120 Американска тема- за ветераните, бащите и 4-ти юли.

• 28 323
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
Някой купувал ли си е книги от www.buybgbooks.com
Интересува ме свестен ли е сайта. Мерси!

Хитруша, поръчах 2 книги от тях същия ден като ти попита. Току що пристигнаха.

# 466
  • САЩ
Мерси Зарка! Може да ги пробвам и аз.

# 467
Това с уроците по танци и етикет скул-а и о, Мон Дьо!, звучи много добре, ей така, като си го визуализирам... Но като му вкарам повече мислене, в един свят/среда живея...  дори и да знам кога и как да кихна, коя ноздра да избърша първо, 90% от хората край мен дали знаят кога и как... ако ме разбирате какво искам да кажа?
   Звучи добре, но предвид аверидж Джо-то дето съм, ще подмина сякаш....
 А и на едно 4-5 годишно кво, да го учат как да си яде по-деликатно сополите ли... LOL...

# 468
Anet,  и тук съм виждала нешо подобно: www.mannerlymanners.com

Не е лоша идеята, още повече, че ги учат и как да се справят в определени ситуации, не е просто етикет и правила. Може би за по-голямо дете, като твоите е подходящо наистина.

# 469
Тинке,туй ми напомня на бащата на дечинята на фамилията според която "такива като нас английски не учат,на ски не се качват и не припарват в библиотека защото у дома има много книги"..не ми харесва особено тази философия,а и в жЕвота му се е наложило и с 3те неща да се бори на стари години и да плаща по-височка цена..нашите 4-6 год дом.любимци има бая на какво да се научат вкл и по темата със сополките дори и да не им се наложи да се кланят през кралицата един ден..

# 470
  • Boston, MA
Анет, аз принципно съм за, ама за по-големи (10-12 годишни? де да знам).

Агентите да се отчитат как са. Дани пита за приятелката.

Нямам никакво време за мачове, ще пропусна изцяло първенството, ама не ми липсва. Турила съм си бан на ТВ-то докато не почне Мад Мен.

пак досаждам с въпроси за ваксините-задължителните ваксини от американския иминизационен календар се осигуряват безплатно от държавата за американските деца или има регламентирана сума която се заплаща от всички

Всички ваксини са безплатни за всички деца.

# 471
 Аз лично съм си плащала ваксини в Тексас по 140$ мисля и отделно визитата при доктора.

# 472
Аз лично съм си плащала ваксини в Тексас по 140$ мисля и отделно визитата при доктора.
За децата са безплатни. Simple Smile

# 473
  • Boston, MA

Със сигурност са безплатни, не знам защо са ти взимали пари.

# 474

Със сигурност са безплатни, не знам защо са ти взимали пари.

Без да съм на 100% сигурна, но за Текас са безплатни ако детето е американски гражданин (и е покрито от програмата CHIP - няма копеймънт) или има застраховка - плаща копеймънт.

# 475
Анет, аз за толкова малки деца не бих, а и изобщо не знам дали бих... Аз лично не съм ходила на училище за маниери, живели сме в среда, която считаше много от маниерите за буржоазна отживелица и пак съм се научила (са ме научили) да не изглеждам, като говедо в социална среда.  Пример в къщи и с познати според мен най-помага.

А и честно, това напкина от ляво или отдясно го слагаш си е наистина буржоазна отживелица.

# 476
Аз съм с две ръце ЗА. Не съм буржоа, но го смятам за възпитателно.
За възрастта всеки си знае детето, но определено е нужно да знае как да се храни и държи в обществото, кое е правилно и кое не. Лично мнение, не насилвам никой с него. Днес колежката ми на въпроса за носа отговори, че ще се издуха на масата и още 5 такива....

Ваксините във всеки хеалт департмен са безплатни, плащаш само процедурата!!! За тук де, знам го от дружка, чийто иншуранс не покрива ваксините!

# 477
Аз лично съм за такова обучение, но на подходящата възраст ( не ме питайте, не знам коя е подходящата възраст). Като дете не оценявах уроците, получени от едната ми баба и си мислех, че са живо губене на време, но в по-късна възраст ми се налагаше да се образовам по въпроса.  Laughing
Попадала съм на срещи където големи хора нямат елементарно понятие как се държат нож и вилица.

# 478
И аз съм "За" обучението.  И аз не бях въодушевена, когато ме учиха, но го оцених в последствие.
И аз като Титина съм попадала на
Цитат
срещи където големи хора нямат елементарно понятие как се държат нож и вилица
. Тези които се притесняваха от този факт, се чудеха как да се учат в движение, а тези на които не им пукаше, не бяха красива гледка. Честно казано и аз се чувствах така на първия си китайски ресторант с клечките  Joy Още си спомням колко сконфузена бях и как не смеех да опитам сушито   Joy
Идеята ми е, че бих го спестила на децата си  Peace

# 479
 Ами детето ми не беше американски гражданин и дохода ни беше много висок за CHIP, питах разпитвах, но всеки търсеше някакъв вид застраховка. Така се случи с мен, а питах на много места специално за ваксините.
 Платих си ги и след като си купих иншурънс вече наистина не ми искат пари!
Но това не ми е безплатно все пак плащам застраховката. Е когато го водя за ваксина не ми взимат пари за визитата също, но това след купуването на застреховка.

За курсовете за етикет съм много за, не мисля че са малки. Точно сега са попивателни.

Общи условия

Активация на акаунт