Вече цяла година мина, а все така задружна е ФЕВРУАРСКАТА дружина! (10)

• 23 501
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Добър ден и от нас!
Напоследък трудно ви следя,за което моля да ме извините!
Явор от няколко дни започва да се вихри от 7 часа ooooh! та съм си системно недоспала,ама вече е голям не мога да очаквам все да спи! Rolling Eyes
Звездичке  Hug !Явор все още не се е срещал с пода, ама каквато съм паника дано и да не се!
Имам питане към мамите които захранват- само на обед ли им давахте по няколко лъжици и за колко време заместихте цяло ядене?
 - аз давам само предиобед към 10-11 часа оризовата каша, но сега я въвеждам затова,инъче после като вече въведена ще я местя следобед,а на обед ще въведа зеленчуково пюре.Не смятам да замествам хранене скоро, мисля това да стане към 12м възраст- чела съм ,че млякото си е основна храна до годинка,а целта на захранването е да се запознае детето с различните вкусове и да свикне стомахчето да преработва новите консистенции и т.н,  Ако не искаш да заместваш хранене твърдата храна се дава  около час след млякото, а ако искаш да заместиш -даваш преди млакото!

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 10:58 от janichka

# 361
  • София
Стар,  Hug...Ти си страхотна майка! Сигурна съм, че на Стас му няма нищо. Рая вече ще е по-внимателна, само да не се стресне много.

Ясен, както споделих, още преди 2 месеца се запозна с пода Laughing. Беше ми криво ама не чак толкова, а и не казах на никого Whistling ама нямах свидетели.

Аз от една седмица съм в някакъв кошмар. Надявам се скоро да се усвеста, че малкия много усеща и е неспокоен. Реве от всички, които го доближат освен от мен и баща му. Даже вече имам забележка, че бил не социален Joy....по-скоро има вкус ама айдееее

# 362
Неви, ако ще ти олекне, намери баба да й бае, аз лично не вярвам в такива неща. Peace

Балеринке, и аз не вярвам много, много, ама на Константин веднъж му помогна...То по-скоро му ляха куршум, май не е като да ти баят...

Чудя се кое по напред да похвана, че и навън да се излиза....
Ми, ако се помоташ още малко, само излизането не ти мърда  Mr. Green  hahaha
Уф, и аз имам да поошетам, но не ми се подхваща пък  Crossing Arms

Ел_П, Константин беше такова бебе, ревеше от всички непознати, та и познати, освен мен, баща си и прабаба си някъде до 6-7 месеца...Но после стана толкова отворен, че не  мож го изтрая... Peace

Понякога, много сте хубави, семейно  Heart Eyes

# 363
  • София
Здравейте момичета!
Стар, душко  Hug Збнам, че ти е гадно, обаче не си го слагай на сърце  Hug И със Софи и с Калина имах падания, и двете по един и съсщи начин непредвидими... Гадините да решат да се обръщат как не трябва точно докато съм ги оставила спящи на спалнята  ooooh! А колкото до кака Рая - ако е отговорна колкото и моята Софи (виждам, че са горе долу на една възраст) ... не бих се доверила особено Mr. Green Моята вятър я вее на бяла кобила, много уже по грижите ама ако я оставя да клати шезлонга да речем, почват оплакванията - болят ме ръчичките, краченцата, заболя ме главата много плаче Калина и хляда и петстонин (поне) глупости. Но ако я питаш - основно ТЯ се грижи за Калина, а аз съм за украса там, че и акъли ми дава... бетер свекърва е  Laughing Но може и твоето детенце да е по-отговорно от моя дзвер  Mr. Green Нацелувай я от мен,а също и Стас  Hug
Понякога - много сте хубави и тримата. Много ги харесвам тия палми, като ходим към Варна винаги ходя да си ги нагледам  Peace
Неви, що така се изнервя Дея... аз лично не вярвам в урочасване ако трябва да съм честна, но ако мислиш, че няма да навреди си струва и това да се опита  Embarassed
Бръмби, благодарности за кафето, изглежда връхта!  bouquet
Мики, според мен съгласувай идеите си с педиатърката и решете кое ще е най-добре за твоето бебче. Аз си спомням от каката, че като заместихме хранене млякото, което й се полагаше като доза го слагах в пюренцето. (Софи беше алергична - така й не се разбра дали към белтъка на прясното мляко или непоносимост към лактозата имаше и затова зеленчуковите й пюреда бяха само домашно направени от мен).
Ел... какво да е социално толкова малко бебе  Laughing Те миличките се плашат от непознати или хора, които виждат рядко. Харесва ли им или не на някои възрастни, това е положението Simple Smile
Ами хубав ден ви желая и приятни разходки  Hug

# 364
  smile3514  Аааааааааааа, ще се гръмна. Тва моЙто дете пак не иска да яде Weary. Сутринта е яла последно в 5ч и оттогава не ще  Weary.  Ближе ми зърното и ми се хили, даже не ще да сукне. С шишето същата работа  Sad. Това чудо не го бях виждала- бебе да не яде. Shocked

# 365
Звездичке, точно преди седмица и Али се приземи аварийно, аз бях споделила с вас... И на мен ми стана много криво, и аз си поплаках, но се случват такива работи... Що се отнася до рая- тя явно е едно добро и принципно дете, щом е решила сама да каже на тати. Пък относно отговорността- все пак е на 6 годинки, не можеш да очакваш чудеса от нея. Още малко да порасне и съм сигурна, че ще се грижи много добре за Стас. Пък на тати ще му мине. Ники реагира много добре на нашето падане. Каза да не съм се чувствала виновна, че и на него можело да му се случи... Гушкаме ви тримата с Алечка. Hug
БалеринкаHug! Дано скоро да й мине това неядене на бебка.

# 366
Балеринка аз вчера по повод на домакинството бях вдигнала градусите Close Цял ден чистих,готвих деца извеждах, та къпах, та прах та гладих и в 23.00 беше съвсем същия бардак какъвто и в 6.30 сутринта Tired Цял ден фучене за този дето клати дърветата Crazy Та много ми е хубаво да е около мен МиОто и нямам търпение да стане петък-вечер, ама в неделя вече нямам търпение да го изпратя на работа, та да се нормализират нещата в дома ни Blush
Аз мисля да престана вече да мажа Марто с мляко. Когато излизаме така или иначе го клепам със слънцезащитно, а иначе кожата си му е нормална и не виждам смисъл да го мажа повече Rolling Eyes Основната причина е,че и на него не му харесва Sunglasses
Не знам каква е причината да има дни в които ме хапе и такива в които не го прави, но ми е адски неприятно Tired
Днес отново всички сме по къси ръкави, дано така да продължава,че тези мрачни дни ми дойдоха в повече Sunglasses

# 367
  • София
Балеринка - предполагам, че й е топло момата... когато рязко затопли и Калина не иска да яде и тя така си ближе зърното и се хили
Аз това го боря така: дърпам пердетата в стаята, в която ще се храним да се затъмни и захледнее и пробвам след малко време отново. При нас работи сравнително добре, ако искаш опитай, не мисля, че ще ви навреди  Hug

Марги, а какво прави миОто докато ти шеташ? Аз на моето миО му поставям задачки и да ти кажа така моите усилия се оценяват подобаващо и ефект има  bowuu

# 368
Здравейте, дами!
Това с близането на зърното и хиленето е само едната страна на монетата  Simple Smile Другата е, че се разсейва непрекъснато и зяпа насам натам. Пробвах какво ли не: затъмняване, закриване на очичките с шепа (като кон с капаци  Grinning) и не ще и не ще... Ако настоявам даже се опитва да плаче.
Малката е вече на три месеца и половина и от около седмица се държи по този начин.
В разните литератури пише, че е преходен период и не трябва да се безпокоим много. Пише, че е удачно в такъв момент да се възстанови нощното кърмене, ако е отпаднало. Аз така правя и учудващо, но както си спи ме изсуква като помпа.
Имам въпрос към някои от консултантите по кърмене (Бу, Смин), а ако и някоя от вас може да даде добър съвет, ще съм ви много благодарна.
И двете сме лепнали някакъв вирус. Аз го изкарах два пъти, един след друг (!!!), а малката се влачи вече седмица. При нея се наблюдава вечерно време температура около 37 градуса и има зачервено гърло с лека кашлица. Изписаха й витамин С (приема го от лъжичка), сироп за гърлото (който повръща, сега й предписаха друг) и антибиотик (суспензия). Голяма мъка ми е това дете! Плюе всичко! Тъкмо й го сипя с лъжичката в устата и тя го изплюе...
Бу, Смин: Как да й дам лекарствата???
Тя никога не е ползвала биберон и залъгалка и просто недоумявам вече какво да правя...   

# 369
d-Roz, аз успях с капкомер, някой майки успяват с мерителните спринцовки на Панадол и Нурофен. А за да не го изплюе запушваш нослето и детето автоматично се очаква да преглътне ( е това при нас не проработи, та за това използвах капкомер)
Дано ти даде някой и други идеи  Hug
slanchezara , не се получава, ръцете му са две не леви а чужди ooooh! Когато се разбоях го помолих да нахрани Радина,че не можех да стана от леглото, дал й сини сливи за закуска (хем изрично му посочих три варианта на закуска) та освен,че аз бях болна гледах и дете с диария 2 дни, вече съм писала за другите му изпълнения Rolling Eyes

# 370
d-Roz , това за което се сещам в момента е да потърсиш в аптеките т. нар. бътерфлайка. Представлява дълго, тънко маркуче, което ти допълнително можеш да регулираш на дължина, като го срежеш, колкото крайчето да стигне до края на бузката, имам впредвид навътре в устичката. После със спринцовка от външния край ще вкараш необходимото количество лекарство направо вътре в устичката, ама чак към гърлото. Идеята е че тогава се включва рефлекса на преглъщането и детето трябва да преглътне, а отпред на езичето са повечето рецептори за вкус и е нормално малко бебе да отхвърля всичко различно от кърма. Можеш и направо със спринцовка да й го вкараш по-навътре, ама рискуваш да я нараниш. Не знам кой антибиотик ви е бил изписан, но някои от тези суспензии са направо отвратителни на вкус  за възрастен, та камо ли за дете. Важно е да се дават студени от хладилника направо, защото затоплени стават още по -ужасни на вкус. Няма страшно от простудяване. Ако детето пие сокче, може да ги смесиш със сокчето или с кърмата, но охладени. Виж в листовката трябва да е отбелязано за студеното приемане. Друг въпрос е, че описаните от теб 37 градуса Т, червено гърло и вирус не налага прием на АБ, но не смея да споря с лекаря назначил лечението. Ако имаш възможност, потърси друго мнение. Peace

# 371
  • offshore & overseas
Хм, странно, мойта си гълта всичко, което й ръгна със спринцовка, лъжичка или капкомер... Не помня Халюша дали беше така.

d-Roz, извинявай, че питам, вместо да отговоря на въпроса ти, но защо се консултираш в тази тема със Смин или Бу (Бу и Смин не четат тук, btw)? Или може би детенцето ти е февруарче? Извинявай, съвсем добронамерена съм, но просто не те разпознавам и ми стана странно...

# 372
Благодаря ви, момичета!
Първо ще пробвам с капкомер и спринцовка, дано да стане. Тази опция с маркучето ще я оставя като последен вариант.
Антибиотикът е Биодроксил (http://www.medicine.bg/lekarstva/biodroxil) и има аромат на праскова и вкус на тебешир  Simple Smile Не е чак толкова гаден за мен, ама за нея явно е проблем, защото го плюе. Идеята на лечението е, че вече се влачи цяла седмица, а кашлицата й не се подобрява, а пък гърлото й става още по-зачервено според GP-то. Та идеята на лекарката е да се елиминира проблема сега, за да не слезе към белите дробове, та да стане страшно...  
Много съм притеснена от евентуални усложнения, а е твърде малка, за да рискувам. Толкова мъки ми костваше да се сдобия с нея...

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 16:36 от d-Roz

# 373
Балеринке , а това с тръбичката не може ли да е и начин да се дохранва бебе newsm78
 d-Roz и аз се ококорих на този АБ, дано док. ти е предписал и пробиотик  newsm78

# 374
  • София
Дд, мили дами!
Липсвахте ми тази сутрин, но не смогнах да се докопам до компа. Всичко на тъгъдък ми е днес.  Crazy Изведох децата, напазарувах и в момента готвя. Тъкмо мислех, че и двамата спят, когато се включи сирената:"Ака ми сеее!"  Mr. Green Сега мисля да си направя едно кафенце и да си го пийна на спокойствие тук.
Стар, голямо гуш, дано му е последното падане на Стас това!  Hug

Моите деца са като на Мяучето - всичко което им мине през погледа се яде, лекарствата включително.
Тази сутрин съм гушнала Макс и чакаме баткото да си изяде закуската - по едно време нещо ми мокри ръката - дребния точи лиги по яденето, едва ги преглъщаше.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт