МАЙчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 24 318
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • София

Честито на всички месечинковци които празнуват днес освен нас   bouquet И благодарим за поздравите  Simple Smile!

Пускате ли климатик в тая жега, аз търпях, търпях, но преди малко го пуснах, че вътре е  28С, а навън на слънце 38   sweating

# 571
Ей, мацки, как сте в тая жега? Simple Smile
Малко отгоре-отгоре попрочетох, надявам се да са ви здрави и спокойни бебоците и големите дечица.

Да ви питам, как оправяхте течащо оченце? Помня, че по едно време доста от вас се бяха оплакали. Лайката при нас не помага  Confused

Днес ходихме да ни теглят - за 5 дни моркова е качил 300 гр, и млекоцентралите май заработиха с пълна пара та ще спираме май добавката  baby_neutral Обаче още ми е жълтичък Крис, как пък не мина тая жълтеница бе  #2gunfire

Честито на всички бебоци с месечинка днес! Да са ви живи и здрави!

# 572
Хайде и аз да смогна да понапиша. Напоследък чета, но няма време за писане  Embarassed

Днес в жегата сме повече вътре. Сутринта излязохме на двора, но после така напече, че се прибрахме. Вътре все още е доста по-добре и Али спи блажено  Praynig, а  аз се добрах до компа.

Ивонче, благодаря за сайта за продукти, съвместими с кърменето. Ани правилно е казала, че си истинска енциклопедия   bouquet

Понеже коментирахме слънцезащитните кремове, аз питах педката и тя каза, че е по-разумно да се мажат децата със слънцезащитна козмитика. Пораженията от нея /ако има такива/ не са сравними с вредните лъчи на слънцето. Тя също ми препоръча Daylong на spirig, но аз не успях да открия по-висок от 30 фактор  newsm78 Вие как решихте да процедирате?

Жасминче, Облаче, дано скоро да отшумят проблемите с гърдите  Praynig
Аз пък да се оплача, че от вчера съм с хрема и малко ме драска гърлото. сега пръскам с някакъв хомеопатичен спрей, но няма спасение - кранчето си тече. Али също е със сополи и ще изследваме секрета за всеки случай.

Честита месечинка на всички бебоци!!!

И накрая нещо забавно за четене - Какво да правим , когато бебето плаче? - Последният съвет много ми допадна  Mr. Greenhttp://www.capital.bg/light/neshta/2010/06/11/915396_kakvo_da_pr … ef=email_capital/

# 573
Честито на всички месечинковци които празнуват днес   bouquet Heart Eyes Hug

Ентерокинд-а как го давате? Както пише на листовката или по-рядко? Сега го купих, че Инфакола ни почти свърши, а чак следващата събота ще получа другите опаковки, които съм поръчала  Tired

# 574
Десекс сподели после дали ви помага на вас Ентерокинд-а  Peace  а инфакола как ви действа

# 575
хабиби, от Инфакола сме доволни общо взето, ще пиша в последствие как ще е с Ентерокинда  Peace

# 576
Момичета едвам смогвам да ви прочета, а за писане хич нямам време, ако не сме на разходка, сме на двора, а вечер съм капнала.....

Честито на всички бебчета направили месец днес.

Аз направих една мини тортичка за утре за нашето бебче  Grinning

Ние днес не сме спали много, сутринта се сабуди в 5.30ч и само придремна няколко пъти, заспа истински с голями мъки чак в 14ч.. Утре правим месец и явно човечето е решило ,че вече е голям и няма да спи по много като кърмаче  Laughing . А и вече се заглежда по играчката над леглото и над количката  Grinning.

Happiness, статийката ме развесели  Laughing

да добавя, че на нас ни се усилиха коликите и сутрин от към 6ч. много ни мъчат  Sad , давам Лефакс 4 пъти на ден по 1 пръскане , но несмея да го увелича при сутришното хранене.

# 577
Кака Лара аз на оченцето само преварена вода и лайка почиствах,иначе доста време найстина ни отне да се пооправят ,а относно жълтеницата моето бебче вече е на 29 дни ,а все още има жълтеница та преди 2 дни купих вече една банка глюкоза и започнах да давам ,дано да мине по-скоро  Confused

# 578
Момичета несъвместим резус фактор ли имате с бебките че толкова време жълтеница? Завалийчета, да се оправят бързо

Днес бяхме да ни бият ваксината и часа ни беше за 13.00 та щях да умра, всъщност сега съм с адското главоболие
На всичкото отгоре с колчиката /бъги и каза един колега/ не мога да се качвам в рейсовете с дръжка на стълбите и се наложи да вървя пеш.... много

Оказа се че съм успяла да кача снимка в албума -а даже три пъти, сега изтрих повторенията  Embarassed 
http://may2010.snimka.bg/baby/nashite-bebcheta.492346.19163689
http://may2010.snimka.bg/baby/nashite-bebcheta.492346.19173726

# 579
  • Sofia
Мъж ми изведе децата и аз си поемам малко въздух  Whistling Аз ги изведох на разходка в 17.30 и щяхме да умрем на баира - едва се прибрахме  ooooh!
Rorii, това дето го описваш, точно на прегряване ми прилича . Криста се скъсва да реве, като и е жега, а сутринта в 9.30 дори в нашия регион (Княжево в гората) беше адска жега  Crazy Сега пак е така. Надявам се навън да заспи и само да я преместим от количката в леглото  Praynig
Happiness, и моят мъж се оплаква от същите симптоми и ме е страх да не е вирус  Confused Spirig имат и 50-ти фактор, но не е детски. За деца и аз само 30 видях. Май него ще купя  Thinking
Krischana, веидяхме го сладък Йоан  Heart Eyes

# 580
Уини беше писала скоро, аз също четох, че Световната Здравна Организация препоръчва бебето да е изцяло на кърма първите 6 месеца, защото ако му се дава вода, не може изцяло да усвои ценните витамини и други качества на кърмата. Пише, че 90% от кърмата е вода и тя напълно утолява жаждата на детето. Тук всички педиатъри казват никаква вода, като разбира се майката ако иска да дава, никой не може да я спре. Все пак всеки си решава.

# 581
aniK не се бях замислила , че може да е претопляне. Но мисля че бяха колики, защото като я гушна с корем към мен и спира на мига така прави и в къщи, лекичко и се беше изпотила главичката но ръчичките и крачетата бяха добре, а й беше по боди с презрамки.  В колата беше около 100 градуса и тогава вече беше вир вода милата, но пък се поуспокои.

А и идеята ми беше да сме се прибрали най късно в 12, а се прибрахме в 15 часа. Направо не ми се мисли за утре като трябва да пътуваме и ще тръгнем в 13 часа Cry дано да и няма нищо Praynig

Какви са последствията от претопляне?

ileinа за жълтеницата ми дадоха една ампула (от тия най големите) сложиха я във 60 мл. вода и ми казаха да я изпие за 24 часа. До 5 - 10 дни трябвало да мине, 3 - 4 дни след като се прибрахме вече беше напълно беличка. За съжаление немога да си спомня името, може да питаш педиатъра на детенце дали знае за нещо такова.

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 22:14 от Rorii

# 582
  • София
Сега намирам време да драсна някои ред...
Честито на месечинките  Hug
Вени, и така правя, но когато е много изнервена и неспокойна от коликите нищо не помага освен спането при мен. Дано скоро отшумят, че ни побърква тези дни...
Силве, не успявам да се чуя с Дани не ми вдига телефона...
Хепинес, ние сме с Дейлонгбейби и за сега сме доволни. То е само 30 фактор, но е достатъчен и е много добър продукт.
Лека вечер.  Hug

# 583
Здравейте, момичета! Опитвам се да чета, но нещо не смогвам да пиша...А не, че няма какво.

Ние сме всеки ден на разходка сутрин от 9 до 12, храня малкия навън когато нададе вой и не бързам да се прибирам, което много ми харесва! Няма и колики последните 2 дена - изобщо почти идилия.  Laughing

Имаме си обаче сериозен проблем явно с кърмата - след като за 10 дена беше наддал 130 гр и се чатнах, че явно не му е достатъчно съм на тръни. Сега пък от три дена е много нервен - буди се и реве, пъха юмручета в устата, показва езиче - явно иска ядене. И това се случва на всеки един, два или три/супер ако е така!!!/ часа. Днес вече съм го кърмила 9 пъти! Очаквам още един път да се събуди. След като преди 2 дена при първите нервни сигнали се изцедих/и двете гърди/, видях че явно пак седи гладен - бяха само 60 мл! И започнах да давам добавка - по 2-3 пъти на ден. Страх ме е да не се отбие малкия, има ли такава вероятност? Бръмб, Змейче, какво друго мога да направя за да стимулирам гърдите и да нарастне количеството кърма? Пия прясно мляко по половин литър, вода по 2 литра поне, сокове, ям овесени ядки, месо, жито и в общи линии се старая максимално, но не виждам резултат. На почти всяко хранене като измеря малкия на кантарчето преди и след хранене се оказва, че е изял 60-70, максимум 80мл.
Доколкото успявам да следя кака Лара има подобен проблем. Поздравления за наддаването! Имам въпрос към теб - а кърмата увеличава ли ти се? Или увеличаваш добавката?

Иначе и Валерко май още не се е отървал съвсем от жълтеницата, но мисля че до ден-два очичките съвсем ще избелеят....Аз давам вода, малкия змей яде и пие всичко което му се даде, голям лакомник е.

# 584
  • София / Сливен
Относно жълтеницата аз съм с - резус фактор с първото ми детенце имах несъвместимос и 6 дни стояхме в болницата. Сега с второто педиатърката като дойде в нас каза да взема глюкоза 5% и пи почти 10 дни почти 2 банки.

Общи условия

Активация на акаунт