Сладки,пъргави,игриви са АВГУСТинчетата ни бъбриви - тема № 18

• 24 347
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Привет!

Jijin - за съня - ясно е, че не си ми съученичка, но ако мина през вашия град - ще се обадя да се запознаем - може пророчески да е съня нещо! Grinning Wink

Алегория - успех и от мен в начинанието - един съвет и и от мен - малко е извън правилата - да не ме погнете сега! Wink Не бързай с фирмата - сложно е, пък и осигуровки и т.н. в началото си мисля, че е по-добер да попитай тук там и да почнеш - нелегално - Blush Хем така ще можеш да предложиш по-добра цена! Като намериш няколко клиента и видиш на къде духа вятъра - по-добре тогава пристъпи към озаконяването на всичко това! Всеки сам си преценява дали да е изряден данъкоплатец или не, ама все си мисля че на нашата държава(дето не се грижи изобщо за нас)  - нищо няма да й стане от една майка по майчинство, която ще си докара допълнително някой лев!

Мариелка - много добре те разбирам за пюренцето - дано няма проблем - ако нещо те усъмни отложете ваксина - не искам да те плаша, но ние 2 пъти правихме реакция към ваксина - Sad

Магаре това с гърнето ме разсмя - аз също правих няколко опита, но на нас ни подариха гърне-столче и съответно е по-високо и моята госпожица просто става от него! Crazy Вчера яко се подразних на една колежка - за сетен път си казвам да не комуникирам повече с нея. Тя роди 3 месеца преди мен и понеже на нея това й е второ дете само ми дава неискани съвети. Първо беше за храненето - аз как ли не й обяснявах, че сме с алергия и не можем да ядем по нейните правила - тя не спря да ме упреква. Сега пък вчера - защо не съм слагала детето на гърне - нейното само там акало! Crossing Arms Ей цяла сутрин това го бистрихме -обяснявам, че не иска да седи, че не ако по час, че не може да се разбере кога ще е само по симптоми - не можело -нейното щом го правило и моето така можело да се научи! Crazy

Да се оплача - имах глупоста да натисна бутона извести за темата - като мислих, че ще ме известяват в "Нови отговори на вашите публикаци" - е да, ама НЕ - те ме заливат със СПАМ в мейла! Знае ли някой как да го изклуча това!? ooooh!

# 166
Силви няма кой да те линчува. Много хора са така както казваш ти. Въпроса е обаче струва ли си, след като данък печалба е 10 %, но като се замисля печалбата е приход-разход. Самата фирма не ми пречи да я направя - с 200 и без тях все тая  Peace
Магаре - много мерси миличка. Ами какво да ти кажа - търсене се създава. Разбира се, че не чакат всички само някой да направи това за да го спукат от работа. Но има хора с пари (и такива без като мен), които и да искат да си изперат холовата гарнитура - няма къде да го направят. Много залагам и на прането на гарнитури на коли. Абе ако не в Мездра във Враца все ще се намери на кого. Мисля, да си направя хубави листовки и да ги напускам насам - натам.
Още повече някоя отсъпка за абонамент ще си ми гарантира клиент!
Ох, аз все се надявам поне прахосмукачката да си избия, но ще видим.
Аз изобщо не мисля, да присъствам във фирмата. Затова си мисля да е ЕООД та да се осигурява само мъжо  Peace

# 167
Добро утро

Магаре ако мислиш,че Т. тормози детето го заведи при друг лекар.При нас първите лекари все казваха от зъби.Е да ама аз не вярвах и се оказах права.Заведох го при трети лекар който видя огнено червено гърло,а предишните лекари също го гледаха гърлото,но явно недовиждат добре.Бързо оздравяване  Hug

До после,че малкият иска да бие монитора на компа  ooooh! Laughing

# 168
Само да кажа, че и Анди снощи ми вдигна Т. Sad Събуди се с мрън и реших, че си й е нормалното будене, но уви - беше адски топла и се притеснеих. Измерих с електронния термометър на 3 различни месеца и ми отчете 3 различни стойности, но средно аритметично определено беше над 37,8. За всеки случай дадох панадол. Сега сутринта пак е топла, но Т е 37,3. А много странно, че за всеки случай измерих и своята Т посред нощ и ми отчете 35.6 - направо на замръзване.  Shocked Ха сега кажете мога да вярвам на този скапан термометър? Нали с тези електронните НЕ Е необходимо да се чака до следващото измерване, или си трябват поне 5мин???  newsm78

Иначе май ни е избило и второто зъбче. Вижда се страшно ясно през венеца сякаш е на повърхността, но не ми боцка, както другото ме ободе. Дали е прорязало и просто тепърва ще расте или просто си се вижда отдолу???  newsm78

Магаре: Деската и тя скоро да се оправя! Аз при нас съм почти сигурна, че и сополите и Т е от зъбите. На лекар не я заведох защото си е жизнена, спокойна, не кашла И най-вече сме на консултация утре, та така или иначе ще я прегледат.

Деси: браво за изпитите и честит 8ми зъб.  Shocked Mr. Green

Алегория: на мен всичко, което замисляш ми звучи много добре! Смело напред!!! И како ми каза и ти ще дойдеш от Мездра да ми изчистиш  Joy а аз ще ти платя транспортните  Joy

Днес мъжо си идва от командировка и съм много хепи!  Heart Eyes Хубав ден на всички!   bouquet

# 169
Момичета имате ли си някакъв режим на излизане, спане, игра и т.н., защото ние излизаме когато ни падне, а забелязвам, че примерно към  обед майките се прибират и после пак излизат в късния следобед. Даже предимно сутрин излизат, а аз примерно сутрин  докато изчистя, докато се разсъня и става обед.

# 170
  • София
  Здравейте,момичета,
  сутринта закарахме Никол да поцапа в басейна,голяма радост беше.Нямам търпение да я цопнем следобед цялата макар водата да ми се струва пак малко студена.Очаквайте и снимков материал  Mr. Green
  Мариелка,фенистил крем е много по-слаб,при Никол нямаше никакъв ефект,капките определено са по-добри.Но наистина може да е от жегите.Никол тази сутрин като се събуди и цялото и вратле и гръбчето до средата отзад е в ситни червени пъпки.Веднага звъннах на майка и тя като я видя каза,че са от претопляне.Тук е много горещо през нощта,климатик ме е страх да пускам,а прозореца не го отваряме,защото хотела е на главната на Сл.бряг и е ужасно шумно.Та мисълта ми беше,че ако се е изпотил може затова да е обринат.
  Захирка,ние имаме такъв режим.Но сутрин е  абсурд да излезем,Никол става в 9-10,докато се оправя и то станало време за ядене.Преди излизахме след като я нахраня в 11,30ч,но сега ще е много горещо и мисля да излизаме след храненето в 15,30,т.е. някъде към 16 ч.Общо взето,се старая за всичко да й създам режим,като понякога дори прекалявам със спазването му,но аз така съм свикнала цял живот,всичко да ми е планирано по график и затова така ми е по-лесно сега и с нея.Но какво те притеснява,че нямате график-щом не излизаш по жегите и така е най-удобно за теб и Анди,всичко е ОК.Намяери ли си лекар по ЗД?
  Магаре,и Ники беше така с гърнето,но сега да чукна на дърво много му се кефи и редовно си свършва работата там.Може да пробваш да й вземеш някакво друго гърне,или да я гушкаш докато стои,да я занимаваш с играчки и т.н.стискам палци скоро да не иска да става от него  Mr. Green
  До скоро!

# 171
Захира на нас ни е толкова стриктен режима, та чак се дразня, че знам колко е часа без да си гледам часовника! И другите ми приятелки са така като нас.
Сутин не правим нищо- само се наяждаме и навън. До обяд и се прибираме. Теди вече 12:30 (преди 13:30) ляга следобяд и става към 15:30-16:00 часа.
Това време ми е съвсем достатъчно за чистене, миене....
После като стане играе малко в къщи, яде и пак на вън!
Така ми минава деня.

Янче - мерси много мила. Иначе трянспорта няма нужда, аз така или иначе от сега имам няколко човека, заради които ще идвам по София (той май мъжо ще ходи там де), та може и през вас да минем! На клиент не се отказвааааааа  Joy   Joy

# 172
Я, клавиатурата ми проработи след няколко дена мълчание newsm44( Дани, не ми се смей, знам, че си фен на моите клавиатури Mr. Green)
Сега остава Белослава да заспи и да ме остави да ви пиша, че няколко дена си говоря с вас на ум  пред монитора( малко като лудите Laughing) .

# 173
  • София
Дани, менюто на кухнята ни е стандартно (казвам го, защото пробваме две кухни и нещата са доста подобни)- първото е супа (на едното място обикновено е с месо, на другото- без), второто е си е манджичка в повечето случаи, прилича на пюре, но с парченца в него. Не са много големи парчетата, но все пак са си кубчета някакви. Десертите са някакви вариации на крем нишесте, грис с мляко, бисквитена торта?!?! и от този сорт. Александър ги яде нещата, само един път се опъна на една леща, но го разбирам- аз също не си падам особено. А Ники като не иска да яде храна на парченца не зная как ще го приучиш на кухня, но пък можеш да пробваш, знаеш какво улеснение е.

Долс, храните от кухнята ги давам обикновено така: на обяд  давам малко супа и повече манджичка, следобед десерта, а вечер повечко супа и малко манджичка. Или пък на обяд само готвеното, а вечер само супата. Но гледам да ги смесвам, на него му е вкусно така и явно добре се чувства.

Jijin, киселът от ягоди според мен е минал покрай ягодата като плод. Това са някакви есенции със съмнителен произход, които едва ли имат нещо общо с истинската ягода и едва ли могат да предизвикат алергии като нея. Виж, по-вероятно ми се струва да се алергизират децата от химиите в нишестето, но от плода- едва ли.

В този ред на мисли- някой от вас дава ли ягоди?

Магаре, Деси дори много разревана е прекрасна! Много красиво дете! И дано й се махне температурата скоро!

Аз съм чела само до края на 11-та страница, следващите да ме извинят, че ги пропускам, но явно ще е довечера.

Днес направихме една дълга разходка из Борисовата градина, а после и из парка на Военна академия. Райско е там! Толкова много зеленина, даже и прохлада имаше на фона на жегата,която ни натисна. Само не ми хареса, че откриха парка без да са приключили с довършителните работи и на на входа те посрещат камиони и багерчета. Ама да не забравяме къде сме все пак.

Целувки и хубаво настроение ви пожелавам в този слънчев ден  Heart Eyes Hug

# 174
Е няма що, като измерих на обяд темп. беше 39,1 Sad (сутринта беше 37,3). Сега с цапане в студена вода и обтриване с мокра студена кърпа+панадол я смъкнахме до 38,2. Детето ту се скъсва от рев, ту е спокойно и жизнено, все едно нищо му няма. Според мен долният ляв резец за това се вижда така ясно, защото всеки момент ще пробие и явно това я мъчи толкова милата. Sad Довечера педи ще дойде, слава Богу!

Захира: ние вече нямаме режим с излизането, тъй като ми писна да излизам в парка и да въртя като откачена. И без това режимът с майките, с които се посближихме вече много се разминава и сама не ми се върти, а и Андреа както си спеше без проблем навън сега заспива много трудно и спи по едва 30мин! Та просто си я изкарвам на двора към обед като се пооправим, в жегите я прибирам и следобед до вечерта сме пак навън. Няма как - по жегите и аз ти препоръчвам да не стоите навън.

Алегория: аз се шегувах, но защо пък не и на сериозно да е всичко?  Thinking Hug

Джема: леле, как не те е страх да я цопваш в ледената вода в басейна, не знам!  Shocked Да ти кажа аз не бих посмяла, дори да съм я закалила по онази схема при къпането и свалянето на темп. с 1 градус (която се опитваме да правим до морето).

Терпсихора: пак ме пропускаш, ей!  Hug Значи са отворили НАЙ-СЕТНЕ парка до вас във военната? Ехааа жестоко! Кога ще се разходим там заедно? Simple Smile Ягоди много мислех дали да пробвам, но по съвет на мама ще изчакам есенната реколта - не знаех, че и такава имало, та много добре ще се получи, тъй като Анди вече ще има годинка.

Шаинче: тамън днес мислех да питам къде се зтри ти! Браво за клавиатурата и сега очакваме по-често включване! Wink

Пепеджийнс: ако четеш, моля те кажи ми какво правеше ти за бързо сваляне на висока темп.  Hug

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 14:22 от Бърборанка

# 175
Янче, понеже те чета за малката душица Анди. Мисля, че с малини сваляха температура  newsm78 Иначе бих те посъветвала - клеева тинктура 6 капки в 10мл физ разтвор, капеш това в нослето по 2-3 капки всяка ноздра (колкото често прецениш, четох, че е хремава), също така давай сребърна вода по една чаена лъжичка сутрин и вечер, само може да помогне, а клеева тинтура може да слагаш по 2 капки във водата й  Peace
Знаете как и Юлето и Миташки ми боледуваха почти нонстоп 2-3м. Почнах с клеевата тинктура и сребърната вода, както и разни други илачи за кашлица - да чукам на дърво и двамата са ми добре, тя ходи на ясла и така.

Алегория, не то не са само 200лв за фирма, като почнеш счетоводител, осигуровки (нали някой все пак ще работи), данък печалба и т.н. не си е малко. А и флаерите не са най-евтиното нещо на света и там няколко стотачки ще идат. И аз ти желая успех и ще ти пиша на лични  Hug

# 176
Мен почва да ме притеснява това, че нямаме режим. Явно аз не мога да се организирам и да й създам такъв. Ако имах двор по цял ден щях да вися навън, но примерно повечето градинки са много мръсни, майките не се ли замислят, че както цапат така утре децата им се ровят в същата мръсотия...

За куФнята вчера щях да ви пиша - аз съм много доволна от Ян Бибиян - вкусно готвят, но както знаете аз си го ям, понеже съм предплатила абонамент, а малкия човек не иска и да помирише. Аз поръчвам вегетарианско - днес беше супа с тиквички, картофи с някакъв сос и някакъв крем за десерт. Вчера пък беше спанак с ориз, крем супа с крутони и бисквитена торта с банани. Не е нито много солено нито много сладко. Бъзикам се с мъжо, че за 3.60 чудно си хапвам първо, второ и трето.

# 177
  • Бургас
Благодаря ви момичета за съветите за Т.  Hug
Янче, не мисля, че ти трябва бързо да и сваляш Т. на Анди, нека организма се пребори сам, за да създаде имунитет. Пепеджинс даваше чай от малини ама от листата ли , от плода ли и аз не се сещам  newsm78 дано скоро се включи с помощ  Peace
Деси е по същият начин - ту нервна, ту весела, но няма секрети , нито кашлица, само висока Т. Снощи преди лягане ми се стори топла, но не сложих свещичка в дупето както предната вечер и цяла вечер спа дбре. Давам по 3 пъти на ден Нурофен, защото е и противовъзпалително освен Т.-понижаващо.
За сребърната вода и клеевата Т. съм на мнението на Цвети  bowuu  също я използвам, според мен има ефект.

Джема , хайде ще чакаме снимки от басейна или морето Simple Smile аз преди малко се върнах от Сл. бряг - наистина е много горещо Simple Smile Вие в кой хотел сте, макар че аз идвам все по работа и с клиенти, но може и разходка с децата да направим до там и да се видим.

Аз оня ден се отбих до близката ясла да попитам как стои въпроса с приема на нови деца. Сестрата там ми обясни, че за прием на есен сме закъснели с подаване на документи, но за другия юни трябва да подам към февруари молба. За междинен прием /както искам аз от февруари някъде/ да отида да говоря с Директорката на 4 очи  smile3515  какво ли толкова ще иска да ми сподели фейс ту фейс ?!  welcome /въпросът е риторичен  Mr. Green/

# 178
Янче, докато се включи пепеджийнс, да ти кажа, тя ми беше препоръчала чай от малинови листа, после в гугъл даже четох, че каквото и да е от малини - компот, сок, сладко - сваля температура. Също така чай от сминдух. В 200мл. вода се слага 1 чаена лъж. сминдух и се вари 5 мин..Отварата се прецежда и се дава през 15 мин. по 1 супена лъжица - така съветват в "Часът на мама".
Ние бяхме на консултация днес, наддала е 400 гр /9.100/ и 2 см /75/.  За кухнята - и при нас е долу-горе това, което описва терпсихора. Дребната доскоро не помирисваше супичките, обаче вече почна да си хапва добре. От тази седмица й вземам и манджичката - предпочита я пред супата в повечето случаи. Аз ги разделих и давам на обяд супа, вечер манджа.
Магаре, голяма скица е Деската на тази снимка.  Simple Smile
Я да ви питам, сега в жегите обличате ли под дрешките боди - потник или с късо ръкавче? Аз някак не мога да се откажа от него, жега или не, все й го обличам, пък иначе ръчички и крачета може да са голички. Ама с тениска или рокле отгоре си стават два ката дрехи...  newsm78

# 179
госпожица Кобрети -  ние от 1 месец си ходим голи! Не слагам бодита (освен ако не е само по него) и винаги сме боси. Даже стъпваме по тревата с боси крака - незнам дали ви казах, но съм нещо против обувките за прохождане, било то ортопедични. Още повече имаме късмета да е лятото! Нека си стимулира крачетата  Peace

Янчееее - само мога да кажа - БЪРЗО ДА МИНАВА! За щастие нямам никакъв опит  Peace Миличката Анди, ще се справи нали е силно маце  Flutter

Деската е уникална на тая снимка. Гледам и спомен не е останал май от ютията. Браво на момичето.

Общи условия

Активация на акаунт