МАЙчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 24 311
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София / Сливен
natalinik не чети много много защото влизаме в някакви филми майките от притеснение но не е задължително детето да има проблем.

# 601
Не успявам да отворя албума със снимките  newsm78 само аз ли имам този проблем?

# 602
natalinik за какво повръщане говориш - на фонтан или? Ивата тези дни често повръща, но в следствие на постоянното й напъване заради коликите  Confused

не, не е на фонтан, а по скоро преливане и определено не е от коликите - когато лежи на плота за преповиване повръща най-много. но дори и изправен, оригнат и спокоен пак си повръща  Crazy повръща и в количката от подръсването по паважа например. и най-много ме притеснява повръщането през носа и свирепото хриптене след това   #Crazy знам, че се вкарвам в големи филми с това, но не мога да се спра  Confused

# 603
  • София
Натали, нали и аз писах доста за това връщане на Габи.. Явно доста бебета го имат. Принципно говорих с педито, мислех дори да я водя, но изчаках консултацията - тя като я видя, че си наддава добре, каза, че няма от какво да се притесняваме. Повдигни матрачето леко, нека спи на страни, макар че те в един момент почват да си се обръщат самички.
Габи връща дори и след като се оригне, заради напъна, понякога връща и 2 часа след като е яла, предполагам защото е поела повече от колкото й трябва. Но вече не се притеснявам, само я следя да не се задави, от това ме е страх.
Ако яде лакомо Андрей-чо и гълта въздух - резултатът е връщане (освен, че им е несъвършена храносмилателната система). Следи дали пълни пампите и ако си изглежда доволен - не го мисли Simple Smile  Hug  Ако е на фонтан и е често - тогава говори с лекар. Макар че на мои приятели момиченцето така си е връщала, но го е израстнала на няколко месеца (само на кърма е била).
Не се вкарвай във филми, нямаме нужда от това. Ако забележиш нещо по-неестествено, тогава говори с вашето педи.
 Hug Hug Hug

И честит телевизор! със здраве и кеф да си го ползвате Simple Smile

# 604
alexxana, цедя се и давам от шише, затова знам каква хамалогия е цеденето. Съветвам никой да не се вкарва в този филм, освен ако не е наложително. Маймунката ми не суче активно, ползва си ме за залъгалка и затова я карам така.

# 605
ДА МИ Е ЧЕСТИТ ПЪРВИЯ МЕСЕЦ НА МОЯ АДРИАН Grinning Hug  

ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТА КОИТО ПРАЗНУВАТ ЕДИН МЕСЕЦ ДНЕС, ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ,ДА РЪСТАТ МНОГО УСМИХНАТИ И МАЛКО ПАЛАВИ  Grinning

# 606
  • Пловдив
[quote javascript:void(0);thor=jojinko link=topic=501344.msg15429076#msg15429076 date=1276288772]
Имаме си обаче сериозен проблем явно с кърмата - след като за 10 дена беше наддал 130 гр и се чатнах, че явно не му е достатъчно съм на тръни. Сега пък от три дена е много нервен - буди се и реве, пъха юмручета в устата, показва езиче - явно иска ядене. И това се случва на всеки един, два или три/супер ако е така!!!/ часа. Днес вече съм го кърмила 9 пъти! Очаквам още един път да се събуди. След като преди 2 дена при първите нервни сигнали се изцедих/и двете гърди/, видях че явно пак седи гладен - бяха само 60 мл! И започнах да давам добавка - по 2-3 пъти на ден. Страх ме е да не се отбие малкия, има ли такава вероятност? Бръмб, Змейче, какво друго мога да направя за да стимулирам гърдите и да нарастне количеството кърма? Пия прясно мляко по половин литър, вода по 2 литра поне, сокове, ям овесени ядки, месо, жито и в общи линии се старая максимално, но не виждам резултат. На почти всяко хранене като измеря малкия на кантарчето преди и след хранене се оказва, че е изял 60-70, максимум 80мл.
Доколкото успявам да следя кака Лара има подобен проблем. Поздравления за наддаването! Имам въпрос към теб - а кърмата увеличава ли ти се? Или увеличаваш добавката?
[/quote]

Бебоците наддават скокообразно - тези 10 дни е наддал 130, но следващите 10 може и 300 да наддаде... Освен това следната норма за наддаване седмично е 117 гр, така че сте си в нормата - не всички бебета наддават килограми на месец  Peace
По-показателно е да се гледат напишканите и наакани памперси и видът на детето  Peace
Прясното мляко не бих казала, че ще ти помогне за увеличаване на кърмата -  най-доброто средство за увеличаването й е честото поставяне на бебето да суче - 9 пъти за денонощието никак не са много -  така си избрала правилния начин да преодолеете ситуацията  Peace
Виждам, че мериш на кантарче - по-добре го мери колко е изял за денонощие, вместо за 1 хранене , защото храненията могат много да варират също  Peace

Лилка, Славчето и останалите момичета перфектно са ти го казали  Peace
Освен горното, което написах - вашите мръсни памперси как са? Много е хубаво, че малката е пораснала на височина, значи едва ли е недохранена. Вие за пръв път ли се мерите от изписването на този кантар при тази педиатърка - ако сравняваш с друг кантар може да има отклонения  Peace
Не слушай педиатърката за наддаването - брои се от изписването теглото - наддали сте 340 гр., което е малко под средната норма. Колко хранения имате дневно и дали е възможно поне временно да ги увеличите?

Момичета, това колко изцеждате НЕ е показател колко кърма имате и колко изяжда бебето! Кърмата се произвежда и в момента на сукане от силната стимулация на бебето - това една помпа не може да го постигне  Peace

Снощи бяхме на детски РД с двете моми и Бела направо ми изсмука мозъка - спеше й се, а не можеше да спи в столчето за кола  Tired Утре пак сме на РД и отсега съм решила да вземем коша на количката, та да може да спи и да е по-спокойно... Не знам какво й става, но всеки ден има поне 4-5 часа, в които направо не се трае и реве доста  Confused
Каката пък все по-непослушна става и едва ми издържат нервите... Тази сутрин ревнах вече от безсилие, доста съм се депресирала и като нямам и помощ освен от таткото съвсем психясвам  Cry

# 607
Олее,това с цеденето не е за мен работа.  Naughty Добре че не ми се налага хич да цедя/освен в болницата малко/ Имам приятелки,които го правят заради мързеливи бебета и не ми се ще да съм на тяхно място  Confused
Ние този месец сме наддали 1200 грама/за 25 дни/ и сме +4см. Кърмя го на поискване.Колики имаме в нормални количества/поносимо/ и не винаги/ Нощем спим,бутам гърдата като се разплаче и пак заспиваме.Засега ми е екстра така.  Sunglasses

Лилка гледат се грамчетата от изписването.Много те е ошашкала тази педка,но те повечето така решават всички проблеми-с АМ.
Ако питаш мен вземи си една везна,храни от гърдата/иначе рискуваш да отбиеш бебето/ и я тегли всяка седмица.Аз така правя.Напълно достатъчно е.Щом си изцедила 150мл,значи имаш достатъчно кърма.Дали е по-добре да изпие 150мл АМ,не мисля  Naughty Успокой се че е заради това че бебчето ти беше по-поспаливо в началото  Peace Пробвайте сега на гърда 1 седмица,после кантарче и тогава реши дали да се притесняваш.

# 608
Ох, момичета, голяма жега! Вчера милото много мрънкаше, цял ден беше неспокоен, аз нищо не можах да свърша и накрая се бях изнервила. Мисля, че бяха колики, но може и да му е било топло. Днес е само с боди с дълго ръкавче, боси крачета и чорапки и спинка в коша до мен. Доста по-спокоен е, буди се на около 3 часа, папка и после спинка.

Грахка, и нашия се заглежда по играчките и се кокори. Много е сладък. Иначе и той така се тръшка, като Митето. Някой път виси на цицата и пак се тръшка и реве. Тогава му давам другата цица. Само така го успокоявам, на гърдата  Heart Eyes

Да ви кажа ние на море няма да ходим, нещо ми е лудница тук на нашето море пък и все ми се струва че малкия още не е за море. Аз обаче нямам търпение да си идем малко във Видин, там каква градска градина има, и паркове, и познати, хич няма да скучая...само жегите са големи.

# 609
Мирчо, аз понякога и 10 мл не мога да изцедя

Наталик, и  аз съм с либер и съм супер доволна. За повръщането , педи каз че  може да е от преяждане,претопляне или неоригане. Притеснително е ако е междухраненията

Аник, честита ви погача...да я нацелуваш от нас Heart Eyes

# 610
Я и ние да се отчетем в темичката Simple Smile

Честита месечинка на всички бебчета днес! Да растат здрави и щастливи!

Аник, честита погача на малката Криста!

И аз се опитах да се вкарам в разни филми с кърменето, че моята малка Изи суче лакомо 5-10 мин и след това иска чак след 2-3 часа, а вечер след храненето в 21h се буди в 2h или 3h, което си е доста пауза. Но пък пълни памперсите яко и вчера след прегледа при педиатърката се оказа, че е наддала 700гр за 13 дни. Изписаха ни от болницата 3460, а сега е 4160гр. Та вече няма да я засичам по колко време яде, явно тя си дърпа достатъчно. Лекарката беше много доволна от наддаването и каза да продължаваме все в този дух  baby_neutral

А я да ви попитам, вие как къпете бебчетата, мен още ме е страх да я сложим във ваничката, та таткото я държи и аз поливам с една каничка и така се къпем. И втори въпрос, на нас пъпчето ни падна на 5-тия ден, вече почти няма коричка от зарастването - докога се обработва със спирт и топоцин?

А за памперсите - ние още пробваме различните марки. В началото бяхме с Хъджис (екстра бяха), после минахме през Либеро, но имаше 2-3 пампера, които пропуснаха (нашата мацка ака яко) и днес взехме Памперс Премиум кеър да видим с тях как ще е

# 611
Синя птичка, аз ги отварям, пробвай пак, може да е нещо временно... или виж да не е заради паролата

Точе, малката Вероника е просто приказна! Пу пу пу пу , да ви е жива и здрава! Напълни ми сърцето таз красавица!

penelopata, пъпчето обработваш докато пуска кръвчица (да паднат всички корички и тн)
Сега ще кача снимки как къпем малката ... изобщо не се коркай ... пускай я във ваничката (особено ако е анатомична)

Ето снимчиците ни от банята!

# 612
  • Русе
Привет! Hug
Аз днес все почвам да чета ,ама неостава време да пиша,поне лъснах къщата! Peace
кака Лара,някой  оправиха оченца с кърма,други промиваха с отвара от лайка или преварена вода.Аз знам,че и Сребърната вода много помага.Или антибиотичните капки Тобрин мисля ,че бяха newsm78.Браво за наддаването. Peace За жълтеницата знам ,че на сетлина трябвада е бебо.
Мале момичета,вие какви почивки тъкмите,трябва и аз някой път да пробвам,но няма да е в бг.На хотел с екстри и фул инклозив.Ние постоянно ходим по бунгала,пещери,палатки или евтини хотелчета(но рядко),квартири.Не,че неможем да си позволим ,ами те ще ни изгонят от такова място. Mr. Green Ние ходим с харпуни,хавайски копия,неопрени и т.н. то после трябва да си сготвиш улува да си измиеш екипировката с сладка вода...............но ми се ще да опитам Mr. Green
лилка,момичетата са ти писали достатъчно по въпроса,щом мъжът ти ще вземе везна ,ще стане ясно. Peace Аз бях в такъв филм с Бойко и като Славчето се цедих и давах от шише до 3-тият месец,после се върнахме постепенно само на цица.Може би и по рано е можело да се върнем към цицата,ама нямаше и време да разпитам в форума,какво да правя.Вижте и другата докторка кво ще каже.Може и кантара да не е точен........
Мирчо и аз му завиждам на Дани и баба му Heart Eyes Ние нямаме климатик,но добре,че апартамента ни е север-юг,сутрината стои отворено от север,следобед затварям отвсякъде, и вътре остава доста по хладно сравнение с вън.То тук в Русе по принцип става най-големият ад.
наталник,честито ти ТВ! Hug А за повръщането,Бойко беше така до 6-7 месец,не сме ходили при специалист,за мен си беше рефлукс.Голяма е мъка,повече грижи са нужни,но минава.Тя Малини ти е писала. Peace
Julai4o да е честита месечинката на Адриан.Да расте здраво и щасливо! Hug
змейче  Hug разбирам те напълно.И аз си поревавам понякога.Те големите по зле от бебетата. Но горе главата,не ти трябва депресия сега!
Ани,честита ви погача с орисниците-феи! Party

# 613
Да почерпя за моя рожден ден   party023  party023 cook

Скромно но от сърце  Mr. Green

И да ви се оплача, вчера не остана време - при прегледа вчера педи забеляза /на мен предишната вечер ми направи впечатление/ че малката си върти главата все на ляво, случвало й се трето секцио поред да прави така - явно при ваденето нещо дръпват
И сега от понеделник сме на физиотерапия - масажче на вратлето - бързо и лесно се оправяло, не било проблем но трябва докато са малки
И съответно от шаш забравих да питам кога да ходим на ортопед...
абе изобщо....

# 614
Да се оплача че при нас е ужасна жега!!!!!!!! Струва ми се малката не и понася добре... у нас е 29 градуса не пускам климатик че ни е страх направо незнам... май ще отидем при бабите на балкана Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт