ДЕКЕМВРИЙЧЕТА 2009

• 29 513
  • 696
  •   1
Отговори
# 630
Juliankata, Честит Рожден Ден!   bouquet

Stuffinka, Да ви е живо и здраво християнчето!   bouquet Снимките ви са чудесни! 

Ниста, човек може да бъде прав само когато борави с аргументи! Двойният ти аршин , с който мериш, когато пишат другите с грешки и когато ти (понеже тук е форум) си позволяваш да пишеш разговорно, е това, което не ми стана ясно дали осъзнаваш!!! Wink

Благодаря, че се включихте по моето питане Дарлин и Ниста, но не питам какво да подаря на кръсница, а на номинирана за кръсница, която не се знае, дали ще приеме. Икона и хавлиена кърпа се подаряват на самото кръщене!  Peace

# 631
ОоООооооо! Ето ни и нас! Simple Smile

По случай рождения ден днеска (7 месеца оле!) качих снимки от по-интересните моменти на месеца  - http://picasaweb.google.com/vedapetrova/6#, с изключение на тези от днес, но тях друг път Simple Smile
Хубаво че и времето беше благодатно, та прекарахме следобеда в зоопарка, а преди това както традицията повелява овършахме любимия Пиджън за няколко практични подаръчета..

За Веда и килограмите  - мисля че започват вече по-полека да се наддават грамажите, което е доста успокоително.. за последната седмица около 200гр... та сега Ведича е 6200 кг

summer_girl78 като ти видя аватара и ми идва да запея "i wanna do bad things with you"  Wink

Elf4е да дано да се засечем следващия път като си из квартала Simple Smile ... За организираните форумни срещи на мене не ми върви, се нещо става и пропускам, затова съм се оставила на "каквото стане".. релакс положение = никви организации, никво юркане..

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 22:54 от aluin

# 632
И други се мотаят по нощите виждам  Grinning

Juliankata ЧРД на ръба   bouquet

Бравос на наддаващите дечица!
Аля си хапва месце и то с охота. Чистия зеленчук ни е проблем обаче Mr. Green Въпреки, че днес си изяде домата (на раздора).  Simple Smile

Чудесни са снимките на stuffinka и aluin! Прекрасни девойки си имате  Heart Eyes
На stuffinka  честито християнче!
aluin на един от фотосите забелязах, че Ведичка е над гърне. Как се справяте?!

Цитат
Една грубост поражда друга и така докъде?
  true, true !  Peace

# 633
Браво на Ведичка! Е на това му викам хубав завършек на деня! Много хубави снимки и аз поне намирам много голяма разлика в малката душа от началото на снимките и към края - появили са се едни бузи за щипане! Хайде все така да върви детето!
Аз малко съм се напрегнала тия дни, че от изследванията за 6 месец излязоха някакви левкоцити в урината и сега разследваме има ли нещо или не. Да знаете, стерилна урина на бебе не е лесно да се вземе, по-скоро да кажем, че е до късмет. Може да стиснете по едно палче, каквото са посяли в микробиологията, да не е пораснало в понеделник  Praynig Иначе откъм хемоглобин сме отличници - 132  Grinning
За захранването си чета какво пишете, изваждам си което ми се види важно и така - много хубава работа било да си на опашката  Laughing За отчета - вече ядем цели три зеленчука, пробвах и оризова каша да дам като най-първо, ама хем не му хареса, хем изцеждам едни нищожни количества кърма, та си викам - я по-добре по мързеливата да я караме - хем детето доволно, хем мама не се мъчи. Та така от нас.

aluin, и аз така правя като си видя аватара Simple Smile хайде да почва новия сезон!

# 634
aluin на един от фотосите забелязах, че Ведичка е над гърне. Как се справяте?!

Еми специално с гърнето още никак, но тя редовно си ака и пишка над мивката (звучи грубо ама..), като баща й я държи.. Затова решихме да вземем вече гърне, па макар и рано, и да я държим над него.. Засега не го връзва много с пиши и аки, но се изпишка веднъж, за въпросната снимка.. Мисля, че ако я слагаме на гърнето всеки път при смяна на пампа, ще направи връзката.. но нещо не го правим

summer_girl78 той сезона почна, има цели 3 епизода  Simple Smile)

# 635
така де, ама ние защото по hbo го гледаме и затова.... сори за оспамването!

# 636
aulin, какви прекрасни новини за Ведюшка!  Hug

За гърнето ми се иска да кажа, че се счита, че детето може да започне да се слага на гърне още от момента, в който то покаже, че умее да седи стабилно самостоятелно!

Мисля, че обсъждахме преди тази тема и аз споделих, че започвам да слагам Мишел. От 20ина дни вече го правим това с гърнето след обедното хранене и веднага се изаква. Някой път обаче ака по време на хранене!  Laughing

Разбира се, че детето няма скоро да овладее тазовите си резервоари. Това се случва най-често след 1г и 6м. и до към 2г. Но в днешно време децата закъсняват с това си умении заради памперсите.  Wink

# 637
Не е грубо  Wink Ние пробваме над леген, защото гърнето ни плаши  Grinning  За мивка що така не сме се сетили  newsm78 Благодарско за инфото !

Цитат
Някой път обаче ака по време на хранене!  Laughing
И моята мома ги смесва двете мероприятия   Mr. Green

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 23:42 от MammaJamma

# 638
Здравейте, мами.
Със закъснение, на патерици ЧРД на МиленаЕнева. Бъди жива и здрава и много щастлива.
Юлианката, ЧРД! Бъди жива и здрава, щастлива и весело изкарване на празника в събота, и хубаво време разбира се. newsm59
Честито християнче на Стъфинка. Ние също подготвяме кръщене за Илинден.
Снимките са прекрасни. Браво на Ведюшката.
Захранването все още никак не ни върви и хапваме с по 300 зора. По този повод да попитам мамите, които са давали авокадо, че съм купила едно - как се дава?
И ние вече си имаме зъбче. Мисля, че нямахме големи проблеми докато избие освен проплакванията нощем. Мажа с едно гелче за успокоение.
На гърне пробвах един път и направо изпаднахме в истерия. Оказа се , че е големичко за нея и купих обикновенно , но още не сме го пробвали. Скоро пак ще я пробвам обаче.

# 639
  • в огледалото на живота
Поли,чудесна е Ведюша,браво на момичето,колко е засмяна... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes ,силно момиченце ни е тя!По повод споровете,няма да коментирам,разни хора ,разни идеали.......мили майки,имате прекрасни деца,отглеждайте ги с любов и нежност! smile3541   Лека и спокойна нощ на всички.

# 640
Здравейте момичета!
Чак сега успях да наваксам с четенето. Много малко свободно влеме имам и така. Форумът си стои отворен и аз ви преглеждам на порции. Сега всички спят, а аз да се изкажа. Гледам обсъждате режими, но при нас такова чудо няма. Суче на поискване и за захранването незнам какво да правя. Имах същия проблем и с баткото. Кърмих денонощно до 1 година и 8 месеца. Прояде след като го отбих. Можех да кърмя още, но това дете не ядеше нищо. Сега с вторият син захраних с оризова каша, прие се добре. Първите 3-4 дни, но после дали съвпадна със зъбоникненето или не незнам, но мъникът върти главата настрани като доближа лъжицата, и стиска устни. Не яде, дори и да успея да напъхам нещо го изважда на върха на езика и го разнася навсякъде. Давам му той да държи лъжичка, да маца и цапа, въпреки че не съм фен на мацаницата, но едва успявам да му дам 10 грама пюре, или каша. Въвеждам продуктите старателно, дори записвам в екселска таблица резултатите. Дала съм ориз, елда, тиква, картоф, морков, ябълка, круша, пуешко, но нищо не яде, а се забавлява и храненето ми отнема час, а после си търси кърмата. Има две зъбчета от една седмица, надявах се че като излезат ще прояде, но всичко се повтаря както и при баткото. Хемаглобина му е 108, при баткото беше 102. Педи ме кара да въвеждам месо, жълтък....А той иска маминото мляко. Засега казва да изчакаме с Малтофера. Дано прояде. Вода пие, но то не е пиене, а борба с шишето. Стърже венци в каучука, вир вода става, но се надявам и че влиза и в коремчето. Нося го, не ще да седи, нито да лежи. Опъва се като струна и се преобръща по корем и започва да крещи да го вдигна. На столчето за хранене седи, но бързо му омръзва. Сложих го на проходилката, интересно му е, но за 5 минутки и го вадя, че е малък. Обича да го водя и да "ходи", да пуска играчки и да се навежда да ги взима. Опитва се да говори - мба, ма, ба, де- може да се отличат от бебешкото бръщолевене. Най-много се радва на бати, такъв смях пада, ако баткото благоволи да му обърне внимание. Само, че баткото е винаги зает с нещо друго и бебето не му е интересно. Общо взето у дома е купон. Къщата е с главата надолу. Играчки има навсякъде, баткото не ги прибира, това било женска работа. Но мама къде да огрее. Страх ме е, че и бебокът става мобилен и уж внимавам да няма дребни нещица, но дано Господ ги пази.
Радвам се, че Веда е добре. Исках да разгледам и снимките на декемврийчетата, но.. друг път.
Ета, браво на синчето, учудващо мобилен е. Свекърите казват, че мъжът ми е проходил на 7 месеца, но все не вярвах. Като гледам Андрей, пък може и да са прави. Да ти е жив и здрав. 
Станало е 1 часа. ooooh! Лека нощ.

# 641
 Joy Joy Joy Joy
Eй, не съм влизала отдавна, ама се смаях от прочетеното и се търкалям от смях. И на мен вече не може нищо да ми вгорчи настроението. По-скоро тези препирни доста ми го развеселяват  Mr. Green

....кръсница, която не се знае, дали ще приеме. Икона и хавлиена кърпа се подаряват на самото кръщене!  Peace
  - и да съм в тон, да не остана назад - къде е "Т"-то в двукратноизползваната дума "КръсницаMr. Green

Утре ще кръщаваме Думбич! После ще дам отчет.  Hug

# 642
Collibri, приемам забележката, честно казано с голямо удоволствие!  Hug

Т-то ми е останало в поста с първото питане, където съм написала явно думата верно, но без много да се старая и без да натискам разни ограмотителни бутони!

Точно за това става въпрос!!! Всички до един правим грешки, ама не сме в час по бълг. ез. все пак и апелирам към свободно изразяване без натискане на бутони Проверка правопис, особено както каза Амбър, ако пишем заедно с бебето на ръце!  Wink

Та Ниста, ако можа да ми разреши да си греша, а аз няма да й забелязвам запетаите!  Laughing

Collibri, Да прекарате чудесно и чакаме снимки с интерес!  Wink

П.П. А на теб ти липсват точка, главна буква, имаш излишно тире и две думи слети заедно!  Joy
Верно е голяма забава да си следим грешките!  Grinning

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 02:43 от Jennie

# 643
 Grinning Party

мерси, аз още оправям багажериите, че после ще отскочим да оставим Ели на баба й за 1-2 седмици и се очертава отново динамичен уикенд.
Нашето кръщане не е от традиционните дандании - ще е просто и семпло - заради самото него, няма да правим патардии. Аз така го разбирам - интимно.
Тия дни все ходим по гостита и партита разни рожденни дни, и естествено всите комплект. И редовно се прибираме към 1-2ч, и като засечем съседи по асансьора ни гледат ей така  Shocked, като ме видят с бебо на ръце и дъщерята до нас.
Но той точно тогава и без това си хапва за н-ти път, така че не е необичайно събуждането му в този час.
Вече го кърмя под път и над път, дет се вика - днес бяхме на детски РД и отново така. Флексибилни сме.  А през деня го водих със сестра му и още няколко души на боулинг. Ей, много се забавлявахме - той гледаше като омагьосан, гък не каза и накрая си заспа. А ние добре си поиграхме, с Ели мятахме заедно - бяхме един отбор - друг е въпросът колко попадения имахме  Mr. Green, но истински се забавлявахме.

# 644
Малка сладка Ведюшка  Laughing пу-пу, душичка  Hug много добре изглежда  Hug

Чуузи, аз геловете много ги ползвам и да ти кажа има файда. Имам една хронична болка в дясното рамо, причинена от шипове+ плексит и тъй като съм упорито магаре не пия болкоуспокояващи. Мацам се с Фастум гел и ме облекчава. Като стане нетърпимо пия Аулин / който май го отрекоха в последно време/.

Общи условия

Активация на акаунт