Колелото на Времето (WoT)

• 17 384
  • 155
  •   1
Отговори
Отделна тема за Колелото на времето.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BB%D0%B … D0%B5%D1%82%D0%BE

Да си припомним герои,събития...Кои са ви любимите герои?

Вие от коя Аджа сте?И защо?

Цитат
Синя Аджа
Пламенни следовнички на каузи, дейни и нетърпеливи. Традиционни съюзници на Зелената Аджа.

Зелена Аджа
Наричана още "Бойна Аджа", тя подготвя сестринството за Деня на последната битка, когато ще са наложи да премерят сили с Тъмния. Това е може би най-позитивно насторената към мъжете Аджа. Типично за тях е да имат повече от един Стражник и дори дори да се женят за тях. Останалите Аджи ( и особено Червената ) не гледат с добро око на тази практика.

Жълта Аджа
Това е Аджата, специализирана в лекуването на всякакви физически травми и болести. Въпреки че всяка сестра може да лекува по-незначителни травми, обикновено само сестрите от Жълтата аджа имат по-значителен талант за това.

Сива Аджа
Дипломацията е основната функция на тази Аджа. Сивите сестри са известни с умереното си поведение и способността да намират взаимн компромиси.

Кафява Аджа
Това са същинските "книжни плъхове" на бялата кула. Те търсят познанието и истината, но често са склонни да не забелязват нещата, които се случват непосредствено около тях.

Бяла Аджа
Аджата, която се е посветила на логиката в най-чистия й вид. Белите търсят логични обяснения на всички събития в света.

Червена Аджа
Своеобразни инквизитори в рамките на Култата, червените имат за цел да ловят и "опитомяват" мъже, имащи способността да преливат. Както може да се предположи, червените нямат стражници, поради презрението което изпитват към мъжете.

Черната Аджа
На практика това не е официална Аджа, а общото име което се използва за всички сестри мраколюбци. Повечето Айез Седай отричат съществуването на тази Аджа.
от http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B9%D0%B5%D0%B7_%D0%A1%D0% … D0%B4%D0%B0%D0%B9

# 1
Чак любим - не, но най-интересен ми е Мат, като че ли. Около него винаги има движение, хаос, случки.
Нинив също ми е от по-интересните.
Много харесвам и една от Мъдрите, ама пусто като й забравих името... ooooh! Беше възрастна, белокоса, и много хард особа. Mr. Green

Аджите не ми харесват, като идея. Принадлежността към някаква такава общност, посветена на някаква цел, която следват на всяка цена, ми е малко жив фанатизъм.

# 2
Баир е "лошата" Мъдра.

# 3
Не, сега си я намерих с гугъл - Сорилея е моят човек. Laughing

# 4
Не съм стигнала дотам. Tired
Четох Колелото преди време и го забравих.
Сега го чета за втори път и съм на пета книга.

# 5
поредицата е в скорошните ми планове, за това ще хвърлям едно око тук, демек 'запис'  Mr. Green

# 6
Бубанка,какво отрицателно си чула за Колелото?

Някой знае ли вече какъв е края?

# 7

досаден и протяжен, с някои доста слаби книги

по принцип много харесвам точно много дебелите и многотомни проредици, което значи, че ще прочета поне първите 2-3 тома; общо взето офлайн коментарите са, че си струва до пети том

# 8
Общо взето я четох веднъж ама не понмя докъде. Crazy И сега я чета пак.Точно на пети том съм.
Минуса е че е много дълга.
Слаби книги-не,все ще има инфо за любимия ти герой,който и да е той.
На мен ми е интересна но не е нито Властелина,нито Песента.След тези двете Колелото ми е на трето място в личната класация.Но пък аз не съм чела много от фентъзитата,защото нямам откъде а не искам да се кьоравя на компа. Tired

# 9

досаден и протяжен, с някои доста слаби книги

по принцип много харесвам точно много дебелите и многотомни проредици, което значи, че ще прочета поне първите 2-3 тома; общо взето офлайн коментарите са, че си струва до пети том
Ба! Толкова са и чели офлайн коментаторите Laughing, щом пропускат една от най-интересните, от цялата поредица, книги - шеста, "Господарят на Хаоса".

# 10
Аризон, щом ТИ казваш, ще се наложи да проверя лично  hahaha

Естел, ще я чета пред монитора  Confused

# 11
Молим, да не се подиграваме. Grinning

Ако решиш да се запознаем очо в очо, ще ти ги предоставя да четеш от хартия - имам ги до десета. Така и не й идва ред на 11-та. Tired

Грешка: до 9-та, нямам 10-та.

# 12
  • Belgium
Ооо, това ми е любимата фентъзи поредица след "Хрониките на Амбър"  Party

Любима ми е Моарейн, жалко че я умориха толкоз рано. Сега обаче има податки, че може да я съживят.

# 13
Молим, да не се подиграваме. Grinning

Ако решиш да се запознаем очо в очо, ще ти ги предоставя да четеш от хартия - имам ги до десета. Така и не й идва ред на 11-та. Tired

Грешка: до 9-та, нямам 10-та.

изобщо не се подигравам  Flutter

ще ти пиша едно лс по-късно  Wink

Hug

# 14
Тази книга ми е любимата, най-най-любимата
Чела съм я три пъти до 10-та книга, един път прочетох прелюдията
Сега съм на 12-та, не личи, че писана от друг автор
Не съм минала още средата, интересна е.
Любимец ми е Перин.
На всякъде из нета (с изключение тук, защото е на български) ника ми е Mashyara или за по-кратко Mashy.
За който не знае от къде е - така Лан нарича Нинив, на древен език е и означаваше нещо от сорта на "любовта на живота ми, която никога няма да бъде моя"
Абе много я харесвам книгата

Общи условия

Активация на акаунт