120 Американска тема- за ветераните, бащите и 4-ти юли.

• 28 965
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
  • Boston, MA
Явно на теб се метнала. И да, кърмените бебета май по-слаби вървят (изключвам моя и Ванхорнския бузанковци).

Ирка, да са ти живи и здрави хубавиците!

Ние сме за Англия (и Щатите де, ама то се подразбира). Не че съм гледала и половин мач.

# 361
В Братислава. Аз само няколко месеца съм била там, но и на мен ми липсва и имам много хубави спомени.

Хехе, и аз. Живеех в Петржалка и всички колеги (американци и западно европейци) много ми се чудеха, защото за тях това си беше все едно гетото. Пък на мен ми се струваше в пъти по-хубаво от Дружбите напр., ама как да им го обясня. Simple Smile

# 362
  • У дома
Ирка, браво на девойките! Все така.

Болни дечица да се оправят вече и само да радват мамите. За яденето не се косете много. Моят син дълги години беше супер миниатюрно човече. Майка ми в БГ от пиле носеше мляко да го захранва. Като дойдохме в САЩ ядеше почти само крилцата в Хутърс и бях редовна клиентка, за да не умре от глад. Сега вече се е изравнил с връстниците си и раздава съвети на ляво и дясно за здравословно хранене.

Мачовете ги гледаме на бързи обороти засега, не съм готова да залагам.

Прибрах се от доктор изнервена. За първи път виждам такава отнесена сестра, какво беше пила не разбрах, но обърка сто неща и ми прати рецептата в съседен град. Уф

Имам пострадали домати от бурята, нищо друго. Благодарна съм.

# 363
  • USA
Atti, аз живеех в хотел Дукла близо до центъра. Имах приятели в Петржалка, знам за какво говориш  Laughing. Блокове, ама наоколо излизано и една кална локва нямаше.  Mr. Green

Атланта, браво, че сте се разминали с бурята.

# 364
Здравейте Мили Мами, искам да ви помоля,ако можете да ми помогнете с информация...ще се местя в Oregon.Ще съм сама с детото..което ще започва гимназия.  Интересува ме всичко..в кой район да си търся квартира? по сигурен за детето../ Коя гимназя е по-добра...как  е с работата.../каквато и да е като начало../..всякаква информация ще ми е полезна..може и на лични,ще съм ви много ,ама много благодарна... Hug Ако има някоя мама от там,нека да ми пише да си поговорим..Не искам услуги,никой няма да ангажирам и притеснявам с нищо,само малко ориентиране в ситуацията....

# 365
  • USA
Момичета, благодаря за споделеното относно теглото на вашите дечица  bouquet!

ianajar, да кърмя я. И двамата с мъжа ми преди да дойдем тук бяхме доста слаби, тук се пооправихме. По тази таблица сме към 10-15%, което не е кой знае колко зле. Стейси не е никак злояда, яде всичко, което й дам, но просто не в огромни количества. Даже й давам всеки ден авокадо за повече калории. Ето, днес пробвах да я кърмя съвсем малко, ами пак си изяде същото количество.

Аталанта, добре че сте се разминали с нещо по-сериозно.

Мимето, къде водиш дъщеричката си на зъболекар? Време е за Стейси, но трябва да намеря някой свестен, а и да работи с Медикейд, по възможност американец.

# 366
ianajar, мерси за табличката   bouquet и аз погледнах само че за момчета.

maimun77, при нас няма връзка между кърма и храна. Така си гладува, ако няма кърма  Sad

# 367
Привет, аз пък се връщам от близкото кино, където гледахме грандиозен, невиждан и исторически концерт от София, ст. Васил Левски  Sunglasses... какви времена доживяхме- Антракс, Слейър, Мегадет и Металика (се прегръщат) в родината, а ние тука ги гледаме на запис  Thinking Whistling Laughing...

Моето Вики на 1 годинка беше 7200г (доста време изкара под всякакви норми за тегло от таблиците, май- май повече от половин година) и на 50тия прецентил за ръст... от 8 месечна (когато изведнъж се оказа 6100г)  я тормозеха за слабост, пращаха ни на гастро, на логопед, и на специалист по развитието... здраво, весело, спящо и отказващо всякаква бебешка храна бебе беше...

Сега е на 20 месеца и е максимум 9300г, но поне е в нормите... кърмаче... поне докато беше само на мляко си беше на 50тия прецентил и за килата, първите 6 месеца...  

Захранването ни беше пълно фиаско. Логопедката и постави диагноза чувствителен ядяч, а гастрото и специалистът по развитие рекоха, че нищо и няма, но че е мнооого слаба... добре че трупнахме малко килца, че ми побеля главата покрай нейния апетит...

Като малка основното и ядене беше гритц с козе сирене... ooooh! не ми се припомня тоя период...
понякога тиквено пюре... ужас...

Сега си яде сама с лъжица... радва ме... пу пу пу...

Агент, и моите са луди по китайското ядене... но домашно приготвеното от мен го игнорират...  Mr. Green

За след епилация- чудна работа ми върши едно лавандулово бебешко олио  Whistling...

п.с. софкобофко- облак съм... преименувах се пак, ако някой ме помни изобщо  Joy

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 09:32 от зомби- бомби

# 368

Мачове гледаме наред ,кефих се на Японците аз днес!
Иска ми се победителя да е от непредвидимите отбори, колкото и да харесвам Арженитина и Бразилия ще ми е гот някой да ги помете . Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 20:10 от victoria

# 369
След епилация - това http://shop.buygmcollin.com/product.sc?productId=47&categoryId=3
(много икономично е, доволна)

Днес да не пропускате Бразилия - Португалия (о, йе!) и също Испания - Чили!!!

Утре, като се приберем от болницата ще пусна 8-има финалните игри и се мятаме на залози. За позналия шампиона преди да са се играли 4-финалите - ще има изненада  Crazy

Мъжа ми има "слаб" ген в неговия род и не една и 2 братовчедки и племеннички не влизат в класациите за тегло, което не им пречи да са си живи, здрави, прекрасно чустващи се, който факт аз винаги ползвам и пред педиатърката и особено пред свекървата, като ме освирка за пореден път, че детето ми не ядяло, а карало на мляко и кисело (мляко)... гледах и едни калорийни таблици някъде съвременни - ще ме извинявате, ама не е нормално дете да изяжда такива калории!

Пинкито, дай повече инфо, че с толкова ще трябва да хвърлим едни карти, преди да можем да ти кажем нещо конкретно. Работа намерила ли си? Дори и да не си кажи за какъв приблизителелн мес бюджет иде реч, защото всичко (квартал, училище) се определя от това? Ако не ти е удобно да го тропосаш онлайн разбирам, поне ще те ориентираме къде да гледаш рейтинги на училища....

# 370
  • Чикаго / София
Благодаря ви, много съм доволна от момичетата ми! Аз също нямам против ЕСЛ програмите, напротив. Искаше ми се и Дени да ходи за всеки случай. Имам само положително мнение за тези програми, наблюдавайки децата около мен. А Дени на Стела ми е светъл пример. Simple Smile  Тандури, теб какво те притеснява в тази програма? Ще ми е интересно да споделиш, хей така да обменим инфо и опит, а и да си имам едно наум.

Не съм писала и че лятото 3 месеца ще ходят /вече ходят/ всяка събота на Бг училище заедно с Джоджо на Тина-Хрис. За сега много им харесва, ходят с такъв ентусиазъм, че чак съм леко учудена. Дени дори ми сподели, че иска това да й е истинското училище и да ходи всеки ден, а не само един ден в седмицата. Пишат букви, разказват истории, играят на така познатите ни игри от детството. Изобщо голяма веселба им е. А Дени в нас после си пише буквите и се упражнява. Тя определено прави разлика м/у Бг и английски букви, докато на Лъчи й е още трудно да ги различи съвсем, но все пак е и по-малка, има време за нея цяла година да ги учи. На Дени задачата е да ги научи за лятото, защото от есента започва 1ви клас и там.

За Орегон нищо не мога да кажа.

Софко не си се мяркала отдавна. Как сте вие?

За теглото на децата вече се изказах. Важното е да са здрави, теглото не е определящо. За мен би било притеснително ако е наднормено, щом не е, значи детето си е здраво.

# 371
за есл аз съм с Тандури..
*
АП-болница?
*
1 рецепта к домочадието одобрява готвена от мен,а не от китаецът на ьгъла е пиле с фастъчено масло; не споря,правим оборот на човека и избягвам да се съсредоточавам върху детайлите по кухнята им  и общия "амбианс" (би казала баба ми) на заведението

# 372
Анет, ти не спиш ли бе, жена?  Wink

за есл аз съм с Тандури..

Що? Айде казвайте, стига сте подхвърляли само кой с кого...  Laughing

Софко-Зомби, из ония дни се чудех къде се затри.  Simple Smile Аз пък съм Кюбит, ако не ме разпознаваш.

Агент, каква болница? Здрави ли сте? Чакаме залози.
Аз съм за Англия.  Crazy В мача срещу Германия обаче, ако минат по-нататък - ще мисля. Гледа ми се много и Аржентина - Мексико.

# 373
Ще търся още информация... Hug

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 23:31 от Pinkito

# 374
Маймун77 за зъболекар ние с мъжа ми ходим при Диляна Ангелова, офиса и е точно до нас на Голф и Ривър Роуд, до колкото знам е детски зъболекър, много внимателна и леко работи(а аз съм голяма бъзла), за Стейси не е ли рано? Колко зъба имате? Диди има 8 и 9тия е на път и си мисля че е рано да я водя, пък тя едва ли ще седи на стола де Wink като я знам какво шило е Mr. Green даже не съм я включила в зъбната застраховка още Joy
Мамите с опит я кажете кога водихте децата на зъболекър за първи път?

Общи условия

Активация на акаунт