Сладки,пъргави,игриви са АВГУСТинчетата ни бъбриви - тема № 18

• 24 338
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
И ние да се похвалим, че днес имахме успех в гърнето  newsm68 Имахме аки и щом вече не плачка започвам сериозно с гърненце Simple Smile Имам и много смешни снимки, ама понеже е чисто гола не знам дали да ви покажа, може нещо на някой да му е странно.  hahaha

Иначе днес се видяхме с Бибка и дъра-бъра не усетихме как минаха 3,5 часа Simple Smile Леле Шош е просто прекрасно момченце. Ама красив, ама красив, пуууу  Heart Eyes Heart Eyes

Джема: именно - явно Кларитинът също не е подходящ за мен - щом за бебета не е.. А и съм сигурна, че в упътванеото го пише.

Мама Рени. да ти кажа от 1 хапче днес се чувствам 100000 пъти по-добре от вчера, но няма да го пия повече Sad

Мама на Яна
: благодаря и на теб! Ще питам утре в аптеката за Сириус! И Калинчето ми написа на лични разни препарати и утре тръгвам да търся!! И честито прохожданееее!! Страхотен миг, сигурна съм!  Hug

Мариелка: браво, страхотно за изправянето!! Хехе, аз сутринта се накефих максимално като мислех, че Анди си лежи и кротува, а нашата се иправила в седнало положение и си играе. (тя от около 10 дни сама си се изправя да седи). Много мило ми стана. Май още сме далеч обаче от изправянето на крака. А попата ти гарантирам, че няма проблем. Аз също се тревожех хем за шума, хем да ръгна онуй приспособление в носа й, хем да не влезне мръсотия от прахосмукачката, но то просто така е измислено, че всичко си е ок. Е, плаче и се дърпа, но аз стискам зъбки и за нея защото е за нейно добро.  Hug

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 22:14 от Бърборанка

# 151
Долс, моя Дари е на 5 хранения...първото и последното са млечни...На кухня сме първа група, т.е. супа и крем...супата за Дари - кремчето за дядо...не се смейте, но Дари не се кефи на тея сладките и праска бисквити с кисело мляко...А сутрин си хапва попара...Но след няколко дни минавам на втора група и така сутрин пак ще си хапва попара, но на обед ще му давам по малко супа...без сухарче и веднага след това основното хранене...крема, разбира се пак е за дядо...той ми е пръв помагач, няма да го оставя гладен, я..

Янче, бравос...Дари прави работата през нощта и няма как да го мятам на гърнето...та по-нататък ще е...Направо си лягам и незнам за какъв карнитин говорите...но ако е за Л-карнитина...мисля, че е подходящ за кърмачки, зощото доста четох по въпроса...понеже...като си дойдохме от болницата в Пловдив и мама ми беше на гости в Сф да помага и направила кюфтенца за вечеря и открила едно бурканче с " лимонтозо "..както и да се пише...и направила кюфтаците с него...аз тогава кърмех и проверих ...

Лягам, че  ...цял ден бяхме на гости на едната прабаба на мъжа ми и направо много ми се спи...До утре!

# 152
  • Кърджали
Алегория, пожелавам ти успех в начинанието ти. Стискам палци да потръгне и да върви по вода...
Ние преди час се прибрахме, след следобедния сън на кати пак изчезнахме навън. Бяхме си само двечките и се пратихме чак до парка в другия край на града.Утре пак.  Детето е доволно, сега дано спи спокойно, че тия дни отново почна да се буди - ама не мога да разбера от топло ли, от зъби ли..
Иначе все забравям да се отчета от консултацията, дето я минахме миналата седмица. Кати тежи 9200 гр и е висока 73 - 74 см.
А аз май за първи път в живота си се сдобих с гъбичке на краката. Тия дни имам невъзможен сърбеж, на своя глава пробвах един антимикотичен сспирт, докато се дотъртя до лекарката тия дни, ма няма никакъв ефект от него, все едно с вода ги мажа тия пръсти.
gemma, предолагам заради зъбките е тази пристрастеност към биберона по никое време.

# 153
Янче, бравос...Дари прави работата през нощта и няма как да го мятам на гърнето...та по-нататък ще е...Направо си лягам и незнам за какъв карнитин говорите...но ако е за Л-карнитина...мисля, че е подходящ за кърмачки, зощото доста четох по въпроса...понеже...като си дойдохме от болницата в Пловдив и мама ми беше на гости в Сф да помага и направила кюфтенца за вечеря и открила едно бурканче с " лимонтозо "..както и да се пише...и направила кюфтаците с него...аз тогава кърмех и проверих ...

smile3532 smile3532 smile3532 е паднах направо!  smile3532 Неееее, не става дума за Л-карнитин, а за противоалергично Кларитин! Имах едно 'л' изпуснато, но го сложих, че да не стават пак такива фалове.  smile3521  Mr. Green  А за лимонтозото  smile3532 пак .  Ти къде намери инфо, че е ок за кърмачки???  newsm78 И аз питах разни инструктори+във форума за спорт и никой не го препоръчва на кърмачки. Sad Ама нейсе. И без него си слабея.  Mr. Green

# 154
Момичета да се похваля, че взех още един изпит и ми остана само още един другата седмица.
Също така днес ни излезна и осмото зъбче. Може ли някой да ми напише как се казваше пастата с четка за зъби напръстник, че мисля да почваме да си мием зъбките!

# 155
  • София
Момичета, да ви се оплача- Алекс отново е обринат по цялото гръбче, и то повече от предния път  ooooh!. Пак в банята го видях, то и от топлата вода му се бяха зачервили пъпчиците и изглежда доста. Вчера имаше две лишейчета и на ръката и се чудех от какво са. Но този път май съм сигурна каква е причината- преди малко му приготвях бурканчетата за утре, понеже цял ден ще сме навън. Вадя му едно пюренце с пуешко и зеленчуци, и реших пак да погледна отзад съдържанието и какво да видя- обезмаслено мляко  smile3514. А ние сме с алергия към белтъка на кр.мляко Sad. Уж чета по сто пъти съдържанието, какво съм гледала тоя път просто не знам  smile3511. В неделя купувахме пюрета и реших този път да му взема на Бебевита да пробваме и за обяд му го дадох.
 Дано само му мине до вторник, че трябва ваксина да слагаме  Praynig.

Деси, честито ви зъбче! Комплекта е на Ненедент.

# 156
Мариелка - защо мислиш, че е от храна, като са само по гърба? Теди от 3-4 дни има постоянно пъпчици по гърба, но по корема хич даже. Според мен е от жегата, ама...май трябва да се замисля....незнам  newsm78

# 157
Мариелка питай педи дали можеш да му даваш Фенистил на капки.На нас ни помогна за 1 ден обрива беше избледнял,а съм почти обедена,че щяхте да се уплашите ако бяхте видяли Алекс.Абсолютно целият беше на червени петна така се виждаха ситните пъпчици.Сърбеше го толкова главата,че дори не спахме цяла нощ.

Малкият днес само мрънка  Cry от жегата ли е не знам  newsm78 Cry ама не спирааа.

Аз пък цял ден се рова и не мога да разбера в медицинският университет приемат ли с матурите без да ходя на изпит.Уж ставаше ама аз търся инфо,за да съм сигорна. Rolling Eyes

Деси честит изпит и зъбче  Hug Хайде да се похвалиш и за другият изпит  Praynig  bouquet

Янче за гърнето  Laughing Тамън ми даваш стимул и аз да го пробвам малкият пак.

Долс честито зъбче и на вас  Hug

# 158
  • София
Яна_вд, ние ползваме Фенистил, но не на капки, а кремчето Simple Smile

Алегория, да ти кажа и аз не знам защо само храната виждам като причина. Сега го свързах с пюрето. Може би защото не сме сменяли прах/ омекотител, нови дрешки е обличал, но не на голо, за да има контакт. Миналата седмица пак бяхме така, тогава го свързах с пилешкото или праскова, но откакто ви се оплаках и предния път не съм давала повече.  На Алекс от жегата му се подсича вратлето, но сега пък да се обрине  newsm78. Ох, знам ли и аз вече

# 159
Вие какво за Врачанския говор а?  Mr. Green Аз какво да кажа - Мякаща снаха във Врачанско!! Убиват ме от гаври  Joy
Joy
Янче, ходих да прочета за зиртек, но не стават при кърмачки, защото в кърмата се отделя цилоксан
трябва нещо антихистаминово, което да не вреди при кърмене, защо не пробваш хомеопатични
пуснах обява в продавалника и намерих бурканчета, само трябва да се разбера да отида да ги взема.
Данче, много стремително и настървено се пуска ники към прахосмукачката, сладур, пу-пу
павел само прави едни стоики и не тръгва, дупето тежи
Павел го оставам предимно да спи вкъщи, защото навън му е супер интересно и е като финикиец-сутрешният сън спи вкъщи към 10 след това към 13,30 пак и като вземем бати поспива навън 30минутки.наобяд е топло и го прибирам, за да поспи ида полегна и аз.
днес краката ми станаха на баница, голямо обикаляне, а на площадката до блока каките само го разнасят и му се радват.
ходихме на дани да вземе количка и забравихме две на предишната площадка, до градината, върнахме се и се оказа, че едно детенце си играе с тях и никои не ги е прибрал.
къпах ги двамата във ваната, голямо цапане настана, гледахме пинокио и едвам легнаха
вечер павел докато не изяде манджа, малко залчета хляб с нещо и двете цици не заспива,  маймуната.
лека нощ и сладки сънища

# 160
Привет мами  Grinning

Честити зъбчета на Анди и на Антон на Деси (много зъбчета имате браво на вас smile3501-да са белички  и здрави  tooth

Алегория-имаш подкрепа и от мен за начинанието  Peace, сори че не мога да ти помогна, но скоро мога и да мога, понеже мъжа ми също почна да се занимава със собствен бизнес но още не се е регистрирал като фирма, проучва нещата, пита тук-там, като намери най-добрия вариант ще ти пиша ако не е късно.И ние учихме за условията при регистрация на различните фирми, но нещата толкова се измениха че...

Янче браво за гъренто и ние имаме попадения в него Laughing, а помпата е супер само дето както и ти си писала голямо циврене пада като пусна прахосмукачката и я държа мирно за да смуча Laughing.Еее Янче щях да забравя да ти пиша че си запазихме места във вашето хотелче Wink,но няма да се засечем, ще ходим от 26 юли.Айде на скайп като се засечем ще си пишем да обменим инфо Wink

Кобрети-а дано и аз да си вляза в старите дрешки като спра да кърмя Simple Smile

Гледам за детските кухните си говорите-аз щях да се включвам да ви питам в какво се състои менюто от детската кухня при вас , защото тук ми се вижда малко странно.Нарочно я записах в най-малката група от 4 до 6 месец и се полага пюре или бульон каквото си избереш и кисел,НО интересното е че бульон го застройват с цяло яйце и затова не вземам заради белтъка, а пюрето всеки ден се състои от картоф,морков и третия зеленчук е различен-тиквички или грах или забележете ЗЕЛЕ,ЗЕЛЕН БОБ,ДОМАТ,СИРЕНЕ което ми се струва много не подходящо особено ако си отговаря за групата от 4 до 6 мес., за утре пък кисела е от ягоди Shocked.Али и без това кисела не иска и да го помирише и се замислям да я отписвам иначе пюретата ги харесва ще видим какво ще ми хрумне като свършим талоните.
А за бурканите в кухнята-аз дадох 7 буркана и 5 капачки

И сега един малко тъп въпрос-обезсолявате ли изварата.Ние такова нещо не ядем в къщи и аз изобщо не я харесвам и не съм яла освен в баничките като има извара вместо сирене, та днес взех извара но се замислих дали трябва да се обезсоли или продават обезсолена newsm78

Сега малко да се пооплача и да ходя да лягам-не знам какво и става на Али но продължава да се буди по няколко пъти през нощта, понякога на всеки 1-2 часа друг път 1-2 пъти през цялата нощ, уж изби зъбче, сега друго ли я мъчи, ама вече сме ей така с мъжо #Crazy, не помня от кога не съм спала повече от 5-6 часа без да се събуждам от мрънкането й,така е вече 3 месеца.Предната нощ пак така се събуди в 4 и взе да реве ама яко, чак светнахме лампата, мъжо я носи до огледалото да се разсея Shocked и аз като повечето не вярвам в уроки и разни такива но се замислям да я заведа на някоя баба пък да видим

Айде лекичка smile3524

# 161
Здравейте, момичета!

Яна, Силви   bouquet Благодаря ви! От хормоните ще да беше това чудо, вече съм ОК. Шоколада определено върши работа  Sunglasses

А Венцислава дебелее бавно и славно, вече е към 8 кила, в понеделник сме на консултация да кажа по-точно. Вигантола аз май май го пропускам  Embarassed И още няма зъбче. Ходи като се държи за 2 ръце, не лази и не се изправя сама. Какъв телеграфен отчет дадох  Wink
Лека и мека на всички майки, а мъниците да спят сладко цялата нощ!

# 162
Жижин: ее супер, много се равам за хотелчено, но жалко, че ще се разминем тчно за 9 дни Sad А ше се съберем цяла тумба казанлъчани и старозагорци  Mr. Green Извара давам да, но не я обезсолявам. Не знам изобщо има ли солена извара?  newsm78 Аз досега не съм попадала на такава. У нас също такова животно не ядем, но за Анди купувам от време на време и й правя десертчета с нея. Тя се кефи, а и е полезна. Simple Smile В такива случаи на неистов рев й измий очичките, може пък да помогне. Аз вече вярвам в урочасвания...

Рени: радва се, че си по-добре!!! Абе шололадът си е шоколад! Вярвам в него като в религия!  Joy

Пепеджийнс: мила, ама аз писах, че пия вече хомеопатични - Ренитал, но ефект 0 !!! Sad Утре ще търся тези, които препоръчаха Калина и Мама на Яна.  Hug

Абе какво става с Хариела???? Тя не се ли върна от Кюстендил???

# 163
  • Бургас
Здравейте момичета, и от мен един телеграфен запис, но вече много ми се приспа и ще бързам да лягам докато и Деси спи спокойно. От вчера сутринта има Т. - даже снощи стигна до 39.3  Embarassed водих я още вчера на педито и тя каза, че гърдите и са чисти и нищо и няма. Най-вероятно неразпложението било заради зъбоникненето, но пък много висока ми се струва Т. , за да е от това. По-скоро мисля, че е някой вирус. Иначе днес цял ден нямаше Т. до към 20 ч, и пак започна да се вдига. Дано отшуми за три дни и да се оправя бързо мъничката ми  fingerscrossed

Алегория, виждам, че никой до тук не е дал някакъв съвет, затова ще се опитам със свои думи и от опит да те посъветвам.
Няма нищо сложно  в откриването на фирма - препоръчвам ООД или ЕООД /ако си едноличен собственик и нямаш съдружник/. Таксите при откриването са около 200лв.+ адвокатски хонорар ако използваш такъв. Капитала на дружеството по закон може вече да е минимум 2 лева, но ти препоръчвам да си действаш по старият начин. Вкарваш в набирателна сметка 5000 лв. за капитал и след 3 дни /когато ти излезе решението за фирмата/ отиваш и си го изтегляш от банката и закриваш сметката, но това ще ти обясни и адвоката който ти прави фирмата. Разходите за откриване и закриване на сметката са общо около 20-30 лв. в зависимост от банката  Peace
За счетоводител ние плащаме 50 лв. на месец, като не сме регистрирани по ДДС. По ДДС можеш да се регистрираш по желание или това става автоматично ако имаш оборот 50 000лв. за една година. При теб мисля, че няма смисъл  Peace Освен това ООД или ЕООД в края на всяка счетоводна година плаща корпоративен данък 10%. Тази година измислиха и подаване на  счетоводни финансови отчети в Агенцията по вписванията и Договори с инспекцията по труда, но не знам дали важат и за новооткритите дружества, затова проучи и това!
Тъй като ти в момента си в майчинство се консултирай предварително как можеш да направиш всичко това, защото не може да получаваш обезщетение и в същото време да извършваш дейност, защото не можеш да работиш и да имаш доход. Трябва да назначиш управител, който вместо теб ще управлява дружеството докато ти си в болничен, а след това и в майчинство. Това може да е друг човек, назначен с договор за управление и да го обявиш в търговския регистър и НАП.
Абе общо взето си има тънкости и те съветвам да се консултираш със читав счетоводител преди да предприемеш първите стъпки.
Както виждаш има доста работа пред теб преди фактическото откриване на бизнеса, който си избрала. Казваш, че няма подобен род фирма във вашия град  Thinking а има ли търсене на такива услуги? Проучи и това, разпитай съседки, познати  и приятели дали биха се възползвали от подобен род услуги. Желая ти късмет в начинанието и дано скоро се похвалиш с първите положителни резултати  Hug

# 164
  • Бургас
Бургаската мама Лейди75 ми се губи също освен Хариелка  Thinking

Забравих да ви покажа едни от първите и последни напъни да уча Деси на гърне  Mr. Green от снимката се вижда, че не е готова за това:

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 01:04 от magare

Общи условия

Активация на акаунт