Да намерим Нико и Бени - Любители на котки - тема 38

• 33 057
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Ддиткйа, мнооого е хубава катерушката! Не знаех, че могат да станат толкова хубави при домашна направа! Лошото е, че моя приятел, който евемтуално ще я прави, тежко се контузи при футболен мач и сега му предстои операция и дълго възстановяване,  а котето през това време ще ми довърши цветята, та ми трябва по-експресен вариант. Ще взема да ида до тази борса Веден.

А иначе за млякото - Хумана да му давам?

# 256
  • София
Сега изкъпах малкия ми хубостник и му създадох работа са се изсуши  Mr. Green Дано изсъхне днеска, че съм му замислила за утре кастрация. Даже мисля да  мина покрай поликлиниката да му запиша час за утре и понеже е в Люлин 5 ще се оглеждам за Нико и Бени.

Та една котка гей по-малко  Crazy

# 257
  • София
А иначе за млякото - Хумана да му давам?

Голямо е котето ти. Да си яде нормално. Хуманата е за съвсем новородени. Има храна за малки котенца - консерви и гранули.

Деси, утре ще стискаме палци всичко да мине леко!

# 258
Делфина фон Ю.  да ги оженим тия двамата  hahaha   ,  http://prikachi.com/files/1641176I.jpg майтап да става, какви ли ще са котетата  newsm78

Ами то и Снежинката на Елиас става за булка.   Mr. Green

Представяте ли си някакви чернички да се родят  Crazy
Деси, и аз ще стискам палци утре!

# 259
  • Пловдив
елиас       тогава на мама не ще да и е чиста работата newsm62

# 260
елиас       тогава на мама не ще да и е чиста работата newsm62

hahaha Ходи тогава обяснявай, че нямаш сестра  Joy

# 261
Привет, момичета!

Ау, Dessitto , ще го кастрирате ли Шерко ... сакън! Харесала съм го за зет ... както и двамата са черни, пухкави топки  Simple Smile

Да ви питам тези, които гледате котетата вътре, ваксинирате ли ги ежегодно? На майка ми котките не са, Цингарела също ще живее само в апартамент, но се замислям да я ваксинирам. Също така, тежко ли им се отразяват ваксините?

Хайде дано да има добри новини до довечера за изгубените момчета!

# 262
  • София
Да ви питам тези, които гледате котетата вътре, ваксинирате ли ги ежегодно? На майка ми котките не са, Цингарела също ще живее само в апартамент, но се замислям да я ваксинирам. Също така, тежко ли им се отразяват ваксините?

Когато се появиха моите, все още не се правеше масово ваксинирането. Дори и първите ветеринари, при които ходехме не са ни казали. В крайне сметка така си и останаха. Спестяваме им стреса. Все пак се страхувам. Преди няколко години на приятелка котето умря от котешка чума, пренесена с обувките. Оказа се, че няколко етажа по-горе имало друго заболяло коте.

Да ви се оплача от Мъро. Вчера донесох въпросната клетка да я съхранявам на нашия таван, но още не съм я качила горе. Мъро я видя, подуши я с любопитство и като му замириса на чужд котарак, взе да фучи. Успях да го махна от там с риск за живота си  Mr. Green, но сега не си намира място. Скача да отвори външната врата, за да се бие с въображаемия враг. А никога не е скачал поне на тази врата, защото го е страх да излиза навън.

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 13:36 от tania67

# 263
  • Costa Rica
Делфина фон Ю.  да ги оженим тия двамата  hahaha   ,  http://prikachi.com/files/1641176I.jpg майтап да става, какви ли ще са котетата  newsm78

Ами то и Снежинката на Елиас става за булка.   Mr. Green

Представяте ли си някакви чернички да се родят  Crazy

Нищо чудно да са чернички. Сара, майката на Уискас, е като нея, но тате май е черньо. Момичето, от което я взех каза, че край тях имало само черни котараци. Сара е апартаментна котка, но избягала  и я намерили с коремче, така че е възможно.  newsm78 Нещо не ми се връзва с ученото по генетика, но може.

Joy Joy Тоя Мъро, типичен мъж, неговото си е негово!

Много ми хареса катерушката, кога ли ще зарадвам мойте с нещо такова. Thinking

Моите не ги ваксинирам по финансови причини, а и те не се показват навън. Знам, че съм за бой, но ми идват в повече.

# 264
И Сода не е ваксинирана... все отлагаме за другия месец... и така почти 3 години. Сега щом успяхме да отделим за кастрацията, ще успея и за ваксина да скътам малко парички. Едва ли е толкова скъпа. А знам, че трябва да я ваксинираме... нали си имаме и куче, а то си ходи навън всеки ден.

А с Мъро ще се скъсам от смях... и на стари години не се отказва да пази територия.

# 265
След кратко отсъствие ние спе пак на линия..местихме се по спешност в новата къща, ще леят нов асфалт пред старата и трябваше да се  преместим преди това, та два дена ни се  спря тока Crazy Бейкън и Егс им беше голям шок, скъсаха ни сърцата направо толкова ги беше страх от новото място! Егс даже си влезе в тоалетната и там си легна, отказваше да излезе, нали тоалетната поне си познава, горкото! На втория ден вече май са по-скокойни, одушиха всичко, пък и вече всички познати мебели са налице (но като излезем и двамата се скриват под леглото и чакат да се приберем за да излязат, да не дойдат чудовищата докато ни няма).

Нещо не ми се връзва с ученото по генетика, но може.

Много ми хареса катерушката, кога ли ще зарадвам мойте с нещо такова. Thinking

Аз пък имам някакви много бегли спомени точно от примери за котки, че всъщност точно белия алел е рецесивен при котките (както сините очи при хората, и по-трудно стават чисто бели котки, само ако и двамата са бели или мъжкия е от бяла майка и има рецесивен алел носен от Х хромозомата си, но подтиснат от Учерното, и бебето е женско (т.е. взема от мъжа само Хбяло хромозомата и я комбинира с Хбяло на майката) докато черното е доминантно... А може и фундаментално да се лъжа  Laughing

Много се надявах на хубави новини докато ни нямаше Tired Все още не губя надежда, Теди бъди силна!

Дидитка, катерушката супер се е получила, и ние се каним да правим на нашите, че този размер са безбожно скъпи по магазините, а са тооолкова елементарни за направа, честно, аз мога да го скова това нещо! ВЪобще не си давайте парите! намерете някой майстор дърводелец, по кварталите винаги има, и помолете за изрезки каквито има, няма нужда да ходите да купувате нещо, само няколко летви и платформички ви трябват, 10 пирона после да ги скрепите хубаво, няма нужда да пилите или заглаждате ъглите защотото после всичко се маже обилно с лепило и се облепя с мокет.(мокета може пак ако намерите от някъде изрезки, или да нарежете някоя стара пътека...И воала, купешка катерушка за почти без пари.  Laughing Аз нашата съм замислила да е от съвсем луксозните, дето платформите са наслагани върху естествени клони от дърво, покрити с лак и оформени естетически, много приятно стои в хола.

# 266
  • На небето
Защо нашия ветеринар, ни каза, че котките не се ваксинирали, давали им се само хапчета, против вътрешни паразити?  newsm78
Които давам на всеки 3 месеца, въпреки, че ветеринара не ни е казал, че се дава редовно!  newsm78
За какво са тези ваксини? За да знам какво да кажа на ветеринара!

# 267
ваксините

http://zoosviat.com/?page_id=94

още  ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ПРОГРАМА ЗА ВАКСИНАЦИЯ  НА КОТКИ
RECOMMENDED VACCINATION  SHEDULE FOR CATS

50-55 ден четиривалентна ваксина срещу Вирусен Ринотрахеит, Калицивироза и Инфекциозна панлевкопения, като първа ваксина

65-70 ден шествалентна ваксина срещу Вирусен Ринотрахеит, Калицивироза, Инфекциозна панлевкопения, Хламидиоза и Котешка Левкемия, като втора ваксина

12 месец шествалентна ваксина, като  годишна имунизация, която се повтаря  ежегодно

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВАКСИНИ ЗА КОТКИ
EXTRA  VACCINATIONS FOR CATS

Nobivac Rabies- моновалентна ваксина срещу Бяс. Може да бъде поставена едновременно с  втората/годишна/ваксина.  

дори след 2 седмици трябва да водя Томас за реимунизация .

# 268
  • На небето
Оле, че много ваксини. Коя от всички да сложа?  ooooh! Това да не е като нашите противогрипни ваксини? До колкото знам от човека от който взехме Мърчо той е имал всички ваксини, до 2м. възраст (докато го взехме ние). Но когато питах нашия ветеринар той ми каза, че котките не се ваксинирали. И в крайна сметка не знам какви ваксини точно има писанчо и какви от тях да сложа сега?  newsm78 Той скоро ще стане на 1г. Някой може ли да ми даде съвет? Като се има и в предвид, че Мърчо не излиза навън, точно от страх от болести, кърлежи и бълхи.

# 269
  • София
(но като излезем и двамата се скриват под леглото и чакат да се приберем за да излязат, да не дойдат чудовищата докато ни няма).

И аз първо си мислех така, но истината се оказа друга. Като чуят, че влиза някой, тогава се скриват. А в останалото време разучават. Поне така мисля, защото намираме отворени всички врати  Mr. Green. Няма как да ги отвори, докато е под леглото  hahaha.

Общи условия

Активация на акаунт