Сладки,пъргави,игриви са АВГУСТинчетата ни бъбриви - тема № 18

• 24 345
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
  • На плажа
Я, клавиатурата ми проработи след няколко дена мълчание newsm44( Дани, не ми се смей, знам, че си фен на моите клавиатури Mr. Green)
Сега остава Белослава да заспи и да ме остави да ви пиша, че няколко дена си говоря с вас на ум  пред монитора( малко като лудите Laughing) .
Joy JoyХахахаха ,не се стърпях.Ама как си знаем вече и ,,кътните зъби ,,дето се казва  Mr. Green

На болните Деска и Анди,бързо оздравяване.Аз днес не мога да се включа адекватно,че утре ще изпращаме децата от предучилищна и надписвам подаръци,уча речи,че ще говоря пред ръководството Mr. Green и т.н.
Хайде лек ден и утре повече  Hug

# 181
Пак сме с 39,2 Sad

Магаре, абе миличка напротив! Когато Т вече е над 39градуса как така няма да й я свалям бързо и нищо да не правя???  Shocked Ти самата каза, че 39,3 е висока Т. Не се дава лекарство с цел организмът само да се учи еда се бори до 38 градуса, след това вече не можеш просто така да оставиш детето с висока Т. Още повече имайки предвид как за минути се качва! Sad

Цвети, Г-ца Кобрети много мерси!  Hug  bouquet довечера ще питам и док за сребърна вода, тинктура и сминдух, а чай от малини имам дето го пих уж за по-лесно раждане, но е в торбички. Предполагам това няма значение просто да й разтворя една торбичка в топла водичка и да й дам да пие колкото иска??  newsm78

# 182
  • В друго измерение
Здравейте, момичета!

Ние пак по ранните доби, но какво да се прави. Аз съм леко казано като пребита. Времето е ужасно, 5 градуса и вали Sad, а трябва да ходя да пазарувам и да си взема нов джиесем, че моят нещо сдаде багажа. Той отдавна даваше признаци, но вчера Савана малко му се порадва и явно ускори процеса  Mr. Green.

Мариелче - дано минат тия пъпчици... newsm78 аз и преди те питах дали може да са от друго...Савана имаше няколко точно под вратлето и горната част на гръбчето, но съм сигурна, че са от изпотяване, от косата, или от етикети. Дано разбереш какво е и се оправите!  Praynig Hug

Мама на Яна
- честито ви прохождане!  Laughing

Янче от Видин
- ти лекарка ли искаш да ставаш?

Рени
- и ние сме към 8 кг... от 2-3 месеца някъде!  Laughing Mr. Green

Деси - браво за изпита, честито 8 зъбче и успех на последния! Нали право завършваш?

Захира
- хаха, много смешно ми стана, ти take out за 3.60 си си намерила. hahaha Дано прояде този твой малък човек! Ние имаме режим също, т.е. аз знам кое след кое следва, е, има отклонения от време на време, бебешка му работа.

Терпсихора
- ягоди по принцип нали след годинка, не съм давала още, но мисля, че ако няма семейна обремененост с алергии може и по-рано, т.е. сега някъде.  Laughing

Г-ца Кобрети - чудесно сте пораснали!  Laughing Боди под дрешките слагам аз, но тук е под 20 градуса. Стане ли над, не слагам. 2 ката дрехи ми се струват много за температурите, които имате там, знам ли.  newsm78

Магаре - определено Деси не е щастлива на гърнето!  Laughing Бързо оправяне ви желая!

Дани - какви речи, какво говорене пред публика, нали беше свитичка?  Laughing Hug

При нас върви чудесно, с гърнето от една седмица акаме само там, тя като че си знае вече. Много съм щастлива! А имаме и нов номер, не знам как се беше научила да казва ''бау-бау'' и сега като я попитам ''как казва кученцето'' и тя го казва - и ние като на Кобрети и Мими номерата  Wink. Вчера имах на гости една приятелка, Саванка си показа всичките номера  Laughing. Изчезвам, лека ви вечер!

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 18:15 от -‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’-

# 183
Янче - много лошо това с темературата! Sad Дано бързо се оправи Анди-то! Hug Обади се и на доки за всеки случай!

Алегория - а сигурна ли си, че услугата чистене не може да е на патент!? newsm78 Така ще ти е по-евтино - няма да плащаш данък печалба! Проучи също как стоят нещата - трябва ли да купуваш касов апарат и т.н- защото ако ти плащат в брой, сигурно ще трябва!

Захира - ние излизаме май когато сварим - хич не се притеснявам от следобедното излизане - отиваме в една градинка(незнам как да я обясня) - страшно сенчеста и прохладна - много по-добре е дори от апартамента!
А за храната - ми поне си хапваш добре - това е! Simple Smile

# 184
Здравейте мамчета!
Болничките бързо да се оправят!  Praynig Преди да стана мама толкова неприятно усещане на безпомощност, както когато детето ти е болно и се мъчи не бях изпитвала... ужасно е! За нищо друго не мислиш и блокираш, а ако няма кой грам да ти помогне си е ужас!
Та и ние бяхме в отбора на болните - в неделя като се събуди Марти и почна да повръща на фонтан! И така два пъти... а предния ден му бях взела кухня за пръв път и реших, че нещо не я е понесъл.
Ходих при педи (супер е,че живее в съседния блок и там и е кабинета) и тя каза, че е вирус и че от зъбките в момента му е паднал имунитета... та до вечерта прерастна в разтройство... на другия ден, слава Богу, остана само разтройството , но нощта я прекарах в гушкане и разнасяне в апартамента - 11 кг... такава мускулна треска имам на ръцете, че да не ви казвам...
И така решихме с мъжо, че нещата се оправят и си легнахме на другата вечер що годе спокойни. Да, ама не! И нас ни хвана! Яко повръщане и рзтройство! Ужас ви казвам! На другия ден бяхме като парцали... добре, че бабата се смили над нас и дойде за няколко часа...
Сега всичко е Ок, но Марти е на кърма основно и малко картофи и ориз...
Та дано да не се разболяват повече децата! А и тези зъби такъв зор...
Джема, и аз не те съветвам да я топваш в басейна, вземи и един детски и там , а водата ще се нагрее по-бързо, а общия басейн не ми се струва удачен за бебета...
Захирка, и аз гледам сега да променя режима на летен - както по-големите деца- от 13 до 17 ч в къщи , че в тези жеги не си е работа... а и в парка не ми се стои толкова, та сутрин по раничко и после привечер ми се струва най-удачно.
Алегория, ние имаме такава прахосмукачка, ама то номера не е в прането, а в приставката за тупане - така наречената тупалка. Едва след като е изтупан дивана или килима (не става от един път) може да се пристъпи към пране... А и ако не се лъжа, мисля че политиката на фирмата е прахосмукачките да се ползват само за домашно почистване, иначе не важи гаранцията... Ама да не те излъжа. А от приставката за пране да ти кажа честно не съм очарована... той препарата май върши повече работа...Разпитай и за други перящи прахосмукачки, принципа на работа на Рейнбоул е различен и съм супер доволна, но по отношение на прах и тупане, а не пране. Сори за спама.
Ок, цунки на бебоците!

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 23:33 от italiana

# 185
Имаме си конюктивит, зачервено гърло и лека хрема. Т. ни вчера и днес беше 37 градуса.
Jijin И в нашата кухня слагат цяло яйце - поясниха ми, че по разкладката така било. И яговдово десертче ни правят, но ме се струва, че има толкова ягоди вътре, колкото аз съм английската кралица.
Захира за режима и ние сутрин излизаме към 10.30ч., защото така или иначе трябва да си взема храната. Пием кафе до 12.00 - 13.00ч. после в 14 обядва в нас после по някое време към 14.30-15 заспива и последно време спи по 2 часа и половина 3. Следобед понякога към 18.30 пак сме навън, че парка е на 100 метра.

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 18:48 от sosmy

# 186
  • На плажа

Дани - какви речи, какво говорене пред публика, нали беше свитичка?  Laughing Hug

Joy Свитичка,свитичка,ама като от 30 майки никой не се навива Laughingпък и аз си мислех,че ще е само в групичката,пред родителите...а то...в залата ,гости ,мости  #Crazyама късно го разбрах  Mr. Green

Янче и аз бих давала нещо срещу такава висока температура.Ама все си мисля,че най-вероятно сте хванали някой вирус  CryТо от зъб,че се вдига температура,вдига се...ама толкова висока.Днес ли щеше да идва педито?Да кажеш ,какво е казала,и бързо да се оправяте  Praynig
Амбишъс и вие бележите напредък..и с гърнето...и разни номера правите,браво на Саванка  Hug
Италяна,ама и вие един малък ужас сте преживели,добе,че е било за кратко  Peace
Сосми,от къде го лепна адаша този конюктивит ooooh!,иначе не е много висока температурата,дано да не се повишава повече  : Praynig

И Ники е с леки сополи,ама наистина почти не тече носа и аз му давам само едни витаминчета,надявам се да не се разболее...че ми е мъка Sad

# 187
Благодаря на всички! Адски много ми помагате наистина!  Hug Hug
Янче - тя Магаре имаше май впредвид при 38 да не се дава лекарство, но 39градусаааааааааа....мале-леле  Hug
Дано всички бързо да се оправят  Praynig

# 188
Захирка, Дари става в 7 и тогава пие мляко...след час и половина по часовник заспива и когато стане..В 11 излизаме да си вземем храната и най-късно в 13 и 30 се прибираме , за да яде и ляга. Той не може да спи в количката и затова трябва да сме си в къщи, а и от 2 до 4 избягвам да съм навън...Като стане в 16 часа , яде и излизаме. Прибираме се към 19 часа, къпем се и лягаме..Май имаме график.

# 189
Ambitious право завършвам да.
Ние този месец сме качили само 120 гр., а на см. изобщо не сме мръднали.
Днес се записахме на кухня и утре ще си хапва от там.
Бързо да оздравяват болните дечица.
Относно графика и ние имаме май някакъв - ставаме в 6.30 - ядем мляко, после спим от 8.00 до към 9.30, ядем попара и излизаме. Спим пак от 12.30 до към 14.30 и хапваме пюренце и после може да ядем плодово пюренце към 18.00 часа, към 19.00 се прибираме, игра с тати, къпане, папкаме мляко и лягаме към 21.00 часа.

# 190
Момичета включвам се само набързо Sad За съжаление пак има много болни дечица Sad Бързо да се оправят. Италиана е права, наистин преди да родиш не може да разбереш колко е гадно да гледаш детенцето ти болно и да не можеш да му помогнеш.

Янче търсих те на скайп но те няма. Ние бая изстрадахме с Т така че давам и моите съвети. През деня ако е до 38 и 5 не давай нищо освен хомеопатичните, сминдуха и малини както е написала Кобрети и Цветито.  Става да и направиш от твоя чай и да изпие колкото се може повече. Използвай свещички и Нурофоен, Панадола го избягвай ( на мен Марти ми повръща от него) Свещичките са най-щадящи. Давай през 4 часа само ако се налага, като паралелно с хапчето слагай студена кърпа на фонтанелата и чорапки с вода и оцет на крачетата и свивките под мишниците, може и на гръбчето. Така се сваля по добре. През нощта си навий часовника да я провеиш в 2 и 4 тогава най се вдига температурата. И гледай да пие колкото се може повече течности. Надявам се да съм била полезна. Кажи после какво е казала педи, но и аз мисля че е вирус. Магаре, и за теб важи. Дано малките принцеси се оправят бързо.

Дани
успех с речите Simple Smile Чакаме снимки Simple Smile

Аз давах вече 3 ягоди, имам си страхотна градинка и са много хубави, Марти също им налетя докато хапвах и рискувах. Вече 3 дни му давам по 1 и няма проблем Simple Smile

Захира
, моля те пиши ми на лични за кухнята, откъде си я поръчваш, къде го видя това вегетарианско меню. Аз вчера разглеждах сайта на ян бибиян ама нещо не ми хареса менюто. Имаше си агнешко, телешко и още неща които не ми харесаха. За излизането и ние като теб нямаме режим, въртя суча, но все по детето се водя, за мое щастие сме в къща и дори и да е жега седим на сянка в двора. Освен да те взимам при нас Simple Smile)   bouquet

хайде лека от мен и здрави бебчета Simple Smile

# 191
  • Бургас
Oooo Янче, разбира се , че имах предвид Т. до 38 градуса. След това задължително и аз давам нещо Т-понижаващо , хладна баня, разбивам белтък на сняг и слагам с чорапки на краченцата. Установих, че на Деси най-добре и действат свещички Ефералган за толкова висока Т. Оня ден като имаше над 39 и дадох Нурофен, но изобщо не я свали........след час  изчакване да падне Т. и сложих и свещичката. За 15 минути се изпоти и Т. започна да пада.
И преди съм казвала за баткото - вдигаше ми до 40 градуса ей така за нула време - в такъв случай го овивахме с мокър чаршаф, макар и някой да го отричат и обявяват за неправилно и вредно.
Янче, кураж, следи я , разбирам те как ти е "свито под лъжичката"/особено че ти е първо дете/. Дано изкарате леко ноща и утре вече да отшумява Т. Че и тати посрещнахте днес с болна Анди  Hug

Деси днес не е вдигала цял ден Т. , дано е отшумяло вече каквото и да беше  fingerscrossed

Много болни дечица май се събраха , дано по-бързо оздравяват , спокойна вечер на всички  Hug

# 192
Янче, момичетата са писали доста съвети, аз само се моля да изкарете спокойна нощ и утре Анди да е по-добре.
Магаренце, дано Деската вече да се е оправила.
Много е гаден този вирус. Белослава го изкара сравнително бързо, но после цялото семейство се изредихме по две седмици на АБ.

# 193
  • София
Янче, Магаре, Сосми, дано малките сладурковци се оправят бързо и да нямате повече такива тревоги  Hug

За излизането- и ние нямаме режим засега. Много често сутрин даже не излизаме, обикновенно ходим заедно на пазар и кратка разходка, привечер след като мъжа ми се прибере от работа излизаме заедно за по- дълго. Има дни, в които ходим по гости и сме по цял ден навън. Но като гледам какви жеги стават мисля, че м/у 13.00- 17.00 със сигурност трябва да сме вкъщи на хлад.

Амбишъс, възможно е наистина пъпчиците да са от потенето, още повече, че и миналата седмица се бяха появили. Днес почти ги няма. Дано не е от храна Simple Smile

За обличането- продължавам да слагам на Алекс тъничко боди без ръкави, просто защото не мога да свикна всеки път, когато го взема да му се оголва шкембенцето и блузата да му е до врата. Иначе е по боси крачета, къс ръкав и къси панталонки. Но в най- скоро време ще махнем бодито де Simple Smile

За кухнята- и аз днес гледах в нета менютата на различните фирми. Хубаво е, че имат и такова за деца с АБКМ, но пък много от нещата, които предлагат не сме си въвели. А ми се иска да започнем да взимаме  newsm78

Днес взехме гърне на Алекс. Принципно мислех да започнем след като навърши годинка, но като чета колко много от вас вече го правят, реших и ние поне да пробваме Simple Smile Та утре ще видим как ще реагира малкото диване Simple Smile

# 194
Стига дее толкова болнички  Cry дано по бързо оздравеете  Praynig Praynig Hug

Янче наистина ефералган свали на Алекс Т. от 39,5 на 38.Тези свещички дори са по полезни от панадола и нурофена които се редуват при даването им.
И аз си мислех,че имунитета им е отслабнал от зъбките.Цяла зима го изкарвам при -15 и не е боледувал,а сега при такава жега се разболя.Макар,че и времето много лъже,а и аз му дадох череша от хладилника без да помисля,че все пак това е бебе  Blush

Амбишъс искам да уча Рехабилитация.

Общи условия

Активация на акаунт