МАЙчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 24 284
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро

Крисчана, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦА, ДА СИ МНОГО ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА

Илейна, НА ВАС ЧЕСТИТ ДВОЕН ПРАЗНИК, МОГО ПРЕКРАСНИ И ДЪЛГИ ГОДИНИ ЗАЕДНО И ЕДНО ПРЕКРАСНО И ЗДРВО БЕБЧЕ ВСЕ С ВАС

Ани, страхотно иззглеждаш, наистина, благородно завиждам, а питката изглежда наистина е било голямо забавление

Ние бяхме уикенда малко извън София, ама пак зверска жега беше ужас, а малкия хич не я понася, опъпчил се е целия, неспокоен е, не му е добре и където има климатик пускам винаги иначе горкия много се мъчи, съответно се къпем всяка вечер, първо защото му е кеф и малко го разхлажда преди сън

Много сладки бебчовци си имаме, снимките са страхотни

Да питам, пъпчиците му мажа с Бочко и го успокоява малко, но вчера му намазах тези по вратлето със Судокрема и има по-голям ефект, та някой мазал ли е личицето със Судокрем, че аз нещо не смея?

Оу, днес пак много жега, никъде няма да ходим, че много ми се опъпчва, но все пак, ако се събере групичка за разходка в Южния може и да се замисля че почвам да изкуквам лека полека по цял ден вкъщи сама с бебето

# 661
  • София
Добро утро,

Anik, Криста е невероятен бонбон, а ти изглеждаш супер   bouquet

Честити празници на кой каквото празнува тези дни, че малко му изпуснах края.

Ние борим жегите с ходене из паркове и Витоша. Ама нещо комарите ми идват в повече... Малчо не е нахапан за сега, обаче при Марти положението е "my body is a map of pain"... Аз съм "търпимо" наядена.

# 662
Привет и от мен за днес
Аз да ви кажа, малко се отчайвам че с Крис още не можем да си направим режим- нито на хранене, нито на спане, че то и къпането ми е по всяко време  Sick Вечер си лягам гола белкем се оправи сам човека с цокането. По циала вечер е върху мен, в моето легло и такава сауна беше снощи. Изнервям се отново при мисълта. А тази къпма в цялото легло, текла ли текла докато той ял... абе ще трябва да прежаля някоя и друга вечер и да се понаучим взаимно на някои неща с него.
Иначе вчера и ние бяхме на гости на едни приятели с къща в редута. Такъв кеф беше. Алек дивя на воля, Крис и той го удари на сън, баща му на барбекю , а аз на сладки приказки и шеги. Отпуснахме душички  Mr. Green
Вече си има и шезлонг и ще видя дали това шило ще миряса в него. Толкова е труден на заспиване. Имам чувсвото че никога няма да си легне в леглото с желание и удоволствие.
Змейче, я кажи как стои въпроса  с нехранителната кърма. Сигурно сте писали с Бръм, но ... Влизам в спор с една приятелка, която е като радио, знае си нейното. И стига с тези депресии. Дай по ведро. ( присмял се хърбел на щърбел е моя съвет )
Ани, не мога да не отбележа и аз като всички че съм очарована от теб и от Криста и от празника ви като цяло  Heart Eyes А тази послушанка, няма на кой да прилича. Батко и е пример за всичко, за папкане, за държание , за спинкане. Като го знам колко е добричък, дано и Кристи така  Peace
Дудунски, мажа аз със удокрем навсякъде. Ръчички избягвам  които може да набута в устенце. Пробвай да мажеш и с кърма. Казват чудодейна била.
Да ви споделя... вчера докато бяхме на гости се наложи да се цедя. слизам аз долу при хората и давам на Алек пълна чаша. Той я изпи с удоволствие и един приятел вика , ти какво пиеш бе пич, а Алек "кърма". Лошо му стана на човека "кърма с кюфтета"  Joy
Хайде до после, че Крис надававрява за папкане

# 663
Добро утро момичета!!!
Честита ви годишннина Илиена..да се обичкате още сто пъти по толкова заедно с Радославчо!!!  loveuuu

Честит рожден ден и на Крисчана на патерици newsm59

Ани страхотен купон с приятелки е било...Ти и Криска сте като изваяни бе Wink.Ще ми се и аз да направя такава погача ,ама сложно ми изглежда с организирането Thinking

СЛЪНЧЕВА моля ти се дай ми координатите на тоя хомеопат дето водиш детето..Ако си спомняш в капелата ми даде някакво име ама аз го загубих.Ще ти бъда благодарна МНОГОООО..

Облаче много ме размя това с кърмата и кюфтетата JoyНаправо ми вдигна настроението...

# 664
Добро утро, момичета!

Ауууу, ама днес от сутринта е такава жега, че и за плаж не става.... Казаха, че по черноморието в следобедните часове ще има морски бриз, така че планирам да излезем след 15-16ч. Варненки, хайде в морската да се насладим на морския бриз Wink

Мирчо, ще ти пусна координатите на лекаря на ЛС!!! И ще се радвам скоро да се видим Heart Eyes

Момичета, относно пъпчиците се консултирах с лекар хомеопат, педиатър и дерматолог. НЕ ГИ МАЖЕТЕ С НИЩО!!!! Освен, разбира се, ако лекар не е предписал специално лечение. И тримата ми казаха едно - измиване на лицето с тапмонче с преварена вода, а аз ще добавя от личен опит - нека водата не е студена, а топличка! Единственото, което се осмелих да направя е да намажа няколко пъти с кърма и смятам, че е отрази добре, но реших да не прекалявам и понеже нашите вече минават съм ги оставила на мира да си отминат самички! Мога със сигурност да кажа - не е алергична реакция от слънцезащитния крем!!!

От снощи минахме на Ентерокинд и, да чукна на дърво, мисля, че има ефект при нас за разлика от Инфакола Peace. Убедих се, че при всяко детенце е строго индивидуално действието на лекарството против колики!

# 665
  • Под кленовите дървета
Добро утро Simple Smile

Крисчана ЧРД на патерици newsm59

Ники снощи направи 6 часа пауза #Crazy заспа в 9 и в 3 стана за хранене, после пак в 6. После съм заспала, а Кало ми каза, че е мрънкал от 6 до 8. Додал му е кърма с биберон и пак е мрънкал. Мисля, че е искал гуш, ама кой да се сети ooooh!
За пъпките - една приятелка ми даде рецепта за един крем - забърква се по поръчка и минаха за два дни. Имам адски много от него, затова ако някой има път към Надежда да ми звънне - ще ви дам за проба да видите дали ще мине. Целия крем ми излезе 12 лева, а е 600 мл.

Мен доста ме боли венеца в жегите - там дето вадиха Зъбчо де. На Нурофен съм като много приболи, но се изцеждам предварително и като пия Нурофена, после давам от шише. На питката редувах Нурофен с Парацетамол и то в големи дози, та не посмях да кърмя. Изцеждах и хвърлях Cry Обаче пък пих алкохол и си пушнах някоя и друга цигара, отпуснах се с две думи и ми беше тооолкова добреееее.
Моята съученичка ме пита, защо не съм взела таблетки за спиране на кърмата Shocked Нали пуших преди бременноста и тя мисли, че няма как да се изчисти кърмата от никотина.
Та по този повод - Змей, Бръм, Шаманка, тази статия вярна ли е?
http://karmene.greatnow.com/pushene.html

# 666
Мале, 2/3 от майската дружина сме с изпъпчени бебоци. Моя реагира на жегата, абсолютно съм сигурна че не е нещо друго, ама много ми е мъчно да го гледам така и затова искам да му помогна да го намажа с нещо да му мине. Судокрема и Бочкото действат добре но не задоволително, а нали се разделихме по живо по здраво с кърмата, няма как да го пробвам с  нея, ама като си седи н а хлад са почти незабележими пъпчоците

Йеееййй кърма с кюфтета  Crazy Party

Варненки, аз ако бях на вас нямаше хич да се замислям за морската особено с бриз

Вени, и аз припалих 1 - 2 цигари(ама аз не кърмя де) и то не от друго ами от тормоз че в събота 4 часа висях с детето уж на сянка ама беше 33 градуса да чакам мъж ми и компания да се кефят на рафтинг и уж щеше да е 1 час ама понеже реката не беше бърза вече докато изгребат 10-те км трасе и айде Десислава изкука. НО имам светъл пример за много мои приятелки които пушеха активно докато кърмеха и децата са им живи и здрави, а ти все пак си запалила 2 цигари. Не е от добрите дела за децата ни но не е ежедневие

Нашата питка ще съвпадне с РД на татито и ще я поотложа май за следващия уикенд, таман да прочета и аз в интернет какво се прави

# 667
вчера беше някакъв ад - жега, бебо реве неудържимо, непрестанно и влудяващо  Shocked нищо не го успокояваше - нито кърмене, нито гушкане, люшкане... накрая почнахме да си задаваме въпроса бебето ли е лошо или ние незнаем как да го гледаме?  Crazy направихме отчаян опит да се успокои като се накачурихме всички в колата и го разходихме от княжево до горубляне и обратно с цел да заспи  Laughing е, не ни се получи. звъннах и на една съседка неонантоложка, но за зла участ жената отиваше на рожден ден на брат си (Б.Б.  Mr. Green ).. заведох го при една приятелка докторка да му види пъпките, че цялото му лице се изприщи  #Crazy а бе пълна лудница... днес също е потресаващо ревлив и ме влудява  Crazy

# 668
~Magi_TM~ , мерси   bouquet Ще ги търся тези лепенки, че лоша работа с тези комари  Confused

На нас май Ентерокинда не ни действа кой знае колко  Sad Тази сутрин се събуди да папка в 4.30ч и после от 5.30 до 6.30ч такъв рев му удари заради колики, чееее  ooooh!
И с това непрекъснато напъване все повръща, кога малко, кога повечко  Confused Преобличаме се по 100 пъти на ден, че раменцата все са мокрички. При вас така ли е, че вече почнах да се притеснявам?

# 669
  • Sofia
Леле, Вили, това, дето го описваш, направо не ми се мисли (с режима де, не с "кърма с кюфтета"  Joy Peace). Оитай се да направиш нещо - трябва да се научи, че нощем е различно от денем. Криста през деня също не си спи в леглото, но нощем  е закон  Naughty Трябва да има процедура - къпя, мажа, обличам пижамка, давам да цокне и хайде в леглото. Само И оставям нощна лампа да свети докато заспи дълбоко, з'то забелязах, че на тъмно И е гадно. В началото, когато много ми се спеше, я взимах нощем да цока докато лежа, но така и тя се унасяше преди да се е наяла и до 1 час пак се будеше. Затова реших - може да заспивам над нея, но да е в ръцете ми, да съм сигурна, че се е наяла  Peace Какво е това цяла нощ да ми се присеща  Joy
Ох, не знам, споделям, може да ти дойде някаква идея  Heart Eyes Hug  bouquet

Змейче, Бръм, аз имам следната чуденка - от 3-4 дни вече нощем и сутрин Криста цоква много набързо и заспива. Притеснява ме дали не пие само от предното мляко и да не я засища. За нощем - ОК, в тия жеги - също ОК, ползва го за водичка, но в акото и се появиха зелени нишки. Коментирахме тук, че може да са от колики или от претопляне, четох, че е нормален цвят за кърмаче, обаче в една от прочетените статии пишеше, че може да означава, че пие само предно мляко Thinking Rolling Eyes Аз винаги и предлагам еднта гърда докато съм сигурна, че е изсукала всичко, дори да е с паузи от по 1/2 час дремане. Вечер пък не и стига и додавам от втората. Правилно л постъпвам, хич не знам  newsm78

# 670
Привет, мили момичета! Hug

Аз пак мога да се похваля с нощна пауза от 23 до 6.30ч!!! Peace

АниК, Дарето по същия начин ако изобщо се буди през нощта е за съвсем кратко цок, тази сутрин в 6.30 беше по същия начин, хем цяла нощ не беше яла... Според мен така лека полека отказват нощното хранене - това е сигурно нещо като преходен период и точно си утоляват жаждата по-скоро или необходимостта да посучат малко Peace Зеленото аз го отдавам на коликите, а иначе съм чувала, и то от акушерка, че можело и да е от студ - как не! (демек, теории всякакви) Laughing

Аз също се замислям вече дали да не пускам климатик newsm78 Нашата спалня е западна и вечер да не ви описвам какви градуси са, а тогава Дара е най-нервна и от 21 до 23 е все върху мен - или яде, или само да е лепната за корема ми, а аз ставам вир-вода Crazy

Облаче, кърмата с кюфтета ме кефи Joy

# 671
  • София
Честити месечинки на Радослав на Илейна и Криси на Изи вчера! Да са ви живи и здрави мъничетата и да растат будни, палави и умни хлапета!
Честита годишнина, Илейна! Дълги години да се обичате и разбирате!

Честита месечинка на Евгения на Сибела (Славче, така й се казва бебчето - това за 1ва страничка Simple Smile ) Али на Хепинес и на всички останали бебчета, които днес празнуват!

Ние се преместихме, е, има още доста неща да се правят - в момента всичко е по торби и чанти, само на Габи дрехите и аксесоарите са си на място, ама тя е и най-важната, та разбираемо  Joy

Вчера успях да отида на концерта на Елтън Джон. Нахраних бебка преди да тръгна, бях й изцедила в шише, ако огладнее, тя 1 час слес като я храних - сърдита ревала и майка ми й дала. До тук добре. Заспала е към 9.30-10.00 ориентировъчно. Спа непробудно, не усети местенето от единия до другия блок, и продължи да кърти до 5 сутринта, когато нададе такъв зловещ писък, че ни изкара акълите. Нормално ли е да направи пауза от повече от 7 часа? И ако не я бях гушнала и разбудила да яде, не знам дали нямаше да продължи да спи... А аз не си взех помпата и направо щях да се пръсна, и сега вървя на там - нещо цеденето на ръка не ми се отдава.... Страх ме е да не се обезводни или нещо такова от жегите, има моменти, когато устничките й са сухи. Майка ми чула по ТВ, че вода на бебетата не се дава, но в тези жеги препоръчват да приемат около 200мл между храненията (предполагам това за целия ден). Чудя се дали от жегите е така поспалива?!?!  newsm78 Вярно, че наблюденията ми са скромни, още нямам голяма база, ама... ?  Ето, сега пак изпищя, но не се събуди... и вчера го е направила на майка ми, и тя като отишла/изтърчала - бебка си спи...

Десекс, и при мен има такива уплътнения от операцията, доста е неприятничко. Бях писала за това, че имам различна чувствителност в тази част на корема, явно е в реда на нещата.... Сега гледам да мажа редовно с кремче, белким помогне за заличаването на белега.

Разгледах снимките - много са сладки бебчовците - как растат само малчовците  Hug

Натали, направо ми дожаля за вас. Дано се успокои Андрей-чо и ви даде малко почивка.

Вили, много ме развесели това с Алек, само така! А за режима, съгласна съм с Аник, добре е да знаят, че има нощ и се спи в креватчето, само да знаехме как точно да ги научим на това..

АниК, изглеждате страхотно с Криста! Пу пу!
Ние заради местенето отложихме погачата за края на месеца, отидохме само на църква, където Габи по едно време започна да цвърка, а после си и засмука ръчичките, та за всички стана ясно какво иска. Като свърши молитвата (бяхме в една отделна стаичка, където ги правят тези неща) - си я накърмих  newsm68 и служителките от църквата, които ме видяха ми казваха - спокойно, нахрани си бебето  smile3501 стана ми много хубаво Simple Smile

Отивам да поподредя това онова, после отиваме към другото нас - да си облекча гърдата и малко на хлад, макар че е запад е далеч по-добре от изтока тук...

Дано се появи лек ветрец и да освежи малко положението, че иначе яко жега....

Сега прочетох и на Вивид поста - и Габи има хранения, на които суче точно 5 мин. (като часовник е) и си е нахранена - обикновено точно нощно време, в други случаи - 40 мин. може да си похапва, подремва, после десертира  Joy пак дреме и така  Simple Smile
Извинявам се за дъъъъъългия пост, дано не съм ви отегчила...

# 672
 Ехо добър ден и от нас  Simple Smile.Много съм доволна от новините  Mr. Green.Ходихме на друга педиатърка на частно(най добрата в Бургас поне така се говори).Нищо си му няма на детенцето ми  Hug,само дето ме шашна личната ни.Даже за тези два дена на шаш ,сме си качили   200гр Simple Smile ,ако нямат голяма разлика кантарчетата им. Rolling EyesДаже тази педиатърка каза, че за нея добре си е качвало детето ,явно проблема е било в това ,че не е доцуквала достаъчно, а и не е качила и от жълтеничката ,която сме имали и още ,имало  я съвсем леко.Но каза да се изцеждам и да си и давам и ако си имам достатъчно да не давам АМ.Аз си имам и замръзенка.Видя ми и в шишенце кърмата каза ,че е много хубава и няма нехранителна кърма.Какво ли не и преглежда -абе всичко,докато личната като видя че нищо не е качила (според нея #Cussing out)и нищо друго не прави.
Каза ми тази педиатърка ,че трябвало да се мине през ортопед -дори и да не вижда проблем.Вие ходихте ли мами -каза до 4-5 месец да се минело през ортопеда.
Питах я дали е проблем тази глътчица мастичка ,която глътвам   Mr. Green за коликите на малката-тя каза това, което всички знаем за анасона и можела да ги успокоява коликите-при нас ги успокоява ако ги имаме въобще де  newsm78( имаме  си пръцкания,прегъвания ,къркане,но без плач ).
Питах за плаж каза че до 1 год.не се препоръчвало Sad,трябва без нея тази година да ходим.
Питах и за климатик (защото днес ще купуваме и мислехме заради нея да я слагаме в друга стая)можело да стои детето в стая с климатик стига да не духа срещу бебето и до 23 градуса най ниската Т и разликата между външната и вътрешната Т да не надвишава 10 градуса(ако вън е 33 в стаята да е не по малко от 23.

# 673
  • Sofia
Malini, и ние сме така с храненето и спането, а виж, че и Дарето така папка - явно е от жегите. Ето Криста цяла сутрин спи - само хапне и пак заспива, дори не се налага да се оригва (само пръцка Wink ) ooooh!. И вчера беше така ...  Thinking Понякога и тя изплаква насън и продължава да си спи.
Сутринта и моите гърди се пръскаха, а това много рядкко ми се случва. Аз упорито отказвам да изцеждам (качих помпата на тавана) - да си регулира манджата сама!!!  Mr. Green Иначе това изцеденото мож да ми върши работа вечер, когато е по-лакома, но МРАЗЯ ЦЕДЕНЕ  #Cussing out Mr. Green

# 674
  • София
Привет!  Hug

Аз да се оплача нямам никакво време да чета тези дни - голям цирк е в нас. Първо в събота имахме уговорка да ходим на барберкю на Дендрариума. Но се събуждаме, целувам Софи, а тя топла, мерим Т  и се оказва с Т около 38,5. Дадохме нурофен, тя живна, и решихме все пак да отидем. Там беше супер, Софи заспа в колата, бяхме взели и нейната количка, която от 1 година не е ползвана - и така си имахме 2 бебета в колички, спят си тихо и спокойно - идилия направо. Mr. Green Но се събуди тя и пак беше страшно топла. Прибираме се в къщи - 40 градуса.  ooooh! И милата много кисела, само в нас се гушка, Калоян и той кисел и с мъжа ми бяхме постоянно с децата на ръце. През нощта пак малко над 40 градуса вдигна едва я свалихме с хексалгин накрая. И така - днес съм с две деца. Ходихме сутринта до педиатърката - на Софи нищо и няма видимо - гърлото е ок, нито сополи, само температурата, която поддържа макара и по-ниска вече. Направихме консултация на Калоян - качил е за 1 месец 1500гр на мама пухчето.  Crazy После ходихме на разходки, Софи много държеше да я гушкам и нося, а с другата ръка да бутам количката, а накрая на връщаме в колата се озовах с две спящи деца и няма да ви разказвам как съм ги качвала в къщи. Но пък сега е мир и спокойствие за момент.  Joy Много ме беше страх да остана с двамата сама, но пък съм оптимист вече - ще се справям някак си, мои са си децата няма кой друг да ги гледа.  Laughing

Бяхте писали преди ден-два за жълтеницата - да кажа, че и Калоян още има. Почти избледня де, но още жълтее леко. Има много хубави статии в библиотеката на кърмаческия за жълтеницата и съм спокойна. При доста деца се случва да е по продължителжна, при някои даже до 2-3 месец.  Peace

Ще ме извините за грешки, на някои места сигурно и изреченията ми не са много свързани, но като пише човек така на бързо... Joy Ставам да хапна нещо, докато още имам възможност, надявам се довечера да мога да изчета всичко.  Simple Smile

Хубав ден на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт