МАЙчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 24 316
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Rorii, просто от топлото супер се изнервят и плачат много - те няма как по друг начин да покажат, че им има нещо.
Змейче, Ивон, да вземем наистина да се засечем на морето  Hug На Габи баба му ще го вземе малко при себе си и на мен ще ми е по-добре юли да е там, а август с мен и на море.  Hug Друг е въпросът, че той не иска да ходи там  Shocked Винаги е ходил с голямо желание и си го взимахме с рев, а сега в къщи му е по-интересно с бебето  Laughing Пък може да му е гадно - той надалече при баба си и дядо си  Thinking
natalinik, и моето притеснение за Гръцко/чужбина е точно такова - ако опрем до лекар, не дай Боже  Praynig, по-лесно ще е в БГ

Крисето снощи беше заспала в количката (към 21ч.) и се събуди да папка в 2 и после в 6ч.  Peace
Днес правим питка, ще снимам и после ще се поФалим  bowuu Едно такова празнично ми е от сутринта ...  Hug

Последна редакция: сб, 12 юни 2010, 07:09 от aniK

# 586
Добро утро !Вчера бяхме на първа консултация -плачевно CryЗа месец 30 грама от рожденно тегло 3550гр , сега -3580 гр при изписване 3210 гр. ,значи някакви си 340 гр ,които педиаторката не зачета ,сметна само това че е надала 30 гр.от рожденното.Не ни правеха ваксина ,май затова ,че не сме качили (аз спекох и почти всичко забравих което щях да питам) и заради пъпчици по лицето.Тя пък и нищо не каза ,само 30 гр.не е добре АМ по 140 -150 мл и след това да съм давала кърма-не е нормално това според мен след тези 150 то детето ще гръмне дето се казва, та камоли гърда да иска.Заключи ,че кърмата ми не е хранителна(и така може да е ).Пита прави ли каймак и и викам прави и наистина си прави ,но явно.....  или малката не цука достатъчно(защото ядем около час до час и 10 мин)и заспива ,но аз ръчкам постоянно или наистина не е хранителна. Научихме се да цокаме изведнъж от самосебеси,да се събуждаме на три часа,ядеше си не плачи даже прави по някой път 4-5 часа пауза,което ма показва май ,че детето е сито.А пък ако не е качествена детето няма да поема нужните му хранителни вещества да се е нахранило и май ще плаче newsm78.Аз реших много да не я слушам как да давам гърда след като се е нахранило детето #Cussing out.Ще се цедя ще виждям колко ако е 100мл дадвам допълнително 50 АМ-мисля че така е редно.(и от време на време на гъда да цока по малко)Иска ни след 10 дена пак каза че от това мляко ще качим .Но ,аз си записах час за понеделник за друга педиатърка, където мисля да ходя на частно,а при тази само за ваксините.А дали бургазлийки или няко друг знае ли къде се изследва качеството на кърмата? Изписа доста силно антибиотично мазило за пъпчиците..... Rolling Eyes Даже и сантиметри не каза а на дължина я виждам че май наистина се е удълчила поне 5 см. newsm78 Mr. Green,абе с две думи почти нищо.Оф незнам вече в понеделник ще видим.Днес моя ще купува кантар ,че много се ядоса на педито, как от къде знае не ми била качетвена, пробно кърмене като не била правила да знае колко изяжда ,да не цока достатъчно ,а само колкото да я засити и това което трябва да е повече за да качи да не го цока.Ще вадя и запасите от 6-7 ден след като се родихме кърмата беше толкова жълтичка иглежда добре, а сега си е беличка
Извинявам се стана дълго но........

# 587
Лилка, хич не се връзвай, мила, аз така ,с ей такива приказки и пробно уж, кърмене , щях да отбия Кристина, добре че не я послушах педито тогава. После след неуспешното уж кърмене, кърмих дъщеря ми до годинката. Незнам за съжаление къде в Б-с и дали все още има център за изследване на кърма, преди време имаше май в ОРБ.
Пък това дето първо ще ядете АМ, пък после ще суче бебка , как го вижда да стане тая доки незнам Crazy
Като чета какво пишеш все едно ви е преглеждала бившата педиатърка на дъщеря ми , бивша , защото я смених #2gunfire

# 588
Лилка не се отчайвай мила ,както си решила първо отиди на частно ,на мен нашата педи ми каза ,че бебко имал жълтеница от майчина кърма и 2 дни да съм цедяла и преварявала кърмата и щял да се оправи ,мен това нещо не ми вдъхна доверие.Всичко ще се нареди при вас ,само трябва да сте спокойни и ти и бебка  Hug

# 589
Добро утро  Grinning

ileina, дано да минава по-бързо тази жълтеница Praynig Ние бяхме спрели глюкозата, докато имахме грижи с акането, но сега пак давам, гледам поне 50мл да изпива на ден. Вече трета банка пием  #Crazy При нас с резус фактура няма несъвместимост, но аз съм с 0, а малкия с В кръвна група, може от това да е...Иначе Крис видимо се белна откакто ака редовно, но вчера педито каза, че още има да се чисти. Затова ни отложиха и ваксината за 40тия ден, и ако дотогава не е минала жълтеницата още ще я отложат. Между другото педиатърката каза, че имало някакво много добро лекарство за жълтеница, но не можело да се намери в момента  Confused

лилка, мила, много добре знам какво ти е, но гледай да се успокоиш преди всичко, че да не вземе пък кърмата да ти спре. И според мен е пълна глупост даването на АМ първо и после "дохранване" с кърма  #2gunfire На мен ми казаха  първо по 20 мин на гърда да суче, после да давам изцедено между храненията мляко и чак тогава ако не му стига - АМ. Обаче се убедих, че тия мерки и теглилки не са от толкова голямо значение - откакто дохранваме, мъника се промени, което е най-важното; един такъв блажен и доволен и най-важното вече не ми ака от дъжд на вятър....

jojinko, кърмата ми сякаш се увеличи и то от изцежданията между храненията. От два дни гледам поне две хранения да са му изцяло на кърма (предните дни давахме АМ на всяко хранене) и се надявам той да си дърпа достатъчно, защото изцеждането продължава да е трагедия. Пиеш ли чайчето на Хип?

# 590
Нашите Консултанти по кърменето ще кажат ама аз мисля че няма нехранителна кърма(поне така съм чела)   просто малката си изява от цицата това което я насища ,а това което трябва да яде да качва не хапва .Ето сега изцедих 150мл и ще и ги дам без да дохранвам с АМ.Уф ще се оправим ама.....само притеснения.Тези нащи лекари.....На седми ден като ми махнаха конеца от сексиото вече ме приемаха в болницата.....Имах едно топче под мишницата друга млечна железа ми обясниха и до рак ще стигнело операция ако се възпали близките дни аз с дете на няколко дена той в болница за операция ще ме вкарвал и не била от най леките операциис пълна упойка незнам си какво .Та рев та какво ли не мислихме с моя та на другия ден и помен от въпросната подутина нямаше.След като поострасне малката ще му обърна внимание защото и преди за забременея си излизаше и беше леко болезнено и винаги си е леко подуто в сравнение с другата мишница,появява се изчезва....

# 591
Уф, пак обърках никовете  Blush Embarassed

# 592
  • София / Сливен
Относно климатика и ние пускаме много се притеснявам но какво да се прави климатика ни е хола има преходна врата към спалнята така че не е директно при бебето. Хубаво е да се пръска във вътрешното тяло спрей за климатици против бактерии.
Относно кърменето хич нямам кърма 20гр от двете гърди но това е и с първото дете бях така. Сега вече сме на Хип доволна съм че смених Нан.

# 593
Лилка, не съм консултант по кърмене, но НЯМА НЕХРАНИТЕЛНА КЪРМА!!! Кърмата е изцяло съобразена с нуждите на бебчето! Тая педиатърка може да я РАЗСТРЕЛЯШ!!!
Щом бебчето ти прави пауза от 3-4 часа естествено, че ще е сито... ела я виж моята (понеже явно не й стигаше яденето) прези 30мин максимум през 1 час беше будна и искаше да папка! Това е гладно дете, а твоето явно си му стига... Другото което е, качването на грамчета се брои от килограмите, на които ви изписват. Т.е. 340 грама сте качили. Изобщо не се вкарвай във филма - цеди и давай ... нека си яде от гърда, ако може. Това с цеденето е ужасна хамалогия, плюс това помпата не цеди толкова колкото цока бебчето!!!
БОЖЕЕЕ иде ми да гръмна такива "лекари"!

Ох, привет от нас! Не искам още да се хваля, но вече 2 дни под ред мъничето ни прави пауза от 5 часа СЪН!!! За съжаление ние пък сме на кърма с АМ, колкото и да не ми се искаше... ноооо явно така ще я караме за момента... пък ще правя всичко възможно да увеличавам кърмата ... ама нашта мързелана ...

Бръмбче, ще те замоля като се видим да поговорим за кърменето и зърната, че нещо или аз съм олигофрен или тея силиконови зърна (нъл говорихме да пробвам с тях) не ми пасват Sad

Сега отиваме към парка на разходка, че стана никое време   bouquet

# 594
Славче, а от къде знаеш колко АМ да направиш и дадеш на бебето да го дохраниш ,като преди това е сукало и незнаеш колко е изсукало? Thinking

# 595
  • София / Сливен
аз пък знам горе долу колко мляко изцеждам и колко АМ да дам

# 596
Здравейте и от нас!

Днес е доста топличко.
Но ние понеже живеем в къща и нашата спалня е със северно изложение никога не става през лятото повече от 23 градуса, а е и сенчесто, така че на бебко не му е топло.
 Но гледам да излизаме от 9,00 докъм 12,00 часа и все по сенките.
Следобяд сме навън след 18,00 докъм 21,00 часа. Но като се приберем вечер настъпва един рев, едно фъчкане и така до 23,00 часа.
Вече няколко вечери ми спретва този номер. Давам инфакол, но не мога да преценя дали му помага, снощи имах чуството че няма колики, просто е неспокоен.  

Ние няма да ходиме на море, в момента си довършваме къщата, която е на 20 км от София, доста е приятно там. Мислим август и половината септември да сме на въздух извън София.

Днес купихме първия кош за играчки на бебчо. Да се похвалим: почва вече да се заглежда и мисля да му изкарвам утре играчки и дрънкалки.

Вчера бяхме да го запиша при педиатърката- за девет дена е наддал 500 г, сега сме 3500 г- на мама мъничето! Hug  

# 597
Привет и от нас!!!

Момичета какво правите в тези жеги ей  Nature SunnyНе се живее у нас с нашата къща дето гледа на юг и запад ужасссссссссс.Страх ме е да включа климатика че е в стаята с бебо и само отварям прозорците да става малко течение щот не се издържа...

Аз като го накърмя от едната гърда заспива на 10 минута.Мисля че много малко цока Thinking Ама като се изцедя после изцеждам 10мл само...незнам.При баткото имах друг проблем...не му стигаха и двете гърди...Явно Виктор няма да е от яшните...

Аник честита ви погача!!!Пусни после снимки от събитието Peace

днес Дани е ходил на плаж с баба си и братовчеда Макси...Изкарали са си супер..леко им завиждам Embarassed

# 598
здравейте, момичета Simple Smile

днес за пръв път оставихме Андрейко за два часа на баба му и ходихме с баткото за сандали и нов телевизор Simple Smile и разбира се, защото бързахме, трябваше да обиколим три магазина докато си вземем TV  Laughing бебо се представи добре - спа като заклан докато се приберем  Peace следобяд обаче ще се наложи да го водиме с нас на пазар, но поне ще изчакаме да минат жегите и към 18.30 ще потеглиме Simple Smile

да ви кажа много съм доволна от памперсите на Либеро - не пропускат и са доста сухи  Peace единствено, че са по-дебели, но в крайна сметка това не е проблем Simple Smile

чудя се откъде да взема на бебо малка шапка за слънце, че всички които имаме са му големи и е много смешен  Mr. Green

вчера четох доста неща за повръщането при бебетата и се притесних - говорят за разни болести и операции, за тих рефлукс, станоза на пилора и т.н.  #Crazy  #Crazy  #Crazy направо се ошашавих  Crazy заради това искам да попитам майчетата чийто бебета повръщат какво са им казали педитата - трябва ли да се напви консултация със специалист гастроентеролог или специалист по храненето? може ли да се задълбочи проблема? четох, че давали на бебетата оризово брашно за да предотвратят повръщнията... някак си много се притесних, защото го прави по няколко пъти на ден  Crazy

# 599
natalinik за какво повръщане говориш - на фонтан или? Ивата тези дни често повръща, но в следствие на постоянното й напъване заради коликите  Confused

Общи условия

Активация на акаунт