МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 5

• 66 465
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Мис Мими, благодарим за отделеното време, знам че сега с малкия бебок то е толкова ценно. А и не се притеснявай, че ще ни стреснеш, сигурна съм че всички сме изчели сума ти истории за раждания. И все пак важен е щастливият финал!

# 181
Мис Мими,много съм любопитно какво стана ,че е наложи спешно секцио,до колко е било сериозно  и те са се справили ?

Остават ми дни до планово секцио във Ветренската болница,
- Може ли да не го захранват с АМ?
Жалая ти всичко да мине много добре!
За АМ при секцио явно няма как да не го хранят като 2 дни бебето не е при майката newsm78

Мери,на каква длъжност си в болницата?Аз от три дневния си престой за болнични се запознах с психоложката ,а за теб нямах идея.

# 182
Цитат
За АМ при секцио явно няма как да не го хранят като 2 дни бебето не е при майката news
Благодаря за пожеланието!  Hug
ооооооххххх така се надявах....четох, че бебетата могат да не се хранят дори по 2-3 дни след като се родят. Много ми се иска да е само на кърма!! ако имам, разбира се  Praynig
Толкова бях сигурна, че ще родя по естествен път и като разбрах, че ще е секцио, не бях подготвена  Rolling Eyes
Сега започвам да се чудя дали не трябваше да избера епидурална?!?!?!  newsm78  Ще ми дадат ли бебчо по-скоро?!

# 183
Мис Мими,много съм любопитно какво стана ,че е наложи спешно секцио,до колко е било сериозно  и те са се справили ?

За АМ при секцио явно няма как да не го хранят като 2 дни бебето не е при майката newsm78

Мери,на каква длъжност си в болницата?Аз от три дневния си престой за болнични се запознах с психоложката ,а за теб нямах идея.

pashic, аз работя в отдел Маркетинг. Намирам се на 6-тия етаж.  newsm03

# 184
Здравейте момичета! Честито бебоци! да са живи,здрави и да ви радват много!   bouquet
Остават ми дни до планово секцио във Ветренската болница, а аз така и не успях да се включа в подготвителните курсове  Embarassed ...особено за обезболяването и  видове упойки. Имам няколко въпроса, които последно време много ме тревожат и затова се обръщам  към майките които са родили секцио с пълна упойка и естествено към момичетата от персонала на болницата:
- Кога ще ми дадат бебето?
- Кога ще ми позволят да го кърмя?
- Може ли да не го захранват с АМ ?
- Кога може да остане за постоянно при мен бебето?
- Ако всичко е минало нормално, кога ще ни изпишат?
Дано не са задавани скоро тези въпроси ..... търсих из темата и не намерих.
Предварително ви благодаря за отговорите. Успех на всички на които им предстои скорошно раждане!
Здравей, относно твоите въпроси: бебечето ще го видиш веднага, след като те свалят в стаята ти на 4 етаж, т.е. около 2 часа от излизането от упойка. Всичко зависи от твоето възстановяване и от неговата адаптация. Практиката показва,че дори при много голямо желание от страна на майката и подкрепата и помоща на акушерките, първия ден след секцио не е в състояние да кърми, втория ден е свързан предимно с раздвижването и  кърменето, а на третия ден бебето ще е вече при теб, защото ще си в състояние да се грижиш за него. Ако всичко е наред на петия ден ще ви изпишат.  newsm03

# 185
Много ти благодаря за отговора, merry_ng ! Ами освен да се надявам,че всичко ще мине по план и ще мога да си видя и да започна да се грижа за бебчето си възможно най-скоро.

# 186
farfarela,първия ден е мн труден след секцио (от опит го казвам) ,няма как да мръднеш камо ли да кърмиш.Дори седнала не можеш да си ,а аз не можех и настрани да се обърна само на гръб.На втория ден след ставането и раздвижването ,може да се полулегнала(с навдигнато легло на гърба) и тогава ще пробваш.Чесно да ти кажа тези неща не ги мисли ,важно е само и единствено да сте живи и здрави ти и бебето! Praynig
Упойката няма значение ,възстановяването е еднакво!

# 187
farfarela, аз пък мисля, че ако имаш силна воля и желание, и с помощта на акушерките, още вечерта след секциото ще се справиш с бебчето. Разбира се всичко си зависи и от организма. Аз за разлика от pashic още следобед след секциото се обръщах и на двете страни, а вечерта дори бях полуседнала в леглото, движех си краката без проблем и на другия ден ставането от леглото стана ужасно бързо и лесно.
Пожелавам ти леко раждане, една сладко бебче и всичко да мине така както ти искаш! А дори и да му дадат АМ мляко един ден, това не е проблем, кърмата ще е в пъти по-вкусна и няма да я откаже  Laughing

# 188
Много ви благодаря момичета  Hug
Това което разбрах е, че всичко е индивидуално и зависи от самия организъм-някой се възстановяват по-бързо от други. Иначе желание имам ОГРОМНО!!!!  Може би това, че няма да родя когато бебето реши, а аз и определям деня, ме кара да се чуствам малко гузна и виновна..... и като си помисля,че няма да мога да я гушна веднага и да се погрижа за нея, съвсем се разкисвам  Sad
Но съм сигурна,че тя ще ме разбере, защото аз и обяснявам от сега, че така се налага и да не се страхува  Laughing

# 189
Бъдещи мамчета, искам да Ви предложа утре в 15 часа да се разходите до МБАЛ "Дева Мария".

Специално за Вас съм организирала среща с една много приятна дама от София, тя е изпълнителен директор на Тъканна банка Крио сейв.

Лекцията е: Стволовите клетки - какво знаем за тях?, която ще ви подостави цялата  информация за своловите клетки и новостите в тази област.  Сиругна съм, че ще ви е интересно за обща култура да чуете всичко за съхранението на клетките, тяхното приложение в различни области, а и най-новото което тази банка правят от началото на тази година е да съхраняват и част от пъпната връв.

newsm03

# 190
Здравейте, от много време следя форума, но до сега не съм се включвала. Бременна съм в 30г.с., терминът ми е на 28.08 и аз мисля за се запиша за раждане в Дева Мария, още повече, че каката съм я раждала секцио при д-р Драгнева. Искам да попитам, ако е планово секцио, необходимо ли е да заявиш д-р и да платиш 200лв. или доктора секциото  се  насрочва когато той е на работа? 

# 191
Eхххх, тъкмо се освободих от работа за лекцията, то пък гости ни дойдоха...че и лошо време хванаха, не става за плаж, иначе щях  да съчетая, те на плажа аз на Ветрен.

# 192
Здравейте, от много време следя форума, но до сега не съм се включвала. Бременна съм в 30г.с., терминът ми е на 28.08 и аз мисля за се запиша за раждане в Дева Мария, още повече, че каката съм я раждала секцио при д-р Драгнева. Искам да попитам, ако е планово секцио, необходимо ли е да заявиш д-р и да платиш 200лв. или доктора секциото  се  насрочва когато той е на работа? 

Моето секцио го насрочихме в ден, в който лекарката беше на работа и не съм плащала. Мисля, че всички така процедират.
Леко бременеене и още по леко раждане!

# 193
  • Бургас
Санта,говори направо с д-р Драгнева !
Леко раждане !  Hug

# 194
много благодаря за отговорите!!!

Общи условия

Активация на акаунт