МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 5

• 66 453
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Лично аз моя избор го направих и това не е Дева Мария!
През последния месец родиха 4 -ри мои приятелки ,как пък никоя не остана доволна ,как на всичките с бебетата им имаше проблем  Thinking ,ами няма специалисти това е !
А лично като ми разказаха в подробности ,последната ме посъветва да не стъпвам там!
Все пак вече загубих бебе при същите тези лекари-неонатолози и сега се интерисувам доста ,не се осланям на клюки  .
За плащането можеше тук да се обяви това,знаете колко четат .А на 18.09 като е постъпила моята позната нито писмено ,нито устно е била информирана!Все пак са пари ,всеки си знае джоба!
Тези дни чета такова лизане и мазане на истинските неща  ,че е по -добре да спра да чета !
Всеки ще си направи избора ,важното е да излезем с живи и здрави бебета ,както и ние да сме живи и здрави!

Знам ,че в тази тема не се толерират отрицателни мнения ,затова ще се оттегля.
На всички очакващи пожелавам всичко да е наред и живи  и здрави, и мами и бебета!

# 616
pashic всеки сам си прави своя избор ! Най-важното , което си писала и ти е бебето и майката да са живи и здрави  Praynig Не искам да си представям да съм на твоето място , защото и аз тогава щях да чета , да питам , да се интересувам и да не вярвам , (та аз го правих без причина) за което те разбирам и си напълно права! Не толерирам , отрицателни отзиви - но ти си с право!
Виждам , по линийката ти , че малко остава , пожелавам ти всичко да мине нормално да си имаш едно живо , здраво и пухаво бебнце и ти да си добре и да се възтановиш бързичко Praynig  Hug Е и естествено да се похвалиш , че аз теб лично много те мисля  Wink

# 617
Аз също няма да мога да се включа в срещата тъй като коремчето вече доста ми тежи и разходките ( за по сигурно) ги правя близо до нас. Надямам се, че с теб psichology79 ще се запознаем когато дойде време за раждането и при престоя в болницата.
Velizarka8 браво на теб остава ти още малко, но да не ни забравиш след като родиш да пишеш как е минало раждането. Пожелавам ти всичко да мине безпроблемно и да гушкаш скоро едно малко бебче.

# 618
Цената за раждане не е променена.може да проверите в сайта на болницата: http://www.saintsofia.com/
Относно доплащането ще стане така в цялата страна заради определените лимити ,даже при нас ражданията се увеличават има родилки и от други големи градове.
За правото на избор ,да всеки има такова , ПАШИК аз също от сърце ти желая да родиш живо и здраво бебче,както на всички майки защото аз самата съм такава и съпреживявам всичко с вас независимо че работя в Дева Мария.
Ще ми е приятно да се запозная със всяка от вас и да си поговорим лично за много от нещата които Ви вълнуват.
 feya ти къде живееш ,ще отделя специално  време за теб!

# 619
pashic,моя приятелка също се беше насочила към "Дева Мария",но се отказа и на 18-ти роди момиченце в МБАЛ.Бяха много разочаровани от болницата.Разкарвали ги два дни по кабинети и дали 200лв за изследвания.Изобщо колко излиза едно раждане в момента-нормално и секцио?Със престой и всичко-по здравна каса и без?

# 620
Благодаря ви за пожеланията,Дано Господ е с нас!
Дейзи аз няма да ходя в МБАЛ,а във АГ Варна!За мен по-важни са специалистите!Много ми се искаше тук ,исках да не пътувам ,но явно няма да се избегне.Тук  има мн още какво да се желае!Трябва собственика да доведе нови кадри ,а не печално известни !Иначе условията са добри! И знайте ,че това че си плащаш не е гаранция за нищо,вече го изпитах на мой гръб!

# 621
  • Бургас
Pashic,и аз ти пожелавам леко раждане ! Всичко ще бъде наред !  Hug И да не забравиш да ни се похвалиш после.
Дейзи,как си?   Hug Как 200лв. бре? Какво са изследвали толкова? Аз не платих нито лев,просто защото наблюдаващия бременността ми гинеколог ми даде направление за кардиолог и анестезиолог....  Rolling Eyes То вярно ,че нещата се променят( родих преди 7 месеца почти),ама ми се струва много.

# 622
30god, deyzi дано не ме разбере някой погрешно че се оплаквам, но- най добре като тръгнете да раждате да имате повече пари от това което сте предвидили. И аз отидох с идеята че общо 610 лева ще ми излезе, нормално раждане с присъствие на бащата. Обаче накрая платих точно двойно. Наложи се секцио, бащата не влиза в операционната, но таксата от 150 лв. си се плаща за това че е бил известно време с теб. Наложи се допълнителен престой 50 лв на ден , изследване на ставите, което аз не бях планирала там. Всичко разбира се е по твое желание, никой не те кара насила да стоиш допълнително, но не е вариант да си тръгнете без детето. Може да се наложи и операция, която не е малко пари. Така че искам само да кажа, че сумите които си изчислявате сега са само ориентировъчни, трябва да имате и вариант Б.

Относно д-р Згурова - да, и на мен ми говореше предимно с медицински термини, но каквото не разбирах питах  сто пъти докато не ми се обясни така че да съм наясно. Simple Smile
Доволна съм от бебебешките лекари там. Дано не ми се наложи , но бих отишла там без да се замисля ако имам проблем с детето. Но всеки гледа от собствената си позиция и натрупан опит, нормално е.

pashic, всичко ще е както трябва  Hug  леко раждане и бързо възстановяване !
Velizarka8 леко раждане и на теб!  Two Hearts

# 623
Здрасти psichology79   Hug  току що си идвам от преглед при д-р Ризова  Simple Smile момчетата ми са добре и растат нормално.Още една седмица и вече съм в 7 - мия  месец.Сега чета това за престоя в болницата на бебчетата кое се плаща кувьоза или самия престой и дали наистина ще се плаща до края на август защото мене много ме самнява и това в цяла България ли е или само във Ветрен? На мене надеждата ми е за Ветрен не искам да раждам другаде но ако ще е така немога да си позволя много пари все пак съм с близнаци  newsm78

# 624
Eeeeх, аз няма да стигна до срещата. И курса не можах целия да посетя. Имах пропуснати лекции от предния път, обаче няма да ги хвана, все са след 07.09. а аз вече ще съм....в другата тема, дай Боже!!!
Ще те чакаме с нетърпение ,всичко ще е наред не се съмнявай в това.Обади се да се видим ако дойдеш на консултация.
Аз съм позитивно настроена. Само се притеснявам дали ще дочакам датата. Иначе съм спокойна, щом съм в ръцете на д-р Ризова! А през анестезиолог трябва да мина, но сега ще звъня за час или не знам как. Ризова ми каза да отида вечер след 20 часа, но няма с кого да отида тогава, мъж ми на две работи, но ще го измисля някак си. Уххххх, още една седмица и жегите ще свършат и няма да има корем:)))
а на мен само няколко дни ми остават,а коремчето ще ми липсва preggo,но за сметка на това ще си видя бебока най-накрая ти си след мен така че УСПЕХ и ще разказвам после Grinning

# 625
inka83
аз доколкото разбрах засега не е временно положението, навякъде из България е така
повечето болници са им изрязали бюджета, не знам защо и поради каква причина, но не ми се вярва скоро да се оправи това.
и съответно болниците като минат лимита и се чудят кой път да хващат...
не са виновни болниците а държавата ни..
поредната глупост измислиха.

# 626
Inka83 радвам се че всичко с бебчетата се развива нормално, ти имаш още 2 месеца до края ,надявам се нещата да  придобият някакъв обрат ,но такава ни е държавата ,както е казала LITA_ положението е така почти навсякъде!!!
Относно престоя на бебенце, ако се наложи някаква манипулация всичко се поема от НЗОК ,само престоя на ден се заплаща по 25 лв.
Момичета каквото Ви интересува питайте ,ние сме на разположение!

# 627
Добро утро! Peace
Аз ли нещо недовиждам,но никъде в сайта не видях,че е изчерпан лимита за месец август по ЗК?Толкова много надежди имах за тази болница,а то какво стана всичките ми познати,които родиха тази година се отказаха от раждане в "Дева Мария" и пак родиха в МБАЛ,Поморие и Варна.
От всичко,което чувам и чета оставам с впечатление,че важна част от информацията се премълчава,все нещо не е наред и се налага доплащане,а и тези карти за намаление за децата родени в болницата не е ли редно да се дадат при изписването, а не месеци след това?
И все пак да питам отново-колко струва приблизително едно раждане в момента-нормално и секцио,по ЗК и без?
Ще се радвам и да чуя мнения на родили в болницата,на които не се е наложило да доплащат допълнителни суми извън предвиденото. Peace
На всички бъдещи майки пожелавам лека бременност,безпроблемно раждане и на финала здрави бебенца! Peace Peace Peace

# 628
  • Пловдив
Аз си знаех, че ще се скапят нещата като влезе касата.В началото нямаше такива филми с доплащания и изненади,че и с една торба подаръци ни изписаха.Вярно, по 1500 лв платихме някои, ама всичко си беше точно от-до.

# 629
Аз си знаех, че ще се скапят нещата като влезе касата.В началото нямаше такива филми с доплащания и изненади,че и с една торба подаръци ни изписаха.Вярно, по 1500 лв платихме някои, ама всичко си беше точно от-до.
Да,изглежда така стоят нещата! Peace
Sunny sky Hug

Общи условия

Активация на акаунт