Лятото дойде - ОКТОМВРИЙЧЕ иска на море!

• 28 479
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Ох, девойки, чета ви грижите и направо ми се къса душата. Стискам ви палци всички бързо да минете този период.
(мен сега не, но после за градината ме чака същото Tired)

# 646
Танче, на нас ни казаха че може да вземеш чаша или играчка с която заспива, та може да си му носиш сокче. Но пък мойта заспива с цица...и е истерия като й откажа, не знам как ще е в  яслата.
yori и при нас се е случвало един, два пъти такова реване, гледате и не те вижда , а се къса да реве..и аз не съм я плашила, не знам от какво може да е. Понякога я чувам и да бълнува, но не лоши неща, най вече вика баща си..
Щях да забравя да ви питам : тук една позната давала на детето си клеева тинктура и каза мноооооого рядко се е разболявал в градината, някой знае ли нещо...

# 647
Да, по-добре клеева тинктура, отколкото изкуствените имуностимулатори.

Дава се 1-2 капка на година живот, тоест в нашия случай 1-2 капки. Ежедневно. Само че в аптеката клеевата тинктура е със спирт, тоест алкохол. По-добре да се вземе пръчка клей от пазара или от някой медар, съхранява се в хладилника.
http://www.goblenite.org/showthread.php?t=7015 ето тук има много полезни съвети как да си направите сами, по-добре е.
Но не видях да има с вода. Е, алкохолът не е кой знае колко в една капка, но все пак.

# 648
А това е в моята специалност - аз съм пчеларка.
Мечка харесвами идеятати да   разствориш прополиса (клея ) във  вода и ти пожелавам успех ако решиш да пробваш. Не се зачждам- клея се разтваря само в 95 % спирт - в никаква ракия няма да се получи каяествен разтвор. Аз давах на Ивко, но стрях зимата по някое време и той се спука да боледува. Сега пак му давам по препоръка и на педиатърката заради стафилококите. Прополиса има своиството да засилва имунната система и да пречиства организма от токсини, много е добър след даване на АБ. Ако имате още въпроси съм готова да отговоря
АЗ много използвам книгта на Поченко за апитерапия.Руснаците са ненадмите в тоева3

# 649
  • софия
как точно се казва това което му го даваш и от къде го купуваш.мерси.

# 650
Таня, супер. Прочетох аз по-надолу, че не става във вода, в самия линк са обяснили. Даже и в ракия не става.

Еми, алкохол, алкохол. При всички положения ще е по-добре отколкото изкуствени витамини.
Сподели твоя опит, кое и как ползваш. Вярно ли е, че медът, приет в чист вид, можел да разстрои стомахчето( говоря за по-малко детенце)? Аз не разбирам особено, да не кажа нищо Joy

# 651
ОК, утре след у-ще ще обясня и ще кажа за всичко по-малко, че сега ни тресе една..-кой повече мама или кака не е ясно, добре че тати ни запази спокойствие тоя път  Joy .  Аз мед давам от 1-я ден и сега си го ядем с лъжица шепа направо ит центруфугата както сварим без ограничение в количеството. Абе незнам дали ще му разтрой стомаха При запек давам на гладно много мед в топла вода и до обед работата е свършена. Знам по-принцип че при разстроен стомах уж несе дава, ама преди месец Ивко го пипна летния грип-давах му шише (330мл.) чай от гюзум (щипка), лайка и шипки със супена лъжица мед. Цял ден приема само това без нищо друго, вечерта хапна 1 сухар, на другия ден продължихме само сухари и чай и до вечерта беше вече добре и искаше от нашето ядена.Сестрами ме обяви за луда, но племиника ми стигна почти до системи, когато муго приложи пак деподеиства  newsm78.Абе всичко е до организам. Отивам да си приготвя фтоапарата че пак се сетих в последния момент.

# 652
Гьозум е джоджън, предполагам.
Честито на всички ученици, аз да почерпя за моето първолаче Laughing

# 653
  • софия
Успех на всички ученици.  bouquet  bouquet

# 654
Честито на всички първолаци,да са здрави ,послушни ,любопитни и любознателни Hug  bouquet

# 655
  • Горна Оряховица
Успех на всички ученици  Heart Eyes

# 656
Гьозум е джоджън, предполагам.

Да джоджън е. Клеевата тинктура си я приготвям сама(30%разтвор, т.е 30гр. прополис9клей)се залива в тъмно шише от бира илиАБ, нурофен с 100мл. 95% спирт от аптеката. Така престоява минимум 15 дни на тъмно, като се разбърква от време на време.Клея предварително го сложете в амерата за да стане трошлив и се опитайте да го напрошите, прмерно в гаванче за чесъм, за да се разтвори по-добре. Дава се за деца 1 капка за всяка година 3 пъти на ден половин час поне преди ядене. Най-добре е разтворена във малко топла вода, но при нас не се получава и сутрин и вечер му го слагам в млякото, а на обяд в сока за приспиване. Понеже децата ни са нито на 1 нито на 2 , вмомента си направих средна доза от по 2 капки сутрин и вечер. За възрасни дозата е 1 чаена лъжичка не много пълна в малко топа вода или чай, поне сутрин задължително на гладно.
Прашеца не е подходящ според мен за толкова малки деца. Именно полена от прашеца е силно алергенен, особено към деца с фамилна обремененост към сенни хреми и т.н.. Ако някой иска да кажа за възрастни да си каже.
Меда не е толкова алергенен колкото го представят. Алергенноста му идва от полена, но в меда той не е така концентриран като в прашеца. В книгите ни пише че до 1 г. възраст е хубаво да се отбягвадиректната консумация като топване на биберона например, но може да се използва като подсладител в чай вода, мляко. Бактерията, която толкова се спряга напоследък, я няма в българския мед. Остава само употребата на АБ в меда, за което препоръчвам да си купите от пчелар. Гаранция за качеството намеда е неговото втвърдяване . Препоръчвам и така да се консумира. Повторното му претопляне се прави на водна баня, като температурата на водата не трядва да завита, трябва да е около 40гр. По добре го сложете на радиатура на парното и той бовно но славно ще се втечи.
За пчелното млечице трябва си припомня, но то пък е много силно и се прилага много внимателно. Ако детето ми няма анемия напреимер или не било 10-15 дни на АБ не бих му дала.Това отивам да лягам че съм без крака и нерви днес от 1-я учебен ден..

# 657
Честито на всички ученици и най-вече на първолаците.

Само да попитам давате ли още мляко на децата сутрин и вечер.

# 658
Таня аз давам само вечер мляко при приспиване. Доскоро хапваше и през нощта, но при споменатия от теб вирус с повръщане, който и Митето изкара го спряхме. Много ти благодаря за информацията, ще ми е много полезна .
Сега да ви споделя, че сън не ме лови - утре съм на работа, досега обличах учебници и много ми е трепетно от спомени за раждането на нашия син преди две години. Искам да ви почерпя за негово здраве , разбира се виртуално и да ви кажа, че годините на майчинство за мен са били най-прекрасните. Сега все пак се надявам, че ще успея да дремна.

# 659
  • Бургас
Добро Утро  Grinning
На всички малки и големи ученици лека и спорна година и само приятни емоции.
Пепениче леко завръщане и климатизация на работа Hug
Ние продължаваме да ревем на яслата  Sad
Но вчера поне я залъгах да си поиграе на площадката пред яслата с други от нейните съясленчета Simple SmileПяхме песнички,танцувахме,играхме игри и такам.
Та се надявам да съм и създала поне една приятна емоция.
Те и дргите мишоци ги бяха взели по-рано,защото се разстроиха ,понеже имаше официално откриване на нашата група.Казваме се "Врабчета" Grinning
Имаше поп,музика,много народ....
И всички вляохме в помещенията на децата и те полудяха.
Сега не иска да се облича,ама няма начин.
Хубав ден Simple Smile

ПС.Тани,аз давам сутрин,вечер,че и нощем АМ на Никол.
Няма да я спирам,когато тя си реши Peace

Общи условия

Активация на акаунт