Сладки,пъргави,игриви са АВГУСТинчетата ни бъбриви - тема № 18

• 24 333
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Бърборанка наистина не трябва да се пие.Аз също го пия в момента защото имам сенна хрема и тези липи и тополи тук ме съсипват,но докато бях бременна не вземах нищо,по заръка на гинеколожката ми.Но повярвай мила от едно хапче няма да ти подейства.10-те се пият всеки ден за да има ефект.

Lidiya_81 права си.Един килограм не мога да напълнея от нея.Цял ден  съм на крак и обикалям и подреждам.И сега нали иска постоянно да върви и ми е малко трудно да си почина.

# 136
  • София
Здравейте, момичета. Скоро не съм се включвала, но малката не ме и оставя много, много.
Яна върви от пакост на пакост. Почти е проходила вече. Прави по 5-10 крачки сама. А и в това време по цял ден сме навън.
Бърборанке за сенната защо не пробваш Айриус. Малката като се обрини това и давам. А щом става за бебета би трябвало да става и за мама.
Чао за сега, че малчо се събуди.

# 137
 Янче, mama_na_iana  е права аз се мъча да се сетя какво давах на Светослав като бебе, но в момента не мога - със сигурност си спомням, че беше за бременни, бебета и кърмачки. Ако се сетя ще ти го пусна на лични.
 Между 12 и 16 часа, ако не спи,  сме на двора под асмата. Наливам леген с вода и я пускам гола да плиска и да се маца. Ния е доволна, а аз не тичам по нея да я пазя да не пипа това и онова Simple Smile. Вече всички шкафове, които достига са заключени, има алуминиева пръчка в дръжките на скрина, но на бебешкото креватче чекмеджетата не мога да заключа и за това в най-долното съм сложила играчки да си ги рови,а и съм го подпряла отзад да не се затваря напълно, защото вече се прищипа.
 Череши още не съм и давала, но диня яде вчера (много я хареса), давам и вишни - имам на двора и не я пръскам.

# 138
  • На плажа
Привет момичета в този хубав летен ден  smile3525
Как ми се приходи на мореее,но ще изчакаме каката да завърши в петък и от другата седмица,с басейнчето и на плажа  Laughing
Джема,вие сефтосахте ли банския?
Черешки днес набрах от комшиите,страхотни.Но Ники не ги иска така да ги яде,затова ги пасирам с малко банан и ги добавям в нишестето.Става страхотно  Peace
Пепеджинс,ама вие на обща куня сте минали май  Laughing браво на вас.Аз още не мога да се престраша да му дам от нашите манджи Rolling Eyes
Яна-вд от два до четири и половина спим.Навън е топло и даже и на мен не ми се излиза,затова го научих да си спи в къщи Peace
  terpsyhora ,какво ви е менюто на кухнята?Аз Ники го бях записала преди два месеца и взимах пюрета,обаче той въобще не ги ядеше и го отписах.Чудя се сега дали да не го запиша пак,само,че на готвеното  newsm78Лошото е,че той не иска да яде,ако има твърди частици в манджата му...и не знам Thinking
Лиде почивай си....пушкай си цигарките Mr. Green докато можеш Hug

Оооо и една проходила почти мома си имаме,браво на малката Яна,правихте ли питка вече Laughing
Калинче и ти шетачка си имаш,да ти е жива и здрава Grinning

Отивам да обядвам,че още нищо не съм яла и съм умряла от глад  smile3508

# 139
  • София
Здравейте момичета Simple Smile

Честити месечинки на порасващите дребосъци!

Терпсихора, Алекс все още се придвижва само с проходилката и прави мазало, всичко, което му попадне пред погледа е на земята. Дърпа покривки, одеала и тн. Представям си на теб какво ти е  Hug

Поли, ще порасне косицата на Соня. Тази случка ме върна в 8ми клас, когато реших да си подстрижа сама бритона. Качих си по почти до  началото на челото, защото все не беше право и аз да го изравнявам. А на всичко отгоре косата ми е къдрава и бях просто красива гледка  Joy. Сега ми е смешно, ама тогава колко сълзи изревах  Mr. Green

Яна_ вд,честито ви зъбче! Да е здраво и беличко!  Hug

Янче, браво, че Анди е по- добре и се оправя. Все повече добри мнения чувам за тази помпичка. Мен ме притеснява това с прахосмукачката, но пък щом толкова се използва явно няма за какво. Ще взема и аз да си закупя такава. Simple Smile

Алегория, успех в начинанието  Peace

Лиде, напълно си права, че ще влезем във форма като проходят мъниците. От доста хора съм го чувала това, даже като спомена нещо за диети и отслабване все това ми казват- чакай да проходи и ще видиш как бързо ще се вталиш Simple Smile

Мама на Яна, браво на малката госпожица. Честито за първите стъпки  bouquet

За излизането- нямаме определено време на излизане, но тепърва започват жегите и май м/у 2 и 4 ще трябва да сме в къщи или поне някъде на сянка и хлад.

За плодовете- не съм давала нищо освен ябълка, праскова и круша, заради нашата алергия. Но ми се иска да започнем с черешите, диня или пъпеш. Другата седмица сме на консултация и ще питам лекарката. Както и за краставица и чушка.

Да ви се похвалим- Алекс преди малко за първи път се изправи в кошарата.  1crib Сложила съм му възглавници и той по тях се набира. Бях в кухнята да хапна и като влезнах при него какво да видя- изправил се нашия и се клатушка  newsm44.

Хайде хубав ви ден от нас   bouquet. Отивам да правя за първи път домашно тесто за пица  cook

# 140
  • София
  Здравейте,мамчета,
  Май всички са по разходки и затова не сте особено активни. 
  Дани,за мое огромно съжаление още не сме сефтосали банския,но утре вече със сигурност ще стигнем до водата.Басейна го напълниха вчера и водата още е ледено студена,а до плажа ще ми е трудно да отида сама с количката и затова трябва баща ми да почива,а той е на работа през ден и така.

Янче,Кларитина го предписа кожната последния път заради петната ,които има по бузките вече 4ти месец.Не минават от нищо и даже по-зле става.Според нея е някаква алергия.Предписа й половин доза,но аз прочетох,че не е за бебета.Давах й го 5 дни и като видях,че няма ефект го спрях на моя глава.

Мама на Яна,браво на малката!Много рано е проходила.Аз въобще не бързам Ники да прохожда,но дядо й активно се е заел да я научи.По цяла вечер обикалят из апартамента,държейки я за ръце.Казах му,че после ще го викна в София той да я държи като има такъв мерак. Mr. Green

Мариелка,браво на Алекс за изправянето!!!Никол още не се е изправяла,но и аз хич не съм й и показвала.

Я да ви питам,Никол до скоро въобще не признаваше биберона,като й го пъхна в устата и на секундата биваше изплют.Обаче от 1 седмица е като пристрастена за него.Заспива с биберон,като го види някъде и почва да реве да й го дам,абе с две думи както казва майка:”Научи биберона на дърти години”.Има ли и друго бебче така?Много ми е странно. ShockedМоже да я сървят венците и затова да е така,но така настървено го смуче....
  Това е засега от нас.Целувки на всички!

# 141
Имаме си второ зъбчеее newsm44. За 2 дена - 2 зъбчета, супер. Дано и другите така лесно се покажат  Grinning
Да питам мамите, които вземат кухня - как давате манджичките? Аз давам на обяд манджа, следобяд кремче, вечер му давам мляко и така все ми остава едно бурканче. Има 4 хранения- 2 млечни и 2 на твърда храна. Давате ли манджа за вечеря вместо мляко ?
Яна, нищо лично Peace Аз или ти не знам, но все не межем да се разберем  Grinning

# 142
Dolls и аз това се чудя....освен ако вместо сутришната попара се даде крем и после на обяд супата и следобяд манджата....и аз се записах за утре за първи път!!!

# 143
Dolls и аз това се чудя....освен ако вместо сутришната попара се даде крем и после на обяд супата и следобяд манджата....и аз се записах за утре за първи път!!!

Така не става, защото кухнята се взема след 11 ч. Ще пробвам да дам за вечеря едната манджичка днес  Grinning
Дано твоя бебо хареса специалитетите  Laughing щом ще вземаш за първи път. Ники си яде всичко без проблем .

# 144
  • В друго измерение
Хоп, хайде и ние тук! Малката се събуди в 7, игра, яде и заспа, аз сега тъкмо си направих един фреш от портокал и седнах на рс-то да прегледам форума и да напиша някой друг и-мейл.

Г-ца Кобрети - много ме обнадежди със свалянето на кг след спиране да се кърми. И аз така мисля, всичко е хормони, оттам идва подуване и т.н. Аз не ям повече от преди, даже напротив, движа се 3 пъти повече и не отслабвам. Sad А по-принцип имам бърз метаболизъм. Дано и при мен стане като при теб!

Ели - получих ти съобщението на скайп, не съм била наоколо явно. Писах ти и аз, дано се засечем скоро! За бретона: ами ти като Линда Еванджелиста си я направила Соня, с късия бретон и хубави сини очи. И точно по модата, асиметричен  Laughing. Не се притеснявай, ще порасне, то като си хубаво детето, един леко крив бретон няма да го погрозни.

Мама Рени - ясно защо млякото го няма в менюто ви.

Лиде - явно при мен несвалянето на кг е от хормони, а не от липса на движение. Савана и сега ме държи непрекъснато в движение, а като проходят бебета, живот и здраве, не ми се мисли.

Долс - честито второ зъбче, все така лесно да ги изкарвате.

Алегория - питай някой митнически агент за митото, ще знае със сигурност.  Peace Мисля, че е скъпо, защото иначе всеки щеше да го прави, тук е доста по-евтино всичко. Има и една малка подробност, дано си я предвидила: токът тук е на 110V, а не на 220 както е в Европа. Дори и прахосмукачката да е с двоен волтаж, може да не работи добре дори с адаптори, но това само специалист може да каже.  Peace

Вие за жеги говорите, а ние тук се чудим как да стане 20 градуса, нещо тази година се объркаха нещата. Днес и утре е ужасно, хладно и вали, развали ни се плануваната дълга разходка. Остава петък засега.

# 145
-‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’- Да мила, така е ! И аз днес се усетих и май ще се размина. Казаха ми че се плаща мито 10 % и ДДС 20%, което ставаааааааа...ами от тука ще да е. Само ме е яд, че прекия дистрибутор взема 800 лв от продадена прахосмукачка. Толкова ли не може да се свали тая цена 2100 Евро  ooooh!
Но ще го преживея какво да се прави  Mr. Green

# 146
  • В друго измерение
-‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’- Да мила, така е ! И аз днес се усетих и май ще се размина. Казаха ми че се плаща мито 10 % и ДДС 20%, което ставаааааааа...ами от тука ще да е. Само ме е яд, че прекия дистрибутор взема 800 лв от продадена прахосмукачка. Толкова ли не може да се свали тая цена 2100 Евро  ooooh!
Но ще го преживея какво да се прави  Mr. Green

Да, определено 30% си е пари и се губи смисъла. Аз имам няколко неща, купени от тук, в момента само се сещам за професионалната маша за изправяне на коса, купена от тук, уж европейска фирма, с двоен волтаж, не работи добре в Бг, самоизключва се. Така, че май по-добре е да не се рискува, особено с такава цифра пари. Надценката от дистрибутора е сериозна, но работа да има, ще се изкарат тия пари!

# 147
alegoria , можеш да я вземеш на изплащане с 800 евро първоначална вноска и после постепенно падат вноските. Ако имаш възможност да я купиш в кеш гледай да мине през фирма, защото само ДДС е 365 евро. Може да си ги дръпнеш после  Peace

# 148
Ще ви чета после за сега само мерки и теглилки - 9.060 кг (+280гр)за 13 дни  и 73 см(+1 см.). И от първи спряхме вигантола. smile3503

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 21:49 от sosmy

# 149
Долс, все си миля след сватбата (нали с кръщенето ще правя "сватба"), че ще събера някой лев и с тях да я купя. Но то пак не се знае
И аз разбрах за схемата на изплащане, но на мен няма да ми върши работа, защото не ти дават всички приставки докато не я изплатиш. Тоест не ти дават перящата приставка, без която няма как да почна работа  Peace
Много ми се иска да се усетя с ДДС-то (даже на ЛС ти писах), но мисля, че няма да стане защото няма да съм регистрирана по ДДС  newsm78

Ох, много благодаря на всички за подкрепата Hug Hug Обичам ви много! Имам нужда от точно такава подкрепа сега. Може после само ввашите къщи да пера  Joy Joy Joy Здраве да е. Тъмно ще се запознаем с повечко от вас  Joy

Общи условия

Активация на акаунт