ДЕКЕМВРИЙЧЕТА 2009

• 29 517
  • 696
  •   1
Отговори
# 615
  • Велико Търново
Elf4е в началото когато захранвах Ани с месо, за да не изхвърлям останалото пюре го давах 2 поредни дни, т.е. 2 дни месо, после 2-3 дни зеленчуци. Така изхвърлях възможно най-малко количество, че хич не ме кефи изхвърлянето на храна.

Ваня какво да ти кажа и Ани е така с яденето - 1 ден яде що горе нормално, но следващите 2-3 яденето се прехвърля в ад. Не иска нищо, даже и каша, въпреки че се правя на маймуна и какво ли още не, само и само да хапне. Напоследък обаче забелязвам, че с повече търпение се постига. Ако откаже оставям я, след 30 минути или час предлагам пак и така. За радост дните, в които отказва да яде са все по-малко и се надявам с времето да изчезнат  Praynig.

Иначе да се отчета - вчера бяхме на консултация. Наддала е 300гр и е пораснала с 2 см, т.е. вече е 6 кг и 65 см. Но пък така ме стресира нощеска, от снощи, та до сутринта поддържа температура, която постоянно се покачва, въпреки сиропа за температура, който и давах. Преди малко бяхме при личната и се оказа, че е някакъв вирус.

# 616
  • София
Choosy Волтарена го пий няколко дни ако не кърмиш вече - има един с удължено действие, при мен поне действа безотказно.
Не искам да те плаша, но ще е добре и лекар да те види, ако имаш възможност, че схванат врат - изключая настинка е симптом и на други работи Hug
За яденето не мога да помогна - моите деца са ящни, даже и когато не им харесва, дето викат руснаците пият с отвращение, ама пият и ядат Mr. Green

# 617
Nista, ти пък сега взе, че ми се разсърди! Никак не съм искала да те нападам и съжалявам, че така си се почувствала. Разреших си да коментирам пунктуацията ти само защото приех, че щом ти си позволяваш да бъдеш нетактична, както сама каза, ще съумееш да изтърпиш нетактичност и относно себе си!  Wink

Пунктуацията ти не ме дразни, но е впечатляващо как ползваш запетаите, за да вкараш в привидно едно изречение няколко отделни и различни мисли, които е нужно или да се оформят в нови изречения или да се свържат с предходната мисъл логически и със съответния граматически съюз.

Ето погледни:

Привет момичета,
Да си призная честно и аз се дразнех на Дарлин', обаче ако ми  позволите да ви дам съвет, не я вземайте на сериозно, помните ли човечето, което дъвче дъвка и тя се лепва на лицето му? Дарлин' го беше сложила веднъж на края на поста си, ами тогава се смях много и от тогава насам Дарлин' ме разсмива и забавлява, не ме ядосва, нито дразни... Освен това и тя не е идеална, прави правописни грешки (аз не съм толкова тактична, колкото Марлийн    Wink  )  

Привет, момичета!
Да си призная честно и аз се дразнех на Дарлин'. Обаче ако ми  позволите да ви дам съвет. Не я вземайте на сериозно. Помните ли човечето, което дъвче дъвка и тя се лепва на лицето му? Дарлин' го беше сложила веднъж на края на поста си. Ами тогава се смях много и оттогава насам Дарлин' ме разсмива и забавлява. Не ме ядосва, нито дразни... Освен това и тя не е идеална. Прави правописни грешки.  (Аз не съм толкова тактична, колкото Марлийн .    Wink  )

Марлийн, разбира се, че е чудесно да умеем да боравим с езика си грамотно, но коментарът ми беше, единствено защото ми стана смешно, че се апелира за грамотност, постигната с бутон Проверка на правопис, а се съветва да се толерира едно грозно поведение, за което е нужен бутон Проверка на отношението към съфорумците. Такъв бутон всъщност и да съществуваше, в случая ми се струва, че нямаше да помогне.  Sad

Забележка: Не претендирам за граматическа и езикова прецизност, но никога на използвам бутона Проверка на правопис!  Laughing

Ниста, винаги ми е било чудно какво очаква от събеседника си човек, който ползва израза Не се вземай на сериозно! Очаква от него да се смята за палячо ли!?  newsm78
Аз лично предпочитам събеседникът ми да се взема на сериозно! Това единствено би показало уважението му към мен!  Wink

Момичета, имам питане. Утре ще ходим да поканим една много готина мадама, която ми е и братовчедка, за кръстница наа Мишел. Има ли нещо специално, което трябва да носим или някакви традиции и ритуали, които е добре да уважим?

Choosy, отиди на лекар, за да се справиш най-бързо и ефективно с това състояние. Имала съм подобно страдание и знам, че може да се проточи с дни!  Sad

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 18:58 от Jennie

# 618
Рекох да ви нагледам какви ги вършите  Laughing

Дарлийн, то патърдията минала, ама аз не се сдържам да попитам...тази титла, с която си се окичила "член на ЛЛЛ" не предполага ли друг по-умерен изказ от твоя страна? Де що съм чела, срещала и допитвала ЛЛЛ дами, всичките са мили и любезни дори и при уникално тъпи въпроси. Ти защо така реши да се различаваш?

Чуузи, да ти кажа за врата незнам какво да те посъветвам, защото се чудя дали трябва да е загряващ или охлаждащ гел. За неяденето на Стела - Алис ми беше така, след неистови опити и притеснения от моя страна се примирих, че това дете яде като врабче. Пък е претенциозна, яде 5 неща на кръст.

Ели, браво за подробното инфо   bouquet аз с месата ще се занимавам след 1-2 седмици.

Да ви кажа, писна ми от това променливо време  Tired

# 619
То много интересно станало тук бе ей Joy Joy Joy Joy кокошки такива, сега ще се появи Евил и ще ви натири в курника hahaha hahaha hahaha

Такава си е Дарлин, мине, завихри, задуха, и беж......да гледа сеир

не ми гледайте правописните грешки, моля...пишем и двете с Димана и то със скоростта  на светлината, че едно ъъъъъъъъуууууу ми се набива в мозъка...та знай ли се.

Хайде и другият път като вляза да сте се КротнАли Hug

# 620
тъй, тъй , интрига да има ! все-пак е женски форум , трябва да следваме добрите стари традиции , че и да ги дообогатяваме - що не !
влизам само да ви изпратя на всички много ,много целувки , колкото и изтъркано да е !забавлявам ,се докато ви чета , честна дума ! време за писане няма , за което съжалявам наистина . ей тъй си ви отговарям наум - язък че не вледеем телепатия  Laughing !

все-пак има нещо което ме ядосва и то е ,че се получават множество недоразумения между вас/нас . тъй както ви познавам виртуално и на живо - жени с позиция и с комплекси в рамките на нормалното и бих казала здравословното дори - демек неизползващи форума за себеизява и бойно поле , сигурна съм ,че при една среща очи в очи , ще видите ,че всъщност нямате толкова голямо разминаване в позициите . мисля , мнозинството тук , желаем да се води цивилизован диалог или дори за моголог да иде реч , да не бъде "набиване на канчетата на по-простите колежки " .

нали помните как в училище всеки е бил по-добър по някои уч. предмети , съответно по-слаб по други . имаме различни заложби и това е нормално . е , аз бях от тези със задължителни шестици по литература и петици по бг. език . петиците ,всъщност реално трябваше да са тройки , ама нали минавах умно и талантливо дете , та учителите бяха твърде снизходителни към мен .
на класните - темите развити перфектно , оригинално   Mr. Green  , обаче всичко нашаркано с червено заради безброй грешки в пунктоацията и правописа - ужасТ просто .   за да се посмеете ще ви кажа как бях предала едно класно . като съм писала заглавието отгоре , взела че ми потекла някаква мисъл , не ами направо шурнала и съм го зарязала .ето така примерно изглеждаше "Патриотизма в творчеството на Х      "- не бях дописала Христо Ботев . имах шестица ъф корс , но на даскалицата направо й се плачеше , щото си знаеше , че съм безнадежден случай в това отношение .

та от сега да си посипя главата с пепел , пък който му се хока да ме хока , я па ше си пиша  Laughing!

Васил изкара вирус с много висока Т. , повръщане и разстройство . опазихме Емил .
вчера бяхме на консултация :
7.510 кг. , не успяха да го премерят на дължина . така или иначе , съм доволна от ръст и килограми .

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 17:21 от oska

# 621
Здравейте момичета,минавам само да ви почерпя днес остарявам с още една годинка. Embarassed

Прочетох последните няколко странички и виждам пак е имало някакви спорове,но се радвам че нещата са се `укротили` привидно. Ние с маненкия сме си вече в Бургас,ходиме по разходки много(освен днес че вали като из ведро).Ходихме при педи на 29.06 и мерките са ни 68см 7,700кг.Наддава нормално каза тя.Захранихме вече с месо ,но давам само от буркан4етата.Не правя домашни защото тук има достатъчно избор плюс малко не вярвам какво точно има в месото по магазините. Излезе ни днес и първото зъбче без много перипетии чесTно казано.Само някое друго помрънкване посред нощите,за което съм много доволна.
 Педиатърката ме посъветва да започна да му давам и минералана вода за бебета(изворна розова на девин),каза че било полезно за зъбиките-снабдявала със допълнителен калций.Някой друг да го е чувал това твърдение?
Приятен ден на всички и дано не се заформят повече спорове. Simple Smile
 Hug

# 622
 hahaha Много сте ми смешни понякога Joy
След като ми лепнахте сума ти етикети без да ме познавате и заради един домат ме изкълвахте с колците, не ви беше достатъчно, та почнахте и една друга за правопис и пунктоация да се ядете Joy При това самата най-претенциозна прави неподозирани грешки Peace Лелеле!!! Май битовизма (една любима дума на доста хора тук) доста ви изтормозва и малко им трябва на някои да подпалят безпричинно. Явно и времето ви влияе.  buria Ако имате още нещо за казване по темата, казвайте и да се приключва, че никому не са полезни нервите. Peace

Денерис, когато някой наистина се нуждае от помощ и я поиска, отношението е друго Simple Smile Едва ли някой ще те отреже ако попиташ изтъркания въпрос "Как да си увелича лактацията?" например. Не виждам какво общо има членството ми в случая, но ... отговарям, щом съм попитана.

Jennie, (ако приемеш мнението ми) мисля, че няма някакъв ритуал по самата покана. Но като идея съм чела, че може да се подари кутия бонбони и малка иконка (все пак повода е християнски).

По повод за месото и мнението на Elf4е, изниква ми въпрос - До колко имате вяра на етикетите, било то и на вносните пюрета?

П.П.
oska, хареса ми постинга ти и най-вече:
все-пак има нещо което ме ядосва и то е ,че се получават множество недоразумения между вас/нас . тъй както ви познавам виртуално и на живо - жени с позиция и с комплекси в рамките на нормалното и бих казала здравословното дори - демек неизползващи форума за себеизява и бойно поле , сигурна съм ,че при една среща очи в очи , ще видите ,че всъщност нямате толкова голямо разминаване в позициите .

juliankata, честит рожден ден  nbirthday  (тази торта на картинката винаги много съм я харесвала) Heart

# 623
Искам също така да ви питам (с риск да досадя) дали знаете аптеки в София, в които приготвят лекарства? В Младост 3 имаше една, но са я затворили. Сещам се за една на Красно село, вие знаете ли други?
В св. Троица има, но не знам точния адрес. Ако искаш ще го науча и ще ти го кажа.
Оска браво на килограмите, не пишеш колко е наддал, но щом си доволна значи е за браво
Момичета, нека пак си направим срещичка  Peace http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=500529.0;all (Тони ако никой не се навие може да се видим само ние, ПЪК  Laughing)
 А защо не помислим и по въпроса за национална среща?  Thinking

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 17:46 от petia_sport

# 624
Жени,
Благодаря ти за отделеното време върху поста ми. Не знам как не ти хрумна, че нарочно пиша така. Все пак това е форум, стремя се към по-разхвърляната разговорна реч (не защото не знам правилата на писмената).
Не съм обидена за нищо, можеш да коментираш каквото и както поискаш. Просто нямах желание да влизам в диалог с теб. Не обичам да приказвам с хора, които държат да са прави на всяка цена и за всичко. (Прощавай, но това с нацепените изреченийца, червените главни букви и точици е доста смешно.)
Не съм толерирала никаква грубост. Това, че някой е казал нещо, което не е хубаво, не е причина да го разпнем на кръст и да го наречем "к....а".  Смятам, че е необходимо, освен да не сме груби и да проявявяме малко повече търпимост един към друг, на всички ни е трудно с бебетата понякога, не е ясно кой на какво дередже е в момента. Една грубост поражда друга и така докъде?

В изречението ми за вземането на сериозно акцента беше върху "прекалено".

За кръщенето - "традицията повелява" на кръстницата да се подарява чиста хавлиена кърпа или халат, не знам обаче защо Simple Smile

# 625
Ха, добра вечер.
Благодаря, че взехте отношение към болежките ми. Мъжът ми като се прибра, рече и отсече, че ще ме води на лекар, че идват почивни дни. Резултатът - спала си на течение или на криво. Не е първото, така че дано да съм се изкривила...само. По този повод, елфи, моля те сподели какво може да е, че взех, че се притесних сега. Изписаха ми аулин, неуробекс и мидокалм. Ако не ми мине до понеделник, на физиотерапия.
Денерис, и аз съм била много трудна на яденето като малка, така че, може да ми се връща.  Simple Smile А за гела ми казаха да го използвам просто за много лек масаж, по-лесно да придвижвам пръстите, друг ефект няма да има от него.
оска, радвам се да те "видя". Надявам се вече всички сте здрави.
алуин, много, ама страшно много се радвам за Ведушка.  Hug
Честито на празнуващите.

# 626
Мммдаа, пак спорове, пак форумът стана на кокошарник...
Аз не пиша много, много, но чета редовно  Peace И тъй като ми се иска да сменим тона, да се похваля с детето в едно-две изречения (отделени със запетайки  Wink)
Ани вече тежи 8400 гр и е цели 72 см  Heart Eyes, има два долни зъба, изкарани с доста мрънкане и носене на ръце от моя страна, не иска да яде ни пюре, ни каша, но вече е християнче  Heart Eyes За тези, кото имат време и желание да разгледат снимки, моля  http://gallery.weywot.org/main.php?g2_itemId=1212&g2_page=2

# 627
Ехеййй, привет!
Прибрах се от пътешествие тридневно и преди да отлетя пак за Варна - реших да ви нагледам.
Тфу, как пък изпущих патърдията - естествено предизвикана от Дарлин Mr. Green Не и се сърдете и не се връзвайте - то толкова му е багажа на момичето Mr. Green

Гледам замезиха наборите вече - Максчето обаче все още е вегетарианец. Причината е неабициозност у майка му по отношение на хранителния му режим. Те тва е. Купила съм мЯсо у буркани и чака да го уважим, тези дни някъде ще е, ама кога точно не е ясно. Каша е ял един път - наблягаме на плод-зеленчука - демек живеем здравословно Laughing

Чуузи, ще ти мине от изписаната терапия Peace Нищо друго ти няма, споко - не си пълни главата със щуротии.

Тоя пост го пиша от 16 часа някъде newsm78 Да взема да го публикувам най-накрая Laughing

Не съм си проверявала правописа с бутона, но пък и никога не съм го правила преди. Разчитам на интуицията и смайващата си интелигентност smile3534

ПП Портман, не бях ли права за скритата лимонка, а? smile3503

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 22:16 от Lassi

# 628
stuffinka , изключително ми е приятно да те прочета. Честито християнче. Нека Ани Господ дарява много здраве и щастие на хубавата Ани и цялото семейство!

Choosy , дано не се стига до физиотерапия  Hug Ама много грижовен мъж си имаш ти.

Lassi , може ли да поясниш за по-несхватливите като мен ?  newsm78 Каква скрита лимонка, какви 5 лв  Grinning?

juliankata, ЧРД!

# 629
  • Sofia
juliankata честит рожден ден !!!  Tada

stuffinka Честито християнче, много хубави снимки са станали  Wink

Чуузи дано скоро да се оправиш и да минеш без физиотерапии  Peace

Лека вечер на всички, малки вече заспа и се насявам да става само 1 път тази нощ.

Общи условия

Активация на акаунт