Неудобни въпроси

• 33 147
  • 238
  •   1
Отговори
# 105
  • Лавал-Пловдив
Аз пък благодаря за историята, беше много поучителна. Wink

Равносметката е следната: аз съм човечен, състрадателен и добър човек. Мнителна съм колкото трябва...т.е. без да губя човечността, състраданието и добрината в себе си - нещо, което се опасявах, че започвам да губя в днешно време.
Сигурно това е така и за повечето момичета тук. За това не се хабете, че сте повярвали, ами се усмихнете.  Hug

Ето това най-много ми хареса и го подкрепям безрезервно.   bouquet

# 106
  • София
Именно, то и Нана пишеше за колички, рецепти и подробни неща за децата ...

Не съм аз  Crossing Arms

# 107
микка,подкрепям мнението ти!Ами наивни сме явно!

# 108
Ужас Shocked. Какво ли въображение трябва да има човек за да измисли толкова сърцераздерателна история??? Какво ли трябва да си преживял за да ти дойде на ум всичко това??? Със сигурност обаче този човек има нужда от адекватно лечение.

# 109
Не си Simple Smile
За NaNa става дума ...

# 110
Освен това като се разрових сега попрочтох , че дори и в 30-32 г.с. е почти невъзможно да се роди и да оцеле е бебе независимо в кой край на света е и с каква апаратура и специалисти разполагат . И това с дишането ... ми то в 22г.с . още няма напълно развити дробове как ще дишат самички? И как може да сме толкова наивни и да не се замислим? Просто всички сме добри и съпричастни и на никой не му е минавало през ум че някой може да измисли нещо толкова абсурдно и жестоко!
Просто вече нямам думи!!! smile3512

Е хайдe сeга. Мойтe близнаци са родeни в 31 г.с. и мога да ти кажа, чe дeца родeни в тeзи сeдмици в повeчeто случаи нe само оцeляват, но и сe развиват нe по злe от връстницитe им впослeдствиe. Нeка нe изпадамe в излишни крайности - казаното от тeб граничи по глупост с твърдeниeто, чe бeбeта родeни в 24 г.с. на 5 дeн могат да дишат самостоятeлно и да сe хранят с бибeрон.
  А за самата история наистина нямам думи, но щe ми e много интeрeсно да разбeра подбудитe накарали нeчии болeн мозък да я съчини.
Мисля че не сме тук да се обиждаме нали? Казвам какво съм прочела във всеобщите статистики. Естествено е че може да има изключения , но да оцелеят бебета в 22 г.с . е нереално. Кое е глупост и кое не всееки да си преценява сам.

# 111

Това са няколко месеца в които пише в отчетните.Пише за БХС , за сърдечните тонове, за позата в която спи, за храната на бременните, за бебешка козметика ... изобщо все неща които наистина вълнуват една бременна жена.
Именно.
Аз също изчетох абсолютно всички публикации на andrea_nicko  .
Наистина недоумявам  newsm78 . Всичко е толкова последователно и толкова романтично, толкова истинско... до последните няколко публикации за бебчетата, които вече дишат сами 2-3 дни след раждането си в 24 г.с. ...глупости.
А писанията на бащата, когато жена му влиза в болницата  newsm78 . Малко странно ми се вижда. Той е толкова запознат с абсолютно всичко, говори с термини, та дори и знае, че са й сложили серклаж от конец  Crazy .
В такъв момент, когато може да загуби жена си и децата си дали човек ще се сети да ходи да пита доктора какъв точно серклаж ще сложат на жена му или пък доктора много е държал да уточни материала.
А тези снимки  newsm78 ...
Какъв човек трябва да си, за да се вкараш в такъв филм и да накараш още незнам си колко жени повечето от които бременни да страдат и да се молят ...???

# 112
  • София
 Освен това като се разрових сега попрочтох , че дори и в 30-32 г.с. е почти невъзможно да се роди и да оцеле е бебе независимо в кой край на света е и с каква апаратура и специалисти разполагат .

Много интeрeсно това от коя статистика го извади. Да оцeлeят бeбeта родeни слeд 28 г.с. при наличиeто на добри нeонатолози и апаратура e по-скоро правило, а нe изключeниe. Да оцeлee бeбe родeно 22-24 г.с. e нито eдното, нито другото - това e ЧУДО и вeроятно подобни случаи в свeтовeн мащаб сe броят на пръсти.
  Пиша това, нe защото имам жeланиe да сe заяждам или да обиждам някого, а защото знам, чe тук чeтат много бъдeщи майки и подобна информация базирана на мними статистики e мeко казано притeснитeлна.

# 113
този спор- не в този подфорум. моля.

еди.

Освен това като се разрових сега попрочтох , че дори и в 30-32 г.с. е почти невъзможно да се роди и да оцеле е бебе независимо в кой край на света е и с каква апаратура и специалисти разполагат .

Много интeрeсно това от коя статистика го извади. Да оцeлeят бeбeта родeни слeд 28 г.с. при наличиeто на добри нeонатолози и апаратура e по-скоро правило, а нe изключeниe. Да оцeлee бeбe родeно 22-24 г.с. e нито eдното, нито другото - това e ЧУДО и вeроятно подобни случаи в свeтовeн мащаб сe броят на пръсти.
  Пиша това, нe защото имам жeланиe да сe заяждам или да обиждам някого, а защото знам, чe тук чeтат много бъдeщи майки и подобна информация базирана на мними статистики e мeко казано притeснитeлна.

# 114
Някой искаше таблица за развитието на бебето по седмици .Ето го :
http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

Аз неискам да споря с никого и се извинявам ако съм засегнала някой. неразбирам защо дамата се хваща за такова нещо .ОК имала е късмета да роди преждевременно и децата ии са живи и здрави. Радвам се , но много жени нямат тоя късмет. Не това е темата за разговор обаче. КАКТО И ДА Е НЕИСКАМ ДА СПОРЯ С ХОРА КОИТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ ЗНАЯТ ВСИЧКО.  Аз незнам всичко затова чета и се информирам.
 Miramar Ето ти инфо чети ако искаш за да се убедиш че не си фантазирам :
Третите три месеца...

VII-ми месец...

- В 29-тата г.с. бебето е дълго около 35 см и тежи около 1150 гр. В този период има вероятност от настъпване на преждевременно раждане. Покоят на легло и медикаментите могат да спрат процеса.

- През 32-рата г.с. се прави ултразвуково изследване, особено когато плацентата е прикрепена по-ниско. При бременни диабетички се правят контролни изследвания на кръв и урина.

- През този период е много важно да се проследяват движенията на бебето. Ако са по-малко от 10 за 1 час трябва да се направи консултация с акушер-гинеколог.

- В 32-рата г.с. плодът е дълъг около 39 см и тежи около 100 гр. Структурите на бебешкия мозък и нерви са изградени и готови за функциониране. Ако в този период се роди плод,, който тежи 1500-2500 гр, може да оцелее, но вероятно ще прекара респираторен дистрес, по-трудна адаптацияи стабилизация на терморегулацията, може да има и проблеми с храненето.[/color:37a18]

Съжалявам за отклонението от темата , но не ми е приятно  когато някой ме обижда без причина.

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 15:09 от tzzzvety

# 115

Тези дни покрай драматичния развой на историята се замислих именно за наивността и за това как това не е задължително лошо качество, а напротив. Всъщност е ценност особено ако върви ръка за ръка с разум-чувства в баланс . Наивността е красива. Това исках да кажа с горния си пост. Simple Smile

# 116
леле ние бяхме 480гр в 21г.с. бая голямо момче или аз и докторите нещо сме се объркали
бъдещето ще покаже....

# 117

Тези дни покрай драматичния развой на историята се замислих именно за наивността и за това как това не е задължително лошо качество, а напротив. Всъщност е ценност особено ако върви ръка за ръка с разум-чувства в баланс . Наивността е красива. Това исках да кажа с горния си пост. Simple Smile
Hug

# 118
Ама големи сме кокошки направо! Думи нямам. Това може да те откаже изобщо да пишеш по форуми...

# 119
  • Mediterraneo
Онзи ден попаднах на тази история и бях много впечатлена. Разглеждах снимките в блога и си мислех- Прекрасни млади хора, успели в живота, щастливи, а какво нещастие ги е застигнало...
Оказва се, че нещастието им/ му/ ѝ е само това да няма връзка с центъра  Shocked Не мога да си представя колко болен( или отсъстващ) трябва да е един мозък, за да съчини и поддържа във времето подобна история...
Ако беше продължил да съчинява тази история, без да форсира нещата така изведнъж, можеше и с размерите на роман да му се получи... Нямаше да се усъмни народът така бързо. Но не устиска  Mr. Green

Миналата година и в нашата отчета бременна тема се получи нещо такова. Вярно, не стигнаха до такива крайности нещата, но не и без нашата намеса. Имаше едно момиче, ученичка в 11 клас, което за 1-2 месеца преживя неща, колкото за цял живот. Мина през раздели, извънматочни бременности,докато съвсем естествено загуби бебето скоро след разкритията ни. После май пак забременя и загуби бебето. Следеше и тази тема...

Общи условия

Активация на акаунт