Лятото дойде - ОКТОМВРИЙЧЕ иска на море!

• 28 483
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, и аз да се разшпишаSimple Smile Виждам, че темата е детските ясли. Ние също сме в отбора. От 3 дни сме на ясла, засега се държим прилично и не плачем много, даже я похвалиха, че от новите деца е най- кротка. Поплаква малко като я водим и взимаме, но чак до истерии не се е стигало. Пожелавам и на другите бързо адаптиране и по- малко болести. Дано и ние не боледуваме много, защото батко и е ходил доста малко на ясла, повечето време си беше болен в къщи. Иначе аз не страдам много от раздялата, но вече имам опит - с батко ми беше много мъчно, свиква се няма как, трябва да се работи. Там децата са си в средата и се научават на самостоятелност и много нови неща. Според мен ако не са болестите, ходенето на ясла е за предпочитане, пред гледането на децата от бабите в къщи. Но разбира се това е мое мнение.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 21:06 от DEZIRELA

# 631
Болестите са повече от стрес, отколкото от...болести. Първата годинка е най-зле, после обикновено много разреждат.
Е, има и доста болнавички деца, които така си карат до училищна възраст.

# 632
  • Горна Оряховица
Здравейте.

Иво е хремав от снощи,почти не бяхме спали,дано тази нощ е по-поспалива  Praynig
Като го питам дали го боли и къде си отваря устата и сочи в дясно доооста навътре(верочтно кътник,понеже само те и 1 резец останаха).
Иначе друго няма,още търся работа,но нищо...  Confused

# 633
  • Бургас
Добър ден  Simple Smile

Вчера Никол беше направо чудесна на яслата.
Поплакала е ,но после се е успокоила и дори е хапнала.
Като я взех само промрънка,но без рев.
После си беше усмихната и щаслива с нейните приятелки в парка.
И аз естествено се поуспокоих,е познайте днес кой беше просто ужасен.
Правилно - Никито!!!
Плакала е почти през цялото време,като я взех продължаваше да плаче,
разплака и нейната си приятелка в парка,абе просто ужас..............
Аз се препотих от притеснения,щот момиченцето е добричко,
а Никол НЕ!!!
Прибрах я и тя заспа,а сега гледа ТВ/спала е точно 30мин ooooh!/
Направо съм в потрес и с адско главоболие.
А като се замисля,че в понеделник ще  еоще по-зле ми премалява.

Тая ясла ще ми помете нервната система.
Гале, иНикол е с хрема,капя и виброцил и се надявам до понеделник да се оправи.
О сетих се да похваля нашите госпожи,сутринта им казах за хремата на Никол
и помолих ако ги притеснава да ме повикат,а те казаха да не се притеснявам
и че ще се оправят.
Почуствах се много добре,защото се бях притеснила,че може и да ни върнат.

Дезирелка искрено се възхищавам на твоята красавица Hug
и при нас има едно момиченце-просто е прекрасно да я гледа човек,
как си играе,не плаче постоянно.

# 634
  Привет ви! При мен екшъна е пълен..почнах работата, детето на ясла..аз го водя, татко му е отпуска и го взима.
 Неди , същата работа и при нас. Боби първия ден не рева докато влезе, но после доста е плакал. На втория и третия ден поплака само сутрин и на обяд като го взима татко му. Сега му е като спасител, все него търси, все за него пита. Вчера поиграхме най-после двамата , та се зарадва и на мен. Дори вечер баща му като го пита къде е мама, иди да я гушнеш ме поглеждаше сърдито и казваше : Няма я мама, тя Лаботи и тати гледа Боби. Много ми е трудно, ти поне си я взимаш на обяд, аз не мога. Няма начин и често си поплаквам вечер или сутрин по пътя за офиса след като го оставя. Боби проблем с храната няма в яслата, знаете си го как си хапва и там е така. Утре ще му е четвърти ден, всеки ден ми обещава че няма да плаче и че знае че ще го вземем, но пак плаче..поне спира де. Майка му ако не работи цял ден няма да спре да реве за него. Лелееее, не мога да се позная честно ви казвам. Много ми е мъчно, ама наистина много. Първият ден отиде усмихнат, избра си играчка, столче , седна и викна : Лельоооо, дай филийките , гладен съм!
 На следващият ден вече знаеше какво го чака и още на вратата обърна джуджката надолу/долната си устна, така прави като ще плаче/ качих го до горе и като ме стисна и като каза : Мамооо, не ме оставяй , моля тееее и едва се стърпях да не заплача както е в ръцете ми. Ох, сега пак ми тръгнаха сълзите..незнам..дано бързо свикне, че аз не съм на себе си.
 Неди , блазе ти че можеш да си я взимаш и да я водиш при приятелчетата. На Боби точно това му липсва най-много сега. Хем на ново място, хем не го взима мама , а тати понеже мама работи и му е много трудно. Всяка вечер до сега ме пита защо не го взимам аз...всяка вечер обяснявам че работя до по-късно и затова тати го взима.Уж, разбира..но на другия ден е същото. Дано бързо свикват децата, аз знам че ако спре да плаче и аз ще се успокоя, принципно съм много за яслата, но тия първи дни ми дойдоха в повече от очакванато.

За хремата и Боби е с хрема от петък следобед. Давам си му Коризалия, Есберитрокса почнах и Саностола всеки ден си го давам вече от две седмици. Дано се разминат само с това и не боледуват дечицата.

Забравих да споделя че станах вуйна покрай емоциите тая седмица..днес сме на изписване. Малката е прекрасна.

Приятна неделя ви желая. Hug За мен е много хубава защото съм с детенце и мъжо  Heart Eyes, направо не ми се иска да идва утре. Отивам да си допия кафето , че ей сега ще се събуди дребния , покрай яслата взе да става около 8ч.

Дезирела , сега видях че и твоята принцеса е на ясла. Браво на детето! Все по-леко да върви адаптацията и при нея.

Сега пак да си допиша поста... Неди, защо в 11 я взимаш? От яслата ли така искат? Боби го взима мъжо в 12 и нещо като са обядвали вече. Много ме издразниха в нашата ясла 2 седмици да се взима детето до 12ч, после една седмица веднага след събуждане към 15ч. Аааа, няма да я бъде тая. Ние нямаме по 100 дни отпуска. Освен това за мен това е пълна глупост, детето свиква много по-лесно като стои повече време. Мен едно време са ме оставили цял ден от първия ми ден. А така сега малките се объркват че все на обяд ще ги взимаме, Боби например е убеден че яслата е до обяд и татко му така ще си го взима, затова всеки ден обяснявам че скоро на обяд ще остава да спинка там. Tired

# 635
  • софия
   Сега пак да си допиша поста... Неди, защо в 11 я взимаш? От яслата ли така искат? Боби го взима мъжо в 12 и нещо като са обядвали вече. Много ме издразниха в нашата ясла 2 седмици да се взима детето до 12ч, после една седмица веднага след събуждане към 15ч. Аааа, няма да я бъде тая. Ние нямаме по 100 дни отпуска. Освен това за мен това е пълна глупост, детето свиква много по-лесно като стои повече време. Мен едно време са ме оставили цял ден от първия ми ден. А така сега малките се объркват че все на обяд ще ги взимаме, Боби например е убеден че яслата е до обяд и татко му така ще си го взима, затова всеки ден обяснявам че скоро на обяд ще остава да спинка там. Tired

да така е и аз бях много против това но в яслите нещата са от този ред. сега даже другите деца също се разтройват че едни ги взимат - мама и тати - на обяд а те остават. объркването е голямо. имам приятелка от Младост в София и там нямат практика в яслата да са до обяд за по добра адаптация - от третия ден вече са до 16-17ч. по добре е и за детето според мен. после то очаква пак като се напапа да дойдат да го приберат. newsm78

# 636
  Така е Ели и тоя ред безсмислен си го измислят директорките , уж защото имали много нови деца и им било трудно да обърнат внимание на всички. Утре няма да го пусна заради хремата, но във вторник ще говоря с директорката че до вторник и сряда има кой да го гледа, след това не. Всички работим в крайна сметка. Като няма закон който да ме задължава три седмици да си губя времето ще стои по цял ден и това е. Много са нахални.
 Сега да ви споделя нещо което разбрах от учителка в друг град която ми е много близка. Надявам се да е полезно на тези които тепърва са тръгнали на ясла като нас и на останалите на които им предстои.
 Заговорихме се с моята позната че е с хрема малкия, тя каза че доста често в яслите децата не се хранят добре , особенно в началото. Притеснени са, травмирани от новата ситуация, новото място и т.н и на майките най-редовно се казва че си хапват добре първите дни за да са спокойни, но често не е така. Дори децата с апетит като мойто често хапвали по няколко лъжички от основното и до там. Други изобщо не хапвали. След няколко дни естествено спирали да лъжат че детето не се храни и споделяли, но в началото да не се притеснява излишно родителя не казвали. Затова ме посъветва да си го дохранваме като го вземем защото им падал имунитета , все пак са доста деца и ако някое е леко настинало много по-лесно се заразявали тези които не се хранят хубаво. Мъжо ми каза че когато е била на смяна нашата позната учителка малкия си е изял всичко, но на другия ден е била втора смяна и лелята при която е бил казала че е хапнал добре, но като се прибрали казал на татко си че е много гладен. Искал манджа, супа..та незнам, може би не навсякъде е така, просто ви споделям.
 Боби не е от тия дето могат да стоят гладни, но пък като си хапне не търси допълнително храна , направило ми е впечатление че когато вечеря преди нас после не иска да яде от нашата вечеря, а от яслата си е дошъл гладен.
  Ох, няма да е лесно..дано бързичко се адаптират милите и да си хапват.

# 637
  • Горна Оряховица
Криси,честита племенница,да е жива и здрава и много радост да носи на всички свои близки  Heart Eyes Hug

Дано по-бързо се адаптират децата,че иначе стреса и за тях и за родителите е голям  Praynig

На болничките - да оздравяват бързо!

# 638
  • Бургас
Криско   Hug
Перипетиите са много,но ние  ще ги преодолеем Simple Smile
/просто нямаме избор Wink/
Никол попребори хремата/пу-пу/,но като чуе за ясла или градина замръзва
и почва да мрънка ,че не иска да ходи Crossing Arms
Утре ще я заведа с една нейна приятелка и се надявям да няма голям рев
още като види оградата.
Лошото е че не са в една група,но какво да се прави ще се нагаждаме.

Моите надежди са в сряда или четвъртък да я пробвам да спи там,
но ще го реша като мине вторник.
Ако е все така разстроена,ще помоля да влизам с нея и да пооставам 10-тина минути,
за да разбере,че не е страшно и е хубаво с децата.

Ох,голям ЗОР е.
Лека вечер и много хубава седмица  Hug

# 639
Добро утро, момичета  Grinning
Криси, честита племеница- да е жива и здрава.
Ние сме добре, но е станала ужасна- тръшка се, че и ми посяга ако не е на нейното, а да я видите как се лигави...
Чета за яслата и направо ми се е свило сърчицето, че Алекс ще тръгва октомври. При нас също в началото ги взимаш в 10 и така няколко дни, после в 11:30, после в 2 и ако не са се наспали ги събуждат (ужас)и след ходене по мъките така около 2 седмици ги взимат за цял ден..

# 640
Неди, с това оставане да не си вкараш автогол и Никол да помисли че всеки ден ще влизаш с нея Peace

Ели, не го мисли от сега. Алекс може да не плаче Hug

# 641
  • Бургас
Добър ден Simple Smile
Ох,Криско,вече и аз не знам.
Днес малко поплака,но след 5-6 мин.спря/аз отвън слухтях/.
Към 10,30-11ч ходихме с една дружка да вземе нейната душичка,
за която беше първи ден.
Нашата госпожа каза,че за момента сме ОК и да пробваме да спи там.
Оставих я със свито сърце,главоболие и гадене/смятайте колко ми е спокойно Whistling/
Не се обадиха и към 14ч отидахме да видим какво става.
Тя не спеше,НО НЕ РЕВЕШЕ!!!!
Та взех я ,за да има и позитивни спомени от прибирането от ясла.
Утре ако сме по същия начин/дай боже/ ще пробвам да остане до 15ч.
Силно се надявам да отиваме към по-добро Praynig

Ели нашите не ги будят,ако спи детенцето си го остават да се наспи спокойто.
Това много ме зарадва,абе засега съм много доволна от яслата,въпреки че сме само на 5 дни Wink
При нас няма срокове за адаптация няма,когато-тогава.
Някои мишлета още от 2-рия ден са по цял ден,
други ги взимат на обяд с месеци.

В момента се моля и утре да е като днес Peace

# 642
  • софия
от началото на започване с яслата давам всеки месец по 10 дни стимулатор за имунитета на малкия, а  когато го взема /по повод яденето че е малко/ винаги му нося - банан или солети, меденка,кроасан - така правих и с каката. Изяжда го много бързо Peace

# 643
Здровейте Heart Eyes
Леле като ви чета направо ми се плаче,дано барзо се адаптирате вие и дечицата много Hug
Да споделя ,мойто синче онзи ден не спа пак следобяд,и вечерта 9.30 беше заспал,добре ама,в 11 като изпищя ужасен,с ужасен поглед ,направо истинах.Беше много страшно,едва го успокоих,и от какво се е ужасил неразбрах Tired него бях виждала такъв,хем гледа в мен ,но сякъш не ме вижда а вижда нещо ужасно,не съм го плашила с нищо и не позволявам на другите да го плашат,и  Praynigникога да не му се случва отново.Целувки за всички  bouquet

# 644
Уфффф, за яслите от каката имам само лош спомен. За Ивко съм избрала друга ясла и дано там нещата са различни. Незнам само как ще се справим с режима там - ние спим в 90 % от дните още по 2 пъти. Иначе се будим много през ноща подобно на вашия случай yori81 , затова го натискам да спи по 2пъти и спим през ноща спокойно, когато се опитах да минем на спане по 1 път на ден се заредиха едни ревове по цяла нощ, почти без да мога да го укаротя.Накрая разбрах че рева идва от превъзбуда и преумора. Навсичкото отгоре още заспиваме със сок или мляко-та как ще ни преспиват на яслата не ми е ясно

Общи условия

Активация на акаунт