МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 5

• 66 457
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро и от мен! Да, много добре си отпочинах, понякога е достатъчно човек само да смени обстановката дори и за кратко.  car003 Относно графиците, ако началниците на отделения не ги предоставят днес, то ще е до края на седмицата. psyhology79 е поела ангажимента да след това и съм сигурна,че веднага ще ви ги напише.

Относно картите, ако детенцето ви е родено в МБАЛ "Дева Мария" имате право да си вземете пациентска карта, която ви дава право да ползвате отстъпка  от всички прегледи, изследвания и лечения направени в болницата.  Simple Smile  Имаме нужда от още малко време, за да преключим с софтуернато обезпеченост на картата. АЗ ще ви информирам, когото сме напълно готови.

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 08:27 от merry_ng

# 601
Хайде момичета само Инката ли иска да се срещаме...!?
Чакам предложения за дата и място/някъде край морето/.

# 602
Eeeeх, аз няма да стигна до срещата. И курса не можах целия да посетя. Имах пропуснати лекции от предния път, обаче няма да ги хвана, все са след 07.09. а аз вече ще съм....в другата тема, дай Боже!!!

# 603
от д-р Добрева:

Здравейте, мили бъдещи и настоящи майки. Това ми е първо и се надявам последно подобно писмо във Вашия форум. Много съм огорчена от думи, които са написани на 21 август от rtsp. Не мога да повярвам, че хора които са спасили живота на вашата приятелка се квалифицират по такъв обиден начин, единствено с което мога да обясня подобно изказване на rtsp, това е липса на житейски опит, а може би и добро възпитание. Благодарение на перфектния професионализъм на анестезиолога д-р Якимов и невороятна организираност на екипа на родилно отделение живота на Радостина беше спасен. Повярвайте, за 28 години  работа в родилна зала, това не е първия случай за съжаление няма да е последен, те ти взимат не частица от теб, а страшно много: много адреналин, много безсънни нощи, помниш имена години... За първи път в моя практика ми се случи родилка, която тръгва жива и здрава с жива и здрава рожба без да ми каже довиждане. Не и се сърдя на Радостина, най-вероятно има причина. Може би леглото й е било твърдо или докторката не се е усмихвала достатъчно. От сърце и пожелавам да бъде най-щастлива майка, защото по-велико чувство от майчинството няма. От своя страна искам да поднеса искрени благодарности и дълбок поклон на целия екип на родилно отделение, който положи много енергия и грижи в спасяване на живота на Радостина, а това са: д-р Якимов, д-р Гамишев, д-р Георгиев, акушерки: Ченешева, Гяурова, Узунова, мед. сестри: Грозева, Стоянова.
P.S. За информация на широката аудитория на bg-mama: по закони на Р. България в кръвна банка се съхранява само и единствено в кръвен център, който за цяла Бургаска област се намира в МБАЛ Бургас. Всичко болници или отделения в Бургаска област, нуждаещи се от кръв могат да я набавят само и единствено от кръвния център в МБАЛ Бургас, която се възстановява от близките.

Мила, rtsp няма как да имате ясен отговор на въпроса  какво е причинило голямата кръвозагуба на Радостина. Това го знам аз и професионалисти, на които много хора поверяват живота си.

# 604
  • Бургас
Пепита, как си? Щяхме да се виждаме?! Всичко наред ли е при теб? Искам страшно много да се видим!
Инка, а ти как си? Всичко наред ли върви и при теб?

# 605
Eeeeх, аз няма да стигна до срещата. И курса не можах целия да посетя. Имах пропуснати лекции от предния път, обаче няма да ги хвана, все са след 07.09. а аз вече ще съм....в другата тема, дай Боже!!!
Ще те чакаме с нетърпение ,всичко ще е наред не се съмнявай в това.Обади се да се видим ако дойдеш на консултация.

# 606
от д-р Добрева:

Здравейте, мили бъдещи и настоящи майки. Това ми е първо и се надявам последно подобно писмо във Вашия форум. Много съм огорчена от думи, които са написани на 21 август от rtsp. Не мога да повярвам, че хора които са спасили живота на вашата приятелка се квалифицират по такъв обиден начин, единствено с което мога да обясня подобно изказване на rtsp, това е липса на житейски опит, а може би и добро възпитание. Благодарение на перфектния професионализъм на анестезиолога д-р Якимов и невороятна организираност на екипа на родилно отделение живота на Радостина беше спасен. Повярвайте, за 28 години  работа в родилна зала, това не е първия случай за съжаление няма да е последен, те ти взимат не частица от теб, а страшно много: много адреналин, много безсънни нощи, помниш имена години... За първи път в моя практика ми се случи родилка, която тръгва жива и здрава с жива и здрава рожба без да ми каже довиждане. Не и се сърдя на Радостина, най-вероятно има причина. Може би леглото й е било твърдо или докторката не се е усмихвала достатъчно. От сърце и пожелавам да бъде най-щастлива майка, защото по-велико чувство от майчинството няма. От своя страна искам да поднеса искрени благодарности и дълбок поклон на целия екип на родилно отделение, който положи много енергия и грижи в спасяване на живота на Радостина, а това са: д-р Якимов, д-р Гамишев, д-р Георгиев, акушерки: Ченешева, Гяурова, Узунова, мед. сестри: Грозева, Стоянова.
P.S. За информация на широката аудитория на bg-mama: по закони на Р. България в кръвна банка се съхранява само и единствено в кръвен център, който за цяла Бургаска област се намира в МБАЛ Бургас. Всичко болници или отделения в Бургаска област, нуждаещи се от кръв могат да я набавят само и единствено от кръвния център в МБАЛ Бургас, която се възстановява от близките.

Мила, rtsp няма как да имате ясен отговор на въпроса  какво е причинило голямата кръвозагуба на Радостина. Това го знам аз и професионалисти, на които много хора поверяват живота си.

За съжаление много хора са свикнали да итъкват и да гледат само лошото, а доброто и хубавото се подминава без да се забележи.
а винаги ще се намират разни хора,които без да знаят  се изказват и по адрес на лекари и по адрес на болницата и като цяло. чули недочули и веднага всичко е изкоментирано. Crossing Arms

# 607
Ще те чакаме с нетърпение ,всичко ще е наред не се съмнявай в това.Обади се да се видим ако дойдеш на консултация.
Аз съм позитивно настроена. Само се притеснявам дали ще дочакам датата. Иначе съм спокойна, щом съм в ръцете на д-р Ризова! А през анестезиолог трябва да мина, но сега ще звъня за час или не знам как. Ризова ми каза да отида вечер след 20 часа, но няма с кого да отида тогава, мъж ми на две работи, но ще го измисля някак си. Уххххх, още една седмица и жегите ще свършат и няма да има корем:)))

# 608
Днес се чух с моя позната ,която роди тези дни ,била е неприятно изненздана ,че от 13.08 престоя на бебетата се заплаща по 25лв на ден,и не влиза в пакета на майката .Вече не бил по ЗК.Та тези ,които ще раждат там да имат предвид .Тя за нормално раждане е платила 1000лв!Все пак като е нещо ново е редно при прием да се информира ,но не!
Моята позната е мн разочарована от неонатологията .Згурова й обяснявала на кратко и с медицински термини,а другите лекари ,които били на смяна отказвали да дават информация за бебето ,защото това правела само др Згурова!

# 609
Кое ще ти липсва повече - коремчето или жегите?   newsm03

# 610
ааааа жегите през зимата ще ги търся, но сега.......не се търпят, а коремчето пък ще ми липсва като започнат коликите сигурно, тогава може и да си мечтая да ми е пак вътре и само да си ритка:)))) Всичко ще ми липсва, най-хубавото чувство е да усещаш живота в себе си, а винаги съм гледала скептично на такива приказки!

# 611
merry_ng , това което е писала pashic вярно ли е ?  newsm09

# 612
Ситуацията е следната: болницата има лимит наложен от НЗОК. Този лимит го изпълнихме на 16 август от 21 август започнахме да уведомяваме освен устно и писмено постъпващите пациенти. Всеки, който постъпва в болницата независимо в кое отделение подписва информирано съгласие, че е съгласен и уведомен да заплаща определена сума. Единствено в родилно отделение няма никаква промяна в сумата за престоя, но за престоя на бебенцата заплащат по 25 лв. на ден. Нищо друго в тези две отделения не се е променило. По-драстични са промените в другите отделения. Това е временна мярка, която се отнася за този месец и е съобразена с диктуваните ни принудителни условия (лимит)  от НЗОК. Имаме информация, че това е практика в повечето лечебни заведения от цялата страна. Надяваме се лимита на бюджета за следващия месец да е в допустими граници и да не се налага това доплащане. Имаше приод от няколко дни, когато достигнахме лимита и пациентите вече бяха приети в болницата - те се уведомяваха лично с всеки се разговаряше поотделно и му се обясняваше ситуацията, след което за новопостъпващите се въведе подписването на информирано съгласие, което се случва още на рецепция, преди да бъдат приети. Имаме уверението на НЗОК, че това е временна ситуация, която ще има благоприятно решение и няма да се налага да изпадаме в такива ситуации занапред.
Относно Неонатология, д-р Згурова като завеждащ отделение  дава информация за състоянията бебетата ежедневно и не само с медицинска терминология. Стреми се да обясни на достъпен език, който е  посещавал лекциите в училището ни за бременни се е уврил в това. Никой лекар от отделението не е отказал да даде информация на най-близките за бебето.

# 613
Дано правилно съм разбрала, че това доплашане за бебето по 25лв на ден др месец няма да го има.Аз като бях на преглед преди седмица чух, че най- минималната такса за нормално раждане, без упойки и екстри + престоя на бебето излизат 600лв, което според мен е доста. Дано нещата се променят, защото болницата ми харесва, а и от повечето лекари съм доволна, но ако цените са такива май ще се замисля за Поморие....Там някак си успяват да не искат пари за раждане

# 614
merry_ng   за д-р Згурова съм съгласна с теб , тя е много внимателна , добра и отзивчива и за мен лично тя е специалист.  Докато бях в болницата, през цялото време всички педиатри ме информираха за състоянието на бебето и се учудих , че е било така при приятелката на пашик. А за д-р Згурова не ми се вярва , обяснява прекрасно всичко и колкото и пъти я питаш, толкова ти отговаря Wink
А ,за НЗОК - много кофти , и виж как се представят нещата , но съм съгласна да се негодува , защото вечно нещо има промяна , което и на мен не ми харесва  Rolling Eyes Както и за тези карти с намалението ...

Общи условия

Активация на акаунт