МАЙчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 24 321
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Аз много се чудя за водата - категорична съм, че на кърмено бебе не се дава (аз и на Габи не съм давала, когато беше на АМ), но в тия жеги се чудя дали нямат нужда все пак  Confused Змейче, Бръмб, вие оставате ли си само на кърмата??? Аз напоследък я храня и от двете гърди - хубаво да източи едната и от другата малко от първото мляко да и утоли жаждата (пък и едната май не и стига  Confused).

Да, аз не й давам вода,1 път само предложих със спринцовка и тя ме заплаши, че ще повърне... Същото ми го прави и като се опитам да пробутам биба  ooooh!

Имам въпрос към консултантите по кърмене. Какво да правя ? Има ли начин да възтановя кърменето ,или е невъзможно вече .
Днес сложих малката на гърдата да видя как ще реагира-все пак вече седмица се храни от шише ,засука  без проблем .Обнадеждих се ама какво да правя като нямам кърма...

Много неприятно  Confused Дано всички проблеми вече са зад гърба ти  Praynig

Мисля, че ако пробваш да слагаш бебчето възможно най-често на гърда не е късно да релактираш - млякото не секва толкова бързо  Peace Това, което казваш, че е засукала без проблем е много обнадеждаващо. Има ли кой д ти помага поне за няколко дни, за да можете да се отдадете само на кърмене - така най-бързо ще стимулираш повишено производство и ще възстановиш млякото до нуждите на детенце  Peace Би било добре да проследяваш внимателно броя на напишканите и нааканите памперси  Peace
Можеш д пробваш и с цедене с помпа между храненията за допълнителна стимулация. Първия ден може да не изцеждаш нито капка, но ако се пробваш за 4-5 минутки през час-два за цял един ден , ще дадеш сигнал на гърдите ти да започнат пак да произвеждат  Peace

Ето една статия, която е точно по твоя въпрос
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20199

Успех

Алекс, и аз търся за море, но искам задължително Ол инклузив, заради Калина  Peace Последно се спрях на Св. Константин и Елена и тези дни ще правя резервация май  Party

# 556
  • гр. София

И последно да ви се оплача от моя мъж - когато реших да сменя на детето храната и купих Хип той ме направи на нищо как така самоволно съм решила така, после му казах че мие силно препоръчана храната Лактана Био от Ивончето а той ми каза да му купя пак Аптамила и да не си правя експерименти. Снощи се прибира ми вика - Един колега ми каза за една храна много хубава Лактана, да вземем да му я купим а?Лелеее #Crazy Та сега май ще я купим все пак

#Cussing out dudunski, все едно си писала за моят мъж! От както забременях, а сега и с малката, той непрекъснато прави така  smile3516
И знаеш ли какво е оправданието - "Това дете е МОЕ и така!" Crazy Човека просто се кефи да се чувства голям, с ангажименти, поел отговорност за едно беззащитно човече  Party

# 557
Дудински, добре сме - след като миналата седмица баткото беше болен и цялото царско войнство си бяхме вкъщи и щях да полудея с две бебета, тази седмица съм екстра - само с едно Mr. Green. Иначе се гледаме, расте доста добре - за 1 мес. е наддал 1620 гр и 6 см. Баткото е луд, полудял, ревнив, че даже и агресивен към мен, но иначе иска да го гали и целува и да го потупва да се уригне Crazy, ама е доста грубичък в любовта си.

# 558
  • Русе
Привет ,да се разпиша днес!
Мирчо,Пате,успех в борбата с зелените сополки! Peace
Таня,забравих да ти пиша,че изобщо неме учудват Русенските "лекъри".Те повечето за нищо не стават.Жалко,че и ти се опари оттях. Rolling Eyes
milkazm , дано и при теб нещата се оправят по бързо! Peace
При нас също е жега,разходката съм я отложила за късният следобед,че сутринта имах работа вкъщи.И сега имам де CrazyБаткото е на градина,а после 2 дена ще е в майка ми,че да си почина и от нея и от него. Crazy
Айде целувки,продължавам да действам. Heart Eyes

# 559
Да ви споделя и моето мнение за Ентерокинд, супер съм доволна Peace

От както му го давам плачът намаля значително и според мен се дължи на капките, ето линкче, за който се интересува-

http://www.bg-mamma.com/alpen/enterokind

# 560
Здравейте и от нас в тази адска жега тук  ooooh!

Бързам да се похваля че за 11 дни сме наддали с 600 грама  Mr. Green изписаха ни 4030 и сега сме 4600 и всичко това само на кърма много сме щастливи  Embarassed

# 561
Здравейте,

да ви се похваля - вече сме на месец. Послучай "месечния"  Simple Smile ден купих на малчо дрънкалка и наптавих "почти ягодово" парфе - кисело мляко, чаша захар, сока на един лимон, ягодки и желатин. Оформих го като торта. Довечера даже мисля да сложим една пееща свещичка на тортата.  Rolling Eyes
Да са ни честити всички днешни месечковци!! И да са ни живи и здрави!!

А моят месечко си спинка сега спокойно и леко си подпръцква - мила картинка!!  ylinfant Two Hearts

# 562
  • Sofia
Ей, Змейче, и аз точно натам съм се ориентирала за морето и точно all inclusive. Ако си попаднала на нещо изгодно, давай насам  Hug Единственото ми притеснение е, че ние искаме към края на лятото да ходим, а на Северното Черноморие от рано става по-хладно  Confused
Пате, Габи се мята на рамото на баща си да се оригне  Joy
Mir4o, Коларгола е за водни сополи. Пуснете секрет на всяка цена  Peace
Росита, честито ви месече   bouquet Честито и на всички други, родени днес  Heart Eyes

За водата - може да я пробвам, но едва ли ще я одобри. Като и дам бибата леко влажна, направо и се повдига всичко  Mr. Green Тя и бибата не я долюбва особено  Peace

Ние за 2 часа (12-14ч) свършихме всичко. Добре, че в колата е хладно, а и в Кауфланд беше поносимо  Peace Утре събирам орисниците към 10.30 -11ч и даже сега се притеснявам, че вече ще е жега за големите деца да играят на тераста  ooooh! Сутринта се опитах да изведа Криста към 9.30, но беше непоносимо  Crazy

# 563
Ани М и Дудунски благодаря за съветите и линкчето ,мисля и аз да ги пробвам дано да му действат добре ,иначе имаме и едни от Америка ни изпратиха обаче за тях не можах никакви отзиви да намеря та не знам дали ще действат добре.

# 564
Здравейте момичета, как сте в тия жеги?  Честити на днешните месечинки Misc Baby Bottle

Моята щерка днес ми разказа играта. Излязохме на разходка сутринта , тъкмо отидохме в парка и като започна един рев, чак до посиняване, то стана канска жега, тя от напъване вир вода аз също.  Три часа рева и се дра , храних гушках пак храних но не минава , че немога и да си тръгна (ходя с колата ) Накрая се поуспокой малко та криво ляво , пак с рев но се прибрахме в най голямата жега. Минах през аптеката и и взех Био Гайа, до сега давах еспомизан и нямаше проблем. Аптекарката каза, че вероятно е привикнала. Слава бого сега спи спокойно.

Да кажа и аз за водата, на мнение съм ,че трябва да пие но тя определено не е на моето мнение. Плюе и се дави все едно и предлагам най отвратителното нещо на света. Вече не се и опитвам да и дава.

Оплаках ви се Sad сега съм по спокойна. Сега чакам една позната да дойде до вкъщи, прави ми антицелулитен масаж, ще се разтоваря.

# 565
Здравейте, минавам само да почерпя за месечинката на малката Цветелинка Simple Smile

# 566
  • Пловдив
Ей, Змейче, и аз точно натам съм се ориентирала за морето и точно all inclusive. Ако си попаднала на нещо изгодно, давай насам  Hug Единственото ми притеснение е, че ние искаме към края на лятото да ходим, а на Северното Черноморие от рано става по-хладно  Confused

Ани, и ние искаме края на лятото - по-точно от 30.08 - ето към това съм се насочила, от първа ръка имам инфо, че е супер, имало и аниматори за големите деца, което на мен ми е много важно  Laughing Давай да ходим заедно  Hug
http://www.butiktravel.eu/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D … D0%B8%D0%BD%D0%B0

Честито на всички дечковци, които стават на месец  Hug

# 567
  • Русе
 Hug Честито на месечинковците! HugЕди,Цвети,Сияна,Пламен и Илиан!  newsm38

# 568
  • София
ЯЯяя...Ани, Змейче и аз гледах Долфин Марината.  Накрая ще вземем да се засечем всички там Mr. Green Ние още не сме решили кога ще ходим всъщност, може и юли да е, защото Софи тогава няма да е на градина и предпочитам с такива мероприятия да уплътним поне част от месеца, защото иначе ще лудна.  Crazy Ако не е юли, ще е края на август. За хотела също не е сигурно - гледам и на Албена, на Слънчев ден също. Много ми се иска обаче да е по-близо до Варна. Миналата година бяхме на Златни пясъци, ходихме до Варна и до Морската градина и беше много хубаво, много хубави съоръжения има за деца, а самата Морска градина е прекрасна - много го обичам този град.  Grinning

Ние с Калоянчо днес също се претоплихме на тази жега. Трябваше обаче да ходя на зъболекар заради мъдреца и да се похваля - изразаха ми с лазер венеца отгоре, така че целия мъдрец да се покаже и вече няма болка. А най-хубавото е, че беше напълно безболезнено.  Party Е, разбрахме се да ги махнем скоро двата мъдреца де... така че това предстой.  Rolling Eyes

aniK - А за вчера още един път да кажа да не се притесняваш.  Hug Аз бях на фризьор в района на парка и така или иначе бях планирала малка разходка.  Grinning

milkazm
- Много неприятно .Sad Дано наистина бързо се възстановиш!  Hug

Жасминче - Много кофти за зъбчето.  Confused

kuco_pate - Миличката!  Hug Това е мама-герой мен вече ме е срам да се оплаквам... Embarassed

Честита месечинка на всички празнуващи днес! Party

# 569
честито на всички месечковци и техните мами   bouquet

и ние сме се ориентирали към почивка от 01.09. до 07.09. Simple Smile но смятаме до Гърция да отидем - хем по-добри оферти, хем ни е по-близо от нашето черноморие. една приятелка в момента е на ол-инклузив на нашето черноморие в Гранд хотел Варна и е супер възмутена - стая с мухал, климатик от който излизат облачета прахоляк и всякакви такива, а най-възмутителното е, че са и казали: Е, вие какво искате - нали сте в промоция  #Cussing out

единственото, което ме притеснява е, че все пак е друга държава и с малкото бебе.... да не вземе нещо да се разболее и да се чудиме какво да правиме  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт