Отзиви за Детска ясла 63 - София,кв.Суха Река,ул.Шонев

• 9 802
  • 20
  •   1
Отговори
Моля за мнения на майки,чийто деца посещават или са посещавали тази ясла  Peace
Благодаря   bouquet

Условия,храна,болести

# 1
Моето детенце ходи в тази ясла. Като цяло съм доволна. Прави ми впечатление, че не ги извеждат много навън. Дано сега като е по-хубаво времето да го правят. Иначе много песнички е научил.

# 2
Забравих. Условията определено са по-добри май от 5ОДЗ например. Храната е разнообразна. Изнасят менюто, така че всеки може да види какво ще яде детето му цяла седмица. Относно болестите - май при всяко дете е различно. Моя си боледува по-честичко. Успех!

# 3
Благодаря  bouquet
Дано се включат още мами

# 4
  • София
Моя съвет е ако можеш да запишеш детето другаде ще бъде супер. От майки в парка чиито деца посещаваха яслата съм чувала страаааашни неща. От рода на това, че когато повишат тон на детето си то като програмирано отива в ъгъла с вдигнати ръце.....и т.н, незнам, споделям просто какво съм чула. Братовчедка ми и още 1-2 познати пращаха децата си там, твърдят че не са чули за сканзали, но пък ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги караха да взимат децата си в 4 часа....това след като 1-2 месеца ги задължаваха да ги взимат на обяд. Аз съм много негативно настроена към тази ясла. Сори  Hug
mayyaa7 Във всяко едно детско заведение изнасят менюто с храната за цялата седмица. Винаги е разнообразно, те са задължени  Peace

# 5
Вземах го 2 седмици на обяд. Сега го прибирам в 6 часа. Ние ( според майките от парка) сме при най-лошата сестра, но чесно казано нямам конкретни оплаквания. Предполагам, че ги наказват, но не ходи в ъгъла с вдигнати ръце. Всеки си преценя сам.

# 6
  • София
Да така е, но понеже авторката на темата събира мнения, реших да кажа какво мисля. Иначе Да, всеки сам преценява как и какво да прави  Peace

# 7
Всякакви отзиви са ми полезни,благодаря   bouquet

# 8
Моя големия син ходи там, вече година
Доволна съм много,на него му харесва. Научил е много песнички,да се облича сам, и много др неща

Колкото до болестите,зависи от детето. Моя не боледува често-пу-пу
Но като навсякъде има безотговорни родители и си водят децата сополиви и кашлящи

Живот и здраве и малкия ще е там

# 9
  • София
Моят син ходи там вече цяла година и съм доволна. Добре се отнасят с децата, храната е хубава и разнообразна, специално в нашата група положението с допускане на болни деца е доста строго, което е много хубаво. Взимала съм от храната, когато е бил болен, за да видя каква е и да ви кажа останах доста приятно изненадана. Директорката е много разбрана, педагожката е много мила и децата я обичат и най-важното е, че работи доста с децата. В общи лнии само положителни впечатления имам. Детето ми си ходи с желание и е щастлив, доста често се случва да не иска да си тръгва Simple Smile Научил е доста неща - храни се почти сам, пие от чаша без проблем /той тръгна на ясла на година и половина/, сега се опитва сам да се съблича и облича, знае доста песнички и стихчета.
Единствената ми забележка е по адрес на една заместваща леля, която попринцип е пенсионерка, но само се бута да замества - децата не я харесват и се кара с всички родители, моето дете само като й чуе гласа от двора и започва да реве, но поне се случва рядко да е там. За болестите и аз мисля, че е до дете, ние сме от често боледуващите, но при нас никненето на зъбите ни създава доста проблеми.
Ние бяхме една седмица до обяд и после го взимах в 4 едня седмица и като се върнах на работа по-рано от 17,30 немога да стигна да го взема, така че никога не съм имала проблеми с воденето /той почти винаги е първи в 7,00 го оставям/ и взимането.

Доволна съм, успех на дечковците, които тръгват на ясла  Peace

# 10
синът ми ходеше там 5 месеца

всичко зависи от това на каква леля ще  попаднете

директорката е много любезна и може за всичко да се говори с нея

след периода на адаптация може да се наблюдават децата, което е огромен плюс, ако искаш да си видиш  детето  как общува, когато не е вкъщи

винаги една от лелите е по-строга и децата инстинктивно я отбягват - не е кой знае каква драма

най-важното за едно дете е лелите да са изобретателни и да имат варианти  за занятия, защото има трудни деца

сополите и кашлиците няма как да ги избегнете

питай ако имаш конкретни въпроси

поздрави - деси

# 11
Благодаря Деси за отзивите   bouquet

Сега понеже си правя някои сметки дали сте наясно какво се носи при тръгването на ясла и каки изисквания имат,а консумативи всеки месец искат ли ? Rolling Eyes Ей такива неща

# 12
Таксата е 60 лева. Нося резервни дрешки и бельо. Всеки месец ни искат 1 пакет мокри кърпички, 1 руло тоалетна хартия и сапун Сейфгард. За спането им дават някакви нощнички. Пантофки задължително си носим. Май е това. Ако се сетиш нещо друго- питай.

# 13
Дъщеря ми е в същата ясла, много съм доволна - ходи с желание, учат ги на песнички и игри, в началото доста боледуваше-10дни здрава, после 10 болна, но засега се е позакрепила. Като казвам в началото май трябва да уточня, че беше така около 6м. Но от известно време са затегнали мерките и не пускат болни деца, преди съм виждала  и много се ядосвах на родителите и на яслата, но сега вс. е ок. Директорката е страхотна, не мога да се оплача, така че препоръчвам яслата. Учат децата на много неща. Вътре е хубаво, има много играчки и правят тържества за празниците. Ако имам още деца пак там ще ги запиша.
В началото преди да я дам-много се притеснявах как ще се адаптира и как ще се държат лелите (готини са)-не сме имали проблеми, само първите 2 дни бяха критични- и за нея и за мен, но това си е нормално, все пак не се бяхме разделяли до тогава -
надявам се всичко да е успешно и при вас.
Бърза адаптация... Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 16:24 от drink

# 14
Дъщеря ми беше в тази ясла през 2007/2008г. Много съм доволна. Проблеми не съм имала. Свикна много лесно. Е, в началото (3-4 месеца) боледуваше - през 2,3 седмици си беше вкъщи, но не сериозно, без АБ. Освен таксата ни искаха консумативи всеки месец: т. хартия(4 рула), салфетки (1 пакет), бебешки сапун (един и то не всеки месец, казваха ни кога). Детето никога не ми е предавано мръсно, винаги със забърсана устичка, винаги сресана и с прическа. Педагожката е чудесна, обича децата и те нея. Дъщеря ми много порасна и се промени в положителна насока - стана много оправна и самостоятелна. В първа група в ДГ ми казаха, че си личи, че е ходила на ясла. За наказания не съм чувала, освен да поседи 5 минути на столчето. Самата хигиена в сградата е на високо ниво. За кратко там работи моя позната и ми е казвала, че всички прибори, гърнета, чаршафчета се дезинфекцират всеки ден. Сутрин рано пускали и някакви нагряващи лампи (не знам точно какво представляват, но били свързани пак с дезинфекция на помещенията). Не ми харесваше само това, че рядко ги извеждат на вън - само през пролетта и лятото.

Общи условия

Активация на акаунт