Сладки,пъргави,игриви са АВГУСТинчетата ни бъбриви - тема № 18

• 24 331
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Аз пасирам и диня /без семки/, пъпеш, ябълка, банан, череши, кайсии /белени/ и т.н. в суров вид - няма проблем, само дето сега сме на вълна безапетитие и хапва по-много малко.

# 106
Янче мила, аз пък в К-к бях със хрема, а сега съм зле само сутрин! Явно балканския въздух тук е по-добре. Във Варна бях на-добре де, но какво да се прави!
Вие сега като почнахте и като невидели с тея зъби  Mr. Green Дано бързо и безпроблемно излязат всички!

# 107
Ейййй глас в пустиня

# 108
  • София
Привет!
И ние сме на вълна зъби - вече гледам и 2та горни май излязоха - голямо дрис тия дни.
И какво сега един коктейл от мента на пъпа и лимон в устата  newsm24 - ма май само аз ще мога да го изпия, пък те мойте зъби уж са си на място  Mr. Green

dolls За майчинството знам, че ако 2рото се роди преди първото да е навършило 2 годинки се взема същата база, и за 1вата година на 2рото детенце ти е като за 1вата на 1вото (офф много сложно май го казах). А ако 1вото не ходи на градина май се полага 1/2 майчинство, но не съм сигурна. В счетоводния ще ти кажат най-точно.

Бърборанке пожелавам тази да е била последната вечер на сополите и днес гала ден на свършващата хрема, а довечера хубаво бяло зъбче и спяща Анди!

Рени, за мЦ-то и депресията е съвсем възможно заради хормоналните промени. Хапни шоколад малко и ще видиш, че става по-готино.  Hug

С това па-па много ме разсмяхте. Ние за баня имаме патенце и аз всеки път се правя на пате и после го учим да му вика чао-чао, че в наччалото голям рев на раздяла с патенцето...

Ама голям инат е станал - иска да лази из цялата къща и ако не е там, където той иска и рееев. Започнах да го оставям да реве, че иначе на главата ми се качва. Не са ли малки още?

# 109
Долс: мила, никой (освен Силви сега) не ти отговаря просто защото явно никой тук не е наясно. Има обаче една много хубава счетоводна темичка, в която веднагически ще ти отговорят най-подробно! Simple Smile Позравления за смелото решение за второ детенце и на вас! Ама вече има ли резултат?  Grinning

Силви, Алегория  Hug

# 110
Е, нали има бременни мами или на тях не им се занимава  Flutter . Знам я хубавата счетоводна темичка, но от извора нали е най-добре. Така де, няма значение. Не, още не сме го почнали второто бебче.

# 111
Долс и аз бих те посъветвала там да провериш. Аз нямам идея как става.

В този ред на мисли мисля да си правя фирмичка. Ако някой може да ми помогне и на лични ще е добре за да не занимавам всички. Идеята ми е да дадете съвет какъв вид фирма е най-добре в момента? ООД, ЕООД.... Помня, че имаше мамчета със собствен бизнес. Ще си купувам перяща прахосмукачка - тук такава почистваща фирма няма и мисля, че все ще пада по някой лев от това. Голяма ми е дилема. Решила съм го, но съм забравила вече повечето неща, които съм учила (стопанско управление завърших във ВИНС-а). Може да ми кажете и колко горе-долу струва воденето на счетоводство от поносимо компетентен счетоводител  Mr. Green Няма да е кой-знае какво, но искам да е всичко както трябва, та да не ме издебне някой данъчен.

Пак се извинявам за спама в  темата, но все си мисля, че може някой да помогне  Praynig

И още нещо - някой има ли представа как стоят нещата с внасянето от САЩ?

# 112
  • На плажа
АЛЕГОРИЯ евала,че се решаваш на такава стъпка   bouquetДано да имаш небивал успех  Peace
Ето тук можеш да попиташ,сигурна съм,че ще получиш отговор на въпросите си. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496928.0
И аз  одавна си мисля за някакъв бизнес,но понеже си имах работа,пък и мъжо също и се ослушвахме.Обаче днес имахме разговор на високо равнище  Mr. Green и май ще почваме нещо,че безпаричието е Голямо,пък на есен първокласничка имаме....и куп други разходи.Дано да сполучим,че иначе сме за никъде.

# 113
Само да похваля Бейбивака - лелеее родихме се май! Както каза Калина, наистина изсмуква толкова сопол, колкото не можеш и да си представиш, че има в един бебешки нос!!  #Crazy Донесоха и банския. И успях да се преборя за правата си - НЕ платих куриер!!!  hahaha bowuu

Долс, мила, именно, че изворът не е в нашата темичка, а в счетоводната, където са на 'ти' по всякакви такива въпроси - от опит го казвам. Тук бременните в момента са 3, от които Бебешондел, която не пише ( Sad ) , Поли Зо, която е в чужбина и остава Захирка, която може евентуално да ти отг., но понеже й е зле и тя вече пише доста по-рядко. Така че не се сърди  Hug а провери там, където наистина има кой да знае и то с точност. Успех в бебеправенето и да не забравиш да се похвалиииишшш!  Hug

Алегорийке, евала мила! Аз не мога да ти помогна с друго, освен с морална подкрепа и да седя и да се радвам на инициативността ти!!   bouquet

Аз излизам малко по женски. Ех откога не ми се е случвало...  Whistling

# 114
Здравейте майчета!много интересни теми се разискват в нашия форум.Аз не винаги пиша, защото нямам възможност,но ви чета редовно.Ние с Митко сме при родителите ми и сега съм по свободна,макар,че като ме види и все при мен иска да е независимо коко хора има около него.На нас ни избиха и горните два зъба(малко трудно),но също с хрема и кишаво аки.
Алегория,Дани,браво на вас!Това със собствения бизнес и ние сме го замислили отдавна,но все нещо не ни достига(най-често финансите),но дано и това скоро ни стигне,че да направим нещо за нас!Успех ви желая в начинанието ви! newsm10
Долс искам да ти обясня как стоят нещата при една приятелка която има едно дете на 1 и 10 месеца и второ на 4 месеца.И,че тя ми каза,че взима половината майченство за първото дете и цяло за второто.Това ми обясни тя,но ти си питай сигурен човек и успех thumbsup
Яна-честито ви зъбче(незнам ,защо останах с впечатление,че Анди е едно от първите бебета със зъбче)
Аси-ние докато се видим и Ради ще проходи Hug

# 115
  • София
  Здравейте,мами,
  Как сте?Ние сме добре само дето още не сме сефтосали банския  Mr. Green Басейна го напълниха вчера и водата още е ледено студена ,а днес беше облачно преди обяд и така и не стигнахме до плажа.
  За Вигантола,аз още давам по 2 капки,педито така каза,защото фонтанелата й е още голяма.
  За зъбките,и Никол още няма и като гледам май скоро няма и да има  Shocked
  Захира,какво стана с лекаря?Аз мога да ти дам координатите на моя в Майчин дом.
  Янче,много гадно това с хремата,и твоята,и на Анди.Мъжа ми е по същия начин.Защо не пробваш Кларитин за алергията?Изписаха ми го за малката ,и мъжа ми пи от него и каза,че е много добро.Супер за женското излизане,благородно ти завиждам! Simple Smile
  Я ми кажете как точно давате череши?Ясно,че се пасират ама нали има ципа,белите ли я или така?Не остават ли парченца? newsm78  
  Ох,и още щях да пиша ама забравих.До скоро!

# 116
Яна, както винаги си много обяснителна, дори и да няма какво да кажеш. Вече съм проверила и в майчино счетоводство, но можеше да видиш, ако беше прочела още първия пост, който написах. Като казвам "от извора" имам в предвид жени в такова положение! Съжалявам, че не съм преброила точно колко са бременните  Wink
ribkata87,silvi.d , благодаря ви за отговора  Grinning

# 117
Долс аз не мога да ти отговоря тъй като не взимам такова майчинство каквото взимате почти всички тук, а еднократна помощ за раждане на дете + 2880лв. пак еднократно за майки редовни студентки/ 240лв. по 12 месеца наведнъж/. За другото не отговарм на изискванията.

Може би тези теми ще са ти от полза:

http://www.odit.info/?s=6&i=13678&f=3

http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=16670

http://www.snbm.org/index.php?p=15

# 118
* Zahira* , благодаря ти и на теб и леко бременеене  Hug
И на Ники тази нощ му изби първото зъбче. Без хреми, разтройство, висока Т и т. н. Има навика да ми дъвче пръстите и изведнъж днес ме одраска. Предно долно зъбче е и до него венеца също е сцепен и най-вероятно тези дни ще си имаме и второ  Grinning
Череши днес му дадох за първи път обелена и намачкана, но не я хареса.
alegoria , мисля че ще имаш успех, особено, ако си купиш Рейнбоу. Онзи ден идваха в нас да ми правят показно и м/у другото ми изчистиха матрака. Призля ми, като видях какви неща има в него и то даже казаха, че е чист, защото е нов. Струва 2100 евро, но може да се вземе на изплащане и мисля, че бързо ще си оправдаеш парите. За фирмата не мога да ти дам съвет.

Последна редакция: вт, 08 юни 2010, 18:50 от dolls

# 119

Здравейте,
благодаря ви за милите думи, аз се опитах да го напише без емоция само да имате едно наум,  не исках да ви притеснявам.
gemma - аз давам череши режа я на 2 аз ям едната половина с костилката и ако е вкусна и не се вижда изгнило му давам другата - така цяла - но забелязах, че излизат във вида, в който влизат Simple Smile Затова почнах да ги беля, но от време на време пак му дават небелени. Изяжда около 10-20 половинки.
alegoria -браво на теб, добре си се сетила, пожелавам ти скоро да си намериш персонал и само да ги юркаш Simple SmileSimple Smile
silvi.d   - оф и ние сме така реве като не е на неговата, онзи ден беше извадил всички тенджери и тигани и ги размяташе по кухнята, а като го наближа ревеше - да не би да му разваля играта. Иначе проблемът ми е по-голям покрай болницата се научи да спи при нас и сега само като го сложа в кошарата му реве с крокодилски сълзи. Сега се опитвам да го оставям да по реве - по метода на Янчето - и засичам по-часовник 7-8 мин и отивам при него. Още нямам напредък, но се надявам да се получи.
Zahira, Поли - още не съм ви честитила - браво на вас много ви се радвам и малко ви завиждам Hug Hug Hug Hug

Янче - леле горката принцеса, дано да мине веднага и да нямате проблеми повече със зъбите. Много е гадно да ти е болно детето.  Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Lidia - в бг го дават след пуешкото, едно от най-слабите алергени.

Общи условия

Активация на акаунт