МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 5

• 65 430
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Момичета раждането е нещо много хубаво и трябва да е изпълнено с щастие и спокойствие най-вече. Кофти е когато всички говорят само за пари ( знам че финансовата ни възможност е от голямо значение), но все пак се ражда един живот не мисля, че 1000лв са толкова много newsm10

# 646
Първото си дете съм го раждала в държавна болница и ми излезе страшно много пари, само дето не ги дадох на касата а под масата.

Учудвам се на разсъжденията на някои хора, честно. Има хора за които хиляда лева са 3 заплати. Особено когато отиваш да раждаш по здравна каса.  Да не говорим, че около едно раждане са невероятни и непредвидими разходи.  Как няма да си правиш сметка на всяка една стотинка?  И това пък да се плаща за присъствието на бащата е най- голямата глупост.  Не бих оспорила ценовата политика ако не бяха твърденията че се стремим към западен стандарт. В коя развита държава карат бащата да плаща за това, че му дават една манта за да присъства на раждането на детето си?

И да, колкото и да съм положително настроена към болницата, изчетох сега назад и мога да кажа, че Пашик наистина е права. Мажат се някои неща. Потребителите все нещо недоволни, болницата все се стреми да им задоволи нечовешките капризи и да им отговори с благ тон, и накрая пак се повтаря същата процедура.  
А сега разбирам ,вече и храната е започнала да се плаща отделно ?!Истина ли е?  Но какво точно влиза в тези 460 лева тогава? И капакът на всичко е ако се паднете в стандартна стая на легло номер 3, както беше сестра ми. Което е допълнително добавено, залепено за стената и без завеса. Няма нито гардеробче, нито шкафче, нито телевизор. Целия багаж й стоеше на масата и по столовете, които също са 2. Като се говори толкова за условията и лукса, нека да си кажем истината ,че легло 1 ,2 и легло 3 са с различна степен на комфорт, но еднаква цена.  Съжалявам много , но усещането е като за голямо прецакване.

За София знам че е по-добре за ФМ но часове няма свободни с месеци.  за Ризова не ми позна изследване, сега разбирам че и др. Хубчев не става, какво ще кажете за Калчева ФМ.

НЕ. По-добре върви в София или някъде другаде, щом не си доволна от Ризова. Аз не съм била при Калчева, но имам доста познати, изключително недоволни. Потърси из нета а и този форум мнения, повечето са отрицателни.

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 18:03 от Галена Янева

# 647
Аз пък да ви кажа, че моя приятелка, която роди през юли в Девата ходи в София на ФМ. Е прегледа е бил 7-8 мин. и нищо не са и казали, освен че е добре, не са и обяснявали подробно. Аз ходих при Калчева и пак толкова траеше, но обясняваше все пак нещо. Така че много е субективно...
А да споделя мнение за това доплащане. Наистина вината е в касата, не може така от нищо без предупреждение да спират или намалят пари, така поставят болниции пациенти в такава ситуация. Но е хубаво все пак да сме информирани навреме. Но който иска да си ходи в 1-ва или във Варна или във Сливен, аз не бих предприела такова пътуване при положение, че на 10 км. от нас е тази болница. Всеки сам си решава в крайна сметка. А и приятелката ми си плати толкова, колкото си беше приготвила - 840 лв. Страшно доволна е останала от всичко, така че аз си черпя информация от първа ръка.

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 19:20 от velizarka_8

# 648
прекрасна ФМ в Девата прави д-р Миринчев
и 2-та пъти ходих при него и прегледите ми бяха по 40мин.
обяснява всичко от главата до петите.
 Peace Peace

# 649
Здрасти, бебо е супер само спи и яде, а аз наистина се чувствам все едно не съм раждала.

# 650
Санта и да не беше в 424 ? Simple Smile

# 651
Санта и да не беше в 424 ? Simple Smile

Аз бях в нея  Crazy

# 652
 hahaha 4 х 25 = 200, то бременното си е бременно и в мозъка. Ако знаете на работа колко сметки бях сбъркала и всяка седмица се връщах назад да проверявам:) Та сега ще се върна и да редактирам, че ме е срам да кажа имах 6 по математика Mr. Green
Иначе, сериозно - не знаех, че храната се заплаща отделно newsm78... За леглата, това да платя колкото останалите, а да нямам късмета на другите две родилки с шкафче и завеса не ми харесва ама хич.
Таничка, да кофти е когато ми предстои такова хубаво нещо като раждането на детето ми и се говори само за пари, но ако си решил да раждаш в частна клиника първо натам отиват мислите ти.  Tired Особено когато не се сдобиваш с тях лесно или не ги получаваш наготово и особено когато няма свястна държавна политика (в лицето на ЗК) зад гърба ти.

# 653
Maми, да ви питам: Всичко, което ми поръча Ризова съм минала и ПКК и кардиолог и анестезиолог. Обаче някакъв спомен имам от четеното назад за алерголог, а никой не ми каза нищо за това. Да не би на деня на секциото да се правят тези тестове за упойки?

# 654
  • Бургас
Maми, да ви питам: Всичко, което ми поръча Ризова съм минала и ПКК и кардиолог и анестезиолог. Обаче някакъв спомен имам от четеното назад за алерголог, а никой не ми каза нищо за това. Да не би на деня на секциото да се правят тези тестове за упойки?

В болницата ще ти напрвят теста  Peace

# 655
Знаетре ли че днес болницата има рожден ден?

# 656
Честит рожден ден на болница ''Дева Мария''!
Пожелавам и за напред да има много положителни отзиви и недоразуменията,които възникнаха в последно време да се изяснят и поправят!
Дано и за напред много здрави бебенца да се раждат!

# 657
Честита първа успешна година,изпълнена с усмивките на много щастливи майки и още толкова сладки бебоци!!!  ylinfant
С пожелания за  повече професионални успехи към персонала и леко раждане на новите мами !!!

# 658
Искам да се обърна към всички мами родили нормално в МБАЛ Дева Мария за да споделят своите впечатления. От изказванията на повечето родили оставам с впечатлението, че 90% раждат със секцио??!! Надявам се, че не съм права!
Също така съм изненадана, че храната в болницата се доплаща, тъй като преди влизаше в цената на стаята. Моля, обяснете ми защо има разлика в цената за храна в стандартна и във VIP стая.
За ФМ аз също препоръчвам д-р Миринчив. Бях при него на ФМ и наистина много се старае като обяснява подробно всичко.

# 659
  • Бургас
Аз раждах нормално преди два месеца и половина там.Нямах показания за секцио като отидох и никой не ме е карал да раждам така.Приеха ме в 2:00 часа сутринта с паднала тапа, 4 см. разкритие и контракции на 6-7 минути (избързах много според мен, но мъжа ми не ме оставяше на мира в къщи).На смяна беше д-р Драгнева.Понеже раждах през нощта в началото бях съвсем сама, други родилки нямаше.След час някъде дойде още едно момиче.Сложиха ми система с окситоцин и ми спукаха мехура.По време на бременността си мислех да откажа форсиране на раждането, но като дойде момента ми се искаше да родя час по-скоро, докато е спокойно, няма планувани раждания, оперции и т.н. както е през деня.Родих в 6:40 сутринта.
За храна или престой на бебето не съм плащала.Доплатих си за две нощувки за себе си, понеже останахме повече от предвиденото.Раждането ми излезе 560 лв.
Ако те интересува още нещо питай!

Общи условия

Активация на акаунт