Отговори
# 60
Аз пък да си кажа, че е имало много моменти, в които пикаенето ми е причинявало много повече болка, отколкото вагинално родените ми деца!!! Crossing Arms Айде де!

И на мен ще ми е интересно Катето да опише дългосрочните рискове при вагиналното раждане.

# 61
Не,не са ме информирали за рисковете при вагинално раждане.Както и не са ме информирали за рисковете при секцио,тъй като и двете ми секциота бяха по спешност.
Ама аз отвсякъде съм неинформирана бе Crossing Arms направо се чувствам пренебрегната значи Mr. Green Laughing

# 62

Хм, а изобщо някой информирал ли се е за възможните ОТДАЛЕЧЕНИ последствия от вагинално раждане?..  newsm78 Тук говорите само за рискове по време на самото раждане... а другите са много повече - и, според мен, по- сериозни в много случаи... или, във всеки случай, по- трайни...

Всъщност щях да пиша друго - МОЯТ зъболекар винаги ме е информирал за всички възможни опасности (е, такива, които наистина да се случват, ясно...)

Вадил ми е 5 зъба, 3 от които оперативно, правил ми е общо 3 дентални (лицево... нещо си се викат) операции.

Аааа, сега видях, че трябвало да отговаряме и дали са ни казали за дългосрочните рискове?
За кои, по- точно питаш?
Я обясни, моля.
Понеже казваш, че рисковете са мноооого повече, отговарям лично за себе си:
след брой раждания, над средностатистическия за страната (знам, че Умреш за статистика, за т'ва я включвам Wink), нямам нито едно от мнооого честите, доста сериозни, много опасни и... доста трайни ли бяха?

Не се напикавам, нямам смъквания на органи, ВПО на нераждала (по картон), нямам отлепване на ретините, диоптърът ми не се е увеличил, нямам хемороиди...
Друго?

П.С. Ония операции "се викат" лицево- челюстни.
И аз имам, я гледай ти - колко общи неща ще се окаже, че имаме с теб.

# 63
Цитат
да взема да пусна тема "Някой предупреди ли ви от рисковете да имате дете?"   Все пак гледането на дете крие доста рискове за нервната система, финансовото състояние и др. Сами ли се информирахте или някой ви обясни какво ви чака?

Подкрепям новата тема   bouquet
тази май се е изчерпала в зародиш Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 64

Аз пък често, но от смях.

# 65
  • София
П.С. Кате, в другата тема има "списък" с възможните рискове.
Като ще правиш "огледална" тема, що в твойта няма списък?[/b]  newsm78

Дали ще сложа такъв?
Тц.
Най- откровено казано?
Мързи ме.
Щото многократно съм го правила - преди години, надлежно подредено... е, особен смисъл не виждам. Тези неща след време потъват. По същата причина едва ли ще си направя труда да напиша подробно от къде идва традицията на прощъпулника... де да знам - или да публикувам списък с необходими бебешки неща, както и кое кога и как влиза в употреба. И редица други подобни неща. Просто... не си струва усилието. Ако някой има желание - информация бол. Ако някой иска от мен точно съвет - ами, едва ли съм най- компетентната инстанция, но независимо от това - бих го дала. Доколкото знам, за конкретен въпрос.
Но да седна да систематизирам и описвам... айде не, мерси.
Авторката на съседната тема звучи... ами, доста Фрустрирано, определено е неудовлетворена от раждането си (интересно, обикновено човек очаква от такова нещо бебе... и ако и той, и бебето излязат здрави от изпитанието, се счита за победител и е пределно доволен... друга тема), не може да се примири с... нещо и влага голямо количество адреналин - и усилия...
Аз, от своя страна, не целя да убеждавам никого в нищо. Не е моя работа. Аз просто съм любопитна... до колко жените, преживели вагинално раждане са направили това по свой избор? До колко е бил избор на проследяващия лекар и до колко - на ЗК, просто, понеже е по- евтино?..

Аз пък да си кажа, че е имало много моменти, в които пикаенето ми е причинявало много повече болка, отколкото вагинално родените ми деца!!! Crossing Arms Айде де!

И на мен ще ми е интересно Катето да опише дългосрочните рискове при вагиналното раждане.

Би следвало да се консултираш с уролог.

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 22:59 от AnMary

# 66

Би следвало да се консултираш с уролог.
Консултирах се, Кате, консултирах се. С един бъбрек съм вече. Crazy

# 67
Според мен и при двата вида родоразрешение има вероятност нещата да се обърнат в неблагоприятна насока. Важно е всяка бъдеща мама да е наясно с плюсовете и минусите, за да може да прецени(естествено с мнението на наблюдаващия акушер-гинеколог) кой вариант е по- удачен за нея. За мен варианта цезарово сечение не съществуваше,както поради негативното ми отношение към медикаменти и упойки, така и поради факта, че няколко дни бебето ще е отделено, което може в някаква степен да възпрепятства кърменето. В крайна сметка излиза, че информацията е най- важния фактор при избора. За съжаление лекарите не обичат да обясняват много много...

# 68
Първо искам да поясня,че доктора, при който раждах първото си дете е познат на родителите ми. Той знае проблемите на майка ми, че тя има 1 спонтанен аборт и 1 дете, което е починало. Та...на последният преглед седна срещу мен и ми каза - Да ти кажа как ще протече всичко. Тъй като знам какво е станало във вашето семейство, не искам да рискувам да преносваш много. Ще те приемем в болницата и ще си под наблюдение. Описа ми процедурите, които ще ми правят - клизма, бръснене, слушане на тоновете, евентуално слагане на система....Каза,че не вижда причина да не родя вагинално, той ще е до мен и ще следи дали всичко е нормално. Каза ми - Спокойно, дори и да се стигне до секцио - няма да се панираш и да се страхуваш. Заради това, което преживя майка ти, искам на всяка цена да се роди това бебе живо и здраво.

Не ми обясни всичко за и против вагиналното раждане, но ми вдъхна  увереност и спокойствие.

Тоновете на бебо започнаха да се губят по едно време, но аз съм много благодарна,че доктора направи всичко възможно да родя вагинално и да не се стигне до секцио. Бебо като се роди не изплака спонтанно, след намеса тогава.......

В интерес на истината това, което ми каза доктора ме удовлетворяваше.....Плюс това бях изчела  Чакам бебе на Лоранс Перну......Апокрифните книги за Мъжът и жената интимно също.......

Понякога си мисля,че многото информация носи и много печал......Сега при 4-та бременност предпочитах да съм проста и неука.....То не беше ФМ, БХС, 3Д ултразвук и т.н. Да, те си имат своето място и своята роля - не отричам, но някак си прекаленото голяма паника ми се струват,че създават......Кой дава гаранция,че те са точни и верни на 100% ?

# 69

В съседен подфорум предлагаха памперси, можеше да си грабнеш няколко.  Mr. Green
Какво да се прави - Катето пита и аз отговарям изчерпателно.
А тя хем иска да знае, хем и тя не знае какво точно иска да знае.
Ама ей така, да си пише.
За статистиката ли, Кате?

# 70
По интересно е дали всички АГ са наясно с рисковете при раждане.Ще ви цитирам една реплика на дежурния гинеколог при който започна моето раждане."Ти защо беше за секцио?.... А да хахаха да не ти се отлепи ретината ."#Crazy

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 11:48 от yori81

# 71
 Не ме вълнуваха рисковете. Ангажирах доктор, който професионално и спокойно подхожда към всяка ситуация и останалото не го мислех.  Wink
Знаех, че ще предприеме необходимото, което се наложи и не се излъгах в избора.  Peace  Бях информирано подробно предварително за евентуалните манипулаци, процедури и при двата вида раждане.

# 72
Това че се губи по - голямо количество кръв при нормално раждане е интересно - защо ли тогава ми преливаха кръв след секциото / защото съм загубила повече кръв/  newsm78 - операцията ми не е била животоспасяваща , та да кажеш нещо да се е усложнило ....И за какво избиране говориш  newsm78 Mr. Green , вие хора се побъркахте с това секцио колко е гот . В коя държава извън БГ ще те питат как искаш да родиш  newsm78 / говорим за средностатистически гражданин , не за някаква "холивудска" звезда.
Според теб последиците от нормално раждане са по страшни от секциото ? И щом си почнала тема не трябва да те мързи , щото мен пък ме мързи да ходя по други теми . Peace

# 73
  • София
На мен кръв май не са ми преливали след секциото... newsm78 Вярно, че не бях на себе си и и от прилива на адреналин ръсих какви ли не глупости и дърдорех нон-стоп на всичко живо около мен, може и да не съм забелязала банката над тиквата ми. Ама все в спомените ми две банки с прозрачна течност бяха...

# 74
На мен кръв май не са ми преливали след секциото... newsm78 Вярно, че не бях на себе си и и от прилива на адреналин ръсих какви ли не глупости и дърдорех нон-стоп на всичко живо около мен, може и да не съм забелязала банката над тиквата ми. Ама все в спомените ми две банки с прозрачна течност бяха...
Стандартните при всички операции. Физиологични разтвори и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт