ДЕКЕМВРИЙЧЕТА 2009

• 29 527
  • 696
  •   1
Отговори
# 345
eта, андрю изби рибата за пореден път  Sunglasses

Броколи като дадох на Дамян направо  Sick Mr. Green позеленя милия ... толкова отвратен изглеждаше.
Аз го карам на купешки пюрета. Тук около мен няма грам био продукция - само неща с неизвестен произход и предпочитам да не си експериментирам. Гербер доста ги харесва. На тях е най-фен  - особено на една Zupka  - супичка, дето и на мен чак ми изглежда вкусна -  от картоф, морков, копър, царевично нишесте - така че и с това го захраних.
Днес му дадох елда - първата лъжица гледа странно, после смесих с малко пюре от ябълка и морков и направо го омете като стой та гледай... много му се понрави. Аз доволен - щото цялото фемили много тачим елда и често хапваме  Grinning Мноооого е полезна.
Жълтък си мисля откъм 7 месец да почна и към 8 месо.
Дотогава ще експериментирам с някои други плодове и зеленчуци.
Етка, браво за суровата кайсия - кефиш  Peace, ще ми се и на мен да го пробвам, ама пуста несигурност в продукцията... де да ги знам, какво ми продават на пазара... ако нещо ми се стори много натурално може и да го пробвам.

Дамян е вече готов за купони и компании. Държи се много добре на всякакъв вид екскурзии, сватби и събирания по кръчми. Добричък, кротичък, заспива си като му се спи - стига мама да даде мляко. Гушкат го хиляда непознати и все доволен. Не подбира много - обича да купонясва човека... А как се кефи на музика силна, да не ви разправям.. какъв див рок играха с баща си на сватбата - а той куфееше с индиански вици и писъци  Mr. Green Laughing. Вече мина бойното му кръщане с пътуванията и кръчмите, така че сега цяло лято това го чака  Crazy

# 346
Картоф и морков варя на уред за пара за не по-малко от 30 мин, направо завидях на Дарлин как така ги прави за 3 мин.
То на глупав въпрос какво да отговориш .... Ясно е, че се варят докато се сварят - като се съмняваш - пипаш с вилицата дали се смачква. smile3502

# 347
Добра вечер!
Mezzatr, дано никога да не ви стига пак подобно нещо. И аз го дебна Калоян след нова храна, но след твоя разказ, ще съм осще по-внимателна.
Оска - докога ще се редуват малките, ти сън не можеш да спиш покрай тях... Да минава всичко най-накрая!
Ета, Андрюшата е достоен заместник на Дейвид Хаселхоф с този си плажен имидж. Свирка и буй само му трябват LaughingТака като гледам, единствената причина да не тръгне догодина в първи клас, ще е задължителната предучилищна подготовка hahaha Жив и здрав да е!
Калата е достигнал 7.400 на ръст от 69см.  Да се чуди човек на кой такъв се е метнал - ни аз, ни баща му сме малокалибрени. Обаче старата школа си е стара школа - бях застреляна от упор от въпроса на сестрата: " А попара даваш ли?". Ей такива очи опулих #Crazy. "Не" - мислех да й река, " на шопска салата и кебапчета е още"...ама късно асимилирах изобщо какво ме пита. И това, оказа се, далеч не е изолиран случай - на моя приятелка нейната лекарка й рекла да дава на малкия, който е на 9 месеца, филия с лютеница за следобедна закуска... Само дето не уточнила дали се очаква детето само да я държи и да си отхапва залчетата...
И за финал, ето какъв сущий Архимед си отглеждаме у дома: http://www.facebook.com/photo.php?pid=4485818&l=db6020d778&id=677951963

# 348
То освен за едни снимки, за друго не НИ послужиха очАлките.
Дивакът му с дивак, в магазина седя поне час с тях, все едно с очила се е родил. И точно след два дена се научи да ги маха Mr. Green  Ей тъй на, 30лв на вятъра.

# 349
  • тук
mezzatr, съжалявам, че е трябвало да преживееш това; аз лично съм със смесени, но по-скоро лоши чувства към д-р Мустаков;  опасявам се, че изписването на свръх силни лекарства е универсалното му решение за всички проблеми; а силните лекарства против алергии обикновено просто задълбочават проблема
Оска, хайде да си ходят завинаги тези болести от вашата къща!

Бамби, аз слагам на таймер за 25 мин и досега не съм имала провал; що се отнася до кореноплодните - аз купувам само БИО и се надявам, че това е някаква гаранция за чистота; между другото, Sunnyflo, ти какъв картоф даде на моя приятел? да не би да е имало нитрати или други подобни и да не е от самия зеленчук?!? някак ми се струва странно картофът да е причина, но всичко е възможно, за съжаление

Ета, симпатично забавен е този имидж, дано да го оценят мацките от групата Simple Smile

# 350
Мезарт, ужасно е това, което сте преживели. Дано не се повтаря.
Оска, а вие дано бързо се оправите и да забравите вече за болести.
Колибри, честито зъбче.
А малкия Андрейчо е просто №1 с този си имидж.
Мами, благодаря, че все пак си направихте труда да отговорите на глупавия ми въпрос. Ще се постарая да не задавам такива, но нали все пак и най - умния човек има 5 минути право на глупост smile3503.

# 351
Привет мацки,
Тази вечер съм леко вкисната, изпуснах Металика, но пък си спестих няколко часово стоене под пороен дъжд. 2,3 часа за един концерт ги нагласяме, ама цял фест идва доста в повече. Мъж ми се разписа от името на фемилито Simple Smile
Колибри, аз бях на подобна сватба миналото лято във Велико Търново. Младоженецът свири в рок група, сватбата беше в градината на един хотел, на открито пред басейна и подписването беше там, a групата свири през цялата вечер. Аз бях бременна и не можех много много да се вихря, но беше страхотно преживяване Simple Smile.
Меза, ужасно е това, което сте преживяли, благодаря ти, че разказа, та да сме още по-внимателни.
Оска, да оздравявате бързо!
Бамби, стари картофи на пара правя за 20 мин, пресни цели за 40-45 мин. Плодове все още не съм давала на Моничка, но съм купила пюрета за да слагам в кашата.
Етке, Андрейчо е страхотен . Дай детайли за залагането, та да знаем, има ли смисъл да се хабим да мислим Wink.
При последната консултация личната док препоръча да почвам овесена каша и месо, а на мен ми се вижда рано да го правя преди навършени 7 месеца на Моника, та имам питане кога смятате да въвеждате глутен и месо?
Моето дЯте все повече заприличва на маймунче, последния й хит е опит да се покатери по активната гимнастика като на клон и всичко това съпроводено с неспирно врещене, защото е много щастлива от идеята си Simple Smile

# 352
оле оле какви бременности бе хора? Shocked Недей те така  Stop
Андрей е направо върха!бяхме днес на ваксина-3-та игла за Хепатит.И доктора ми предложи Synflorix да сложим на Гого,ама му стана супер неудобно,защото  бебетата декември 2009 ще трябва да си я платят.Някой от вас слагал ли е има ли отзиви?Според моя педи е най-добре да се сложи след 7-мия месец,защото не се застъпва с други ваксини.Ваксината на едро върви около 130лв.Не че жаля средства за детето,ама се чудя дали не е поредното пълнене на гушката на някой производител.Интересно ми е да чуя мнения!

# 353
Nista, овесена каша, т.е. глутен, въведох на 5 м. и половина. Кашта, която ползвам е за beginners, което e 4+ месеца. Пуешко дадох миналата седмица на 6м. и 20  дни. Пюрето, което ползвам е за 6+ месеца.  

Аз захранвам (освен че чета всичко в нета на английски и български и се консултирам с педиатърката) по ръководството за хранене на бебета и малки деца одобрено от Министерството на Здравето на Канада. Имам го на хартиен носител, но мисля, че го има някъде и в интернет пространството. Ще потърся и ако ви е интересно, ще дам линк. Там дават първо месо после жълтък.

Момичета, докато темата е относно алергиите, да попитам. Вие как пазите децата ви да не хапват нищо, което е било в досег с фъстъци. Аз купувам храни, на които пише, че са приготвени в среда не замърсена с фъстъци. Но примерно Мишел лапа всичко. Преди 2 дни едно наше приятелско детенце на 6г. й се радва и я гали по лицето а тя му докопва ръката и я лапа преди да мога да реагирам. Така прави и с възрастните по някога, а и сега като пълзи и лапа всичко как да съм сигурна, че повърхностите, до които се докосва са чисти от фъстъци.  newsm78

Да ви покажа едно мое творение. Торта от Памперси, чийто пълнеж е Плодова салата. Приготвих го за едно бебешко парти, организирано от бебешките занимания, на които ходим. Всяка мама трябваше да донесе по нещичко за хапване и ние с Мишел обрахме овациите!  Laughing

Реших, че Торта от Памперси се прави много бързо и лесно и си направих обяви в интернет и раздадох на мамите визитни картички с новия ми бизнес!  Simple Smile   Не че ще става голям бизнес, но нещо се запалих по идеята. Имах и първия си клиент. Тортата за него се вижда в дъното на тази снимка, а и ето тук Simple Smile

Имаме още снимчици във фейсбук. Извинявам се на Денерис, че не може да ги види!  Wink

Ето как Мишел се люлее   и пак,    и пак   на люлките в парка.  Simple Smile

А тука как си хапва купичката на 3 поредни снимки.  Grinning

Цялото албумче за който желае да разгледа.  Wink

И накрая един поздрав от нас и Торонто

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 06:36 от Jennie

# 354
Ниста, тъкмо този въпрос ме вълнува напоследък. В блога на Косе-Босе чета, че първо се въвежда месо, след това глутен, ама някак още месо никак да не ми се дава.
И съм решила да му дам каша овесени ядки сега, след като навърши 7м (с което не се въвежда глутен окончателно, но пък е първата подходяща храна с ниско съдържание на глутен).
Месо по-нататък ще въвеждам, 8ми, 9ти месец някъде.  Peace

# 355
Така, добро утро  Grinning

гледам интересно е било тук, докато ме е нямало  Laughing

Бамби, стана ми кофти, че намираш въпроса си за глупав  Confused не се връзвай и си питай. Не виждам нищо лошо в печените ябълки, но аз лично ги правя така при разхлабен стомах, което ме навежда на мисълта, че може да запечат бебето.
Аз лично пресни плодове давам от доста време. Ябълка - био от Пикадили, череши - био от вилата / за съжаление взеха, че червясаха/ или най-прости от пазара. Понякога като се запече положението отварям буркан на хипп сливи или круша. Моркова също пресен, тъй като целулозата му е доста груба, го изцеждам на сок и ги добавям към ябълката.

Меззатр, настръхна ми косъма от вашата случка. Дано нямате повече грижи.
Джени, ще взема да си направя акаунт накрая  Laughing

Овесени ядки въведох в самото начало преди около месец. Смелих ги с кафемелачка, кипвах 2-3 ч.л. с вода на око и после им добавям плод.

Колибри, браво на вас и Дамян, че е толкова адаптивен и ви позволява да си купонясвате.
Удис, утре сме на консултация и ще видим колко е качил.
Оска, ох...какви бяха тия болести при вас...дано скоро да се обърнат нещата  Praynig
За нас какво да кажа...на Георги зъб ли му никне, лиготията ли го друса, незнам....ама е на път да ме вкара в лудницата, в която бях заради сестра му  Crazy само на ръце иска и само на цица виси, направо ще се разпадна под тежестта му вече. След въвеждането на картофа му избиха пъпчици по врата, но съвпадна с жегата, та ходи го разбери каква беше причината.

# 356
  • Варна
Добро утро!
Дачо, се сдоби със зъб вчера и от тогава киселее, та не се трае.
Предполагам втория и той е на път, затова е така неприятен за отглеждане.
Поради тази причина захранването пак ще се оттече...пу, още съм на никъде...
Все си казвам бърза работа нямам, ама така да ми е досадно това захранване,
че не е истина просто. Това ще ми е първото толкова  късно захранено чАве.
Общо взето и аз по блога на Косе Босе се водя.
Ето и една статия за млечните продукти http://karmene.greatnow.com/mlechni.html

# 357
  • тук
добро утро Simple Smile тази сутрин съм щастлива - имам си "образцов син" , както се казваше едно време
цяло нощ не промрънка и и не се събуди! по съвет на Ивето дадох каша в 18.30 (за първа каша избрах просо),
после си го накърмих в 20 и така до 6  Laughing дано да е логично, а не случайно спокойствието ни

Алба, дано да имате късмет с времето и да пазиш Коко от слънцето!

# 358
Здравейте.
Тази нашата педи явно вчера доста ни е стреснала синчето , че цял следобяд пищя неистово . Според мен е от това че му оправи пишлето , защото като го мия и преобувам като го пипна там , изпада в истерия. Дано по бързо се успокои мястото. Беше неспокоен и през цялата нощ , но слава богу нямаше температура.
За синфлорикса - поизчетох тук там разни работи за него и по принцип го препоръчват / нашата педи също / , а пък при нас така се оказа ,, че попадаме в родените след 01,01,2010 и ни е безплатен . Вчера му сложиха вторият курс и за сега няма реакции , както нямаше и първият път .
Етка , аз в никакъв случай не съм се юрнала да давам кисело мляко. Тука една приятелка която има вече голям син и сега чака второ , при всеки удобен случай ми мърмори ,че вместо фризолак трябвало да му давам кисело мляко. Аз съм много скептично настроена и много внимавам с новите храни , пък и педи не препоръчва още да давам такова мляко. Исках да знам какво е вашето мнение по въпроса . Според въпросната ми приятелка , детето ми е по едро защото яде именно фризолак и щял да затлъстее   #Cussing out Направо не ми се говори с нея   Cry
Записахме синковеца за кръщене на 28,08 , и понеже родата на мъжа ми е голяма , пък те се сърдят безумно когато не ги поканим , ще правим голямо тържество. Хич не ми се иска да го товаря детето с такава патардия , ама какво да се прави...
Хубав ден   Hug
П.П Ета , Андрей за пореден път ме радва безумно. Много е готин   Heart Eyes

# 359
  • Sofia
Добро утро и от нас.
Петър май го мъчи и втори зъб, че тази нощ беше много неспокоен.
Днес вече мисля да си възобновим захранването и започвам от начало с картофче. След обяд пюре от круша, мисля с кашите да поспра за сега и ще си  му давам плодови пюрета.
Отказахме се от Мустаков, отидохме при Райкова, която работи в неговия кабинет и се оказа състудентка на Личната ни лекарка. Така или иначе жената каза какво можем да ядем, но а изследвания е още малък и ще поизчакаме малко.
Сега се чудя как ще пусна на градина, ще умра от страх.
Udis555 приятни изкарване на кръщенето, нищо че сте повече хора.  За киселото мляко си е рано, макар да познавам една мама, която и на двете си деца от третия месец даваше кисело мляко вместо АМ, но това си е лично неин избор. Аз след моя случай предпочитам вече по-бавно и мнооого внимателно. Бърза работа нямаме, и сме длъжни да спестим на децата си подобни изживявания! При едно може нищо да му няма, ама при друго - кой знае !
portman пожелавам ти само такива нощи занапред  Peace
Jennie децата за съжаление не можем да ги предпазим от всичко и Петър всичко слага в устата и за това се старая постоянно да виждам какво пипа, лапа и т.н. Но дали успявам е друг въпрос. Тортите ти са страхотни, много оригинални. Явни Мишел ще е е фен на люлките, но като гледам при вас те са си направени за бебета, при нас такова чудо нема  newsm78
Благодаря за поздрава от Торонто.

Общи условия

Активация на акаунт