ДЕКЕМВРИЙЧЕТА 2009

• 29 523
  • 696
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Привет!
 Максимума, който се достига ( от един вид месо, за да се продължи със следващия ) е 1/3 от общото количество - сиреч, ако пюрето общо е 150 гр, месото вътре да е 50гр.
Маунтин, ако е 50гр. добавка-по-се връзва някак си, според мен.
НА 100гр. месна довавка (въпреки, че тези, които ти споменаваш, че си взела са по 80гр.) се пада 40гр. чисто месо.Така ако сожиш 1/2 (или 50гр.) от нея в зел. пюренце ще осигуриш 20 гр.чисто месо.
НА добавките от по 80 гр. се падат около 15 гр. чисто месце, което е според мерките в горния ми пост.
Като цяло и аз знам, че в българските схеми на захранване количеството на месото е леко завишено, ама това 50гр. много ми се вижда.
Това си е лично мое мнение и не апелирам никой да се съобразява с него.

# 601
  • София
Ели, мерси, че ми отговори Peace

удис, аз повече от 20-25 г месо не слагам.

Жени,
какво й е на пунктуацията на Ниста, че нещо не зацепвам? newsm78 Според мен пък, въпреки че това е форум, няма нищо лошо всеки да се старае да пише по-грамотно, смятам, че всички списващи тук сме завършили поне гимназия Peace

Хора, нищо ли не знаете за тия смотани стафилококи в носа? Rolling Eyes

# 602
Тъй, тъй, Ели - права си! 40% е месото в добавката, моя е грешката - писала съм заешко и пуешко, без да уточня, че иде реч за добавка, а не за чисто месо. И така - простите сметки показват, че в цяло бурканче ( от 80гр. ) има 32 гр. месо, или както ти правилно отбеляза - половината бурканче покрива месните мерки от твоя пост.
Удис, пардон, ако съм те заблудила!

# 603
Благодаря много за инфото за месото!И аз съм на тази вълна.Онзи ден гледах  това.Не знам до къде ще я докараме!http://play.novatv.bg/play/231113/?autostart=true .Лошото е че дори да отглеждаш марули на терасата дъжда ,които вали е токсичен.Нищо чисто не е останало на тази Земя -освен съзнанието на нашите бебоци(все още) Cry

# 604
  • София
Ели, мерси, че ми отговори Peace

удис, аз повече от 20-25 г месо не слагам.

Жени,
какво й е на пунктуацията на Ниста, че нещо не зацепвам? newsm78 Според мен пък, въпреки че това е форум, няма нищо лошо всеки да се старае да пише по-грамотно, смятам, че всички списващи тук сме завършили поне гимназия Peace

Хора, нищо ли не знаете за тия смотани стафилококи в носа? Rolling Eyes
Уф, Марлийн, ама като се отплеснах с това месо, че.....
За коките в нослето
Моя син имаше като по-малък.Откриха му ги като ми взеха секретче от нослето и го изследваха в МБ лаборатория.
Изолираха се коки, но дали стафилококи или някакъв друг вид гадини пак от рода не мога да ти кажа, че съм забравила.Док. изписа едно кремче да ги борим гадовете-Бактробан-антибиотичен крем.Мазах го в нослето 5-7 дни и след това взехме контролен секрет-бяхме ги утрепали.
Аз да ти кажа настоявах за секрет, защото много му хъркаше нослето.Още откакто се роди.

# 605
Жени, няма да отговоря на нападките ти, ще оставя да се сетиш сама защо.
Искам само да ти кажа, че се вземаш прекалено на сериозно.

# 606
Много полезно и инфото за месото е мн. полезно, ще си го запиша чрез копи - пейст на Word

# 607
  • Sofia
Ще си позволя да цитирам най - хубавото обяснение на стафоликоките от Lassi   Hug

Цитат
Що се отнася до коментираната гадина Staphylococcus aureus (Златист стафилокок), ситуацията е следната:
- често срещана находка в изследваните носни секрети. Ако всички тук от темата дружно пуснем материал от нослетата на бебетата и от собствените си носове, бас държа че ще се установи, че в 80% от пробите се изолира въпросния стафилокок.
- последните схващания на микробиолозите и УНГ специалистите по този въпрос са, че Стафилококус ауреус НЕ се приема за патологична находка в носния секрет и НЕ налага лечение. Защо?
Защото носителството е безсимптомно, дори и да се постигне изчистване на секрета след лечение, то след няколко месеца- често още след 2-3 месеца - се получава ново заразяване. Това става от близките, които са в контакт с бебето.
При това положение не е възможно да се дава АБ толкова често и то с небъден резултат.
Ще кажете - ама нослето му хърка. Е и? Какво като хърка? Щом няма секрет - жълто зелен, който запушва носа и пречи на дишането и храненето - значи няма проблем. При бебетата много често хърхоренето идва и от това, че при връщането на мляко, част от струята попада и в нослето.
Нослето хърка, защото носните ходове на бебетата са много тесни. При преминаването си през тях, въздушната струя се завихря. Лигавицата на носа е много чувствителна на промените във външния въздух - студ, топлина, изсушаване, влага... При преминаването от една среда в друга, тя реагира бурно  с  набъбване и това допълнително усилва звуковия ефект на завихрянето, изразен в "хъркане".
Та, да обобщим:
- стафилокока не е патологична находка, която налага лечение. Знам обаче, че болшинството от педиатрите ще ви посъветват да дадете АБ  Ако се решите на тази стъпка, моят съвет е:медикамента да се подбира само след направена антибиограма, а не на сляпо, защото гадинките са резистентни вече към много от най.масово използваните АБ. Ако е възможно, да се предпочита локалното лечение - напр с Бактробан.
- промивайте нослетата с физ р-р поне 2 пъти дн, ако се налага и по-често - по този начин ще се почисти лигавицата, ще се овлажни и ще се облекчи хърхоренето.

Ellica11 благодаря ти за уточнението. Честно да си призная не боравя с грамажи и ако съм заблудила някой моля за извинение. Признавам обаче, че с грамажи е най - точно и няма подвеждане  Wink

# 608
  • София
Благодаря ви, момичета Hug

mezzatrHeart Eyes

Искам също така да ви питам (с риск да досадя) дали знаете аптеки в София, в които приготвят лекарства? В Младост 3 имаше една, но са я затворили. Сещам се за една на Красно село, вие знаете ли други?

# 609
Марлийн , има една на Графа , точно срещу книжният пазар /по точно срещу едновременшните фонтани, които сега по скоро приличат на нескопосан паметник./ Има безистенче , в което като влезеш навътре има разни магазинчета и аптека. Сещам се и за една във кв.Владая , ама там сигурно ще ти е далечно и неудобно .

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 13:23 от udis555

# 610
marleen, 29 поликлиника, в гоце делчев - на входа има аптека, там приготвят лекарства

# 611
Марлийн, ето списък с аптеките в София. Има телефони, тези аптеки, които са ти удобни можеш да питаш правят ли каквото искаш .
http://apteki.informator.bg/cgi-bin/index.pl?destzone=2&_sta … =4543&LANG=bg

Ако обичате да снимате туй онуй с камера, ето една идея за участие в глобален експеримент. Някой бебок може да стане световно известен Simple Smile
http://www.youtube.com/lifeinaday

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 17:47 от Nista.

# 612
  • София
В една от другите отчетни, които наглеждам в подписа на една мама има следната мисъл, която обаче цитирам по памет:
- Немски форум - задаваш въпрос - отговарят ти
- Руски форум - задаваш въпрос - и на теб ти задават
- Български форум - задаваш въпрос - всички ти обясняват колко си тъп Wink
Така че, случващото се тук не е изолирано явление, да знаете, хубаво е че има и немски кадри обаче Laughing Laughing
В тази връзка моите адмирации за Елица, която винаги се старае да сподели с нас наученото и прочетеното за дечицата, а както казва Петя - този форум е най-вече за споделяне на лични мнения, а не сцена за изява на болни амбиции.
За стафилококите ако не създават проблеми да си седят, то всеки човек си има по мъничко и е носител, Марлеен виж и количеството все пак какво е де.
За мИсото - имах някои въпроси, ама си отговорих сама с написаното от Елица  bouquet  bouquet Обаче друг ми възникна - какво правите с неупотребеното от бурканчето чисто месо - срока му след отваряне е ден, два и ако даваме през ден добавката, следва да изхвърляме почти цялото бУрканче. Аз лично ползвам на Сънвал, че са по 80гр, та да не ме е яд като ги хвърлям, че не са от най-евтините.
За готвенето в домашни условия ми се иска, но не ми стиска Confused Преди години отрових едно домашно декоративно зайче с едно единствено листенце от репички и от тогава живея в някакъв ужас от пазарските зеленчуци. Кисна във вода, избирам, но притеснението ми не минава, на надпис "био" също нямам особено доверие, защото имам реална представа как се сертифицира в България Close Close
Това за сега от мен Hug

# 613
 Елфче ,  202uu

# 614
Здравейте.
Влизам само да се оплача. Тази сутрин се събудих със схванат врат. Всяко движение ми е ужасно болезнено, чак ме докарва до рев. На всичко отгоре Стела изобщо не иска да ми влезе в положение и непрекъснато реве. Също така от няколко дни отказва да яде пюрета - ни плодови, ни зеленчукови. Единствено кашата хапва, след като разбере какво и давам.
Ако някой знае изпитан лек да казва, че не зная как ще спя довечера. Засега прилагам следното домашно лечение:
нагрявам костилките от череши, които бяхме купили за коликите на Стела и налагам на врата,
мажа с волтарен, имам и репарил гел, но не знам въобще имат ли ефект тези мазила,
пия неуробекс.
Дотук облекчение никакво, даже напротив.

Общи условия

Активация на акаунт