин, освен това не е отоплен, водата беше студена дори и за възрастни. Като е лошо времето почти няма какво да се прави, на детето му беше ужасно скучно. Халкидики не е много далече от границата и не може да очаквате доста по-високи температури от тези в България. В Турция температурите са доста по-високи, имам предвид по-далечната част Анталия, а и доста по-малко вали. Ако можете да си позволите почивка със самолет, мисля че това е по-добрият вариант. За семейства с малки деца препоръчвам Turan Prince World.

# 5
Предпочитам да сме с кола. Но пък ние обичаме да пътуваме и разстоянията не ни плашат. Щом казвате,че Турция е по-сигурно ,че ще е хубаво времето може би е добре натам да се ориентирам.Иначе сме от София. 

# 6
Къде е по-топло? И по -близо?Simple Smile Ако ми дадете линкове за хотели направо ще е супер:) All inclusive. С три малки деца:)

Къде е по-топло зависи от времето в момента, нямаш гаранции. Но географски т.н. турска ривиера е по- на юг, респективно там е по-топло.

Къде е по-близо зависи от транспорта,който ще ползвате и как се отразява на децата (например ако повръщат в кола или самолет). Моето семейство предпочитаме самолет определено, чартърите до Турция са 30-40 мин и после още час трансфер примерно.
В Гърция сме ходили с кола на Халкидики и на остров Тасос. Уж е близо като разстояние, но си отиде цял ден в пътуване...

Освен това тази година ходенето в Гърция е затруднено от постоянните стачки там, когато блокират транспорта. Заради спреният ферибот до Тасос ние загубихме 1 ден от резервацията си.  Mr. Green Затова решихме, че тази година няма да ходим повече в Гърция. От тази гледна точка в Турция е по-сигурно.

В твоята дилема моят личен избор е Турция.  Peace

# 7
  • София

Къде е по-топло зависи от времето в момента, нямаш гаранции. Но географски т.н. турска ривиера е по- на юг, респективно там е по-топло.

Къде е по-близо зависи от транспорта,който ще ползвате и как се отразява на децата (например ако повръщат в кола или самолет). Моето семейство предпочитаме самолет определено, чартърите до Турция са 30-40 мин и после още час трансфер примерно.
В Гърция сме ходили с кола на Халкидики и на остров Тасос. Уж е близо като разстояние, но си отиде цял ден в пътуване...

Освен това тази година ходенето в Гърция е затруднено от постоянните стачки там, когато блокират транспорта. Заради спреният ферибот до Тасос ние загубихме 1 ден от резервацията си.  Mr. Green Затова решихме, че тази година няма да ходим повече в Гърция. От тази гледна точка в Турция е по-сигурно.

абсолютно  Peace

# 8
Още един глас за Турция или гръцките острови , но дотам с кола ще излезе златно.
През септември излизат страшно добри оферти и може би е по-добре да пътувате с чартърите до Анталия.

# 9
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Предпочитам да сме с кола. Но пък ние обичаме да пътуваме и разстоянията не ни плашат. Щом казвате,че Турция е по-сигурно ,че ще е хубаво времето може би е добре натам да се ориентирам.Иначе сме от София. 

Ако държите да пътувате с кола, вариантът да се закарате до Анталия, Мармарис, Бодрум е убийствен, още повече с децата. Ние сме ходили до Мармарис веднъж с кола, като по онова време още ергенувахме, спахме в Истанбул и в двете посоки, за да разделим пътя и въпреки това никога не бихме го повторили. Дотам - само със самолет.
Мен ме вълнува същата дилема (Гърция или Турция), пак за септември, само че с едно дете по-малко. Wink Но и аз предпочитам с кола да пътуваме и понеже сме ходили няколко пъти до Гърция, мисля там да е и тази година, пък догодина да спретнем Турция, като бебо е по-голям. Лошото време не ме плаши много, все ще успее детенце да се натопи в морето, пък останалите да се разнообразим. А пътят до Халкидики въобще не е толкова много, дори като километри е по-близо от София, отколкото нашето черноморие. Стачките ме притесняват обаче, затова мисля в последния момент да резервираме, като с предимство за нас се очертава Гърция с кола, а ако има някаква пречка, вторият вариант е Турция, но с чартер.

# 10

Абсолютно нямаш гаранции за нищо. Миналата година бяхме в Гърция в началото на септември и имахме само ден и половина читави. Местните ни увериха, че годината била такава, защото и юни им бил опропастен от дъждове Confused . Точно се върнахме бесни в БГ, че не сме отишли отново в Турция и по телевизията попадаме на наводненията в Истанбул и т.н. Така че всичко е въпрос на късмет.
Иначе сме ходили в Турция на 31 август и температурата в 9 сутринта беше 33 градуса. На 1 септември времето сякаш се обърна и температурите паднаха до приятните нам летни такива.

# 11
Точно се върнахме бесни в БГ, че не сме отишли отново в Турция и по телевизията попадаме на наводненията в Истанбул и т.н. Така че всичко е въпрос на късмет.

Аз бях по това време на турската ривиера и като изключим един ден дъжд, времето беше страхотно - много топло и слънчево, аз стояхме 15 дена, до към 25ти септември ако помня правилно.

# 12
Ние сме ходили на море в Турция през октомври 2008 г., в Анталия, беше страхотно времето- около 27-28 градуса температурата на въздуха, морето- около 22 градуса/. Много доволни останахме!

Общи условия

Активация на акаунт