Прием в първи клас - проблеми и своеволия

• 2 579
  • 8
  •   1
Отговори
Възмутена съм от начина, по който се проведе приема на първолаци в 51 СОУ тази година. На сайта им бе обявено, че се приемат удостоверенията от ПГ от 30 май до 15 юни, а класирането им излезе на 2.06.2010 г. със запълнени по незнам какъв критерии паралелки. Нашите удостоверения ни бях дадени едва на 2.06.2010 г. и децата от нашето ОДЗ са кой приет, но не където е написал че иска, кой въобще не приет (независимо от ранния входящ номер на молбата си). Оказа се, че разпределянето на децата по паралелките въобще не е станало по обявените критерии за прием - предимство на децата, които имат брат/сестра в същото училище; деца, живеещи в квартала и т.н. а по реда на занасяне на удостоверенията?! Директорът е много симпатичен и интелигентен господин, но твърди, че не е в неговата власт да поправи неправомерното класиране на децата. Към кого да се обърнем, имам подкрепата на още 5 майки на деца от нашата градина, които са със същия проблем. Дайте идеи, моля ви.

# 1
  • sofia
Към районния инспекторат по образование  newsm78
В нашето училище приема е по вх. номер на първоначалните заявления + подобни на изброените от теб критерии. От 2 до 4.06 се записваха децата, вече с оригинала на удостоверението. Който не се е записал в този период отпада и идва следващия.
Просто училището не е организирало приема адекватно......чакайте издание на ИСОДГ за у-ще Sick

# 2
Не знам дали ще се съобразят с аргумента ти, че на сайта на училището пишело едно, после станало друго. Ако ще реагирате съберете се повече майки и заедно пишете на РИО София.

# 3
  • София и там където не се пуши
Аз пък не бих се занимавала с училище, което не ме иска.

# 4
Dorothy, напълно си права. Аз така оставих дъщеря си в кварталното училище. Но в пети клас положението стана много гадно, в шести я преместих, защото тя поиска!!! Не че отидохме в кой знае какво но разликата в децата беше забележителна. А и 51-о е с усилено обучение по рисуване, нали? Това не може да се намери във всяко училище.

# 5
Ми на мен 51-во ми е кварталното училище. Моите деца не са там.

Това което говорих с родители за рисуването, не е кой знае какво, те са ги отписали от рисуване там и са ги преместили в читалище децата си. 

Училището наистина е доста добро, откакто е този директор, но всеки трябва да се огледа и за училище в квартала си първо, да им е удобно на децата.

# 6
51-во ми е на 3 минути пеша с ходене на детето. Ние бяхме приети, но не в класа, в който искахме. След разговорите с директора и "комисията" по приема и 10 дена нерви и притеснения - вече сме там където трябваше.
Дороти, оказа се че в тази държава просто трябва да си търсиш правата и да не се отказваш. На всички, пожелавам успех на дечицата в първи клас!

# 7
Честито и успех   bouquet

# 8
в тази държава просто трябва да си търсиш правата и да не се отказваш. На всички, пожелавам успех на дечицата в първи клас!

Точно така е! Браво! Важното е повече хора да си търсят правата! Надявам се така своеволията да намалеят! Успех на първокласниците!

Общи условия

Активация на акаунт