МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 5

• 65 374
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Тази тема само за бъдищете майки ли е? Искам да попитам нещо което не е свързано с раждане и незнам дали да е тука? Има ли тема за другите отделения в болницата?
В зъглавието на темата не е упоменато,че става въпрос само за АГ отделението,така че според мен можеш да попиташ каквото те интересува пък дано psichology79  да успее да ти отговори Simple Smile

# 676
Имамама ще пиша на лични!

# 677

Др.Гамишев                     1ВА -  11,14
                                         ДНЕВНА - 8,12,16,20,27
                                         НОЩНА - 22,29

Ха,странно  newsm78 на 14.09 имам час в 8:30 при Гамишев в частния му кабинет да ми издаде 45-дневния болничен!

# 678
Болничния ти го дава сестрата,нищо че го няма доктора.И аз така бях.

# 679
pashic така е по график,говори с него или е възможно сестрата да го напише. Thinking

# 680
Ами и консултация и преглед имам ,но на 7 .09 имам едно виждане с него по др въпрос и ще го питам! Peace

# 681
Благадаря на всички мамита който ми отговориха   bouquet леко бременеене и безпроблемно раждане  Hug

# 682
привет на всички в темичката  Hug
аз съвсем се ошашках нещо. моя термин е ноември. от бургас съм, но живея в сф и тук ми следят бремеността. иначе нашите живеят във ветрен близо до болницата. та мислих в сф да раждам, но нещо четенето във форума по темата (за болница тина киркова) ме обезкуражава. основния проблем е че изглежда че като си избереш лекар (примерно който те е следял до момента) и искаш естествено раждане, лекаря не му се седи с часове да те чака (особено при първо раждане) и ти хакват системата с окситоцин, забързват нещата и после я разкъсвания, я най-често епизиотомия или пък за най-лесно те режат. за въпросната тина киркова (І АГ болница) чета че почти всички първескини, които раждат нормално, са с епизиотомия. а според мен тия гадости спокойно могат да се избегнат ако се остави тялото на своя ритъм на раждане.
та искам да питам мамите раждали в дева мария има ли такива с нормално раждане, без избор на лекар и как протичат нещата? ако раждането се проточи? как практикуват с окситоцина? то ясно че ако някой от лекарите от дева мария ти е водил цялата бременност, ще си го избереш за раждането, но понеже аз нямам никакви наблюдения за лекарите там, ми се вижда безсмислено да си избирам някой. та в този случай колко време преди раждането трябва да се отиде в болницата - в сайта пише 30 дена преди термина да се отиде на преглед и да се заяви раждане там. как се случват нещата на практика? колко често те викат на прегледи?
извинявам се за дългия пост, но нещо ми е притеснено, че не съм се ориентирала вече за раждането и ме е яд че до оня ден си бях цял месец във ветрен, а чак сега като се поразчетох из форума, се разколебах за раждане в сф и съответно пропуснах възможността да посетя болницата и да си отговоря на всички въпроси.   

# 683
bella тук също се практикува това с окситоцинът,но разликата е че ако кажеш че не искаш и ще се съобразят с това.Поне моята лекарка така ми обястни.
А за заявлението мисля че може и по инет,но нека псохоложката да каже.

# 684
bella, не се притеснявай, че си пропуснала възможността да посетиш болницата. Сега ще ти устроим едно виртуално  посещение тук във форума. Аз работя в болницата и  ще ти отговоря на всички въпроси, а всички момичета тук имат някакви впечатления от болницата и те ще ти ги споделят.

Относно първия ти въпрос.  Дори и да не се запишеш предварително никой няма да те върне, но ако имаш тази възможност е добре 30 дни преди термина да си направиш преглед при наш лекар. Целта на този преглед е да се запознае лекаря с бременността ти , как протича, какви изследвания са правени и да прецени дали иска още някакво изследване да подготвиш, при постъпването.Изследванията, които трябва да носиш при постъпване са описани в сайта ни в категория родилно отделение. В случай, че нямаш възможност да направиш този предварителен преглед идваш направо за раждането.

Относно заявлението може да го попълни твой близък тук в болницата или да ти го изпратя по пощата да си го разгледаш и да го върнеш попълнено или направо на място, при раждането. Имаш възможност и за онлайн подаване на заявление от нашия сайт в родилно отделение, калкулатор за раждане.

АКо имаш нужда от повече информация аз и psichology79  ще ти отговорим.  newsm03

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 08:27 от merry_ng

# 685
merry_ng, благодаря за изчерпателния отговор  Hug
интересно ми е ако има мами родили нормално без избор на лекар, да споделят как протичат нещата  Peace

# 686
bella girl Здравей и добре дошла при нас.
Както ти е казала Мери е хубаво да се прегледаш при наш лекар преди да дойдеш да раждаш,а по въпроса за окситоцина говорих с главния лекар Др.Георгиев и  обясни че окситоцина се слага тогава когато има медицински показатели за това,ако имаш други въпроси не се притеснявай да питаш!
Усмихнат и ползотворен ден от мен.

# 687
аз имам въпрос Др Георгиев поема ли уговорки за  секцио ?

# 688
аз имам въпрос Др Георгиев поема ли уговорки за  секцио ?

Д-р Георгиев, прави секцио.

# 689
Здравейте момичета.Терминът ми е на 19 септември. И аз се записах да раждам в МБАЛ Дева Мария. И на преглед предварителен ходих, и родилното разгледах. Сега чакам само бебешока да тръгне да излиза. Много ме е страх, защото ще ми е второ раждане и знам какво е, но пък нямам търпение да родя. Пишете ми

Общи условия

Активация на акаунт