МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 5

• 66 460
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Дано да стане скоро! newsm10

# 166
Здравейте,
Аз съм новичка в този форум, но отдавна го чета. Мисля, че темите, които се разискват тук са полезни за всички бъдещи мами, които смятат да раждат в МБАЛ Дева Мария. Затова продължавайте все така да помагате - мамчетата със своите въпроси и част от персоналът, който се включва със своите отговори. Относно лекцията, която ще се проведе на 22.06.10, искам да попитам дали наистина ще започне от 16.00 ч както е обявено в сайта?

# 167
Здравей, feya! Току що се обадих на merry_ng да заявя присъствие за утре и тя потвърди, че лекцията ще е от 16.00 ч.

# 168
Velizarka_8, благодаря за бързия отговор. И аз смятам да присъствам на лекцията.

# 169
Мария♥ честито, да ти е жив и здрав!

Искам да кажа, че винаги са ми звучали малко преувеличени историите на родилите, относно това колко е прекрасно всичко в болницата. Но вече се убедих сама, че всичко е истина.
Родих преди седмица, днес ни изписаха.
Страшно съм благодарна на целия екип в родилното, за бързите реакции, навременните решения и човешкото отношение. На д-р Ризова и д-р Згурова, на акушерката Симеонова ( мъжа ми никога няма да забрави за подкрепата й в онзи ден) и най - вече на старшата акушерка Светлина Николова, която винаги ще свързвам с най-хубавия момент в живота ми , когато ми разреши да видя  Камен за пръв път.

Наистина съм щастлива, че имах възможността да родя там!

# 170
Честито  син на   Мария♥     bouquet
Честито и на Мис Мими    bouquet,
да са живи и здрави малките съкровища Simple Smile

Мис Мими    това е чудесно, че си останала с такова хубаво мнение, не че до сега съм срещала лошо Peace

Аз честно да ви кажа откакто реших да раждам в Девата нямам търпение да постъпя в болницата Simple Smile, дано и при нас всичко е ок Praynig

merry_ng  благодаря за отговора и телефончето  ти записах Simple Smile  bouquet

# 171
Колко бебчета се родиха в това слънчево време, да са живи и здрави!
Мис Мими, честито и благодаря за помощта, няколко странички назад! Ако имаш маааалко време, сподели как е минало раждането, след като се порадваш на Камен, естествено.

# 172
  • Бургас
Благодаря на всички!   bouquet

Мис Мими честит ви юнак!   bouquet Да ви е жив и здрав!

# 173
Мария♥  и Мис Мими Честита ви радост   ylinfant Да са ви здрави и послушни юнаците   bouquet
Хубаво е , че  споделяте с нас раждането си , дано другите майчета вземат пример от вас , (след като вече за съжеление няма кой да ни уведомява) Hug

# 174
Здравейте и честити бебешоци   bouquet
Искам да попитам вече родилите мами или merry_ng - при положение, че съм отметнала в списъка "Свободни посещения при родилката" - това какво точно значи? Всеки ли се допуска по всяко време или само бащата за определен период през деня? А също и още нещо, може и да се повтарям  Blush - тъй като разбрах, че не се прави клизма - как е решен този въпрос? Дава ли се нещо друго или аз трябва да се погрижа сама?
Благодаря!  Hug

# 175
Здравейте и честити бебешоци   bouquet
Искам да попитам вече родилите мами или merry_ng - при положение, че съм отметнала в списъка "Свободни посещения при родилката" - това какво точно значи? Всеки ли се допуска по всяко време или само бащата за определен период през деня? А също и още нещо, може и да се повтарям  Blush - тъй като разбрах, че не се прави клизма - как е решен този въпрос? Дава ли се нещо друго или аз трябва да се погрижа сама?
Благодаря!  Hug

Когато имате заплатени "Свободни посещения" бащата или ваш близък получава карта, която дава достъп по всяко време и отваря вратите, т.е. може да влиза или излиза, когато си поиска и колкото пъти на ден желае, дори посетителите може да са двама.  Влиза, който има карта. До колкото знам от акушерките не правят клизма, но се използват хапчета.

# 176
merry_ng много благодаря за бързия отговор  Hug

# 177
Въпреки лошото време, в 16 часа ще ви очакваме на лекция "Обезболяване по време на раждане. Видове упойки и медикаменти при различните раждания".

# 178
Благодаря много на всички. Hug

velizarka_8, моето раждане мина с малко усложнения и аз нарочно не разказах да не се стресне някой. С две думи, аз преносих един ден, тръгнах да раждам нормално, но след няколко часа се наложи секцио по спешност.  Важното е, че всички там реагираха бързо и нещата приключиха благополучно и за двама ни. Това че  в предродилното има при теб акушерки непрекъснато е от голямо значение. За това трябва да сте напълно спокойни, че дори при най-малкото отклонение веднага се вземат мерки и нещата се нормализират.
Бяхме на антибиотици няколко дни. Не мога да кажа че възтановяването ми е трудно, не е толкова тежко секциото колкото си го представях.
В болницата останах с впечатлението че всякаш всички работят много задружно, в екип, не знам точно как да го обясня, всеки си е точно на мястото, идва върши си работата, след него идва другия и така се усеща една постоянна грижа. Не е за подценяване и това че бях постоянно информирана за всичко около бебето и мен.  Психоложката също е много готина, усмихната, страшно позитивна.

# 179
Здравейте момичета! Честито бебоци! да са живи,здрави и да ви радват много!   bouquet
Остават ми дни до планово секцио във Ветренската болница, а аз така и не успях да се включа в подготвителните курсове  Embarassed ...особено за обезболяването и  видове упойки. Имам няколко въпроса, които последно време много ме тревожат и затова се обръщам  към майките които са родили секцио с пълна упойка и естествено към момичетата от персонала на болницата:
- Кога ще ми дадат бебето?
- Кога ще ми позволят да го кърмя?
- Може ли да не го захранват с АМ ?
- Кога може да остане за постоянно при мен бебето?
- Ако всичко е минало нормално, кога ще ни изпишат?
Дано не са задавани скоро тези въпроси ..... търсих из темата и не намерих.
Предварително ви благодаря за отговорите. Успех на всички на които им предстои скорошно раждане!

Общи условия

Активация на акаунт