Сладки,пъргави,игриви са АВГУСТинчетата ни бъбриви - тема № 18

• 24 332
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,мами.Моето диваче спинка в момента и сядам да хвърля едно око.То,милото, е нахапано по вратлето, бузката и едното краче от някаква гад и сега го мажем с финестил.И аз съм нахапана по крака.Явно ни е сладка кравчицата! Wink
Може ли вече да даваме сурови плодове?Аз не съм давала освен банан още.И череши не съм му дала, но тия дни ще пробвам.Пробвах да му цедя сокче от ябълка, ябълка и морков, абълка и круша - ми не иска и това е.Пием ги ние с батко му.Още се кърмим през нощта и през деня.Чудо сме.За това и навън не мога да го храня и се прибирам задължително за храненето.Simple Smile
Ставам,че май се събуди малкия.Утре пак ще съм с вас.Целувки!

# 121
  • В друго измерение
Здравейте, момичета!   bouquet

Честити месечинки на празнуващите днес!

При нас пак нещо времето не е както бихме искали да е, егати.  Sad

Г-ца Кобрети - е, виж какви неща знаете и вие!  Laughing Супер сте си! А, че са хитри бебоците, спор няма!  Laughing

Ели - е, жалко, че не живеем на едно и също място, можеше да си правим разходките заедно. Аз си намирам компания за такъв преход само 1 път седмично, а бих могла и искала да го правя по-често. И при нас времето е много променливо, нали сме на 1200 м над. вис., но аз тръгвам винаги подготвена.  Mr. Green

Славенче
- забравих мин път да ти пиша за задавянето. Изтръпнах. Мен много ме е страх, аз не давам още никакви неща за дъвчене, мисля, че не си струва риска. Има време и за тия неща.  Peace Сурови плодове давам от доста време - банан и авокадо ясно, манго, папая, ябълка, пъпеш, череши.

Джема - аз не беля черешите, само вадя костилката и ги слагам в тази мрежичка за плодове, която имам.

Долс - честито ви зъбче и при нас така избиха безпроблемно, един след друг! Желая ти успех в бебеправенето!  Wink

Аз нали си мислех, че много редене на дрехи ще имам, е оказа се, че 3/4 от тях просто не ми стават и ще ги прибирам в найлони за по-добри времена. Странното е, че имам само 4-5 кг да свалям, а не ми стават роклите от 4-5 месец бременна, каква е тази работа, незнам. Embarassed Имам чувството, че просто съм подута от хормоните заради кърменето.  Sad Сега трябва преди да наредя дрехите да ги изгладя, а това ми е едно много омразно задължение!

Последна редакция: вт, 08 юни 2010, 20:28 от -‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’-

# 122
Мо  Hug аз за това съм учила - да юркам, ама за начало ще съм чистачка
Мерси на всички, които ме подкрепят
И да, Рейнбоу ще си взема, но мисля да я вкарам от САЩ, че имам приятелка там. Но незнам колко е митото  newsm78

# 123
Яна, както винаги си много обяснителна, дори и да няма какво да кажеш. Вече съм проверила и в майчино счетоводство, но можеше да видиш, ако беше прочела още първия пост, който написах. Като казвам "от извора" имам в предвид жени в такова положение! Съжалявам, че не съм преброила точно колко са бременните  Wink

Хммм я виж ти как се извъртяха нещата.  Crazy Еми щом е така да ти кажа, че не съм толкова тъпа, за колкото явно ме вземаш и те разбрах още от първия пост. Май обаче ТИ мен нещо не ме разбираш. А това, което не е за разбиране всъщност е защо трябва да се заяждаш, при положение, че от поста ми лъха единствено добронамереност, желание да помогна, прегръдки и т.н.?! Както и да е, ти преценяваш каква да бъдеш и как да отговаряш на човек, който ти пожелава само хубави неща, но само моля те не се заяждай. Ако имаш нещо срещу мен, ще го преживея, но нека е на лични. Peace

Джема: мила, Кларитин по принцип пия и много помага, но сега понеже кърмя не го пия, не мисля, че е подходящо за кърмачки, но може и да греша...? А ти защо го даваш на Никито?  newsm78 Череши давам разделени на 2, непасирани, само костилката махам и ги яде Wink

Лека ви.   bouquet

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 00:02 от Бърборанка

# 124
-‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’- малката отказа да пие всякъкво мляко още преди два месеца.От както яде пюрета.Пробвах и с кисело мляко,но реакцията беше същата,нито със захар,нито без,с бисквидки какви ли не сменях и не и не.Та затова не й давам вече мляко.А и нейната лекарка каза че вече вечер трябва да яде манджичка с десерт.

# 125
Нищо не съм чела почти само уууеко по диагонал,ама ми залипсвахте! Heart Eyes

Яна,и аз май ще трябва да си взема такава помпичка,щом си доволна,а и не само ти явно е добра,мале аз вече в чудо се видях с тези сополи,някъв АД е,едвам диша горкичкият Confused много ми е гадно за него.
А иначе браво за излизането по женски,то си има нужда бе,аз напоследък доста си поизлизам,че и на мен не ми се беше случвало отдавна това,преди няколко дни излизахме и дивяхме кат луди до 04 часа сутринта  Crazy като диви тийнеджърки бяхме  Laughing

Алегория,аз нищо не мога да кажа по твоя въпрос,само да те поздравя исках,браво!

Долс,не така бе,защо толкова рязко,Яна наистина супер добронамерено го е написала,то си личи,дори е написала да се похвалиш,гушки и т.н.,въобще не виждам тук арена за спорове в момента.Точно пък в тези постове,от които наистина си лъха добронамереност и нищо повече  Wink
 Иначе ще ти кажа каквото знам за майчинството.Значи,ако децата нямат разлика от 24 месеца (2 години),имаш право да получаваш майчинството,което си вземала с първото си дете,ако това те устройва разбира се,демек в деня на раждането Ники не трябва да е навършил 2 години и можеш да вземаш същата сума,която си получавала до сега с него.Аз за мое нещастие не успях,защото се размина за 20 дена.....здраве да е,преживях го. Аз получавам минималната раб.заплата в момента понеже за малко ми се размина...

# 126
Здрастииииии! Разбихте ли се от разходки днес?
Хихихи, за коня да ви кажа, никой не го е учил дребното. То и как ли да го научиш, де.  Whistling Просто сама започна да шляпа с езика, и аз разбира се се присламчих към тази новост с "Кажи, маме, как прави кончето?"  Mr. Green Е, повтаряхме го доста, защото от две седмици не спира да го прави, та в един момент свърза нещата.  Laughing
Алегория, браво, стискам палци, ако се решиш. Нали така казват всички милионери, че времето за започване на нов бизнес е по време на криза. Пък за внасянето от САЩ може би ще ти кажат в темичката за пазаруване от Ибей. То сега май се и обмитяваше  newsm78 , не съм сигурна...
Амбишъс, има нещо вярно в това за хормоните и кърменето. Аз нали спрях да кърмя миналия месец. Шансовете ми да си вляза в летните дрехи беше минимален, клонящ към 0. Пък нямах чак толкова много кила в излишък.Сега преди седмица направих един курс на зелевата супа, даже половин, че много ми става гадна, свалих нещичко, може би ще остане като трайно свалени 1 - 1,5 кг, обаче, о, чудо, влизам във всичко. Е, някои са ми опънати, обаче, все пак е странно как стана номера. Явно нещо като подуване на тялото се получава, знам ли.  newsm78
Пепеджийнс, като спомена местния диалект, този сайт знаеш ли го http://www.severozapad.org/content/blogcategory/7/31/ Голям смях е.  Mr. Green И аз имам роднини във врачанско, даже мога да говоря така, ако послушам 2-3 дена да си припомня  Laughing

# 127
Мо, отдавна не си писала, много ти се радваме Hug
Лидия, и аз така знам, че са леки меса  и подходящи за захранване-пуешко, заешко
Алегория, късмет мила, това е голяяяма крачка, за която се изисква много смелост в това леко кризисно време.
Дани, стискаме палци и на вас, каквото сте намислили да стане
Гема, давала съм малко и само махах костилката.
Павел диването яде всичко и си иска и мрънка за храна.вчера след като батко му заяви, че ще му се натовари коремчето придърпах чинията с картофите при павката-познайте какво взимане, цапане и биене по чинията и по масата настана, междувременно кашата я отказа и започнах да давам кюфте с хляб и домат.днес яде спанак със спагети, от плодовете не е ял диня и пъпеш, а иначе от зеленчуците пащърнак и цвекло, но ще пробвам.
събирам бурканчета с винтови капачки за кухня, ако някои има, плиис, да свирка.
Яна, дано издърпа всичките цифки и да си диша сладуранката Анди Hug
Госп.Кобрети, наистина има такива изрази и голяям смях пада
цункам ви и сладки сънища

# 128
Излезе и второто ни зъбче  newsm44 newsm44 smile3534 smile3501 Най сетне мъчеше се от няколко дена.

Алегория и аз не мога да ти помогна.Само те съветвам да премисляш всичко ако трябва и по 10 пъти.Успех в новото начинание  Hug

Мамчета да ви питам:Какво правите във времето между 12:00 и 16:00   newsm78 Изкарвате ли бебоците навън някъде в парка или вкъщи предпочитате да седите?Питам,защото аз го държа вкъщи,а той непрекъснато прави бели и очите ме заболяха да го гледам  Blush и след 16:00 го изкарвам в парка та чак до вечерта.

# 129
Честито зъбче на Яна от Видин!
Миличка обмислям всичко по 200 пъти  Peace не се притеснявай за това  Peace

Вие какво за Врачанския говор а?  Mr. Green Аз какво да кажа - Мякаща снаха във Врачанско!! Убиват ме от гаври  Joy

Абе Долс вярно защо така враждебно за Яна? Тя толкова добронамерено го е написала? Хем питаш, хем не приемаш отговора и  newsm78
Иначе много ти благодаря за подкрепата  Peace

# 130
Добро утро!

Соня днес се събуди доста рано, надявах се да zаспи пак след като се нахрани, ама няма такива иzгледи. Мечтая си zа деня когато ще спя до 9 часа, не ми се става всяка сутрин преди 6. Макар че сега лятото е много хубаво, вече е светло, все още е хладно (и при нас почнаха жегите), навън е много приятно, само да не ми се спеше толкова  Simple Smile.

Вчера имах неблагораzумието да подстрижа бретона на Соня, тя толкова мърдаше, че всеки път като кръцна и то стане криво, аz да иzравня кривото, го наравя още по криво и накрая спрях да режа, че и беz това стана много къс. Обеzобраzих я направо, сега има хем къс, хем крив бретон. Ама много беше дълъг и й пречеше, лентата си я сваля непрекъснато и все й беше в очите косата.

Джема, аz череши още не съм дала, но нектарини вече дадох и те нали са с подобна ципа. Понякога я махам, пнякога не, няма проблем, като я пасирам и те стават на много малки парченца, сливите също с люспата ги давам.

Бърборанке, zащо не попиташ zа Кларитина дали може докато кърмиш. Аz zнам от моята лекарка, че по време на бременност не е хубаво, особено към края, че оспива бебетата и при раждането са по вяли и не "сътрудничат"  Simple Smile така да се каже, но като кърмиш може би не е противопокаzно. За спането със Соня седнала, аz не спя, че ме е страх, само Соня спи, а аz седя и я държа.

На караконджулчето май му се доспа, отивам да пробвам да видим, а дано, че и аz да си поспя преди да иzлеzем. Днес ще се видим с една приятелка и с нейното момиченце, и ние по женски  Wink.

# 131
  • София
Добро утро и от мен!

Моето човече още спи- не мога да повярвам, в последно време бяхме като войници- стане ли 7 той започва да крещи и вика и всички на крак! Днес явно има бонус  Grinning

Пепеджийнс, буркани за детска кухня продават на Женския пазар, на сергиите за мед. На нас ни поискаха от държавната кухня 25 бурканчета и 50 капачки и ходихме в събота да купуваме. Пробвай там, ако ти е удобно- цената на бурканчето е 30 ст, а на капачката- 8 ст.

Между другото аз съм много доволна от детската кухня, Александър всичко почти яде, а за мен е огромно облекчение! Записахме го и на държавна, но там не е ясно кога ще му дойде редът.

Яна ВД, честито зъбче! За избизането- аз всеки ден различно постъпвам. Уж гледам да съм си вкъщи защото хем е много горещо, хем да го приучвам да спи следобедите, но всъщност през ден от сутринта направо вечерта се прибираме. С две ако има добра алтернатива в парка, изобщо не се прибираме вкъщи Simple Smile

Колкото до палавостта- ами и моят Александър ми изпива силиците в последните дни, направо не издържам на ритъма му. Обикаля из цялата къща- къде ходи по мебелите, къде лази като стрела, но резултатът е,че аз в 9 съм готова да си лягам. Много нахитря в последно време, крие съвестно играчките и моите джапанки под леглото и  е адски доволен от това. Освен това се научи да затваря вратата след мен и да не ме пуска обратно в стаята- а още няма 10 месеца  ooooh!

В събота бяхме на рожден ден и той беше страшно щастлив- толкова деца на едно място- кеф голям! Хареса си една госпожица на 2 години и само лазеше през поляната да я гони. А като я стигне, в знак на обич, я скубеше за прекрасната руса коса:) Мъжка му работа  Laughing

Поли, ще й порасне бретонът на Соня, не се ядосвай! Това ме подсети как някога моята прабаба ме помоли малко да й подстрижа коса. А аз се развихрих и й докарах невероятно фешън прическа,като на Линда Еванджелиста,  която никак не подхождаше на осемдесетте й години. Горката после един месец ходеше само с шапка по улиците  Embarassed

Зайо се събуди вече, ние пак хукваме по улиците. Желая ви усмихнат и щастлив ден  Hug

# 132
Добър ден на всички. Ето го и кафето с малко закуска за всеки вкус.
Честито и на днешните месечинки(ако има разбира се).

iana_vd честито ви зъбче,със здраве да си го ползвате и да е много здрав.

terpsyhora  много буркани и капачки ви искат.На нас тук ни искат 15 пюряни и 5 лютеничеви и капачки пак толкова.Плюс оборотни 3 от пюре и 1 от лютеница.

За палавостта на малката тя доста умело прави стаята на кочина с паяка.Дрехите ми са по земята,нейните също,играчки и всичко до което се докопа.А за леглото ми просто явно не й харесва че е оправено и го разваля,така че на ден минимум по 10 пъти оправям легло.

# 133
Добро утро   bouquet
4естито на порасналите беб4ета днес. Незнам кои са, но да са много палави и здрави4ки  Mr. Green
Рени - голяма е лудницата явно с палаво беб4е. Аз още си по4ивам на седящо и непълзлящо и всеки ми казва да се наслаждавам на момента докато мога. У4им се на 'не' 4е инъ4е ще е луднца и дано го схванем нашпълно до този момент  hahaha Тенкю за закуската  Peace
терпсихора - от сега не те пуска в стаята  hahaha малееееее, май пове4ето беб4ета ве4е са го схванали тоя трик 'затвори мама, за да не ти разваля играта на най-интересното' малеееее по4ва се, д...пе да ти е яко  ooooh!
Поли - браво на тебе, 4е си окепазила детето  hahaha Сега поне знаеш, 4е фризьорството не ти е в кръвта  Joy Ама не се притеснявай, то си е масово това беб4е с подстригана коса на никъде, пък им и отива все още, така 4е не се коси ще порасне  Hug
Джемма - аз за 4ерешките имам си таков пюре и тия дни ще го дам, защото пресните не ми харесват още как изглеждат. Ако те е страх да дадеш прясно опитай да намериш в буркан4е. Моето е англ. пюренце cow&gate незнам дали имате такива, но е в комплект от 4 пластмасови опаковки 2 ябълка с ванилия и 2 с 4ереши (опитах се да ти намеря снимка да го видиш, но нещо неможах).
Яна_вд- 4естито ви второ зъб4е  Hug Много да е здраво и бяло и да излизат лесно вси4ки останали, 4е си е зор голям  Peace За излзиането - аз нямам кои знае какъв режим. Съобразявам се с това какво имам да правя и кога, а глезундренията гледам да ги избягвам до максимум, 4е инъ4е ще ми се ка4и на главата. А ако питаш, защото е топло и пе4е ве4е навън - по книжките пише да се избягва излзиането и т.н., но като ми се налага и няма кой да го гледа какво да направя, с мен и това си е. Така 4е мисля, 4е е индвидуално и ти си решаваш дали искаш да му правиш режим на спане, без зна4ение от врмето навън или като мен да спи само сутрин и ве4ер, а остналото време да е буден, а ако му се преспи да може да спи на всяко едно място и да няма много претенции.  Peace
пепеджийнс, Мо -  и аз затов го дадох ужким, но ще се поразровя за негативни мнения, а ако не са много ще приема, 4е сме го израсли и не е от заека и готово  Mr. Green Кога ще се разяде на зайци, 4е да го пробвам наново  Crazy
госпожица Кобрети, Амбишъс - даже си мисля, 4е има и момент на наддаване преди запо4ване на смъкването, но като цяло тялото още е наникъде и се побърква от промени и нагаждания. Вси4ките ми познати раждали наскоро ми казват, 4е до 1 годинка положението е зле и после запо4ва да се нормализира и 4е организма си знае работата. Ако му помогнеш с диета и спорт предполагам ще е по-бърз резултата, но като цяло пропълзяването и прохождането имат основна помощна роля, според мен. Така 4е, дерзайте още мъни4ко и да си цункате сладките фитнес инструктори вкъщи  Heart Eyes  Joy  hahaha

# 134
Хай. Нощта ни мина много добре, само с едно будене, сукна и така до сутринта. Simple Smile Тази помпа Бейбивак е нещо уникално, просто съм адски доволна, изсмуква всичко! Иначе сутринта на своя глава взех един Зодак (противоалергично), въпреки, че пише, че не трябва да се пие от кърмачки. Просто ми беше адски зле, цялата тека Sad НО разбира се все пак звъннах на личната и познайте - или отбивай или нищичко не можеш да пиеш!  Cry Боже, да минава по-скоро този скапан период, че ще умра! Намрънках се, ставам.
Хубав ви ден.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт