МАЙчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 24 272
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Слънчева и аз съм за разходката стига да не е много топло,иначе т.к. храня малчо около 3 часа ,може да се чуем ако реша да го изведа и около 4 да се видим ,аз мисля че ти имам телефона ,за това ще звънкам.

# 676
Привет и от нас!

Относно къпането: като му падна пъпчето, ден-два след това започнахме да го къпем легнал в коритцето- доста му харесва и не плачка.

И ние колкото повече растем все по-трудно заспиване. Навън като сме- противно на всички очаквания- кокори очи и разглежда листата на дърветата.

Снощи привечер беше спокоен, даже с баща му невервящи на очите и ушите си успяхме да изгледаме един филм, но после към 1 часа през ноща като яде и се ококори, заспа чак  в два часа.

иса относно комарите и мушиците: имам комарник, който мятам на количката и той перфектно предпазва- много съм доволна.

Да ви питам: вързали ли сте червено конче на ръчичката на бебчетата? Аз съм си вързала на Димитърчо, още когато всички в квартала бяха потресени как съм могла да изкарам навън бебе на 12 дни.

Относно питката: живот и здраве мисля да я правим на 39 ден- ще си поканя само жени, каквато знам, че е традицията, а на 40 дни ще го заведем на църква за молитвата.

Да се похвалим: и ние вчера прибрахме вече няколко умалели бодита! Laughing

Ох, и аз имам да свалям още 12 кг, ама надявам се до няколко месеца да мога да вляза във форма.

хубавелка ние имаме бебешка люлка и много помага и за успокояване и за приспиване.

Относно депресията: при мене избива като се карам постоянно на мъжа мии той милия търпи. После съжалявам, ама какво да се прави.

Слънчева и аз като се нахрани малчо му минавам устичката с тампонче с преварена вода, за да го избърша от млякото.

Последна редакция: пн, 14 юни 2010, 13:16 от грахка

# 677
грахка, за червения конец - аз бях вързала, когато за пръв път изведохме малката на разходка, но една приятелка като видя и ми каза, че по-добре е да го махна, че на нейното бебе също били вързали, но като се търкал в гънките на китката и останал белег, сега бебето й е на 5 месеца и още си стои белега  Sad
Иначе на количката съм вързала едно синьо мънисто с червен конец  Peace

# 678
Здравейте момичета, и ние имаме пъпчици по лицето и гушката да ви кажа най сигурното лекарство КЪРМАТА, мазах я с какво ли не единствено от кърмата и затихнаха пъпчиците дори ги няма, така че опитайте. Peace

# 679
Да ви питам момичета: личната ми изписа по една капка Вигантол(вит. Д) на ден от 20 ия ден на бебчето. Вие давате ли?
И по една дали е достатъчно? newsm78     

# 680
Да ви питам момичета: личната ми изписа по една капка Вигантол(вит. Д) на ден от 20 ия ден на бебчето. Вие давате ли?

На нас също само че по 2 капки  Peace сутрин на гладно

# 681

и на нас ни предписаха от 20-я ден по 1 к. Вигантол и му я давам  Peace

# 682
и на нас ни изписаха по 2 капки  Peace

# 683
  • София

по принцип за летните бебета може да не сме супер стриктни, те си набавят витамин Д-то от слънцето. само не знам за фонтанелата какъв е случаят.. и кога изписват 1 и кога 2 капки.

# 684
На нас ни изписаха по 1 капка дневно ,след 30-тия ден ,само се колебая сега дето не ни е минала жълтеницата дали пречи нещо?

# 685
И аз давам Вигантол, първо по две капки. А сега педиатърката каза по една и всеки ден минимум 15 мин. на вън. Просто е много слънчево и една капка е достатъчна (даже може и бес нея през лятото)

Момичета внимавайте предозирането е опасно, за съжаление знам за такъв случай.

Някой беше питал за ортопед, ние ходихме . Мисля че колкото по рано се отиде толкова по добре. Хубаво е с ехографа да гледат и фонтанелата.

# 686
Благодаря за пожеланията на всички! Вчера пуснах компютъра обаче милата като ревна от 1 на обяд та до вечерта - от жеги
Абе усетих се аз че може да е от жега въпреки че свекито само върви и вика ей не ли и е студено без чорапчета, без панталонки........ ooooh! полудях и като им показах че на хлад /ветролеех с едно списание/ млъква и ... оставиха ме на мира
Иначе да питам - ако 2-3 дни нямаме колики Peace значи ли че вече няма да има?
Пъпчици и ние имаме много ама не им обръщам внимание, то май от това по-нормално няма
Днес бяхме на първата физиотерапия за вратлето дето се върти все на ляво - такъв кеф изглежда - като масаж на яка за големи и жената една мила и приказва ли приказва на малката
Змейче, ако не беше такава жега да дойда и аз в някоя градинка да си поревем заедно, да сажа освен всичко друго свекито от първия ден е в отпуска и така ще е 2 месеца - живеем заедно и вече нервите ми... хич ги няма
А за Вигантола - на нас 2 капки и каза че и 3 да капнат не било проблем, ама пусто как ги забравям толкова рано сутринта не е истина  Embarassed

# 687
  • София
Някой беше питал за ортопед, ние ходихме . Мисля че колкото по рано се отиде толкова по добре. Хубаво е с ехографа да гледат и фонтанелата.
до втория месец е добре да се отиде.. поне така ми каза Драганов/ВМА (който тази седмица е в отпуска)

# 688
хей момичета здравейте

малко се поизгубихме ние, но ще се опитам да наваксам Simple Smile
сега сме при баба на гости ще останем 2 седмици, оставихме тати да работи и да се почувства малко ерген в София  Whistling

разгледах снимките на бебоците много са сладки всички  Hug Heart Eyes
и на нас вигантола ни го изписаха по 2 капки и аз мисля че е много , но все пак му давам по 2

Ние с малкия юнак увеличихме паузата на нощното хранене,и от това аз съм си най-доволна май Simple Smile храним се около 23 часа и той се събужда около 5 часа /  много се радвам, че всичко стана супер естествено без никаква намеса

за момичетата който се притесняват че не наддават аз да кажа, ние първия месец качихме доста и пораснахме доста на см, но сега растем малко по бавно и наддаваме малко по бавно, за 1 седмица е качил малко над 150 гр, но аз го оттавам на жегите и на това, че той е много активен малък човек  Crazy  така че спокойно, както е казала змейка (милена) ще гледаме памперсите и общото състояние на децата, всички деца се развиват индивидуално  Hug

и ние се сдобихме за 2 дни доволна с пъпчици по  лицето, врата и по-малко по тялото Close , днес почвам с физиологичен разтвор да ги минавам, доста му помага

хайде до после отивам да хапна докато спинка бебчо Embarassed

# 689
  • София
Здравейте,
Ние най-после се прибрахме в къщи, че навън е жега и 2 дена изкарахме по цял ден навън по сенките.
Да ви се оплача. Малчо не може да спи тези дни и ме побърква. Тази нощ от 4.30 сутринта до сега е спал около 1.5 час. от 10 до 12.30 бяхме в гората, където беше хладно. После в къщи пуснах климатика ,но го слагам в ъгълче , където не му духа и пак не спи. Вчера бяхме на Витоша и така на чист въздух, на сянка 4 часа се кокори . Накрая заспа на одеалото на тревата, защото в количката ококорваше очички веднага.През нощта започнах да свиквям , че сънят ми е от 12 до 2 и после от 3 до 4 и нещо, но преди през деня спеше а вече и през деня като неспи, не знам какво ще правя.
 Хайде оплаках се .
Змейче, дали пусна поръчката от Next,че съм харесала едни сандалки, но се боря с номерацията им.
Хубав ден ви пожелавам и дано да намерите прохлада.

Общи условия

Активация на акаунт